Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Καλησπερα!!! Αναμφίβολα η επιλογή της σχολής είναι ένα θέμα που ταλαιπωρει αρκετούς φοιτητές και μια από αυτούς είμαι και εγώ! Για αυτό η βοήθεια σας μου είναι απαραίτητη. Λοιπόν σίγουρα μια σχολή είναι καλή ή και όχι ανάλογα με το τι ψάχνεις από αυτήν Εγώ θέλω να γίνω ερευνητής στον τομέα της πυρηνικής φυσικής. Εχω περασει σε ένα αει νεοσύστατο, όπως καταλαβαίνεις τα δικαιώματα του είναι στον αέρα και ακουγονται αρκετά για αυτό Δεν με ικανοποιεί το τμήμα μιας και το επίπεδο είναι στα πατώματα ουτε καν εφαρμόζουν το Προγγραμμα σπουδών! Με το 10 τις 100 εχω σίγουρα πιθανότητες για μαθηματικό φυσικό πατρας , Κρήτης (όχι με σιγουριά το φυσικό) και μαθηματικό Κρήτης. Με έχει Προσεκλυσει πολυ η Κρήτη με την έντονη δραστηριότητα στον τομέα της έρευνας αλλά το αει είναι πολυ δυσκολο και με ενδιαφέρει ο βαθμός . Στο αει που είμαι τώρα άνετα βγάζεις 8,5+ομως εκεί δεν έχει φοιτητική ζωή και δεν περναω και καλά αφου ο αριθμος των ατόμων είναι μικρός και το να βρεις παρεες .... Βέβαια και τα χρήματα για να εγκαταστάθηκε ξανά είναι πολλα σε περιοφο κρίσης . Τι μου προτείνεται να κάνω? Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο
Economist Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Με μπέρδεψες.. Από την μία γράφεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με την έρευνα και την πυρηνική φυσική (που φαντάζομαι είναι ένας πολύ απαιτητικός κλάδος) και δύο γραμμές μετά λες ότι το ΑΕΙ είναι δύσκολο και σε ενδιαφέρει ο βαθμός... Υποθέτω ότι το λες γιατι ο καλός βαθμός είναι προαπαιτουμενο για τα μετέπειτα σχέδια σου; Όπως και να έχει, το πανεπιστήμιο Κρήτης όντως φημίζεται για το κομμάτι της έρευνας, εάν σε ενδιαφέρει τόσο μπες και ζορισου για να βγάλεις και τον βαθμό που θέλεις. Το κόστος εγκατάστασης είναι μεγάλο αλλά το κόστος του να τελειώσεις λάθος σχολή πολύ μεγαλύτερο 😅
akiz90 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Εγώ θα ρωτήσω το άλλο...υπάρχει μέλλον σε αυτό που ζητάς στην Ελλάδα? Ακόμα και αν δεν θέλεις να βγεις στην αγορά εργασίας κι θέλεις να παραμείνεις στα ακαδημαϊκά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν είναι "καθαρός" χώρος όπως φαντάζονται μερικοί. Ένας ξάδερφος μου ήθελε κάποτε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στο κομμάτι της έρευνας νανοαγωγών γιατί όπως νόμιζε τα πανεπιστήμια είναι ένας χώρος υγιής και δεν προσπαθεί ο ένας να φάει τον άλλον όπως στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι που βρήκε ότι είναι χειρότερα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αντίθετα με ότι νομίζουν οι περισσότεροι, η πυρηνική φυσική είναι κυρίως φαινομενολογική, και όχι ιδιαίτερα δύσκολη συγκριτικά με άλλους κλάδους. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η θεωρητική φυσική καθώς αφορά θέματα με πολύ δυσνόητες έννοιες (θεωρία πεδίου κλπ). Για τα μαθηματικά που υπεισέρχονται ούτε λόγος να γίνεται... - Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από V.I.Smirnov
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον το κομμάτι της πυρηνικής για αυτό και έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι πρεπρι να το κυνηγήσω έξω αλλά είναι κάτι που αγαπώ και δεν καταλαβαίνω πως περνάει η ώρα. Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός και δεν είναι καθαρά παντου υπάρχει αυτό και αυτός είναι από τους λόγους που θέλω να φύγω σε μια πιο πιστοποιημένη σχολή Οτανες θεωρητική φυσική είναι μέσα και η αστροφυσική? Και έχει έχει όντως βαριά και δυσνόητα μαθηματικά? 2 ώρες πριν, Economist είπε Με μπέρδεψες.. Από την μία γράφεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με την έρευνα και την πυρηνική φυσική (που φαντάζομαι είναι ένας πολύ απαιτητικός κλάδος) και δύο γραμμές μετά λες ότι το ΑΕΙ είναι δύσκολο και σε ενδιαφέρει ο βαθμός... Υποθέτω ότι το λες γιατι ο καλός βαθμός είναι προαπαιτουμενο για τα μετέπειτα σχέδια σου; Όπως και να έχει, το πανεπιστήμιο Κρήτης όντως φημίζεται για το κομμάτι της έρευνας, εάν σε ενδιαφέρει τόσο μπες και ζορισου για να βγάλεις και τον βαθμό που θέλεις. Το κόστος εγκατάστασης είναι μεγάλο αλλά το κόστος του να τελειώσεις λάθος σχολή πολύ μεγαλύτερο 😅 Τον βαθμό τον σκέφτομαι για το μεταπτυχιακό όσο για το επίπεδο σπουδών σίγουρα Κρήτη
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Οι τομείς αυτοί από ένα σημείο και μετά εμπλέκονται μεταξύ τους και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα. Το πόσο και πού έχει να κάνει με τα ενδιαφέροντα και τo ειδικότερο αντικείμενο του ασχολούμενου. Σε ότι αφορά την αστροφυσική, για όποιον ασχολείται στα σοβαρά, η γενική σχετικότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό σημαίνει κατ' ελάχιστον εκτεταμένη χρήση τανυστών, λογισμό σε πολλαπλότητες κ.α. Νot for the faint heart ! Γενικά αυτά τα πράγματα δεν διαβάζονται στα γρήγορα και απαιτούν σημαντική προσπάθεια για την κατανόησή τους, κι οι περισσότεροι επίδοξοι δεν έχουν την υπομονή και το κουράγιο να ασχοληθούν. Στην πυρηνική φυσική πάντως δεν θα έχεις τέτοιες θεωρητικές δυσκολίες, δεν έχει τέτοια πράγματα μέσα. -
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 19 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Οι τομείς αυτοί από ένα σημείο και μετά εμπλέκονται μεταξύ τους και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα. Το πόσο και πού έχει να κάνει με τα ενδιαφέροντα και τo ειδικότερο αντικείμενο του ασχολούμενου. Σε ότι αφορά την αστροφυσική, για όποιον ασχολείται στα σοβαρά, η γενική σχετικότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό σημαίνει κατ' ελάχιστον εκτεταμένη χρήση τανυστών, λογισμό σε πολλαπλότητες κ.α. Νot for the faint heart ! Γενικά αυτά τα πράγματα δεν διαβάζονται στα γρήγορα και απαιτούν σημαντική προσπάθεια για την κατανόησή τους, κι οι περισσότεροι επίδοξοι δεν έχουν την υπομονή και το κουράγιο να ασχοληθούν. Στην πυρηνική φυσική πάντως δεν θα έχεις τέτοιες θεωρητικές δυσκολίες, δεν έχει τέτοια πράγματα μέσα. - Όταν ανέφερα πυρηνική φυσική το είπα πολυ γενικά, με ενδιαφέρει η πυρηνική αστροφυσική και η κοσμολογία. Μιας που έχει συνθετα μαθηματικά σε περίπτωση που δεν μπω φυσικό Κρήτης θεωρείς κακή επιλογή το μαθηματικο -εφαρμοσμένα της Κρήτης ή να ψάξω για αλλά στην φυσική όπως Πάτρα? Μόλις τώρα, Katerinapaleont είπε Όταν ανέφερα πυρηνική φυσική το είπα πολυ γενικά, με ενδιαφέρει η πυρηνική αστροφυσική και η κοσμολογία. Μιας που έχει συνθετα μαθηματικά σε περίπτωση που δεν μπω φυσικό Κρήτης θεωρείς καλή επιλογή το μαθηματικο -εφαρμοσμένα της Κρήτης ή να ψάξω για αλλά στην φυσική όπως Πάτρα?
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα δύσκολα μαθηματικά αφορούν κυρίως την γεν. σχετικότητα και την κοσμολογία. Η κβαντομηχανική δυσκολεύει σημαντικά όταν πάει στη θεωρία πεδίου (η οποία επίσης συναντάται σε τέτοιους τομείς). Προπτυχιακά, τα μαθηματικά που χρειάζονται σε αυτούς τους κλάδους γενικά δεν διδάσκονται ή διδάσκονται κάποια πράγματα "εξ απαλών ονύχων". Π.χ., διαφορική γεωμετρία διδάσκεται σε όλα τα τμήματα μαθηματικών αλλά αφορά θεωρία καμπύλων και επιφανειών, όχι λογισμό σε πολλαπλότητες και τανυστές. Σε τμήματα εφαρμοσμένων μαθηματικών η πιθανότητα να δίνεται έμφαση σε τέτοια πράγματα είναι ακόμη μικρότερη. Επομένως δεν έχει μεγάλη σημασία που θα πας για προπτυχιακό. Κάποια από αυτά τα πράγματα θα μελετηθούν πιθανότατα σε μεταπτυχιακό στα πλαίσια κάποιων μαθημάτων, και τότε, αφού μπεις στο δρόμο, ασχολείσαι μόνη σου με ότι άλλο χρειάζεται. Βέβαια τίποτε δεν σε εμποδίζει να ξεκινήσεις να κοιτάς πράγματα και από τώρα. Δες το πρόγρομμα σπουδών των σχολών και ψάξε τη βιβλιογραφία.... - Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από V.I.Smirnov
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Τα δύσκολα μαθηματικά αφορούν κυρίως την γεν. σχετικότητα και την κοσμολογία. Η κβαντομηχανική δυσκολεύει σημαντικά όταν πάει στη θεωρία πεδίου (η οποία επίσης συναντάται σε τέτοιους τομείς). Προπτυχιακά, τα μαθηματικά που χρειάζονται σε αυτούς τους κλάδους γενικά δεν διδάσκονται ή διδάσκονται κάποια πράγματα "εξ απαλών ονύχων". Π.χ., διαφορική γεωμετρία διδάσκεται σε όλα τα τμήματα μαθηματικών αλλά αφορά θεωρία καμπύλων και επιφανειών, όχι λογισμό σε πολλαπλότητες και τανυστές. Σε τμήματα εφαρμοσμένων μαθηματικών η πιθανότητα να δίνεται βαρύτητα σε τέτοια πράγματα είναι ακόμη μικρότερη. Επομένως δεν έχει μεγάλη σημασία που θα πας για προπτυχιακό. Κάποια από αυτά τα πράγματα θα μελετηθούν πιθανότατα σε μεταπτυχιακό στα πλαίσια κάποιων μαθημάτων, και τότε, αφού μπεις στο δρόμο, ασχολείσαι μόνη σου με ότι άλλο χρειάζεται. Βέβαια τίποτε δεν σε εμποδίζει να ξεκινήσεις να κοιτάς πράγματα και από τώρα. Δες το πρόγρομμα σπουδών των σχολών και ψάξε τη βιβλιογραφία.... - Τα είδα λίγο και κατέληξα στην Κρήτη αφου εκεί συνδυάζει και την φυσική μαθήματα όπως κβαντομηχανική, συγχρονη φυσική κτλπ και πιστεύω ότι είναι δυνατό χαρτί μιας και έχει συνεργασία με το ΙΤΕ. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Katerinapaleont
FilipposMD Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Το θέμα δεν είναι αν είναι δύσκολη η σχολή, αλλά αν υπάρχει ένα περιβάλλον που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Ειδικά εφόσον θες να μείνεις στον ακαδημαϊκό χώρο, αυτό που σε νοιάζει είναι να μάθεις και να δημιουργήσεις δίκτυο γνωριμιών με ανθρώπους που μετράνε στον χώρο. Το να μαζέψεις χαρτιά με καλούς βαθμούς μπορεί να σε πάει μέχρι ένα σημείο, αλλά τελικά θα μετρήσει η ικανότητα σου να κάνεις έρευνα, η οποία δεν έχει απαραίτητα σχέση με τον βαθμό. Σκέψου το και αλλιώς. Αν πας στη δύσκολη/καλή σχολή και δεν μπορείς να βγάλεις έναν αξιοπρεπή βαθμό, τότε μπορεί και να μην είσαι κατάλληλος/η για τέτοιου είδους καριέρα. Αν βέβαια μιλάμε για μια σχολή που είναι δύσκολη να την βγάλεις απλώς γιατί έχει κομπλεξικούς καθηγητές και τελικά δεν σου προσφέρει επιπλέον ευκαιρίες να μάθεις και να χτίσεις αξιόλογες συνεργασίες, δεν υπάρχει λόγος να μπλέκεις. Αλλά γενικά, αν θες να διακριθείς σε ενα ανταγωνιστικό πεδίο πρέπει να ιδρώσεις, εκτός αν έχεις κανένα κορυφαίο βύσμα για να σε βάλει από την πίσω πόρτα. 1
hln3 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Katerinapaleont είπε Καλησπερα!!! Αναμφίβολα η επιλογή της σχολής είναι ένα θέμα που ταλαιπωρει αρκετούς φοιτητές και μια από αυτούς είμαι και εγώ! Για αυτό η βοήθεια σας μου είναι απαραίτητη. Λοιπόν σίγουρα μια σχολή είναι καλή ή και όχι ανάλογα με το τι ψάχνεις από αυτήν Εγώ θέλω να γίνω ερευνητής στον τομέα της πυρηνικής φυσικής. Εχω περασει σε ένα αει νεοσύστατο, όπως καταλαβαίνεις τα δικαιώματα του είναι στον αέρα και ακουγονται αρκετά για αυτό Δεν με ικανοποιεί το τμήμα μιας και το επίπεδο είναι στα πατώματα ουτε καν εφαρμόζουν το Προγγραμμα σπουδών! Με το 10 τις 100 εχω σίγουρα πιθανότητες για μαθηματικό φυσικό πατρας , Κρήτης (όχι με σιγουριά το φυσικό) και μαθηματικό Κρήτης. Με έχει Προσεκλυσει πολυ η Κρήτη με την έντονη δραστηριότητα στον τομέα της έρευνας αλλά το αει είναι πολυ δυσκολο και με ενδιαφέρει ο βαθμός . Στο αει που είμαι τώρα άνετα βγάζεις 8,5+ομως εκεί δεν έχει φοιτητική ζωή και δεν περναω και καλά αφου ο αριθμος των ατόμων είναι μικρός και το να βρεις παρεες .... Βέβαια και τα χρήματα για να εγκαταστάθηκε ξανά είναι πολλα σε περιοφο κρίσης . Τι μου προτείνεται να κάνω? Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο Από τη στιγμή που δεν μας γράφει σε ποιο τμήμα είσαι τώρα, η συζήτηση είναι στον άερα Πάντως φυσικό/μαθηματικό γενικά δεν έχουν σοβαρές προοπτικες επαγγελματικά στην Ελλάδα. Αν το έχεις αποφασίσει για έξω για ερευνητικό, θα χρειαστείς τουλάχιστον 6.5 ή ιδανικά 8.5 και συστατικές επιστολές. Δεν ξέρει σχεδόν κανείς έξω ποιο πανεπιστήμιο είναι εδώ εύκολο ή δύσκολο, τον βαθμο θα κοιτάξουν... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από hln3
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, hln3 είπε Από τη στιγμή που δεν μας γράφει σε ποιο τμήμα είσαι τώρα, η συζήτηση είναι στον άερα Πάντως φυσικό/μαθηματικό γενικά δεν έχουν σοβαρές προοπτικες επαγγελματικά στην Ελλάδα. Αν το έχεις αποφασίσει για έξω για ερευνητικό, θα χρειαστείς τουλάχιστον 6.5 ή ιδανικά 8.5 και συστατικές επιστολές. Δεν ξέρει κανείς έξω ποιο πανεπιστήμιο είναι εδώ εύκολο ή δύσκολο, τον βαθμο θα κοιτάξουν... Σίγουρα κοιτάζουν τον βαθμό αλλά για έναν που θέλει να εξελιχθεί θεωρώ ότι πρεπει να πάει σε ένα αεί το οποίο θα τον βοηθήσει δίνοντας του ερεθίσματα Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Katerinapaleont
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, Katerinapaleont είπε Εγώ θέλω να γίνω ερευνητής στον τομέα της πυρηνικής φυσικής. Με καθε σεβασμο στα ονειρα σου εγω αυτο το ακουω λιγο βερεσε. Ακομα δεν εχεις παει καν στη σχολη. Οταν πας θα γνωρισεις αντικειμενα που δεν ηξερες και θα σου αρεσουν και αντικειμενα που νομιζες οτι σου αρεσουν και θα σου φαινονται βαρετα. Βαλε μεσα και τον παραγοντα ανθρωπος, πχ ενας καθηγητης που κανει φοβερο μαθημα μπορει να επηρεασει την μετεπειτα πορεια σου γιατι θα σε εμπνευσει και θα σε τραβηξει σε καποιο αντικειμενο. Επισης το προβλημα σου ειναι η ζωη στο μερος που εισαι και οχι το αντικειμενο αρα αυτη ειναι μια αλλη συζητηση. Γενικα αποτρεπω κοσμο να σπουδασει φυσικο-μαθηματικο στην Ελλαδα, πολυ δυσκολες σχολες με πολυ μετριες διεξοδους για τον κοπο σου. Ξαναλεω για Ελλαδα μιλαω... 1
akiz90 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, FilipposMD είπε αυτό που σε νοιάζει είναι να μάθεις και να δημιουργήσεις δίκτυο γνωριμιών με ανθρώπους που μετράνε στον χώρο. Και να τους γλύψεις μέχρι εκεί που δεν παίρνει, να κάνεις το χαμαλίκι τους, να γίνεις πρακτικά δούλος τους μήπως και καταφέρεις να ανέβεις στην ιεραρχία. Δεν είναι για όλους αυτά! Θέλει να κάνεις το μαλάκα στον υπερθετικό βαθμό. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από akiz90
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα