Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Εμένα περισσότερο θα με ενδιέφερε αν δουλευει αυτη η συσκευη!!! Διώχνει ας πουμε γατες? Στο αμάξι μου πάνω, κοιμούνται παντα άπειρες!!!!

Αυτό της φωτογραφίας πάντως, λέει ότι διώχνει γάτες. Και αγριογούρουνα!! ... λολ

https://www.walmart.com/ip/QZBON-Ultrasonic-Solar-Mosquito-Repellent-And-Cat-Repellent/504694689

QZBON Ultrasonic Solar Mosquito Repellent And Cat Repellent

Επεξ/σία από K2012
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Εμένα περισσότερο θα με ενδιέφερε αν δουλευει αυτη η συσκευη!!! Διώχνει ας πουμε γατες? Στο αμάξι μου πάνω, κοιμούνται παντα άπειρες!!!!

Από ότι έγραψαν οι από πάνω, μόνο - κάποιους -  ανθρώπους ενοχλούν αυτές οι συσκευές.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Simos805 είπε

Είμαι 25 και ακούω έως και 17Khz. Οι περισσότεροι της ηλικίας μου δεν τα ακούνε. Η κοπέλα μου πχ που είναι 25 δεν ακούει ούτε ήχους των 14Kh. 😕

Μία ερώτηση. Πως γνωρίζεις μέχρι πόσα kHz ήχο ακούς και πόσο αλλα άτομα; Έχεις κανέναν πομπό που παράγει ήχους σε συγκεκριμένες συχνότητες και κάνεις έλεγχο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μία ερώτηση. Πως γνωρίζεις μέχρι πόσα kHz ήχο ακούς και πόσο αλλα άτομα; Έχεις κανέναν πομπό που παράγει ήχους σε συγκεκριμένες συχνότητες και κάνεις έλεγχο; 

Με ακρίβεια ο ΩΡΛ μπορεί να σου πει.

Η μέθοδος είναι με καλά ακουστικά που μπορούν να αναπαράγουν καθαρά όλο το ακουστικό φάσμα, να σου αναπαράγει συχνότητες σε διάφορες εντάσεις και να του λες αν ακούς ή οχι. 

Τις συχνότητες εύκολα τις παράγεις απο ένα υπολογιστη

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Με μια εξέταση που την κάνουν οι ωριλά και λέγεται ακουόγραμμα, έτσι γίνεται διάγνωση βαρηκοϊας.

Υπάρχουν και εφαρμογές στο κινητό :P

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

λέγεται ακουόγραμμα,

Είχα κάνει 4 χρονών όταν μου τρύπισε το τύμπανο για να δουν αν έπαθα κάποια ζημιά καθώς και τυμπανόγραμμα, αλλά δεν θυμάμαι τι έκανα... 😥

• Sad 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Simos805 είπε

Ευχή ή κατάρα είμαι αυτό?! 🤔

μακάρι να ακούς πάντα τέλεια εννοείται :)

αν τυχών λόγω ηλικίας ξεκινάς να χάνεις δες την καλή πλευρά , δε θα σε ενοχλούν

στο θέμα μας , το μαραφέτι σίγουρα δε βγάζει υπέρηχους , αρμονικές χαμηλότερες ακούς στο άνω άκρο του φάσματος

αλλά , είναι κατευθυντικές , λογικά μόνο σε εκείνο το σημείο θα σε ενοχλεί

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Έχω κατεβασμένα samples συχνοτήτων σε wav και τα έχουμε τεστάρει εμ διάφορους φίλους μου σε ηχεία. Επίσης έχω και εφαρμογή στο iPhone που παράγει όλο το φάσμα συχνοτήτων.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Simos805 είπε

Έχω κατεβασμένα samples συχνοτήτων σε wav και τα έχουμε τεστάρει εμ διάφορους φίλους μου σε ηχεία. Επίσης έχω και εφαρμογή στο iPhone που παράγει όλο το φάσμα συχνοτήτων.

Ενδιαφερον, θα βρω και εγώ αυτή την εφαρμογή να την βάλω και να κάνω δοκιμές. Έτσι από περιέργεια να δω τι ακούω. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ενδιαφερον, θα βρω και εγώ αυτή την εφαρμογή να την βάλω και να κάνω δοκιμές. Έτσι από περιέργεια να δω τι ακούω. 

αυτό είναι το μόνο εύκολο , το πρόβλημα είναι να βρεις ηχεία/ακουστικά που παράγουν σε όλο το φάσμα με την ίδια ένταση

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

αυτό είναι το μόνο εύκολο , το πρόβλημα είναι να βρεις ηχεία/ακουστικά που παράγουν σε όλο το φάσμα με την ίδια ένταση

Ναι, καταλαβαίνω, δε βαριέσαι... . Θέλει καλό εξοπλισμό και συνθήκες χώρου, εδώ  μιλάμε για κάτι ερασιτεχνικό που το κάνουμε για τον χαβαλέ και την περιέργεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διάβασα τι έγραψαν οι υπόλοιποι, απαντώ στο φίλο που άνοιξε το thread γιατί είχα 3-4 τέτοια στον κήπο:

- Πρόκειται για συσκευή για διάφορα ζωάκια και κυριότερα γάτες. Υψηλό ποσοστό αναξιοπιοστίας, κάποιες γάτες απλά δεν ενοχλούνται, κάποιες τρομάζουν αμέσως.

- Λειτουργεί με ανίχνευση κίνησης. Υποτίθεται ότι το τοποθετείς στο ύψος του ζώου (ή από εκεί που πιστεύεις ότι περνάει).

- Υποτίθεται ότι ρυθμίζεται σε συχνότητα (διαφορετική ανά ζώο) και εύρος ανίχνευσης κίνησης. 

- Δουλεύει με ηλιακό φως αλλά και μπαταρίες. Συχνά οι μπαταρίες τα παίζουν και η συσκευή εκπέμπει όποτε να' ναι ή καθόλου. Θέλει αλλαγή να τους πεις :)

Κανονικά δεν ακούγεται παρά ένας υπέρηχος, εκτός τώρα αν περνάς πολύ κοντά και σε πειράζει η υψηλή συχνότητα στο αυτί.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Εδώ εισαι

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...