Προς το περιεχόμενο

Πιθανό πρόβλημα με δίσκους σε NAS. Είναι φυσιολογικός ο θόρυβος;

zarzonis
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από greekfragma,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 30/6/2022 στις 11:46 ΠΜ, stelios.s είπε

Καλημέρα, το 918 εχει να μου "κοιμηθεί" σχεδόν 3 χρόνια. Σε cases που ειχα ανοιξει στην Synology μου ειχαν πει οτι μπορεί να φταίει το quickconnect, το transmission, το plex, το NTP service ακόμα και τα checks για τα automatic updates. Όπως κατάλαβες, ουτε και αυτοί φαίνεται να είναι σίγουροι τι μπορει να ειναι από ολα. Στην αρχή με ενοχλούσε, στην συνέχεια όμως το πήρα απόφαση και πήγα με αυτο. Στην τελική οι Red δισκοι δεν ειναι για σταμάτα-ξεκίνα αλλά για συνεχή λειτουργία.

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρον ότι ακόμη και η Synology δεν μπορούσε να βγάλει άκρη. Μόλις έκανα disable το Transmission και θα το αφήσω έτσι για μερικές μέρες. Επίσης, QuickConnect δεν έχω, ούτε NTP Service. Γενικά νομίζω πάει λίγο καλύτερα από θόρυβο με τα παραπάνω που έκανα. Για να δούμε και χωρίς το Transmission. Στην τελική μου φαίνεται ότι απλά θα αποδεχτώ κι εγώ ότι είναι πιο θορυβώδες το setup σε σχέση με το Synology DS215J και τους WD Red 3TB που είχα τότε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απενεργοποίησα και το Transmission και πάει ακόμη καλύτερα. Παρόλο που για μέρες δεν είχα να ανεβάζει/κατεβάζει απολύτως τίποτα. Πλέον όντως βλέπω τους δίσκους να μπαίνουν σε sleep για αρκετές ώρες αν δεν χρησιμοποιώ κάπως το NAS και πού και πού τους ακούω να ξυπνάνε. Δεν έχω καταλάβει ακόμη από τί ξυπνάνε από μόνοι τους αλλά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη γενικότερα. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...