lara_gr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε. Πλειοψηφικά αποφάσισαν τα αδέρφια μου να κάνουν μισθωτήριο συμβόλαιο για το κοινό εξ αδιαιρέτου ακίνητο σε στενό συγγενή, για εικονικό ποσό αρκετά μικρότερο από την αξία του στην αγορά, (από όσο κανονικά θα νοικιαζότανε δηλαδή) κάνοντας άτυπα συμφωνία μαζί του να γίνεται στο όνομά του υπενοικίαση με airbnb το καλοκαίρι και να κάνουνε πολλαπλάσιες εισπράξεις, και μάλιστα χωρίς να τα δηλώνουνε στην εφορία όπως ξέρω. Επειδή είναι παραθαλάσσιο, υπολογίζω έσοδα γύρω στα 20.000 ή και παραπάνω. Εγώ φυσικά δεν δικαιούμαι τίποτα αφού εικονικό το μισθωτήριο έγινε πλειοψηφικά, χωρίς καν να χρειάζεται να υπογράψω. Τι μπορώ να κάνω σ' αυτήν την περίπτωση? Αγωγή για διανομή δια πληστειριασμού είναι η μόνη λύση? Δηλαδή να πληρώνω για χρόνια με αβέβαιο αποτέλεσμα? Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από lara_gr
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Να ρωτησεις δικηγόρο. Κατι μπορείς να κάνεις σίγουρα διότι αν το ακίνητο ανήκει σε όλους τοτε απαιτείται υπογραφή από όλους. Όμως το τι μπορείς να κάνεις θα στο υποδείξει ο δικηγόρος. 1
greekfragma Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 κατευθείαν στο δικηγόρο σου με όλη την απαραίτητη χαρτούρα (συμβόλαια, μισθωτήριο, taxis E) κλπ. και προφανώς ο δικηγόρος σου να ΜΗΝ είναι κοινός με τους υπόλοιπους που αφορά η υπόθεση. 1
tigergreg Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Air b nb χωρις φορολογικη δηλωση δεν υπαρχει περιπτωση. Οι 5 μεγαλυτερες εταιρειες βραχυχρονιας μισθωσης δινουν αμεσα τα στοιχεια στο ΥΠ.ΟΙΚ. Οχι τιποτ αλλο αλλα θα χαντακωθει ο ενοικιαστης αλλα και πιθανοτατα ολοι οι ιδιοκτητες. Σε δικηγορο αμεσα γιατι παει για καραμπινατο μπλεξιμο η δουλεια....
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 19 hours ago, lara_gr said: Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε. Πλειοψηφικά αποφάσισαν τα αδέρφια μου να κάνουν μισθωτήριο συμβόλαιο για το κοινό εξ αδιαιρέτου ακίνητο σε στενό συγγενή, για εικονικό ποσό αρκετά μικρότερο από την αξία του στην αγορά, (από όσο κανονικά θα νοικιαζότανε δηλαδή) κάνοντας άτυπα συμφωνία μαζί του να γίνεται στο όνομά του υπενοικίαση με airbnb το καλοκαίρι και να κάνουνε πολλαπλάσιες εισπράξεις, και μάλιστα χωρίς να τα δηλώνουνε στην εφορία όπως ξέρω. Επειδή είναι παραθαλάσσιο, υπολογίζω έσοδα γύρω στα 20.000 ή και παραπάνω. Εγώ φυσικά δεν δικαιούμαι τίποτα αφού εικονικό το μισθωτήριο έγινε πλειοψηφικά, χωρίς καν να χρειάζεται να υπογράψω. Τι μπορώ να κάνω σ' αυτήν την περίπτωση? Αγωγή για διανομή δια πληστειριασμού είναι η μόνη λύση? Δηλαδή να πληρώνω για χρόνια με αβέβαιο αποτέλεσμα? Το μισθωτήριο ανεβαίνει στο taxis και πρέπει όλοι οι εκμισθωτές να κάνουν αποδοχή, διαφορετικά αν ένας κάνει απόρριψη, γράφει και λόγο απόρριψης. Και από πρακτικής άποψης, δεν γίνεται να μισθωθεί ακίνητο αν δεν συμφωνούν όλοι οι εκμισθωτές.
lara_gr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 29/6/2022 στις 10:09 ΠΜ, tigergreg είπε Air b nb χωρις φορολογικη δηλωση δεν υπαρχει περιπτωση. Οι 5 μεγαλυτερες εταιρειες βραχυχρονιας μισθωσης δινουν αμεσα τα στοιχεια στο ΥΠ.ΟΙΚ. Οχι τιποτ αλλο αλλα θα χαντακωθει ο ενοικιαστης αλλα και πιθανοτατα ολοι οι ιδιοκτητες. Σε δικηγορο αμεσα γιατι παει για καραμπινατο μπλεξιμο η δουλεια.... Το νοικιάζουν μέσω της σελίδας στο fb ή άλλες πλατφόρμες όχι ηλεκτρονικές, οι οποίες απλώς φέρνουν σε επαφή τον ενοικιαστή με τον ιδιοκτήτη, η επικοινωνία γίνεται ιδιωτικά κι έτσι δεν υπάρχει διασταύρωση με το ΥΠ. ΟΙΚ. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από lara_gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα