maniacos93 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Ποιός είναι ευχαριστημένος στη δουλειά του;;; Ακόμη και 2k να βγάζεις το μήνα, μπορεί η δουλειά σου να μην σε ευχαριστεί και ίσα-ίσα την κάνεις για να ζήσεις ή να πεις ότι κάνεις κάτι μην σε πουν και τεμπέλη. Είμαι και εγώ στην ίδια κατηγορία που ανέφερα. Δουλειά γραφείου, μισθός μέτριος αλλά δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο. Γενικά πάντως είμαι της άποψης να κάνετε το χόμπι σας επάγγελμα, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό. Το έχω σκεφτεί αρκετές φορές και νιώθω ώρες-ώρες μεγάλος μακάκας που δεν ακολούθησα/σπούδασα το χόμπι μου και αυτό που γούσταρα πραγματικά να κάνω. Ακόμη και μικρότερες αποδοχές να έχεις, νιώθεις πιο ολοκληρωμένος ως άνθρωπος και, το πιο σημαντικό για εμένα, δεν χαλάς την ψυχική σου υγεία. 3
Lanike71 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Πάντως, όσοι σκέφτονται να παραιτηθούν πριν βρουν δουλειά, μη έχοντας κάποιο αποκούμπι (βλ. κομπόδεμα), ας το ξανασκεφτούν. Το άγχος του να βρεις δουλειά (καλύτερη εννοείται), είναι μεγαλύτερο από το άγχος που σου προκαλεί η τωρινή εργασία. Εκτός και αν υπάρχουν ψυχοσωματικά προβλήματα.
jimis_vts Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Spiroth είπε Έλεος ρε φίλε. "Αληθινή" εργασία είναι μόνο αυτά που έχεις στο μυαλό σου? Το πόσο ιδρώνει ένας από αυτούς που αναφέρεις είναι αδιάφορο με τον κλάδο. Το ότι θεωρείς πως ένας Τιλυχτής Πιτόγυρων π.χ. δουλεύει αυτόματα περισσότερο από έναν Administrator π.χ. με ξεπερνάει. Ελλαδάρα! Δεν εχει άδικο, χαλαρώστε όλοι με τα 6ψηφια εδώ μέσα και συνθήκες άψογες. Σε πολυεθνική είμαι και μόλις άρχισαν οι τριετίες άρχισαν να τρώγονται με τα λεφτά. Εδώ ακούμε πόσους με μεταπτυχιακά και ψάχνουν δουλειά και στο insomnia έχουν όλοι διεθνή καριέρα... Ιδρώτας δεν είναι μόνο τα πιτογυρα αλλά και πολλές δουλειές γραφείου που βαράει ο άλλος 12ωρα για 1000€. Σκλαβιά είναι κι αυτό. Για τα admin μη πιάσουμε κουβέντα πόσο καφενεία είναι τα χουμε δει σε κάτι IT πόσο ασχολούνται και σε μεγάλες εταιρίες. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από jimis_vts
xgol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Δεν εχει άδικο, χαλαρώστε όλοι με τα 6ψηφια εδώ μέσα και συνθήκες άψογες. Σε πολυεθνική είμαι και μόλις άρχισαν οι τριετίες άρχισαν να τρώγονται με τα λεφτά. Εδώ ακούμε πόσους με μεταπτυχιακά και ψάχνουν δουλειά και στο insomnia έχουν όλοι διεθνή καριέρα... Ιδρώτας δεν είναι μόνο τα πιτογυρα αλλά και πολλές δουλειές γραφείου που βαράει ο άλλος 12ωρα για 1000€. Σκλαβιά είναι κι αυτό. Για τα admin μη πιάσουμε κουβέντα πόσο καφενεία είναι τα χουμε δει σε κάτι IT πόσο ασχολούνται και σε μεγάλες εταιρίες. Τι εννοεις; Υ.Γ. Η φωτο σημερινη Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από xgol 1 1
jimis_vts Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 12 λεπτά πριν, xgol είπε Τι εννοεις; Υ.Γ. Η φωτο σημερινη Τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλω από τη φώτο??
Uptheirons Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Καλα τωρα ζηλια ψωρα ειναι η φαση. Ναι υπαρχουν ανθρωποι που βγαζουν πολλα πιο ανετα απο καποιους αλλους. Κατι κανανε καλυτερα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Σπουδες, skills, ρισκα, τυχη..Και βρηκαν δουλεια σε πολυεθνικες με υψηλους μισθους. Και δηλωνουν κι ευχαριστημενοι. Φτου σκορδα. Οι αλλοι γιατι χαλιουνται δεν μπορω να καταλαβω. Αν περιγραφανε τη δουλεια και λεγανε οτι δεν ειναι ευχαριστημενοι θα τους λεγαμε αχαριστους κι αγνωμονες. Ευχαριστημενος βεβαια μπορεις να εισαι με λιγοτερα και με δυσκολη σωματικα δουλεια. Δεν ειναι μονο το λεφτα παραγοντας ικανοποιησης. 3 2
xgol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, Uptheirons είπε Καλα τωρα ζηλια ψωρα ειναι η φαση. Ναι υπαρχουν ανθρωποι που βγαζουν πολλα πιο ανετα απο καποιους αλλους. Κατι κανανε καλυτερα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Σπουδες, skills, ρισκα, τυχη..Και βρηκαν δουλεια σε πολυεθνικες με υψηλους μισθους. Και δηλωνουν κι ευχαριστημενοι. Φτου σκορδα. Οι αλλοι γιατι χαλιουνται δεν μπορω να καταλαβω. Αν περιγραφανε τη δουλεια και λεγανε οτι δεν ειναι ευχαριστημενοι θα τους λεγαμε αχαριστους κι αγνωμονες. Ευχαριστημενος βεβαια μπορεις να εισαι με λιγοτερα και με δυσκολη σωματικα δουλεια. Δεν ειναι μονο το λεφτα παραγοντας ικανοποιησης. Συμφωνούμε απόλυτα. 1
archer100 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, xgol είπε 50 ωρες τη βδομαδα εργασια, εφημεριες και υπερωριες πληρωμενες στην ωρα τους, 5000 και 20 μερες το χρονο για οτι μετεκπαιδευση θελεις, λεφτα εξαψηφιο, πανεμορφη πολη. Γενικα ευχαριστημενος. Εικαζω πως εισαι Ελβετια σε ιατρικο επαγγελμα (απο το εφημεριες) Μαγκια σου για ο,τι εχεις καταφερει, και ευχομαι πολλες ακομα επιτυχιες, απλα επειδη το εξαψηφιο ξεγελαει με τα ελληνικα δεδομενα, μιας και Ελλαδα συνηθως αναφερονται τα καθαρα μηνιαια (που στην ουσια ειναι 14/12 περισσοτερα λογω δωρων) καλο ειναι να αναφερεις τι μενει στην τσεπη μετα απο φορους και ασφαλιστικες εισφορες, που απ οτι γνωριζω στην Ελβετια τις πληρωνει ο πολιτης, οπως πχ την ασφαλεια του αυτοκινητου. Επισης αν μενεις Ζυριχη, καλο ειναι να αναφερθουν τα εξωφρενικα ενοικια που σχεδον ισοπεδωνουν τον μισθο. Κατα τ αλλα, ακομα και για Ελβετια, οτιδηποτε κοντα στο περιζητητο πλεον 120Κ ειναι ιδανικο
Papakaliati Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, archer100 είπε Εικαζω πως εισαι Ελβετια σε ιατρικο επαγγελμα (απο το εφημεριες) Μαγκια σου για ο,τι εχεις καταφερει, και ευχομαι πολλες ακομα επιτυχιες, απλα επειδη το εξαψηφιο ξεγελαει με τα ελληνικα δεδομενα, μιας και Ελλαδα συνηθως αναφερονται τα καθαρα μηνιαια (που στην ουσια ειναι 14/12 περισσοτερα λογω δωρων) καλο ειναι να αναφερεις τι μενει στην τσεπη μετα απο φορους και ασφαλιστικες εισφορες, που απ οτι γνωριζω στην Ελβετια τις πληρωνει ο πολιτης, οπως πχ την ασφαλεια του αυτοκινητου. Επισης αν μενεις Ζυριχη, καλο ειναι να αναφερθουν τα εξωφρενικα ενοικια που σχεδον ισοπεδωνουν τον μισθο. Κατα τ αλλα, ακομα και για Ελβετια, οτιδηποτε κοντα στο περιζητητο πλεον 120Κ ειναι ιδανικο Τα ενοίκια Ζυριχης δεν νομίζω ότι είναι και κάτι το εξωπραγματικό, συγκρίσιμα με Μονάχου, Λονδίνου και Άμστερνταμ θα έλεγα. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάς και την αρκετα χαμηλή φορολογία της Ελβετίας. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Papakaliati 1
Christos_Tz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ideal09 είπε Πως τον κόβεις τον Χρησταρα εσυ δηλαδή; να εχει ιδεα απο πνευματική εργασία; μπιζνεs κουκουρουκου σουπερβαιζορ αντμινιστρειτορ με μεταπτυχειακο και διπλωμα ευρεσιτεχνειαs του Γιουνιβερσιτη οφ Ματσαπουτσετηs και εσυ να υποθεσω ετσι..?...η περσοναλ ασσισταντ μανατζερ εντ σεκιουριτη οφ δε Σνικ Τραπερ που τρωει τα σνικερs μεσα απο ταπερ..?. ...σελφι με μαγιο με ρεαλιστικη γιγαντοαφισα backround απο πισω σου απο Ιμπιθα μην ξεχασειs να ανεβασειs στο Ινστα....ειμουν και εγω εκει γραψε απο κατω... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Christos_Tz 1 2
maniacos93 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, Christos_Tz είπε μπιζνεs κουκουρουκου σουπερβαιζορ αντμινιστρειτορ με μεταπτυχειακο και διπλωμα ευρεσιτεχνειαs του Γιουνιβερσιτη οφ Ματσαπουτσετηs και εσυ να υποθεσω ετσι..?...η περσορναλ ασσισταντ μανατζερ εντ σεκιουριτη οφ δε Σνικ Τραππερ που τρωει τα σνικερs μεσα απο ταπερ..? Καλά, αυτό γνωστό φαινόμενο στο Insomnia. Όλοι δουλεύουν σε πολυεθνικές, είναι όλοι ένα βαθμό κάτω από τον CEO, είναι μόλις 25 χρονών με εμπειρία 30 χρόνων και με μισθό 5k. Μόνο influencers δεν μας εμφανίστηκαν ακόμη. 😂 Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι θεωρούν ντροπή το να πουν την αλήθεια. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. 1
Spiroth Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, maniacos93 είπε Καλά, αυτό γνωστό φαινόμενο στο Insomnia. Όλοι δουλεύουν σε πολυεθνικές, είναι όλοι ένα βαθμό κάτω από τον CEO, είναι μόλις 25 χρονών με εμπειρία 30 χρόνων και με μισθό 5k. Μόνο influencers δεν μας εμφανίστηκαν ακόμη. 😂 Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι θεωρούν ντροπή το να πουν την αλήθεια. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η νοοτροπία σε αρκετούς Έλληνες. Ναι, λυπάμαι που θα το πω αν ενοχλεί, αλλά πάρα πολύς κόσμος εργάζεται με πολύ καλά χρήματα. Εξωτερικό ΚΑΙ Ελλάδα. Πολλοί εργοδότες πληρώνουν την αξία του Υπαλλήλου τους και κυρίως των Στελεχών τους. Κάποιοι έχουν προσπαθήσει με έξυπνο τρόπο για αυτά τα προνόμια. Υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις και δεν είναι καθόλου μεμονωμένες, το αντίθετο μάλιστα. Τώρα πρέπει να δούμε και εμείς πως θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα δούμε. Προσωπικά θεωρώ πως δεν πρέπει να επαναπαυθείς για να πετύχεις. Ένας πολύ φίλος, απόφοιτος ΤΕΙ, με 12 χρόνια και μισθό 750 EUR σε μεγάλο νοσοκομείο σε θέση IT, πάλευε να του πληρώσουν ακριβό σεμινάριο Microsoft. Του το πρόσφεραν προ-πέρσι, το έκανε, και μετά το σεμινάριο ήρθε η HP και μάζευε κόσμο με 850 EUR. Αν και είχε λιγότερα καθαρά από το νοσοκομείο λόγω απόστασης, πήγε, πάλεψε δύο χρόνια, και φεύγει με την γυναίκα του (αφήνει την Εργασία της σε πολύ καλό Τομέα) και την κορούλα του (2 Ετών) σταλμένος από την HP στην Ρουμανία με 2.500 EUR / Μήνα και πληρωμένο ενοίκιο. Έχει σκοπό να κάτσει 4 με 5 χρόνια, στα οποία παράλληλα θα μάθει Ρουμάνικα (αδιάφορο για την τωρινή Εργασία του) και θα πληρώσει από την τσέπη του εξτρά σπουδές (από ότι μου είπε 8.000 EUR / Έτος). Ε συγνώμη, αλλά θα γυρίσει και θα ζητήσει 2.500 και ίσως 3.000 κάπου στην Ελλάδα, είτε με ψακτήρι, είτε με γνωριμίες, και θα εργάζεται και για Ρουμανικές εταιρείες στον ελεύθερο του χρόνο ως ελεύθερος. Ε, λυπάμαι πολύ, αλλά είναι πιο ικανός, ασχέτως αν τα καταφέρει ή δεν τα καταφέρει από άτομα που δεν δοκίμασαν καν, και λιώνουν σε όλες αυτές τις Εργασίες τις οποίες θεωρούν κάποιοι πιο "κανονικές και ιδροτσίλικες". Και ναι, θα έχει "ιδρώσει" 50 φορές παραπάνω από αυτές τις κατηγορίες εργαζόμενων που έχουν στο μυαλό τους, ασχέτως αν θα έχει πέσει κυριολεκτικά έστω και μια σταγώνα ιδρώτας. Στο κάτω κάτω δεν έκανε κάτι εξωπραγματικό ή προνομιούχο. Απλά είναι πιο ικανός από κάποιους άλλους. Όλα είναι επιλογές και προσπάθεια. Και στην Ελλάδα πρέπει ο κόσμος (οι νέοι κυρίως) να σπάσουν αυτόν το φαύλο κύκλο της Ελληνικής νοοτροπίας του Πασοκικού Δημοσίου. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από Spiroth 13 1
Silverage Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δουλεύω σε τράπεζα. Καλά λεφτά για την ηλικία μου αλλά συγκριτικά με συναδέλφους είμαι απο τους πιο κακοπληρωμένους, ειδικά αν λάβω υπόψη όσα κάνω. Πριν λίγο καιρό είχα βρεί πεταμένο χύμα ένα excel με τους μηνιαίους μισθούς όλων των υπαλλήλων και φούντωσα. Κάποιοι παίρναν σε ένα μήνα όσα παίρνω εγώ σε ένα χρόνο. Κατά τα άλλα είναι αρκετά βαρετή δουλειά, υπάρχουν περίοδοι που ξύνομαι και δεν έχω τί να κάνω και περίοδοι που κάνω υπερωρίες καθημερινά (απλήρωτες) και μιλάω κυριολεκτικά όλη μέρα στο Teams. Έχουμε κρατήσει στην υπηρεσία μου τηλεργασία 2 φορές την εβδομάδα και τώρα θα υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση που θα την κάνουν επίσημη. Πρώτη φορά φέτος θα μας δώσουν bonus με βάση την αξιολόγηση και σήμερα διάβασα ότι το Σεπτέμβρη θα μας δώσουν και ένα έκτακτο βοήθημα. Θα ήθελα περισσότερα χρήματα, λίγο πιο ενδιαφέρον αντικείμενο και περισσότερη τηλεργασία ώστε όταν είναι περίοδος που δεν έχουμε δουλειά να παίζω τουλάχιστον κάνα παιχνίδι στον υπολογιστή και να μην κοιτάω τα ντουβάρια στο γραφείο για 7,5 ώρες. 5
Leleouras Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 13 hours ago, maniacos93 said: Γενικά πάντως είμαι της άποψης να κάνετε το χόμπι σας επάγγελμα όταν το χόμπι γίνει επάγγελμα, παύει να είναι χόμπι 3
Spiroth Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Leleouras είπε όταν το χόμπι γίνει επάγγελμα, παύει να είναι χόμπι Ακριβώς. Μην κάνετε το χόμπι σας επάγγελμα εκτός αν δεν σας ενδιαφέρουν τα χρήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα