Leleouras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 το "καλά είναι" της σημερινής εποχής είναι ότι ο εργαζόμενος πολύ απλά την "περνάει"
Morosana Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Ρωτάς υπαλλήλους σου γκρινιάζουν για λεφτά ρωτάς επιχειρηματιες γκρινιάζουν για το χρόνο. Κανενας δεν είναι 100% ευχαριστημένος με κάτι που του τρώει στην καλύτερη το 1/3 της ημέρας του άσχετα ποσο καλές ή όχι είναι οι απολαβές.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 45 λεπτά πριν, pontez2 είπε Έτερον εκάτερον. Οι τιμές μας ειναι Σουηδικές, δεν καταλαβαίνω γιατι να μην ειναι και οι μισθοί. Το τι θα κερδισει ο επιχειρηματίας/μέτοχος με μια επένδυση, δεν έχει σχέση με τον μισθο του εργαζόμενου, ούτε με τις συνθηκες εργασίας του. Φυσικά έχει να κάνει. Όταν ανοίγει μια μεγάλη επιχείρηση έχει από πίσω ένα business plan. Δεν ήρθαν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα γιατί είμαστε καλοί επαγγελματίες, ήρθαν γιατί είμαστε φθηνοί. Όσο μεγαλώνει ο κύκλος εργασιών τους εδώ, τόσο θα δίνουν και καλύτερους μισθούς φυσικά. Όταν η ίδια πολυεθνική πουλάει στον Σουηδό επιχειρηματία project με 200€/ ώρα εργασίας και στον Έλληνα με 100€ / ώρα (όχι γιατί μας θεωρεί πιο καλούς στις διαπραγματεύσεις, αλλά φτωχότερους) προφανώς δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες να πληρώσει υπαλλήλους στην αντίστοιχη χώρα.
pontez2 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 19 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Φυσικά έχει να κάνει. Όταν ανοίγει μια μεγάλη επιχείρηση έχει από πίσω ένα business plan. Δεν ήρθαν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα γιατί είμαστε καλοί επαγγελματίες, ήρθαν γιατί είμαστε φθηνοί. Όσο μεγαλώνει ο κύκλος εργασιών τους εδώ, τόσο θα δίνουν και καλύτερους μισθούς φυσικά. Όταν η ίδια πολυεθνική πουλάει στον Σουηδό επιχειρηματία project με 200€/ ώρα εργασίας και στον Έλληνα με 100€ / ώρα (όχι γιατί μας θεωρεί πιο καλούς στις διαπραγματεύσεις, αλλά φτωχότερους) προφανώς δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες να πληρώσει υπαλλήλους στην αντίστοιχη χώρα. Η Ελλάδα δεν ειναι φθηνή χωρα. Ειναι στην Ε.Ε. και οι τιμές της ειναι ιδιες με την υπολοιπη .Ε.Ε ενω σε κάποια προιόντα ειναι και στις πιο υψηλές. Επίσης έχει πολυ υψηλή φορολόγιση. Πως γινεται να αντιμετωπιζεται ως χωρα με φθηνά εργατικά? Αν παγιώνουμε τέτοιες αντιληψεις, προφανως κάτι δε λειτουργεί σωστά. Με τέτοια ακριβεια δεν μπορουμε να μιλάμε για φθηνά εργατικά χέρια. Και γενικά οι πολυεθνικές στην Ελλάδα πληρώνουν μια χαρά. Οι ελληνικές ειναι που σε κάποιο βαθμό δεν πληρωνουν. 6
squib Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Εργάζομαι σε πολυεθνική ευχαριστημένος μπορώ να πω σε ωράριο και αποδοχές και παροχές. Τα χρήματα πάντα μπορούν να ειναι περισσότερα αλλά την ηρεμία που έχω δεν την αλλάζω.
filip123go Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pontez2 είπε Πως γινεται να αντιμετωπιζεται ως χωρα με φθηνά εργατικά? Μάλλον δεν έχεις δει πόσο πληρώνονται developers, software architects, e-shop managers, digital marketing consultants και ότι άλλο έχει σχέση με την τεχνολογία στο εξωτερικό. Και ναι, όταν ο βασικός είναι στο 1/3 από άλλους βασικούς στην Ευρώπη, είμαστε χώρα με φθηνά εργατικά. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από filip123go
adonis99 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 41 χρόνων ...καθηγητής σε μεγάλη φροντιστηριακή αλυσίδα 12 χρόνια , μονάχα σε μαθητές Γ Λυκείου. Λατρεμένη η εργασία που κάνω και άριστες οι συνθήκες εργασίας αφού κανένας δεν παρεμβαίνει στο τι κάνω ανάμεσα στους 4 τοίχους μια αίθουσας ! Οποιοδήποτε έξτρα 45λεπτο κάνω το πληρώνομαι κανονικά. Ασφαλώς θα ήθελα να έχω περισσότερες απολαβές αλλά ξεκάθαρα δεν έχω κάποιο οικονομικό παράπονο. 3
InsoRay Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Είμαι 30 ετών και εργάζομαι ως ERP Consultant σε ταχεία αναπτυσσόμενη εταιρεία. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το εργασιακό μου περιβάλλον με lunch brake, αρκετές πληρωμένες εξόδους για φαγητό ή ποτό στους πελάτες μας κλπ. Ο μισθός δεν είναι κάτι το τρελό αλλά έχει προοπτικές για μελλοντική αύξηση και μπαίνει πριν καν τελειώσει ο μήνας. Το ωράριο στη περίοδο της high season τραβάει αρκετά μέχρι και 12-13 ώρες κάποιες ημέρες αλλά όλες οι υπερωρίες πληρωμένες και το χειμώνα χαλαρώνουμε αρκετά. Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος, μετά από αυτά που έχω ζήσει ακόμα και σε εταιρείες κολοσσούς που είχα δουλέψει. 1
xgol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 ωρες τη βδομαδα εργασια, εφημεριες και υπερωριες πληρωμενες στην ωρα τους, 5000 και 20 μερες το χρονο για οτι μετεκπαιδευση θελεις, λεφτα εξαψηφιο, πανεμορφη πολη. Γενικα ευχαριστημενος. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από xgol
Christos_Tz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 .εντωμεταξυ ενα περιεργο πραγμα...ειναι ολοι τουs μπιζνεs σουπερβαιζορ αντμινιστρειτορs με μεταπτυχειακο και διπλωμα ευρεσιτεχνειαs του Γιουνιβερσιτη οφ Ματσαπουτσετηs....σε γραφειο με δερματινη καρεκλα και 24000 μπιτι γιου αρ κουδισιον πανω απο το κεφαλι τουs....(..για γελια και για κλαμματα μαζι με το ψοροφαντασμενο παραμυθακι που πουλανε εδω μεσα......)...για καμια αληθινη δουλεια που ιδρωνειs δεν μιλαει κανειs τουs..)..χαχα 1
xgol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Christos_Tz είπε .εντωμεταξυ ενα περιεργο πραγμα...ειναι ολοι τουs μπιζνεs σουπερβαιζορ αντμινιστρειτορs με μεταπτυχειακο και διπλωμα ευρεσιτεχνειαs του Γιουνιβερσιτη οφ Ματσαπουτσετηs....σε γραφειο με δερματινη καρεκλα και 24000 μπιτι γιου αρ κουδισιον πανω απο το κεφαλι τουs....(..για γελια και για κλαμματα μαζι με το ψοροφαντασμενο παραμυθακι που πουλανε εδω μεσα......)...για καμια αληθινη δουλεια που ιδρωνειs δεν μιλαει κανειs τουs..)..χαχα Μπα χωρις κλιματιστικο. Ανεμιστηρες για οικολογικους λογους. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από xgol
Spiroth Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Christos_Tz είπε .εντωμεταξυ ενα περιεργο πραγμα...ειναι ολοι τουs μπιζνεs σουπερβαιζορ αντμινιστρειτορs με μεταπτυχειακο και διπλωμα ευρεσιτεχνειαs του Γιουνιβερσιτη οφ Ματσαπουτσετηs....σε γραφειο με δερματινη καρεκλα και 24000 μπιτι γιου αρ κουδισιον πανω απο το κεφαλι τουs....(..για γελια και για κλαμματα μαζι με το ψοροφαντασμενο παραμυθακι που πουλανε εδω μεσα......)...για καμια αληθινη δουλεια που ιδρωνειs δεν μιλαει κανειs τουs..)..χαχα Έλεος ρε φίλε. "Αληθινή" εργασία είναι μόνο αυτά που έχεις στο μυαλό σου? Το πόσο ιδρώνει ένας από αυτούς που αναφέρεις είναι αδιάφορο με τον κλάδο. Το ότι θεωρείς πως ένας Τιλυχτής Πιτόγυρων π.χ. δουλεύει αυτόματα περισσότερο από έναν Administrator π.χ. με ξεπερνάει. Ελλαδάρα! Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Spiroth 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Εγω ζω και εργαζομαι στην Αγγλια. Ο κυκλος μου ειναι 30ρηδες. Παροτι σε γενικες γραμμες ειναι καλυτερα τα πραγματα υπαρχουν παραπονα για μισθους που αυξανονται πολυ λιγο καθε χρονο, ελλειψη εκπαιδευσης, δουλειες που απαιτουν πολυ commuting μεχρι και τοξικο εργασιακο περιβαλλον. 1
ideal09 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 40 λεπτά πριν, Spiroth είπε Έλεος ρε φίλε. "Αληθινή" εργασία είναι μόνο αυτά που έχεις στο μυαλό σου? Το πόσο ιδρώνει ένας από αυτούς που αναφέρεις είναι αδιάφορο με τον κλάδο. Το ότι θεωρείς πως ένας Τιλυχτής Πιτόγυρων π.χ. δουλεύει αυτόματα περισσότερο από έναν Administrator π.χ. με ξεπερνάει. Ελλαδάρα! Πως τον κόβεις τον Χρησταρα εσυ δηλαδή; να εχει ιδεα απο πνευματική εργασία; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Christos_Tz είπε .εντωμεταξυ ενα περιεργο πραγμα...ειναι ολοι τουs μπιζνεs σουπερβαιζορ αντμινιστρειτορs με μεταπτυχειακο και διπλωμα ευρεσιτεχνειαs του Γιουνιβερσιτη οφ Ματσαπουτσετηs....σε γραφειο με δερματινη καρεκλα και 24000 μπιτι γιου αρ κουδισιον πανω απο το κεφαλι τουs....(..για γελια και για κλαμματα μαζι με το ψοροφαντασμενο παραμυθακι που πουλανε εδω μεσα......)...για καμια αληθινη δουλεια που ιδρωνειs δεν μιλαει κανειs τουs..)..χαχα Δεν χυνεις ιδρωτα σε ολες τις δουλειες φιλε μου. Ενας δασκαλος π.χ δεν <<ιδρωνει>> με την εννοια ενος μπετατζη στην οικοδομη, ιδρωνει αλλιως. Ενας γιατρος ιδρωνει διαφορετικα απο μια υπαλληλο στο ταμειο ενος σουπερ μαρκετ. Εγω, σιγουρα, ιδρωνω διαφορετικα απο οτι εσυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα