Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν πρέπει να περιμένεις απ' την δουλειά να είσαι ευχαριστημένος....κάτι απ' αυτές τις συνθήκες μεσαιονικου βίου....πάλυ καλά να λεμε

9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μια χαρα ειναι ο τουρισμός, μακαρι να γίνουν περισσότερα νησιά σαν την Μύκονο, τα υπόλοιπα τα χασαμ,ε αν και κατα την γνωμη μου δεν κάνουμε εμεις οι ελληνες ουτε για φαπρικα, ουτε για αγρότες, ουτε για εργοστάσια.

"Τουρισμός" Συμφωνώ έξυπνος λαός είμαστε αλλά στενόμυαλοι και ξεροκέφαλοι...σε αντίθεση με την γειτονική Ιταλία.....που μας βούτηξαν όλους στο μακαρόνι.....Οποίος είναι από κεντρική Μακεδονία θα καταλάβει ΝΙΚΗΤΗ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ....ΛΕΞΕΙΣ....welcome to greece

6 λεπτά πριν, e1995kati είπε

Δεν πρέπει να περιμένεις απ' την δουλειά να είσαι ευχαριστημένος....κάτι απ' αυτές τις συνθήκες μεσαιονικου βίου....πάλυ καλά να λεμε

"Τουρισμός" Συμφωνώ έξυπνος λαός είμαστε αλλά στενόμυαλοι και ξεροκέφαλοι...σε αντίθεση με την γειτονική Ιταλία.....που μας βούτηξαν όλους στο μακαρόνι.....Οποίος είναι από κεντρική Μακεδονία θα καταλάβει ΝΙΚΗΤΗ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ....ΛΕΞΕΙΣ....welcome to greece

Screenshot_20220629-010126.jpg

Έτσι υποδεχωμαστε τις φτωχότερες κάστες τουριστων

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, unforgiven είπε

Δουλεύω σε πολυεθνίκη, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον τομέα της.
Χρήματα, πολύ καλά και στην ώρα τους. Ωράριο που τηρείται, εκτός σπανίων εκτάκτων περιπτώσεων, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στον τομέα μου.
Πολύ ωραίες εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, μηχανήματα. Κάθε χρόνο bonus και αύξηση. 
Ωραίο περιβάλλον και συνάδελφοι.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Of the things that never happened, this never happened the most :P 

Δημοσ.

Ευχαριστημένος εδώ. 

Πάντα ψάχνουμε κάτι καλύτερο ωστόσο.

Κυρίως ως προς τις απολαβές και την ελευθερία στο πώς δουλεύω (να μην χρειάζεται να παρακαλάω για προσβάσεις κυρίως σε συστήματα). 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, filidonas είπε

Με όσους έχω συζητήσει για το θέμα της εργασίας όλοι μου λένε τα ίδια. Εκτός από έναν φίλο που δε θα σου αποκαλύψει ούτε καν αν βάζει ζάχαρη στο καφέ, αυτόν τον αφήνω απ έξω και μια φίλη που δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική (αυτή έχει κάποια ψιλά παράπονα)

Όλοι λοιπόν είναι δυσαρεστημένοι από τη δουλειά τους και όλοι ψάχνουν κάτι άλλο. Μπορεί να είναι το θέμα της πληρωμής, του ωραρίου, των συνθηκών......

Πρόσφατα ένας φίλος άφησε μια δουλειά που ήταν χάλια επειδή βρήκε μια κοντά στο σπίτι του. Η χαρά του δε κράτησε παρά λίγο μιας και διαπίστωσε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα και χτυπούσε το κεφάλι του για την επιλογή. Εκεί που λες ότι είμαι χάλια, πόσο χειρότερα να είναι αλλού, βλέπεις ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Εσείς είστε ικανοποιημένοι από την εργασία σας; Πόσοι ενώ εργάζεστε ψάχνετε για κάτι καλύτερο επειδή οι συνθήκες είναι χάλια.

Είχα την απορία αν αυτό συμβαίνει παντού ή μόνο στον κύκλο μου

Σου λένε ότι ψάχνουν. Ή θα ήθελαν να ψάχνουν. Ή ακόμα και...ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι ψάχνουν.

Αν πραγματικά έψαχναν, ακόμα και να μην έβρισκαν αυτή τη φοβερή δουλειά, θα ήταν τουλάχιστον εμφανής αυτή η κινητικότητα προς ανεύρεση.

Η πραγματικότητα είναι ότι για τους περισσότερους η ύπαρξη, έστω και "κακής", δουλειάς λειτουργεί ανασταλτικά στην όποια πιθανότητα μιας νέας. Απλά βολευόμαστε.

• Like 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Σου λένε ότι ψάχνουν. Ή θα ήθελαν να ψάχνουν. Ή ακόμα και...ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι ψάχνουν.

Αν πραγματικά έψαχναν, ακόμα και να μην έβρισκαν αυτή τη φοβερή δουλειά, θα ήταν τουλάχιστον εμφανής αυτή η κινητικότητα προς ανεύρεση.

Η πραγματικότητα είναι ότι για τους περισσότερους η ύπαρξη, έστω και "κακής", δουλειάς λειτουργεί ανασταλτικά στην όποια πιθανότητα μιας νέας. Απλά βολευόμαστε.

Υπάρχει και η κατηγορία ανθρώπων που αναφέρεις. Ωστόσο, όταν κάποιος ειναι δυστηχισμένος στον χωρο εργασίας του για λόγους που αναφέραμε παραπάνω, οι λόγοι που κάθεται ειναι οτι δεν βρισκει καλύτερα.

Γενικά η τάση στην ελληνική αγορά ειναι ο ένας άνθρωπος για πολλές δουλειές. Προσπαθούν δηλαδή μέσα απο σε ένα job description να χωρέσουν όσο περισσότερες αρμοδιότητες μπορούν.

Και επειδη το ειχαμε και κουβέντα προσφατα με μια φίλη της σελίδας,  και ειμαστε και σε τεχνολογική σελίδα, ζητάνε ας πουμε διαχειριστή e-shop, ο οποίος  όμως θα χειρίζεται και τα social, αλλά θα διαχειρίζεται και ολο το supply chain.  Οταν λέμε όλο, εννοούμε από τη παραλαβή των προμηθειών, μέχρι και το αμπαλάρισμα και αποστολή της παραγγελίας. Δηλαδή ζητάνε 1 άτομο, αντι για 4, δίνοντας μισθό λίγο παραπάνω απ τον βασικό.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ είμαι ευχαριστημένος, καλό περιβάλλον και συνεννοήσιμοι συνάδελφοι (τουλάχιστον στο τμήμα), λεφτά θα τα έλεγα μέτρια για αυτά που θέλω και θεωρώ αναγκαία. Είχα πρόσφατα πολύ καλύτερη πρόταση που απέρριψα επειδή έμαθα ότι δεν είναι καλό το κλίμα 

19 ώρες πριν, unforgiven είπε

Δουλεύω σε πολυεθνίκη, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον τομέα της.
Χρήματα, πολύ καλά και στην ώρα τους. Ωράριο που τηρείται, εκτός σπανίων εκτάκτων περιπτώσεων, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στον τομέα μου.
Πολύ ωραίες εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, μηχανήματα. Κάθε χρόνο bonus και αύξηση. 
Ωραίο περιβάλλον και συνάδελφοι.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω την εταιρεία, δεν επιτρέπεται να την αποκαλύψεις σύμφωνα με κανόνες του φόρουμ  ??

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Λες ε; Σόρυ, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Ανάλογα το κλάδο, υπάρχουν τόσο χαοτικές διαφορές που σίγουρα για κάποιον ίσως να μοιάζουν ψεύτικα.

Έτσι πως τα λες για Ελλάδα όντως ακούγονται πολύ καλά αλλά για εξωτερικό όχι και κάτι... "ιδιαίτερο". 😉

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Beefeater είπε

Of the things that never happened, this never happened the most :P 

Γιατί το λες αυτό; Και εγώ σε παρόμοια κατάσταση είμαι. Σε εταιρεία τεχνολογίας δουλεύω με έδρα τη Γαλλία (έχει ελληνικό branch, αλλά εγώ είμαι full remote) . Πολύ καλό περιβάλλον, πληρωμένα overtimes, η δουλειά βγαίνει στο 8ωρο και ο μισθός πάντα στην ώρα του. Και πριν σε άλλη πολυεθνική που δούλευα, πάνω - κάτω τα ίδια ήταν. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kotsoz είπε

θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω την εταιρεία, δεν επιτρέπεται να την αποκαλύψεις σύμφωνα με κανόνες του φόρουμ  ??

Ίσως δε θέλει να αποκαλύψει τη δίκη του ταυτότητα από τα συμφραζόμενα. Ανωνυμία στο Ίντερνετ και καλό είναι να τη διαφυλάξουμε.

53 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Υπάρχει και η κατηγορία ανθρώπων που αναφέρεις. Ωστόσο, όταν κάποιος ειναι δυστηχισμένος στον χωρο εργασίας του για λόγους που αναφέραμε παραπάνω, οι λόγοι που κάθεται ειναι οτι δεν βρισκει καλύτερα.

Γενικά η τάση στην ελληνική αγορά ειναι ο ένας άνθρωπος για πολλές δουλειές. Προσπαθούν δηλαδή μέσα απο σε ένα job description να χωρέσουν όσο περισσότερες αρμοδιότητες μπορούν.

Και επειδη το ειχαμε και κουβέντα προσφατα με μια φίλη της σελίδας,  και ειμαστε και σε τεχνολογική σελίδα, ζητάνε ας πουμε διαχειριστή e-shop, ο οποίος  όμως θα χειρίζεται και τα social, αλλά θα διαχειρίζεται και ολο το supply chain.  Οταν λέμε όλο, εννοούμε από τη παραλαβή των προμηθειών, μέχρι και το αμπαλάρισμα και αποστολή της παραγγελίας. Δηλαδή ζητάνε 1 άτομο, αντι για 4, δίνοντας μισθό λίγο παραπάνω απ τον βασικό.

Δεν συνδέονται αυτά τα δυο. Εξναι διαφορετικα:

1) όντως δε ψάχνουν ουσιαστικά. Όποτε σου ξαναπούν ότι ψάχνουν ρωτά συγκεκριμένα ποσά βιογραφικά εχουν στείλει και πόσες συνεντεύξεις εκαναν.

2) όντως ζητάνε τα πάντα από μια θέση με χαμηλό μισθό. Ειναι πρόβλημα. Τώρα αν φταίει ο εργοδότης λόγω κακομοιριας, αν φταίει ο εργοδότης λόγω ασχετοσύνης, ή αν όντως δε βγαίνουν τα κουκιά στην επιχείρηση λόγω εφορίας και προσπαθεί παρόλα αυτά να επιβιώσει, είναι κάτι που διαφέρει ανα περίπτωση.

Μην ξεχνιέται το γεγονός πως ειναστε σε χρεωκοπία. Μην περίμενε συνθήκες Σουηδιας

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, filip123go είπε

Γιατί το λες αυτό; Και εγώ σε παρόμοια κατάσταση είμαι. Σε εταιρεία τεχνολογίας δουλεύω με έδρα τη Γαλλία (έχει ελληνικό branch, αλλά εγώ είμαι full remote) . Πολύ καλό περιβάλλον, πληρωμένα overtimes, η δουλειά βγαίνει στο 8ωρο και ο μισθός πάντα στην ώρα του. Και πριν σε άλλη πολυεθνική που δούλευα, πάνω - κάτω τα ίδια ήταν. 

κι εγω καπως ετσι ειμαι αλλα παλι μιζερια, δεν αντεχεται το 8ωρο στο πισι πανω

Δημοσ.

Προγραμματιστής full remote και κάθε μέρα είναι διαφορετική. Οι μόνες μέρες που δεν μου αρέσει η εργασία μου είναι όταν δεν έχει δουλειά. Μισθός πολύ καλός για τα Ελληνικά δεδομένα.

p.s Γράψτε και τι δουλειά κάνετε όσοι απαντάτε να έχουμε μια εικόνα γι αυτό που περιγράφετε, κρίμα είναι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ideal09 είπε

Ανάλογα το κλάδο, υπάρχουν τόσο χαοτικές διαφορές που σίγουρα για κάποιον ίσως να μοιάζουν ψεύτικα.

Έτσι πως τα λες για Ελλάδα όντως ακούγονται πολύ καλά αλλά για εξωτερικό όχι και κάτι... "ιδιαίτερο". 😉

Για Ελλάδα μιλάω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dstilio είπε

Μην ξεχνιέται το γεγονός πως ειναστε σε χρεωκοπία. Μην περίμενε συνθήκες Σουηδιας

Έτερον εκάτερον.

Οι τιμές μας ειναι Σουηδικές, δεν καταλαβαίνω γιατι να μην ειναι και οι μισθοί. 

Το τι θα κερδισει ο επιχειρηματίας/μέτοχος με μια επένδυση, δεν έχει σχέση με τον μισθο του εργαζόμενου, ούτε με τις συνθηκες εργασίας του. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...