ModernAthenian Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Είμαι 4 χρόνια στη τωρινή μου δουλειά με υβριδικό σύστημα τηλεργασίας και γραφείου μερικές μέρες την εβδομάδα. Δίπλα από το σπίτι μου η δουλειά, άψογη ομάδα, πολύ καλή αμοιβή, άγραφες άδειες αν χρειαστεί (σήμερα πχ πήρα άγραφη άδεια γι αυτό και διαβάζω το φόρουμ τέτοια ώρα), σύμβαση αορίστου και απόλυτη, σχεδόν θρησκευτική τήρηση ωραρίου (που συνήθως φεύγουμε και κανα μισάωρο πριν). Παράλληλα κάνω εδώ και πολλά χρόνια (προ covid) δουλειά με τηλεργασία και βάση στις ΗΠΑ. Την οποία δουλειά την έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που ουσιαστικά τρώω λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα και τις περισσότερες φορές την τελειώνω μέσα στο 7ώρο της day job μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο οικονομικά όσο στο θέμα work-life balance. Ξέρω οτι μάλλον αποτελώ εξαίρεση στην Ελλάδα αλλά αυτό ενδεχομένως να σχετίζεται και με τον τομέα που εργάζομαι. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από ModernAthenian 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει η κατάσταση στο εργασιακό κομμάτι, αποτέλεσμα των πολιτικών εξελιξεων. Σε μεγάλο ποσοστό, οι Ελληνες μάνατζερ, εφαρμοζουν τη τακτικη του μαστίγιου. Δηλαδή αυστηρότητα, χαμηλές αποδοχές, καμία επιβράβευση, προαγωγές μόνο σε «φίλους και γνωστούς» και ανέφικτους στόχους, υπο την απειλή ότι εκει έξω υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν. Αυτό το βλέπουμε ακόμα και στο πλαίσιο της τηλεργασίας που γενικά οι Έλληνες μανατζερ δε τη βλέπουν καθόλου θετικά. Αυτό βέβαια δεν ισχύει παντού. Οι πολυεθνικές λειτουργούν διαφορετικά, ενώ πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για ελληνικές επιχειρήσεις (πχ Σκλαβενιτης, Καρέλιας κτλ). Επίσης σημερινό δημοσίευμα αναφέρεται σε άλλοτε μετριότατη εργοδοτικά συστημική τράπεζα, η οποία έχει αλλάξει τακτική με το μοτο πλέον να είναι «ευχαριστημένος υπάλληλος, μεγαλύτερα κέρδη». Κατά την άποψή μου, η κακή εργοδοσία που είναι και η βασική αιτία της δυσαρέσκειας του μέσου εργαζόμενου, αποτελεί μια παρωχημένη τακτική παλαιότερων ετών, που στο 99% των περιπτώσεων οδηγεί σε ζημιογόνες επιχειρήσεις (και μετά τρέχει το δημόσιο να τις σώσει ) Προσωπικά ειμαι ικανοποιημένος απ τη δουλειά μου, επειδή όμως έφθασα μετά από πολλά χρονια στο σημείο να κάνω αυτό που μου αρέσει, έχοντας την αποδοχή αυτων που πρέπει. για την Σκλαβενίτης και Καρέλιας το ξέρω και μπράβο τους για την τράπεζα που αναφέρεις θα ήθελα να μάθω ποια είναι αυτή... εννοείται ότι συμφωνώ με το "ευχαριστημένος υπάλληλος/αυξημένη παραγωγή/εργασία άρα κέρδος" αυτό πρέπει να μάθουν καλά και να εμπεδώσουν οι διάφοροι manager του HR.
lyda94 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Leleouras είπε δουλεία < δουλεύω < δοῦλος. Συγκρίνετε με το δουλεία. Ένας φιλόλογος που είχα στο λύκειο μου είχε πει "να εύχεσαι να έχεις στη ζωή σου εργασία και όχι δουλειά!". Αυτόν μου θύμισες, και πόσο δίκιο είχε! Στο θέμα μας τώρα, όχι, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά όλοι φοβόμαστε τα χειρότερα! Οκ, σχεδόν κανείς, μην είμαι απόλυτη! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Μια χαρα ειναι ο τουρισμός, μακαρι να γίνουν περισσότερα νησιά σαν την Μύκονο, τα υπόλοιπα τα χασαμ,ε αν και κατα την γνωμη μου δεν κάνουμε εμεις οι ελληνες ουτε για φαπρικα, ουτε για αγρότες, ουτε για εργοστάσια. μην ανησυχείς σε λίγο ούτε σερβιτόρος/διανομέας θα δουλεύουν έλληνες.
pontez2 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 18 λεπτά πριν, ikorolis είπε για την Σκλαβενίτης και Καρέλιας το ξέρω και μπράβο τους για την τράπεζα που αναφέρεις θα ήθελα να μάθω ποια είναι αυτή... εννοείται ότι συμφωνώ με το "ευχαριστημένος υπάλληλος/αυξημένη παραγωγή/εργασία άρα κέρδος" αυτό πρέπει να μάθουν καλά και να εμπεδώσουν οι διάφοροι manager του HR. Το άρθρο που διάβασα, ανέφερε τη eurobank, με αφορμή ένα bonus που ανακοινωσε οτι δινει στους εργαζόμενους. Ειχε διάφορα σχόλια, πως η εν λόγω τράπεζα έχει αλλάξει προς το θετικό διοικητικά κτλ κτλ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Το άρθρο που διάβασα, ανέφερε τη eurobank, με αφορμή ένα bonus που ανακοινωσε οτι δινει στους εργαζόμενους. Ειχε διάφορα σχόλια, πως η εν λόγω τράπεζα έχει αλλάξει προς το θετικό διοικητικά κτλ κτλ. θα το ψάξω καθώς μόνο και μόνο η επωνυμία eurobank...
pontez2 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, ikorolis είπε μην ανησυχείς σε λίγο ούτε σερβιτόρος/διανομέας θα δουλεύουν έλληνες. Δεν πάνε...ρωτηστε στη Ροδο πχ σε μεγάλα ξενοδοχεία που παρακαλάνε για υπαλλήλους και δεν βρισκουν. Δυστηχως ο κλάδος ειχε πολλούς κακοπληρωτές με αποτέλεσμα ακομα και μεγάλα ξενοδοχεία πλέον να μη μπορουν να βρουν υπαλλήλους για σεζόν. Και επειδη ειχα εμπειρία σεζόν, κάποτε (πριν το 2000), έβγαζες πολύ καλά χρήματα, που κάλυπταν ολο το έτος μέσα σε 4-5 μηνες.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 15 λεπτά πριν, ikorolis είπε μην ανησυχείς σε λίγο ούτε σερβιτόρος/διανομέας θα δουλεύουν έλληνες. Aν ειναι κάφροι και σε αυτο καλύτερα 1
Dantε Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Ομολογω πως πολυ το ευχαριστιεμαι ολο αυτο που εχει ξεκινησει. Καιρος ηταν ο ελληνας εργοδοτης να κοψει τις μαγκιες στις πλατες του κοσμου που ειχε αναγκη. 6 1
christakos07 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 48 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δεν πάνε...ρωτηστε στη Ροδο πχ σε μεγάλα ξενοδοχεία που παρακαλάνε για υπαλλήλους και δεν βρισκουν. Δυστηχως ο κλάδος ειχε πολλούς κακοπληρωτές με αποτέλεσμα ακομα και μεγάλα ξενοδοχεία πλέον να μη μπορουν να βρουν υπαλλήλους για σεζόν. Και επειδη ειχα εμπειρία σεζόν, κάποτε (πριν το 2000), έβγαζες πολύ καλά χρήματα, που κάλυπταν ολο το έτος μέσα σε 4-5 μηνες. Να διπλασιάσουν τους μισθούς που παρέχουν αν δε βρίσκουν εργαζόμενους και να τηρούν τα ωράρια/πληρώνουν υπερωρίες. Αλλιώς ας τις δουλέψουν οι μανατζαρεοι. 4 2
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Να διπλασιάσουν τους μισθούς που παρέχουν αν δε βρίσκουν εργαζόμενους και να τηρούν τα ωράρια/πληρώνουν υπερωρίες. Αλλιώς ας τις δουλέψουν οι μανατζαρεοι. Εσείς σωστά τα λέτε και έχετε 100% δίκιο αλλά αυτοί οι κακοί εργοδότες/αφεντικά/επιχειρηματίες και φυσικά οι φίλοι τους managers δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν μυαλό έτσι θα βρουν άτομα να δουλέψουν τα οποία θα εκμεταλλευτούν με τον χειρότερο τρόπο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ολα ξεκινουν και τελειωνουνε στην προσφορα και στην ζητηση. Αν στον τομεα σου υπαρχει ελλειψη θα εχεις αλλη αντιμετωπιση (μισθος, ωραριο, εξτρα κλπ) αν εισαι ενας απο τους πολλους εκει ετοιμασου να ιδρωσεις για ψιχουλα. Θυμαμαι οταν ημουν ελλαδα, εργαζομουν σε μια γερμανικη εταιρια στον τομεα του λιανικου εμποριου, τι κανει νιαου νιαου σα κεραμιδια θα μου πειτε, στον τομεα του εσωτερικου ελεγχου, Θυμαμαι οτι ο βασικος μισθος τοτε ηταν 685 Ευρω (το 2004) και εμεις παιρναμε 1800 καθαρα το μηνα. Με εταιρικο αυτοκινητο και καρτα για τα καυσιμα ολα δωρεαν ακομα και στα σ/κ και στις αδειες. Εξαιρεση? μπορει. στον τομεα σιγουρα. Ουτε σκαλβανιτηδες ουτε carrefour τοτε, ουτε Μαρινοπουλος ουτε DIA τοτε τετοια λεφτα. Σταματησα το 2010 με μισθο 2500. Οπως κατσει. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από Bullrich
adversus Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Πωλητής σε μεγάλο κατάστημα/αλυσίδα. Λίγα τα λεφτά, περίεργο ωράριο με ξαφνικές αλλαγές λόγω έλλειψης προσωπικού, κάτι στόχοι που υπάρχουν απλά σαν λόγοι για να σε πρίζουν μιας και δε παίζει να τους πιασεις σαν τμήμα ποτέ. Plus μπάχαλο γενικά με τις διαθεσιμότητες οπότε αυτό φέρνει το βρισίδι απ'τους πελάτες ασταμάτητα... Ψάχνω για κάτι άλλο αλλά στην ηλικία μου μετά από τόσες δουλειές, με βλέπω να μένω μέχρι να βρω κάτι καλύτερο, συνολικά κι όχι μόνο στα χρήματα, αλλιώς δε το ρισκάρω ( λόγω οικογένειας ειδικά δε με παίρνει να μείνω άνεργος ή να γυρνάω με ακόμα περισσότερα νεύρα σπίτι ) Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από adversus 2 1
Klausx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, NickTG είπε Από τους φίλους που συζητάμε για τέτοια είναι όλοι ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές, προφανώς θα υπάρξουν παράπονα ή εντάσεις κατά καιρούς, εκτός από εμένα και άλλον ένα. Όλως τυχαίως οι 2 που δεν είμαστε ικανοποιημένοι είμαστε ίδιας ειδικότητας, μηχανολόγοι, σε διαφορετικούς τομείς ωστόσο. Προσωπικά έχω κουραστεί τόσο που σκέφτομαι στα 35 να αλλάξω εντελώς καριέρα. Στην προηγούμενη δουλειά έσωζαν την κατάσταση οι συνάδελφοι και το γεγονός ότι δεν ήταν ούτε χιλιόμετρο από το σπίτι. Την τωρινή δυστυχώς δεν τη σώζει τίποτα. Γενικά στα τεχνικά επαγγέλματα είναι δράμα η κατάσταση, παράδειγμα τεχνικός δυτικών προαστίων μπορεί να έχει πολύ δουλεία αφού κοστολογεί με βάση την ποιότητα ζωής στην περιοχή του (χαμηλά ενοίκια κτλ) και ο τεχνικός νοτίων προαστίων να χάνει δουλείες στην περιοχή του για αυτόν τον λόγο αφού διαφορετικά έξοδα / ποιότητα ζωής κτλ, ο πελάτης κλασικά ψάχνει τον φτηνότερο δεν πάει να έρχεται και από το φεγγάρι...τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εγώ. Πιστεύω ένα επάγγελμα που πάει καλά αρκεί να είσαι καλός σε αυτό είναι ο μηχανικός αυτοκινήτων. Είναι μία άλλη κατηγορία για εμένα αφού μπορεί να φεύγεις από Νότια προς Δυτικά αν γνωρίζεις κάποιον σωστό μηχανικό, υπάρχουν συνεργεία που είναι πάντα γεμάτα και άλλα που είναι πάντα άδεια...και όλοι σχεδόν την έχουμε πατήσει από κακό μηχανικό και όχι μόνο έναν... οπότε φαντάσου πόσοι υπάρχουν...
Uptheirons Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Ευχαριστημενη ειμαι αν και σιγουρα θα ηθελα να παιρνω περισσοτερα χρηματα. Με τα δεδομενα της αγορας ομως πληρωνομαι καλα. Εχουμε μπονους, υπαρχει σεβασμος και κανονες στο εργασιακο περιβαλλον (τον πρωτο χρονο ετυχα στην εξαιρεση αλλα εστρωσε κι αυτο το κομματι). Θεωρω οτι η δουλεια μου ειναι και δημιουργικη. Το βλεπω το αποτελεσμα, το χτιζω να το πω ετσι. Ερχομαι και σε επαφη με κοσμο και καλο κοσμο θα ελεγα. Το οτι δεν φευγεις αν δεν εχεις τελειωσει μας κραταει πολλες φορες και μετα τις 6 το απογευμα αλλα το εχουμε πλεον συνηθισει. Καμια ωριτσα. Ετσι λειτουργει ο κλαδος γενικα. Αν τηρουνται τα προβλεπομενα απο το νομο, υπαρχει σεβασμος, οι συναδελφοι ειναι ΟΚ (εχω ξεπερασει την ηλικια που ψαχνω για φιλους στη δουλεια οποτε το απλο ΟΚ με καλυπτει) και μου αρεσει το αντικειμενο δεν βρισκω λογο να φυγω. Ψιλοπαραπονα υπαρχουν παντου αλλα οπως ελεγε μια ψυχη "ο διαολος που ξερεις ειναι καλυτερος απο τον διαολο που δεν ξερεις". 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα