Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Leleouras είπε

όταν το χόμπι γίνει επάγγελμα,

παύει να είναι χόμπι

Όχι, συνεχίζει να είναι χόμπι. Απλώς με απολαβές. Και το κυριότερο που έγραψα, καλύτερη ψυχική υγεία επειδή κάνεις αυτό που αγαπάς.

15 ώρες πριν, Spiroth είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η νοοτροπία σε αρκετούς Έλληνες.

Ναι, λυπάμαι που θα το πω αν ενοχλεί, αλλά πάρα πολύς κόσμος εργάζεται με πολύ καλά χρήματα. Εξωτερικό ΚΑΙ Ελλάδα.

Πολλοί εργοδότες πληρώνουν την αξία του Υπαλλήλου τους και κυρίως των Στελεχών τους. Κάποιοι έχουν προσπαθήσει με έξυπνο τρόπο για αυτά τα προνόμια.

Υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις και δεν είναι καθόλου μεμονωμένες, το αντίθετο μάλιστα.

Τώρα πρέπει να δούμε και εμείς πως θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Θα δούμε. Προσωπικά θεωρώ πως δεν πρέπει να επαναπαυθείς για να πετύχεις. Ένας πολύ φίλος, απόφοιτος ΤΕΙ, με 12 χρόνια και μισθό 750 EUR σε μεγάλο νοσοκομείο σε θέση IT, πάλευε να του πληρώσουν ακριβό σεμινάριο Microsoft. Του το πρόσφεραν προ-πέρσι, το έκανε, και μετά το σεμινάριο ήρθε η HP και μάζευε κόσμο με 850 EUR.

Αν και είχε λιγότερα καθαρά από το νοσοκομείο λόγω απόστασης, πήγε, πάλεψε δύο χρόνια, και φεύγει με την γυναίκα του (αφήνει την Εργασία της σε πολύ καλό Τομέα) και την κορούλα του (2 Ετών) σταλμένος από την HP στην Ρουμανία με 2.500 EUR / Μήνα και πληρωμένο ενοίκιο.

Έχει σκοπό να κάτσει 4 με 5 χρόνια, στα οποία παράλληλα θα μάθει Ρουμάνικα (αδιάφορο για την τωρινή Εργασία του) και θα πληρώσει από την τσέπη του εξτρά σπουδές (από ότι μου είπε 8.000 EUR / Έτος). Ε συγνώμη, αλλά θα γυρίσει και θα ζητήσει 2.500 και ίσως 3.000 κάπου στην Ελλάδα, είτε με ψακτήρι, είτε με γνωριμίες, και θα εργάζεται και για Ρουμανικές εταιρείες στον ελεύθερο του χρόνο ως ελεύθερος.

Ε, λυπάμαι πολύ, αλλά είναι πιο ικανός, ασχέτως αν τα καταφέρει ή δεν τα καταφέρει από άτομα που δεν δοκίμασαν καν, και λιώνουν σε όλες αυτές τις Εργασίες τις οποίες θεωρούν κάποιοι πιο "κανονικές και ιδροτσίλικες". Και ναι, θα έχει "ιδρώσει" 50 φορές παραπάνω από αυτές τις κατηγορίες εργαζόμενων που έχουν στο μυαλό τους, ασχέτως αν θα έχει πέσει κυριολεκτικά έστω και μια σταγώνα ιδρώτας. Στο κάτω κάτω δεν έκανε κάτι εξωπραγματικό ή προνομιούχο. Απλά είναι πιο ικανός από κάποιους άλλους.

Όλα είναι επιλογές και προσπάθεια. Και στην Ελλάδα πρέπει ο κόσμος (οι νέοι κυρίως) να σπάσουν αυτόν το φαύλο κύκλο της Ελληνικής νοοτροπίας του Πασοκικού Δημοσίου. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει.

Ναι, τι; Έγραψα πουθενά κάτι αντίθετο από αυτό που γράφεις; Φυσικά και υπάρχουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις. Άλλο πράγμα έθιξα στο σχόλιό μου.

Τώρα τα τελευταία που γράφεις περί ΠΑΣΟΚ και κομματικών δεν ξέρω που κολλάνε και δεν θέλω να το συνεχίσω για να μην μετατραπεί η όλη συζήτηση σε κομματική και είναι κρίμα να την χαλάσουμε.

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Leleouras είπε

όταν το χόμπι γίνει επάγγελμα,

παύει να είναι χόμπι

Το χομπι το κανεις οποτε θες, οταν σου κανει κεφι. Το επαγγελμα εχει ωραρια, πιεση, απαιτησεις. Παροτι μπορει να λετρευεις το αντικειμενο αν πεσεις σε κακους συναδελφους και μανατζερ, πιεση και κακους μισθους μπορει να το μισησεις.

• Like 3
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Όχι, συνεχίζει να είναι χόμπι. Απλώς με απολαβές. Και το κυριότερο που έγραψα, καλύτερη ψυχική υγεία επειδή κάνεις αυτό που αγαπάς.

Ναι, τι; Έγραψα πουθενά κάτι αντίθετο από αυτό που γράφεις; Φυσικά και υπάρχουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις. Άλλο πράγμα έθιξα στο σχόλιό μου.

Τώρα τα τελευταία που γράφεις περί ΠΑΣΟΚ και κομματικών δεν ξέρω που κολλάνε και δεν θέλω να το συνεχίσω για να μην μετατραπεί η όλη συζήτηση σε κομματική και είναι κρίμα να την χαλάσουμε.

Για το 1ο διαφωνώ, καθώς το χόμπι σου θα το υπονομεύσεις όταν έρθει σε κόντρα με το εισόδημα.

Για το 2ο δεν έχουμε κάτι να χαλάσουμε, ούτε αναφερόμουν αποκλειστικά σε σένα, έκανες μία παράθεση και σχολίασα στην συζήτηση. Όσο για το τελευταίο, δεν νομίζω πως χωρά αμφισβήτηση, ούτε κομματικό ήταν το σχόλιο μου, σχόλιο για την κουλτούρα ήταν και non-debatable.

Δημοσ.
2 hours ago, maniacos93 said:

συνεχίζει να είναι χόμπι και η δουλειά ζάχαρη γιατί όντως κάνεις κάτι που αγαπάς, αλλά για πόσο;

σε βάθος χρόνου πολύ απλά θα το σιχαθείς και σύντομα θα ψάχνεις άλλα πράγματα να πιαστείς (χόμπι) ώστε να 

ηρεμεί το κεφάλι σου απο την δουλειά ^^

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Leleouras είπε

συνεχίζει να είναι χόμπι και η δουλειά ζάχαρη γιατί όντως κάνεις κάτι που αγαπάς, αλλά για πόσο;

σε βάθος χρόνου πολύ απλά θα το σιχαθείς και σύντομα θα ψάχνεις άλλα πράγματα να πιαστείς (χόμπι) ώστε να 

ηρεμεί το κεφάλι σου απο την δουλειά ^^

Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα τη σιχαθείς; Απεναντίας θα έλεγα ότι μπορεί να υπομένεις πράγματα ή καταστάσεις που σε κάποια άλλη δουλειά θα σε ''έριχναν'' ψυχολογικά και σωματικά. Και αυτό διότι αγαπάς αυτό που κάνεις και δεν το κάνεις μόνο για να ταΐσεις εσένα ή την οικογένειά σου αλλά σε γεμίζει και ψυχικά. Εγώ έτσι το βλέπω προσωπικά. 

Δεν βλέπω όμως να βγάζει κάπου αυτή η κουβέντα και απλώς θα γράφουμε τα ίδια και τα ίδια. Έχεις την άποψή σου, και είναι σεβαστή εννοείται, και έχω την δική μου. Οπότε εγώ προσωπικά το κλείνω εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα τη σιχαθείς; Απεναντίας θα έλεγα ότι μπορεί να υπομένεις πράγματα ή καταστάσεις που σε κάποια άλλη δουλειά θα σε ''έριχναν'' ψυχολογικά και σωματικά. Και αυτό διότι αγαπάς αυτό που κάνεις και δεν το κάνεις μόνο για να ταΐσεις εσένα ή την οικογένειά σου αλλά σε γεμίζει και ψυχικά. Εγώ έτσι το βλέπω προσωπικά. 

Δεν βλέπω όμως να βγάζει κάπου αυτή η κουβέντα και απλώς θα γράφουμε τα ίδια και τα ίδια. Έχεις την άποψή σου, και είναι σεβαστή εννοείται, και έχω την δική μου. Οπότε εγώ προσωπικά το κλείνω εδώ.

Έστω πως το χόμπι μου είναι να τραγουδάω rock και pop.

Σήμερα έχω όρεξη να τραγουδήσω rock.

Αλλά το x μαγαζί μου προσφέρει 3.000.000 Ευρώ για να τραγουδήσω pop φορώντας μία φούστα.

Αλλά εγώ σιχαίνομαι τις φούστες και επίσης θα σιχαθώ τον εαυτό μου εάν τραγουδήσω σήμερα pop.

Τι πιστεύεις ότι θα έκανε το 99,9% του πληθυσμού? Το λογικό βέβαια. Ποιο είναι αυτό? Η Επιλογή που τον κάνει να "σιχαίνεται" το χόμπι του. Ε, βάλε τώρα αυτήν την σιχαμάρα x40 χρόνια.

Χόμπι = ew. (και μάλιστα πολύ γρήγορα, μέσα στον 1ο χρόνο).

Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρουν τα χρήματα και το κάνεις μόνο για πλάκα, δηλαδή δεν είναι επάγγελμα, αλλά.... χόμπι.

Επεξ/σία από Spiroth
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spiroth είπε

Αλλά το x μαγαζί μου προσφέρει 3.000.000 Ευρώ για να τραγουδήσω pop φορώντας μία φούστα.

Αλλά εγώ σιχαίνομαι τις φούστες και επίσης θα σιχαθώ τον εαυτό μου εάν τραγουδήσω σήμερα pop.

Τι πιστεύεις ότι θα έκανε το 99,9% του πληθυσμού? Το λογικό βέβαια. Ποιο είναι αυτό? Η Επιλογή που τον κάνει να "σιχαίνεται" το χόμπι του. Ε, βάλε τώρα αυτήν την σιχαμάρα x40 χρόνια.

Χόμπι = ew.

αντι για 3 εκατ. γραψε 20ευρω καλυτερα

Δημοσ.

Ενδιαφέρον θέμα ! 

Η δίκη μου λεζαντα είναι ότι η απάντηση στο ερώτημα είναι πάντα υποκειμενική. Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε ακραία παραδείγματα. Έτσι κάποιος μπορεί να παραπονιέται για συνθήκες, αμοιβές, εξέλιξη ενώ στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Μπορεί να είναι σε μια εργασιακή σχέση συγκεκριμένων παροχών  , πολιτικης, κουλτούρας, Νομίζω είναι στη φύση μας να ζητάμε καλύτερα πράγματα και μόνο σωστό το βρίσκω.  

Είμαι 38, ουσιαστικά εργάζομαι από το 2010 (καθώς μέχρι πΡιν ότι έκανα ήταν του ποδαριού).

Στη πρώτη μου σοβαρή εργασία σε εταιρία ηλεκτρονικού εξοπλισμού μπήκα με 1000 από όρεξη και ενθουσιασμό. Οι συνθήκες ήταν μέτριες , οι ιδιοκτήτες μας εβριζαν , οι ώρες εργασίας συγκεκριμένες , ο μισθος στην ώρα του , τα διαλείμματα λίγα και στην αποθήκη … με ζωύφια. Αν και πιο νέος ανέλαβα περισσότερα πράγματα από τους υπάρχοντες συναδέλφους και κάποια περίοδο ζήτησα αύξηση. Έφαγα το άκυρο μου πανηγυρικά αλλά χαλαστηκα τόσο που από την αμέσως επόμενη μέρα ήμουν άλλος άνθρωπος. Είχα τέτοια απογοήτευση , το κίνητρο μου εξατμηθηκε και σιγά σιγά την έκανα. 2 έτη 

Όντας νέος ακόμα έφυγα στο εξωτερικό , πιστεύοντας ότι θα βρω τον τρόπο αφού πίστευα στον εαυτό μου. Στην αρχή οι απορρίψεις έπεφταν βουνό , κάποια στιγμή απασχολήθηκα σε αποθήκες (άσχετο με το κλάδο μου) και με αρκετές αλλαγές πήρε το δρόμο του. Στην Αγγλία έλαβα τις καλύτερες συνθήκες εργασίες που είχα ως τοτε. Αυτό άλλαξε και λίγο σκεπτικό μου. Μου έλειπε όμως η Ελλάδα και γύρισα το 14. 

Ναι ήταν μεγάλη εισαγωγη 

τα τελευταία 8 χρόνια είμαι στον ίδιο έλληνα εργοδότη , ξεκίνησα πρωτίστως για να έχω μια δουλειά σταθερή κατά τη επιστροφή μου. Η εταιρία κοντά στις ελληνικές συνθήκες , πληρωμές στην ώρα τους. Δυσκολεύτηκε στα capital controls , ακόμα περισσότερο τώρα με COVID. Μπορώ να πω ότι έχω την ηρεμία μου, με σέβονται, θα κάνω το παραπάνω όταν χρειαστεί , όπως θα έχω και ευελιξία όταν είναι δυνατό. Μισθολογικά Νοιώθω περήφανος που αμείβομαι περισσότερα από τα δίπλα από όταν ξεκίνησα. Θα μου πεις είναι αρκετά ? Θα σου πω καλύπτουν πολλά που δεν είχα και έκανα πριν. Το καλοκαίρι δοκίμασα τον εαυτό μου στην αγορά και τα χρήματα που βρήκα ήταν αρκετά ακόμα παραπάνω. Δεν δοκίμασα την αλλαγή, δεν το τόλμησα επίσης. Με φαντάζομαι μέλος αυτής της ομάδας όσο συνεχίζουν έτσι τα πράγματα. Μισθολογικά φυσικά θα ήθελα κάτι ακόμα , αλλά ζυγίζω και αλλά πράγματα. Τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά.

ευχαριστω :)

Έχω γνωστούς που κάνουν φοβερή καριέρα , αμείβονται πολλά περισσότερο από εμένα και γρινιαζουν. Έχω φίλους ´´στασιμους” μισθολογικά που είναι χαρούμενοι. Νομίζω εμείς έχουμε την δύναμη και τις επιλογές να αλλάξουμε τη μοίρα μας. 

• Like 4
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Χόμπι = ew. (και μάλιστα πολύ γρήγορα, μέσα στον 1ο χρόνο).

Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρουν τα χρήματα και το κάνεις μόνο για πλάκα, δηλαδή δεν είναι επάγγελμα, αλλά.... χόμπι.

Ωραίο παράδειγμα. Για αρχή βρες μου έναν άνθρωπο να τραγουδάει rock και pop ταυτόχρονα και κάνει καριέρα και με τα δύο genres. Μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, που απεναντίας δεν είναι καθόλου ακραία. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Christos_Tz είπε

μπιζνεs κουκουρουκου σουπερβαιζορ αντμινιστρειτορ με μεταπτυχειακο και διπλωμα ευρεσιτεχνειαs του Γιουνιβερσιτη οφ Ματσαπουτσετηs και εσυ να υποθεσω ετσι..?...η περσοναλ ασσισταντ μανατζερ εντ σεκιουριτη οφ δε Σνικ Τραπερ που τρωει τα σνικερs μεσα απο ταπερ..?.

...σελφι με μαγιο με ρεαλιστικη γιγαντοαφισα backround απο πισω σου απο Ιμπιθα μην ξεχασειs να ανεβασειs στο Ινστα....ειμουν και εγω εκει γραψε απο κατω...

Αυγολεμονε, εσυ;

Η απλά οπαδος; 

• Confused 1
Δημοσ.

Είμαι 29, προγραμματιστής με κοντά 4 χρόνια εμπειρία. Μισθός καλός για τα ελληνικά δεδομένα, όχι τόσο για το συγκεκριμένο κλάδο.  Πλέον έχω αρχίσει να μη τη παλεύω άλλο για άλλους λόγους αλλά και λόγω χρημάτων.  Οπότε έχω αρχίσει να ψάχνομαι για το επόμενο βήμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maniacos93 είπε

Ωραίο παράδειγμα. Για αρχή βρες μου έναν άνθρωπο να τραγουδάει rock και pop ταυτόχρονα και κάνει καριέρα και με τα δύο genres. Μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, που απεναντίας δεν είναι καθόλου ακραία. 

Το όλο point είναι το ότι είναι ακραία.

Τώρα άλλαξε την rock και την pop με Tennis και Μαγειρική, ή με Σχέδιο και Resident Evil Gaming.

Κάνε τα νούμερα 32 Ευρώ, και την Φούστα μετέτρεψε την στο να αναγκαστείς να κάνεις ένα ταξίδι που δεν θες.

Αναλογία λέγεται....

Δεν θα συνεχίσω άλλο, δεν το έχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...