Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με όσους έχω συζητήσει για το θέμα της εργασίας όλοι μου λένε τα ίδια. Εκτός από έναν φίλο που δε θα σου αποκαλύψει ούτε καν αν βάζει ζάχαρη στο καφέ, αυτόν τον αφήνω απ έξω και μια φίλη που δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική (αυτή έχει κάποια ψιλά παράπονα)

Όλοι λοιπόν είναι δυσαρεστημένοι από τη δουλειά τους και όλοι ψάχνουν κάτι άλλο. Μπορεί να είναι το θέμα της πληρωμής, του ωραρίου, των συνθηκών......

Πρόσφατα ένας φίλος άφησε μια δουλειά που ήταν χάλια επειδή βρήκε μια κοντά στο σπίτι του. Η χαρά του δε κράτησε παρά λίγο μιας και διαπίστωσε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα και χτυπούσε το κεφάλι του για την επιλογή. Εκεί που λες ότι είμαι χάλια, πόσο χειρότερα να είναι αλλού, βλέπεις ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Εσείς είστε ικανοποιημένοι από την εργασία σας; Πόσοι ενώ εργάζεστε ψάχνετε για κάτι καλύτερο επειδή οι συνθήκες είναι χάλια.

Είχα την απορία αν αυτό συμβαίνει παντού ή μόνο στον κύκλο μου

• Like 1
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, filidonas είπε

Φανταζομαι εχει σχεση με τον κυκλο του καθενος.

Αν ο κυκλος σου ειναι περιπου 25 χρονων που τελειωσε πριν λιγα χρονια σχολες στρατο μεταπτυχιακα  και δεν εχει καμια προυπηρεσια και ψαχνεται προφανως οι συνθηκες δεν θα ειναι πολυ καλες. Ειτε απο αποψη μισθου είτε πως θα προσαρμοστεις σε κατι νεο ή να βρεις τι ακριβως σου ταιριαζει, να μαθεις να εισαι ανεξαρτητος κτλπ κτλπ.

Αν ο κυκλος σου ειναι ανω των 45-50 χρονων σε μια δουλεια που κανει ηδη 10-15 χρονια και ξερει τα συν και τα πλην φανταζομαι τα παραπονα θα ειναι μονο για τα λεφτα αν εγιναν μειωσεις ή λογω των συνθηκων που επικρατουν με τις αυξησεις κτλπ.

Τελος υπάρχει και η ενδιαμεση ηλικια μεταξυ 25-45 που αναλογως τον ανθρωπο και τον κλαδο του μπορει να εισαι απο ανεργος που σε χτυπησε ο κορονοιος και ο πολεμος μεχρι φουλ επιτυχημενος 35αρης που βγαζεις αρκετα καλα λεφτα σε μια εταιρια πληροφορικης.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εσύ είσαι? 

εγώ δεν είμαι όπως δεν είναι και κανένας συνάδελφος μου. Όλοι θέλουν να φύγουν για κάτι καλύτερο. Να φανταστείς είμαι σε επιχείρηση που αλλάζει κόσμο σαν τα πουκάμισα. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα και δε χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Ή μάλλον θα γράψω. Από το Δεκέβρη για μια θέση έχουν περάσει 3 άτομα. Τώρα είμαστε στο 3ο και δε ξέρω πόσο θα αντέξει. το προηγούμενο ήταν για 1,5 μήνα

Απλά το καλό στην περίπτωση μου είναι ότι με κάποιον τρόπο έχω βυσματωθεί και δε τρώω το αγγούρι όπως οι άλλοι και επίσης ότι στον ίδιο χρόνο μπορώ να συνδιάζω 2 δουλειές και βγάζω τα σπασμένα

4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Φανταζομαι εχει σχεση με τον κυκλο του καθενος.

Αν ο κυκλος σου ειναι περιπου 25 χρονων που τελειωσε πριν λιγα χρονια σχολες στρατο μεταπτυχιακα  και δεν εχει καμια προυπηρεσια και ψαχνεται προφανως οι συνθηκες δεν θα ειναι πολυ καλες. Ειτε απο αποψη μισθου είτε πως θα προσαρμοστεις σε κατι νεο ή να βρεις τι ακριβως σου ταιριαζει, να μαθεις να εισαι ανεξαρτητος κτλπ κτλπ.

Αν ο κυκλος σου ειναι ανω των 45-50 χρονων σε μια δουλεια που κανει ηδη 10-15 χρονια και ξερει τα συν και τα πλην φανταζομαι τα παραπονα θα ειναι μονο για τα λεφτα αν εγιναν μειωσεις ή λογω των συνθηκων που επικρατουν με τις αυξησεις κτλπ.

Τελος υπάρχει και η ενδιαμεση ηλικια μεταξυ 25-45 που αναλογως τον ανθρωπο και τον κλαδο του μπορει να εισαι απο ανεργος που σε χτυπησε ο κορονοιος και ο πολεμος μεχρι φουλ επιτυχημενος 35αρης που βγαζεις αρκετα καλα λεφτα σε μια εταιρια πληροφορικης.

μιλάω για την τελευταία κατηγορία που αναφέρεις. Δε το συσχετίζω με τον κορονοϊο.

Δημοσ.

Λεφτά αρκετά καλά για τα δεδομένα της ηλικίας μου.

Εργασιακο περιβάλλον βαρετό, πιεστικό ελάχιστες μέρες τον χρόνο. Καμία προοπτική εξέλιξης στον τομέα, εκτός και αν ασχολούμαι με προτζεκτ μόνος μου, αφού από System Administrator γλείφω ηλίθιους πελάτες που έτυχε να έχουν λεφτά.

Είναι περίεργο αυτό που θα πω, αλλά νιώθω σαν δημόσιος υπάλληλος με μισθό ιδιωτικού τομέα. Απλά αυτή η έντονη βαρεμάρα σε συνδυασμό με τη μόνιμη τηλεργασία επιδρά συσσωρευτικά και στους υπόλοιπους τομείς ζωής. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filidonas είπε

Με όσους έχω συζητήσει για το θέμα της εργασίας όλοι μου λένε τα ίδια. Εκτός από έναν φίλο που δε θα σου αποκαλύψει ούτε καν αν βάζει ζάχαρη στο καφέ, αυτόν τον αφήνω απ έξω και μια φίλη που δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική (αυτή έχει κάποια ψιλά παράπονα)

Όλοι λοιπόν είναι δυσαρεστημένοι από τη δουλειά τους και όλοι ψάχνουν κάτι άλλο. Μπορεί να είναι το θέμα της πληρωμής, του ωραρίου, των συνθηκών......

Πρόσφατα ένας φίλος άφησε μια δουλειά που ήταν χάλια επειδή βρήκε μια κοντά στο σπίτι του. Η χαρά του δε κράτησε παρά λίγο μιας και διαπίστωσε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα και χτυπούσε το κεφάλι του για την επιλογή. Εκεί που λες ότι είμαι χάλια, πόσο χειρότερα να είναι αλλού, βλέπεις ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Εσείς είστε ικανοποιημένοι από την εργασία σας; Πόσοι ενώ εργάζεστε ψάχνετε για κάτι καλύτερο επειδή οι συνθήκες είναι χάλια.

εγώ πάντως που έχω αλλάξει άπειρες φορές μεταξύ ιδιωτικού τομέα/δημοσίου τομέα (μπορώ να πω ότι όλες οι δουλειές έχουν τα +- τους

τώρα δουλεύω σε πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό αλλά από ότι φαίνεται θα τερματίσω την επαγγελματική καριέρα στο ελληνικό δημόσιο που θα είναι η τελευταία μου εργασία μέχρι να βγω στην σύνταξη.

Δημοσ.

Από τους φίλους που συζητάμε για τέτοια είναι όλοι ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές, προφανώς θα υπάρξουν παράπονα ή εντάσεις κατά καιρούς, εκτός από εμένα και άλλον ένα.  

Όλως τυχαίως οι 2 που δεν είμαστε ικανοποιημένοι είμαστε ίδιας ειδικότητας, μηχανολόγοι, σε διαφορετικούς τομείς ωστόσο. 

Προσωπικά έχω κουραστεί τόσο που σκέφτομαι στα 35 να αλλάξω εντελώς καριέρα. 

Στην προηγούμενη δουλειά έσωζαν την κατάσταση οι συνάδελφοι και το γεγονός ότι δεν ήταν ούτε χιλιόμετρο από το σπίτι. 

Την τωρινή δυστυχώς δεν τη σώζει τίποτα. 

Δημοσ.

Οσο περνάν τα χρόνια και διαλύονται οι σχέσεις εργασίας, καταρρέουν οι συμβάσεις τα πράγματα θα χειροτερεύουν, ασε που δεν υπάρχει μια πλεον στην ελλαδα και απο πλευράς επιχειρήσεων και αυτοι στα κάγκελα είναι, οπότε μην περιμένεις τίποτα 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι περιμένετε από την στιγμή που στην χώρα μας δεν υπάρχει βιομηχανία , δεν υπάρχει αγροτική παραγωγή (τα πάντα εισάγουμε ακόμα και αυτά που έχουμε) το μόνο που υπάρχει είναι ο τουρισμός.

αν προσθέσω ότι δεν υπάρχει φορολογικό/ασφαλιστικό/εργασιακό σύστημα σταθερό με βάθος δεκαετιών αλλά αυτό αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση στην χώρα ποια εταιρεία θα έρθει να κάνει επενδύσεις και να υπάρχουν δουλεια...

για αυτό υπάρχει μόνο ο τουρισμός

για αυτό οι περισσότερες δουλειές εκεί έξω είναι σερβιτόρος ή διανομέας (delivery) / ταχυμεταφορές

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει η κατάσταση στο εργασιακό κομμάτι, αποτέλεσμα των πολιτικών εξελιξεων.

Σε μεγάλο ποσοστό, οι Ελληνες μάνατζερ, εφαρμοζουν τη τακτικη του μαστίγιου. 

Δηλαδή αυστηρότητα, χαμηλές αποδοχές, καμία επιβράβευση, προαγωγές μόνο σε «φίλους και γνωστούς» και ανέφικτους στόχους, υπο την απειλή ότι εκει έξω υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν. Αυτό το βλέπουμε ακόμα και στο πλαίσιο της τηλεργασίας που γενικά οι Έλληνες μανατζερ δε τη βλέπουν καθόλου θετικά.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει παντού. Οι πολυεθνικές λειτουργούν διαφορετικά, ενώ πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για ελληνικές επιχειρήσεις (πχ Σκλαβενιτης, Καρέλιας κτλ). Επίσης σημερινό δημοσίευμα αναφέρεται σε άλλοτε μετριότατη εργοδοτικά συστημική τράπεζα, η οποία έχει αλλάξει τακτική με το μοτο πλέον να είναι «ευχαριστημένος υπάλληλος, μεγαλύτερα κέρδη».

Κατά την άποψή μου, η κακή εργοδοσία που είναι και η βασική αιτία της δυσαρέσκειας του μέσου εργαζόμενου, αποτελεί μια παρωχημένη τακτική παλαιότερων ετών, που στο 99% των περιπτώσεων οδηγεί σε ζημιογόνες επιχειρήσεις (και μετά τρέχει το δημόσιο να τις σώσει :P :P )

Προσωπικά ειμαι ικανοποιημένος απ τη δουλειά μου, επειδή όμως έφθασα μετά από πολλά χρονια στο σημείο να κάνω αυτό που μου αρέσει, έχοντας την αποδοχή αυτων που πρέπει.

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.

Μια χαρα ειναι ο τουρισμός, μακαρι να γίνουν περισσότερα νησιά σαν την Μύκονο, τα υπόλοιπα τα χασαμ,ε αν και κατα την γνωμη μου δεν κάνουμε εμεις οι ελληνες ουτε για φαπρικα, ουτε για αγρότες, ουτε για εργοστάσια.

Δημοσ.

Δουλεύω σε πολυεθνίκη, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον τομέα της.
Χρήματα, πολύ καλά και στην ώρα τους. Ωράριο που τηρείται, εκτός σπανίων εκτάκτων περιπτώσεων, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στον τομέα μου.
Πολύ ωραίες εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, μηχανήματα. Κάθε χρόνο bonus και αύξηση. 
Ωραίο περιβάλλον και συνάδελφοι.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

• Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...