Προς το περιεχόμενο

LG OLED55C14LB @ Electroholic 979 euro (πλέον 998)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή μίλησα με LG Hellas, είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εγγύησης με C11 και άλλες παραεισαγωγές, η εγγύηση και η επέκταση εγγύησης ισχύει κανονικά. Ό,τι είναι αγορασμένο εντός ΕΕ δεν έχει κανένα θέμα.

Στα της τηλεόρασης, τα μοντέλα του 2021 έχουν πιο βελτιωμένο σύστημα burn in, και γενικά έχει πολλές προστασίες για να μη γίνει burn in, οπότε δεν υπάρχει φόβος γενικά. Έχω τη τηλεόραση κοντά 6 μήνες, και απορώ γιατί δε τη πήρα νωρίτερα, μέρα με τη νύχτα με άλλες τηλεοράσεις. Φίλος την έχει 1 χρόνο, με αρκετή θέαση σε ελληνικά κανάλια, και κανένα θέμα με burn in επίσης.

• Like 3
  • Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Επειδή μίλησα με LG Hellas, είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εγγύησης με C11 και άλλες παραεισαγωγές, η εγγύηση και η επέκταση εγγύησης ισχύει κανονικά. Ό,τι είναι αγορασμένο εντός ΕΕ δεν έχει κανένα θέμα

Πολυ θετικο αυτο.Αν και θα το προτιμουσα σε ενα email τους να υπαρχει.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, greekfragma said:

Σου δίνουν δυνατότητα ειδικά σε τηλεοράσεις να ανοιχθεί να ελεγχθεί επιτόπου στο κατάστημα και να μπει στη πρίζα ώστε να είσαι σίγουρος πριν την κουβαλήσεις στο χώρο σου οτι δεν ήρθε DOA ή χτυπημένη.

Αυτό το σκηνικό που περιγράφεις προσωπικά για μένα είναι "κατάντια" και είναι και ο λόγος που δεν ψωνίζω μεγάλες και ακριβές συσκευές από καταστήματα που ακολουθούν την ίδια πρακτική. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζεις μια νέα συσκευή και να σε αναγκάζουν να την ανοίξουν στα γρήγορα μέσα στο κατάστημα, να τη στήσουν όπως όπως και να τη βάλουν στο ρεύμα ώστε να δεις πως λειτουργεί οκ... Και μετά αντίστοιχα να στην πακετάρουν ξανά όπως όπως και να την πάρεις σπίτι σαν ...μεταχειρισμένη! 

Η όλη μαγεία για μένα είναι το να σου έρθει το κουτί ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ στο σπίτι σου και να απολαύσεις το unboxing, το ολο στήσιμο και το πρώτο setup. Αν το κατάστημα δεν είναι σίγουρο για τα προϊόντα που πουλάει και σε αναγκάζει να τα τσεκάρεις πριν φυγεις από το ταμείο, παω σε κάποιο άλλο που νιώθει πιο σίγουρο για το εμπόρευμά του! :) 

Προφανώς ψωνίζω κι εγώ διάφορα από αυτά τα καταστήματα αλλά πάντα επιμένω να παραλαμβανω σφραγιστή τη συσκευασία. Πολλές φορές μάλιστα με βάζουν να υπογράψω κιόλας πως την παρέλαβα με δική μου ευθύνη (που είναι αστείο και σχεδόν παράνομο σαν πρακτική αλλά όπως είπα δεν ψωνίζω ακριβά πράγματα από τέτοια καταστήματα).

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 minutes ago, billdanos said:

Αυτό το σκηνικό που περιγράφεις προσωπικά για μένα είναι "κατάντια" και είναι και ο λόγος που δεν ψωνίζω μεγάλες και ακριβές συσκευές από καταστήματα που ακολουθούν την ίδια πρακτική. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζεις μια νέα συσκευή και να σε αναγκάζουν να την ανοίξουν στα γρήγορα μέσα στο κατάστημα, να τη στήσουν όπως όπως και να τη βάλουν στο ρεύμα ώστε να δεις πως λειτουργεί οκ... Και μετά αντίστοιχα να στην πακετάρουν ξανά όπως όπως και να την πάρεις σπίτι σαν ...μεταχειρισμένη! 

Η όλη μαγεία για μένα είναι το να σου έρθει το κουτί ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ στο σπίτι σου και να απολαύσεις το unboxing, το ολο στήσιμο και το πρώτο setup. Αν το κατάστημα δεν είναι σίγουρο για τα προϊόντα που πουλάει και σε αναγκάζει να τα τσεκάρεις πριν φυγεις από το ταμείο, παω σε κάποιο άλλο που νιώθει πιο σίγουρο για το εμπόρευμά του! :) 

Προφανώς ψωνίζω κι εγώ διάφορα από αυτά τα καταστήματα αλλά πάντα επιμένω να παραλαμβανω σφραγιστή τη συσκευασία. Πολλές φορές μάλιστα με βάζουν να υπογράψω κιόλας πως την παρέλαβα με δική μου ευθύνη (που είναι αστείο και σχεδόν παράνομο σαν πρακτική αλλά όπως είπα δεν ψωνίζω ακριβά πράγματα από τέτοια καταστήματα).

έγραψα οτι σου δίνουν δυνατότητα. όχι οτι υποχρεώνουν.

σε σφραγισμένο ποτέ δε μου ζητήθηκε να υπογράψω κάτι παράνομο.

εγώ πάντως πριν 4χρόνια τσίμπησα μια 55άρα qled επειδή την ακύρωσε πελάτης την προηγούμενη μέρα το απόγευμα λόγω κίτρινου κολλημένου πίξελ.

ξεκόλλησα το πίξελ σε περίπου 20ώρες με λίγο μασαζάκι και κράτησα στη τσέπη 200ευρώ από ότι την είχε το φθηνότερο κατάστημα και με πλήρη εγγύηση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok δηλαδή εσείς την TV την παίρνετε για 2 χρόνια και μετά την πετάτε...οκ

αν στα 3 χρονια δηλαδή βγάλει burn in μια χαρά ε; τα έβγαλε τα λεφτά της, ένα χιλιαρικάκι μωρέ πως κάνεις έτσι...ναι ναι δεν κάνουν burn in :)

Δεν σας είπα ότι δεν είναι καλή, η καλύτερη είναι από εικόνα

Σας είπα ότι αν στα τρία χρόνια σας βγάλει burn in, τι κάνετε πληρώνετε το panel ή την κρατάτε;

Επεξ/σία από argimeg
Δημοσ.
2 minutes ago, argimeg said:

αν στα 3 χρονια δηλαδή βγάλει burn in μια χαρά ε; τα έβγαλε τα λεφτά της, ένα χιλιαρικάκι μωρέ πως κάνεις έτσι...ναι ναι δεν κάνουν burn in :)

Σας είπα ότι αν στα τρία χρόνια σας βγάλει burn in, τι κάνετε πληρώνετε το panel ή την κρατάτε;

το burn in όσο περνάνε οι γενιές γίνεται και ολοένα πιο σπάνιο φαινόμενο. ειδικά αν ξέρεις τι χρήση θα κάνεις. δε νομίζω οτι κάποιος που θα πάρει oled του 1000άρικου θα την πάρει για να βλέπει απλό τηλεοπτικό σήμα αλλά για να ευχαριστηθεί ταινίες.

επίσης δεν είναι επιστήμη για να αποφύγεις τελείως το burn in.  Φροντίζεις τις πρώτες 100ώρες να κάνεις ένα ιδανικό στρώσιμο με ταινίες και χαλαρές ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης. Σα να σου λένε καινούριο αμάξι μηχανή κάνε τα πρώτα 1000 χλμ χωρις τέρμα γκάζι μέχρι να δέσουν λίγο τα μέταλλα στις θερμοκρασίες λειτουργίας.

δε ξέρω ποιά ήταν η τελευταία σου αγορά τηλεόρασης αλλά σε πληροφορώ οτι μια χαρά αντέχουν στο χρόνο οι σωστές αγορές. 4χρόνια κρατάω τη δικιά μου 55Q6FN και μια χαρά αναβαθμίσεις παίρνει για όλα τα apps και μια χαρά παίζει HDR 4K περιεχόμενο.

επίσης πριν λίγο τσίμπησε ένα 20αρικάκι! 998 πλέον από 979 🤧😅

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, argimeg είπε

Εχεις καποια ερευνα,μελετη να υποστηριξεις οτι λες?

Το burn in δηλαδη παει με τα χρονια?Δηλαδη αν την εχω 3 χρονια κλειστη και την ανοιξω θα εχει burn in και αν ναι τι ειδους?

Καταλαβαινεις οτι γραφεις αερολογιες.

Στις συγχρονες τηλεορασεις πρεπει να προσπαθησεις για να παθει burn in η να εισαι εντελως ανιδεος στο ποια ειναι η δουλεια μιας oled.

Αν τη χρησιμοποιεις για ταινιες και λιγοτερο για αθλητικα-τηλεοραση,δεν υπαρχει περιπτωση να παθει ουτε σε 3 χρονια,ουτε σε 5.

Στη τελικη για αυτο ανεφερα και την επεκταση εγγυησης που τη κανεις και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Και οσο αφορα το τι χρειαζεται για να παθει burn in,ιδου:

https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Εντελως μη ρεαλιστικα σεναρια και χιλιαδες ωρες στατικης λειτουργιας.Και υποψη οτι αυτο εγινε σε παλαιοτερες τηλεορασεις.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

το burn in όσο περνάνε οι γενιές γίνεται και ολοένα πιο σπάνιο φαινόμενο. ειδικά αν ξέρεις τι χρήση θα κάνεις. δε νομίζω οτι κάποιος που θα πάρει oled του 1000άρικου θα την πάρει για να βλέπει απλό τηλεοπτικό σήμα αλλά για να ευχαριστηθεί ταινίες.

επίσης δεν είναι επιστήμη για να αποφύγεις τελείως το burn in.  Φροντίζεις τις πρώτες 100ώρες να κάνεις ένα ιδανικό στρώσιμο με ταινίες και χαλαρές ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης. Σα να σου λένε καινούριο αμάξι μηχανή κάνε τα πρώτα 1000 χλμ χωρις τέρμα γκάζι μέχρι να δέσουν λίγο τα μέταλλα στις θερμοκρασίες λειτουργίας.

δε ξέρω ποιά ήταν η τελευταία σου αγορά τηλεόρασης αλλά σε πληροφορώ οτι μια χαρά αντέχουν στο χρόνο οι σωστές αγορές. 4χρόνια κρατάω τη δικιά μου 55Q6FN και μια χαρά αναβαθμίσεις παίρνει για όλα τα apps και μια χαρά παίζει HDR 4K περιεχόμενο.

Θα πάρω oled για να βλέπω αποκλειστικά ταινίες και για το tv app της cosmote θα πάρω άλλη για να βλέπω τα τηλεοπτικά σκουπίδια και για το ps5 θα πάρω άλλη για να μην την κουράζω

ρε παιδια χιλιαρικο θα δωσω, το θεωρείτε παράλλογο να θέλω να βλέπω τα πάντα χωρίς να έχω τον φόβο burn in; 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
Just now, argimeg said:

Θα πάρω oled για να βλέπω αποκλειστικά ταινίες και για το tv app της cosmote θα πάρω άλλη για να βλέπω τα τηλεοπτικά σκουπίδια και για το ps5 θα πάρω άλλη για να μην την κουράζω

ρε παιδια χιλιαρικο θα δωσω, το θεωρείτε παράλλογο να θέλω να βλέπω τα πάντα χωρίς να έχω τον φόβο burn in; 

κάτσε και διάβασε το link rtings του Dant3.

μιλάμε πλέον για πολύ σπάνιο φαινόμενο και μόνο αν κακομεταχειριστείς την τηλεόραση. π.χ. πρώτες 50ώρες τηλεοπτικό σήμα με φωτεινότητα αντίθεση στο MAX.

και πάλι δεν είναι σίγουρο οτι θα στο βγάλει.

μου φαίνεται γκρινιάζεις απλά για να γκρινιάζεις.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εχεις καποια ερευνα,μελετη να υποστηριξεις οτι λες?

Το burn in δηλαδη παει με τα χρονια?Δηλαδη αν την εχω 3 χρονια κλειστη και την ανοιξω θα εχει burn in και αν ναι τι ειδους?

Καταλαβαινεις οτι γραφεις αερολογιες.

Στις συγχρονες τηλεορασεις πρεπει να προσπαθησεις για να παθει burn in η να εισαι εντελως ανιδεος στο ποια ειναι η δουλεια μιας oled.

Αν τη χρησιμοποιεις για ταινιες και λιγοτερο για αθλητικα-τηλεοραση,δεν υπαρχει περιπτωση να παθει ουτε σε 3 χρονια,ουτε σε 5.

Στη τελικη για αυτο ανεφερα και την επεκταση εγγυησης που τη κανεις και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Και οσο αφορα το τι χρειαζεται για να παθει burn in,ιδου:

https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Εντελως μη ρεαλιστικα σεναρια και χιλιαδες ωρες στατικης λειτουργιας.Και υποψη οτι αυτο εγινε σε παλαιοτερες τηλεορασεις.

Εχεις καποια ερευνα,μελετη να υποστηριξεις οτι λες? Εσύ δηλαδή έχεις;

Καταλαβαινεις οτι γραφεις αερολογιες. Επίσης

• Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, thanasis00 said:

Επειδή μίλησα με LG Hellas, είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εγγύησης με C11 και άλλες παραεισαγωγές, η εγγύηση και η επέκταση εγγύησης ισχύει κανονικά. Ό,τι είναι αγορασμένο εντός ΕΕ δεν έχει κανένα θέμα

ας το πάρει κάποιος γραπτά σε email και προχωράτε άφοβα και C11 να είναι.

Just now, argimeg said:

ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΣ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, argimeg είπε

Ωραία, αυτούς τους 6 μήνες παίζει να χω δει πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικό σήμα, με το στατικό λογότυπο του καναλιού πάνω αριστερά, και ναι, δεν έχει πάθει burn in η τηλεόραση. Έχω πάνω από 100 ώρες σε Xbox Series X με στατικά UI στην οθόνη, και δεν έχει πάθει burn in. Οπότε που καταλήγουμε; Όποια τηλεόραση και να κακομεταχειριστείς, κάποια στιγμή θα βγάλει κάποιο πρόβλημα. Ίσως να είχες παλιά plasma και να τη πάτησες με το burn in, αλλά πραγματικά καμία σχέση η σημερινές τεχνολογίες με το τότε. Και σημειώνω και εγώ, διάβασε λίγο στο rtings να μάθεις τι σημαίνει ότι μια τηλεόραση έπαθε burn in, πρέπει να περάσει πολύ πολύ άσχημα για να βγάλει burn in, και όχι με καθημερινή χρήση...

Για να σημειώσω λίγο τι ρυθμίσεις έχει για να αποφεύγει το burn in:

- Dimming στα σταθερά pixel της οθόνης (πχ λογότυπο καναλιού ή UI από παιχνίδι), γιατί σε χαμηλότερη φωτεινότητα δεν τίθεται θέμα burn in

- Pixel shifting (κουνάει ελάχιστα pixel την εικόνα για να ανανεώνονται τα pixel που έχουν σταθερή φωτεινότητα και χρώμα για κάποια ώρα)

- Pixel regeneration (μετά από κάποιες ώρες χρήσης της tv, μόλις τη κλείνεις ξεκινάει μόνη της διαδικασία αναγέννησης των pixel, για να μη πάθουν burn in)

- Oled Care - έντονη διαδικασία που τρέχει αυτόματα η τηλεόραση όποτε πιστεύει ότι χρειάζεται να αναγεννήσει τα πίξελ, ή χειροκίνητα αν δεις burn in, με πάρα πολύ καλές πιθανότητες αναγέννησης

Οπότε μη κάθεσαι να γκρινιάζεις δημόσια για πράγματα που δε γνωρίζεις και δεν έχεις δοκιμάσει ο ίδιος...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΣ?

Το έχω δει εδώ και έναν χρόνο που έψαχνα να πάρω tv.

Ναι γίνετε update κάθε τόσο. 

Έχετε δίκιο ΟΚ; Δεν θα πάθει ποτέ burn in.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, argimeg είπε

Το έχω δει εδώ και έναν χρόνο που έψαχνα να πάρω tv.

Ναι γίνετε update κάθε τόσο. 

Έχετε δίκιο ΟΚ; Δεν θα πάθει ποτέ burn in.

Πρακτικα εαν δεν τρεχεις συνεχως στατικες εικονες και δεν βγαζεις την τηλεοραση απο την πριζα οταν δεν ειναι σε λειτουργια ειναι πολυ δυσκολο να παθεις burn-in. Γιαυτο βαζεις και την 5ετη εγγυηση και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Ακομα και με τον φοβο του burn-in παντως δεν θα επεστρεφα ποτε σε LED τηλεορασεις.

Επεξ/σία από Shyn
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...