Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum

Εχω adsl nova κι μου εκαναν προσφορα η wind 100αρη +απεριοριστα κινητα κι σταθερα +ρουτερ+ τελη ενεργοποιησης + 1 μηνα δωρο 26€ (24,9€ με την εκτωση του ενα μηνα ,τελικη) .

Η αναγκες μου για internet ειναι στο maximun για netfix 4k η youtube 4k αντε κι κανενα αγωνα οnline σε 1080 η ταινια online 4k οχι ταυτοχρονα ,δεν παιζω παιχνιδια δεν κατεβαζω μεγαλα αρχεια κι δεν θα υπαρχουν πανω απο δυο ατομα ταυτοχρονα σε απλο browsing.

Α) H ταχυτητα τον 50mbs με καλυπτει ?

Η αποσταση απο τη  καμπινα  ειναι 150 μετρα και μετα χαλκος ( εναερια ειμαστε περι τα 50μετρα απο την κολονα του Οτε , παει σε αλλα δυο σπιτια κι ερχετε μετα σε μας)

Β) Μηπως  δεν μου χρειαζονται τα 100 mb και πηγαινωντας στα 100mbs αυξανεται κι η πιθανοτητα για αποσυνδεσεις λογο χαλκου (σε σχεση με την 50αρα) η κι να εχω ταχυτητα κοντα στην 50αρα (δωρο αδωρο) ?

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, power_1 είπε

Καλησπερα στο forum

Εχω adsl nova κι μου εκαναν προσφορα η wind 100αρη +απεριοριστα κινητα κι σταθερα +ρουτερ+ τελη ενεργοποιησης + 1 μηνα δωρο 26€ (24,9€ με την εκτωση του ενα μηνα ,τελικη) .

Η αναγκες μου για internet ειναι στο maximun για netfix 4k η youtube 4k αντε κι κανενα αγωνα οnline σε 1080 η ταινια online 4k οχι ταυτοχρονα ,δεν παιζω παιχνιδια δεν κατεβαζω μεγαλα αρχεια κι δεν θα υπαρχουν πανω απο δυο ατομα ταυτοχρονα σε απλο browsing.

Η αποσταση απο τη  καμπινα  ειναι 150 μετρα και μετα χαλκος ( εναερια ειμαστε περι τα 50μετρα απο την κολονα του Οτε , παει σε αλλα δυο σπιτια κι ερχετε μετα σε μας)

Β) Μηπως  δεν μου χρειαζονται τα 100 mb και πηγαινωντας στα 100mbs αυξανεται κι η πιθανοτητα για αποσυνδεσεις λογο χαλκου (σε σχεση με την 50αρα) η κι να εχω ταχυτητα κοντα στην 50αρα (δωρο αδωρο) ?

σε αυτη την αποσταση λογικα θα πιανεις σχεδον πληρη ταχυτητα , αλλα κανεις δεν μπορει να ξερει σε τι κατασταση ειναι ο χαλκος σας

Τωρα για το αν χρειαζεσαι την ταχυτητα μονο εσυ το ξερεις

οι συνδεσεις fttc επιρεαζονται αρκετα απο την ποιοτητα του  χαλκου ειδικα οσο αναιβαινει η ταχυτητα

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Inuyasha είπε

σε αυτη την αποσταση λογικα θα πιανεις σχεδον πληρη ταχυτητα , αλλα κανεις δεν μπορει να ξερει σε τι κατασταση ειναι ο χαλκος σας

Τωρα για το αν χρειαζεσαι την ταχυτητα μονο εσυ το ξερεις

οι συνδεσεις fttc επιρεαζονται αρκετα απο την ποιοτητα του  χαλκου ειδικα οσο αναιβαινει η ταχυτητα

Φαντασου οτι  η τελευταια  μονοκατοικια απο αυτες τις 3 που εβαλε τηλεφωνο  ηταν η δικη μου πριν 35 χρονια .

Ενω εγω ειμαι σε αποσταση απο την κωλονα στα 10 μετρα το καλωδιο παει πρωτα στο απεναντι σπιτι  (20 μετρα )  μετα σε ενα πισω σπιτι (+15 μετρα) κι μετα ερχεται σε μενα (+15 μετρα) κι ολα αυτα εναερια.

Αρα μιλαμε για καλωδια ηλικιας πανω απο 40 χρονων.

Το θετικο ειναι οτι κανενα  απο αυτα τα σπιτια δεν εχει internet.

Δημοσ.

Πάνε για συγχώνευση και κυνηγάνε να αρπάξει πελάτες η μία από την άλλη.

Φοβερό management 🤣

Στο θέμα τώρα, απαντήσεις 100% σίγουρες δεν υπάρχουν, το πιο πιθανό όμως είναι πως δεν θα έχεις πρόβλημα.

Από την στιγμή που τώρα είσαι με adsl, και 80/10 να πιάνεις σταθερά θα είσαι πολύ καλύτερα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, hln3 είπε

Πάνε για συγχώνευση και κυνηγάνε να αρπάξει πελάτες η μία από την άλλη.

Φοβερό management 🤣

Στο θέμα τώρα, απαντήσεις 100% σίγουρες δεν υπάρχουν, το πιο πιθανό όμως είναι πως δεν θα έχεις πρόβλημα.

Από την στιγμή που τώρα είσαι με adsl, και 80/10 να πιάνεις σταθερά θα είσαι πολύ καλύτερα.

Β) Αυτο που με φοβηζει ειναι οι αποσυνδεσεις στην μεγαλυτερη ταχυτητα(100 mbs) ,τι να κανω την παραπανω ταχυτητα αν εχω συνεχεις αποσυνδεσεις ? Γιατι κι μεσα στο σπιτι οι γραμμες ειναι 35ετιας

Παρακατω τα στατιστικα της γραμμης απο το αστικο κεντρο 

Ελάχιστη ταχύτητα Συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα Μέγιστη ταχύτητα
Τεχνολογία - Ταχύτητα Download Upload Download Upload Download Upload

ADSL - 24M/1 5.15 - 6.69 0.68 - 0.80 11.17 - 11.82 0.87 - 0.87 15.79 - 16.55 0.87 - 0.87
VDSL VPU/VLU FTTC - 30M/3 28.55 - 28.55 2.85 - 2.86 28.55 - 29.93 2.85 - 2.99 28.55 - 29.93 2.86 - 2.99
VDSL VPU/VLU FTTC - 50M/5 22.47 - 35.62 4.76 - 4.99 49.88 - 49.88 4.99 - 4.99 49.88 - 49.88 4.99 - 4.99
VDSL VPU/VLU FTTC - 100M/10 41.03 - 42.79 9.52 - 9.52 90.29 - 90.91 9.98 - 9.98 99.77 - 99.77 9.98 - 9.98
Δημοσ.

Τώρα πόσο πιάνεις ; για να δούμε απόκλιση από τα στατιστικά που είναι μέσος όρος περιοχής και όχι της γραμμής σου.
Θα πάρεις απο καμπίνα ή από το αστικό κέντρο; 
Επίσης τα 150 μέτρα πως τα υπολόγισες; 

Το netflix δίνει για

4K/Ultra HD (UHD)

15 Mbps

Το youtube 

Ανάλυση βίντεο

Συνιστώμενη διατηρούμενη ταχύτητα
4K 20 Mbps
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα παρω απο καμπινα που ειναι 150 μετρα απο το σπιτι (ειδα το νουμερο στη κολωνα του OTE) και το βασικοτερο η περιοχη ειναι μονο μονοκατοικιες ,δεν εχει κι πολλα παιδια .

Απο τα παραπανω βλεπω οτι κι μια 50ara μπορει να με καλυψει.Τωρα εχω adsl(14,5 mbs πιανει)

Current Bandwidth (Up/Down)  1020 / 14530

χωρις αποσυνδεσεις (δεν εχω vdsl για να σας πω μεχρι ποσο συκωνει η γραμμη)

Το δηλλειμα ειναι 50αρα με 22€ κι απεριοριστα σταθερα+ 120 ' κινητα Nova η παμε

Wind με 100αρα +απεριοριστα κινητα με 25€ (κι αυξανω την πιθανοτητα αποσυνδεσεων λογο χαλκου στα καλωδια πανω απο 40 ετων κι πανω απο 35 ετη εσωτερικη καλοδιωση ) με μεγαλη πιθανοτητα να μην χρειαζομαι την επιπλεον ταχυτητα αφου ουτε παιζω παιχνιδια ουτε κατεβαζω μεγλα αρχεια ουτε μπαινουν ταυτοχρονα πολοι χρηστες στη συνδεση .

Ειναι σιγουρο οτι θα βαλω vdsl (voip) το θεμα ειναι η ταχυτητα κι ο φοβος των αποσυνδεσεων .

Επεξ/σία από power_1
Δημοσ.

Σημερα παρατηρησα οτι το καλωδιο του οτε που ερχεται απο το τελευταιο σπιτι στο σπιτι μου  εχει ανοιξει κι φανονται τα "λινα "που κι αυτα εχου σκουριασει αυτο μπορει να επειρεασει την ταχυτητα vdsl η το εξωτερικο μερος δεν παιζει ρολο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...