Τέρης Α. Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια και έφτιαξα νέο σύστημα (το βλέπετε στο spoiler της υπογραφής) είπα να σταματήσω να κουμπώνω και να ξεκουμπώνω δίσκους και hardware για να κάνω δοκιμές και να τις κάνω μέσω VM. Έχω όμως ορισμένες απορίες όπως: 1) Με προηγούμενα συστήματα που δοκίμασα (X5460/ i3-2100, 6GB Ram, 750Ti, NVME) το VirtualBox με τις ρυθμίσεις του PCSteps για να περάσω τη leaked έκδοση των Windows 11, έκανε κάπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει η εγκατάσταση και να προχωρήσει στην πρώτη επανεκκίνηση. Δοκίμασα και με 7άρια και πάλι τα ίδια. Στον task manager δεν είδα να τερματίζει κάτι. Έκανα κάτι λάθος στις ρυθμίσεις, το όλο σύστημα ήταν που έσερνε το VM ή τα VM αυτή είναι η φάση τους να σέρνονται; Ποιο VM να προτιμήσω; Έχω επίσης διαβάσει ότι δεν υποστηρίζει κανονικά τη GPU. Τι επιδόσεις μπορώ να περιμένω; 2) Αν γίνει κάποια στραβή στο VM (τρελαίνομαι εγώ ας πούμε και κατεβάζω το Wannacry και το τρέχω με δικαιώματα διαχειριστή) θα επηρεαστεί και το βασικό λειτουργικό ή ό, τι γίνεται εκεί είναι όπως στο sandbox; Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από Τέρης Α.
HamerZ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Για το 2, δεν επηρεάζεται το βασικό λειτουργικό σου. Επίσης να προτείνω να κρατάς και ένα αντίγραφο του φακέλου της εικονικής μηχανής, ως backup σε περίπτωση που θελήσεις να πας ένα βήμα πίσω από κάποια μεγάλη αλλαγή, όπως και να μη χρειαστεί να ξανά εγκαταστήσεις το λειτουργικό της Vm
comfuzio Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα Τέρη! Το VirtualBox είναι type 2 Hypervisor που πάει να πει ότι δεν "μιλάει" το virtual pc με το hardware αλλά "μιλάει" μέσω του host O/S. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει τις φουλ επιδόσεις που θα είχε αν έτρεχε σε native hardware. Επίσεις μετά την εγκατάσταση των windows στο VM περνάς και τους drivers που έχει μέσα το virtualbox; Για μένα δες καλύτερα κάτι σε type 1 hypervisor πχ τα vm που έχουν μέσα τα windows pro ή το vmware. Για το 2ο, πολλά hypervisors σου δίνουν την δυνατότητα για snapshots, δες αν έχει τέτοια επιλογή, στην ουσία σου κρατάει ένα αντίγραφο του VM όπως ήταν ως την στιγμή που το έκανες και δεν θα πρέπει να περάσει από το guest στο host. Αν και άμα βάλεις κάποιο αμφίδρομο copy/paste και έχεις κάτι μολυσμένο στο guest και το φέρεις στο host και το τρέξεις, θα κολλήσεις φυσικά! Εγώ παίζω τώρα λίγο με το unraid, δεν είναι δωρεάν (είναι για λίγες μέρες για να το δεις πως πάει), τρέχει από usb stick και είναι παιχνιδάκι να κάνεις VM. Στον 5600G που έχω σαν 2ο PC τον έχω κάνει split σε 2 VM και passthrough την GPU στο 1, δεν έχει καθόλου Overhead και τρέχει σαν native. 1
Aris_ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε 1) Με προηγούμενα συστήματα που δοκίμασα (X5460/ i3-2100, 6GB Ram, 750Ti, NVME) το VirtualBox με τις ρυθμίσεις του PCSteps για να περάσω τη leaked έκδοση των Windows 11, έκανε κάπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει η εγκατάσταση και να προχωρήσει στην πρώτη επανεκκίνηση. Δοκίμασα και με 7άρια και πάλι τα ίδια. Στον task manager δεν είδα να τερματίζει κάτι. Έκανα κάτι λάθος στις ρυθμίσεις, το όλο σύστημα ήταν που έσερνε το VM ή τα VM αυτή είναι η φάση τους να σέρνονται; Ποιο VM να προτιμήσω; Έχω επίσης διαβάσει ότι δεν υποστηρίζει κανονικά τη GPU. Τι επιδόσεις μπορώ να περιμένω; έχεις πολλά memory/cache/virtual I/O που δεν φαίνονται στο task manager ο i3 2100 ειναι αρκετα αργος σε αυτά αν βρεις το vmware 16 workstation πας εκεί αλλά και της oracle μια χαρά κανει δουλεία , για απλα πραγματα πας oracle virtual box μετα την ψάχνεις για να ξέρεις τι να ψάξεις
comfuzio Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 έχεις ανοιχτό και στο bios την επιλογή για virtualization;
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aris_ είπε αν βρεις το vmware 16 workstation πας εκεί Αν το βρω από τον θείο ή αν το πετύχω σε giveaway όπως το HD Sentinel; 1 ώρα πριν, Aris_ είπε για απλα πραγματα πας oracle virtual box Θέλω να έχω την αίσθηση ότι χρησιμοποιώ κανονικό υπολογιστή. 1 ώρα πριν, comfuzio είπε έχεις ανοιχτό και στο bios την επιλογή για virtualization; Ναι. 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Επίσεις μετά την εγκατάσταση των windows στο VM περνάς και τους drivers που έχει μέσα το virtualbox; Δεν έφτασα μέχρι αυτό το σημείο, έφαγε uninstall η εφαρμογή. Οι drivers είναι κάποιες επιλογές που έχει όταν ετοιμάζω την εικονική μηχανή ή τους βρίσκω στην ιστοσελίδα τους; 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Για μένα δες καλύτερα κάτι σε type 1 hypervisor πχ τα vm που έχουν μέσα τα windows pro Πως ονομάζεται; Θα έχει επιπτώσεις και στην απόδοση του υπόλοιπου συστήματος; Έκανα κάποιες δοκιμές την περασμένη βδομάδα και κατά τύχη όταν πήγα να δω τι ταχύτητες πιάνουν οι ραμ έφαγα (στο κυρίως λειτουργικό) αυτό το μήνυμα: Spoiler 1 ώρα πριν, comfuzio είπε δεν θα πρέπει να περάσει από το guest στο host. Μπορώ να συνδέσω τον εκτυπωτή μου στο VM; Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από Τέρης Α.
comfuzio Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 36 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ναι. Δεν έφτασα μέχρι αυτό το σημείο, έφαγε uninstall η εφαρμογή. Οι drivers είναι κάποιες επιλογές που έχει όταν ετοιμάζω την εικονική μηχανή ή τους βρίσκω στην ιστοσελίδα τους; Πως ονομάζεται; Θα έχει επιπτώσεις και στην απόδοση του υπόλοιπου συστήματος; Έκανα κάποιες δοκιμές την περασμένη βδομάδα και κατά τύχη όταν πήγα να δω τι ταχύτητες πιάνουν οι ραμ έφαγα (στο κυρίως λειτουργικό) αυτό το μήνυμα: Απόκρυψη περιεχομένων Μπορώ να συνδέσω τον εκτυπωτή μου στο VM; Για το πρώτο "ναι" καλώς! Έτσι πρέπει αν θες να έχεις VM Για το δεύτερο να το έχεις στο νου σου ότι θες να περνάς drivers στα VM για να τρέχουν γρήγορα, αλλιώς είναι τραγικά αργά! Για το τρίτο λέγεται Hyper-V είναι έξτρα εγκατάσταση και όχι μέρος της απλής εγκατάστασης των windows Για τον printer που λες, είναι δικτυακός ή USB; Αν είναι δικτυακός τότε ναι, όπως θα τον έκανες εγκατάσταση σε ένα PC, αν είναι USB θα πρέπει να τον κάνεις share από το host O/S-Hypervisor
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 38 λεπτά πριν, comfuzio είπε Για το δεύτερο να το έχεις στο νου σου ότι θες να περνάς drivers στα VM για να τρέχουν γρήγορα, αλλιώς είναι τραγικά αργά! 👍🏼 39 λεπτά πριν, comfuzio είπε Για το τρίτο λέγεται Hyper-V είναι έξτρα εγκατάσταση και όχι μέρος της απλής εγκατάστασης των windows Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω τις επόμενες μέρες. 41 λεπτά πριν, comfuzio είπε Για τον printer που λες, είναι δικτυακός ή USB; USB προς το παρόν και μάλλον προς το μέλλον.
kormos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 14 ώρες πριν, Aris_ είπε έχεις πολλά memory/cache/virtual I/O που δεν φαίνονται στο task manager ο i3 2100 ειναι αρκετα αργος σε αυτά αν βρεις το vmware 16 workstation πας εκεί αλλά και της oracle μια χαρά κανει δουλεία , για απλα πραγματα πας oracle virtual box μετα την ψάχνεις για να ξέρεις τι να ψάξεις 13 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αν το βρω από τον θείο ή αν το πετύχω σε giveaway όπως το HD Sentinel; Θέλω να έχω την αίσθηση ότι χρησιμοποιώ κανονικό υπολογιστή. Ναι. Δεν έφτασα μέχρι αυτό το σημείο, έφαγε uninstall η εφαρμογή. Οι drivers είναι κάποιες επιλογές που έχει όταν ετοιμάζω την εικονική μηχανή ή τους βρίσκω στην ιστοσελίδα τους; Πως ονομάζεται; Θα έχει επιπτώσεις και στην απόδοση του υπόλοιπου συστήματος; Έκανα κάποιες δοκιμές την περασμένη βδομάδα και κατά τύχη όταν πήγα να δω τι ταχύτητες πιάνουν οι ραμ έφαγα (στο κυρίως λειτουργικό) αυτό το μήνυμα: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μπορώ να συνδέσω τον εκτυπωτή μου στο VM; Δεν υπάρχει λόγος να πας σε εφαρμογές "μη καθαρές" γιατί το ποιό πιθανό είναι να πάρεις πολλά κρασαρίσματα. Θα σου πρότεινα εφόσον δεν έχεις δυνατότητα αγοράς κάποια άδεια να παραμέινεις με την δωρεάν έκδοση που δίνει η VMWare, αρκετά αξιόπιστη VMware Workstation Player απ όσο θυμάμαι ίσως χρειαστεί να κάνεις μια εγγραφή για να μπορέσεις να κάνεις λήψη το αρχείο (βάζεις κανονικά στοιχεία). Μφχ
Aris_ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 23 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αν το βρω από τον θείο ή αν το πετύχω σε giveaway όπως το HD Sentinel; Μπορώ να συνδέσω τον εκτυπωτή μου στο VM; πλέον με τα ransomware είναι επικίνδυνος ο θείος εκτός και αν έχεις διπλά -τριπλά τσεκαρισμένη πηγη, στειλε μου την pm ☺️ στο άλλο ναι πρόσεχε να έχει driver για το os που περνάς, πολλα scanner/printer στα w10 ετσι δουλεύουν με winxp driver
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα