James Bon Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καταρχάς, δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης ισοτιμία όσο στα ΕΠΑΛ οι μαθητές υποδιδάσκονται μαθηματικά και φυσικές επιστήμες, παρότι ανήκουν ως τεχνολόγοι στην εκπαίδευση STEM. Κατά δεύτερον, τα ΕΠΑΛ θα έπρεπε να παρέχουν γενική επαγγελματική εκπαίδευση ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά με τα ΙΕΚ. Επιπροσθέτως, τα ΓΕΛ θα έπρεπε να προβλέπουν την υποχρεωτική διδασκαλία της τεχνολογίας. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από James Bon
ekos2424 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/6/2022 στις 11:49 ΠΜ, James Bon είπε Καταρχάς, δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης ισοτιμία όσο στα ΕΠΑΛ οι μαθητές υποδιδάσκονται μαθηματικά και φυσικές επιστήμες, παρότι ανήκουν ως τεχνολόγοι στην εκπαίδευση STEM. Κατά δεύτερον, τα ΕΠΑΛ θα έπρεπε να παρέχουν γενική επαγγελματική εκπαίδευση ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά με τα ΙΕΚ. Επιπροσθέτως, τα ΓΕΛ θα έπρεπε να προβλέπουν την υποχρεωτική διδασκαλία της τεχνολογίας. Υπαρχουν απειρα λαθη στο εκπαιδευτικο συστημα της χωρας μας φιλε μου. Δελεαστικη η εικονα του ΕΠΑΛ, ειδικα για καποιον που θελει να δωσει πανελληνιες. Σου λεει, πανευκολα μαθηματα αρα γραφεις για πλακα πολλα μορια. Ισχυει οντως. Τη πρωτη χρονια που εδωσα(απο ΓΕΛ παντα) δεν επιασα την 1η επιλογη μου για 98 μορια οταν ειχε βαση 15000+. Ο κολλητος μου, οντας μαθητης ΕΠΑΛ ηθελε ακριβως την ιδια σχολη, ομως η βαση της ηταν στα 12000 μορια, με πιο ευκολα μαθηματα. Αδικο θα μου πεις, αυτος μπαινει πιο ευκολα. Οντως, μπηκε στη σχολη. Καποια χρονια μετα, κι αφοτου ξανα εδωσα τη δευτερη χρονια, μπηκα σε αλλη, καλυτερη σχολη απο αυτη που ηθελα, εκανα μεταπτυχιακο, και ο κολλητος μου δουλευει μηχανικος αυτοκινητων(χωρις να θελω εννοειται να υποτιμησω τους μηχανικους αυτοκινητων). Τη σχολη τη παρατησε στο πρωτο χρονο λογω μαθηματικων. Απο εκει που το ταβανι του ηταν να κανει μια παραγωγο και να βρισκει μονοτονια και ακροτατα, μπηκε σε ολοκληρωματα, γραμμικη αλγεβρα και οικονομικα μαθηματικα και ειδε το Χριστο φανταρο. Ουρανοκατεβατο του ηρθε. Τα ΕΠΑΛ σαν σχολεια ειναι ενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ concept, μια πολυ καλη ιδεα, η οποια εχει υλοποιηθει με τοσο λαθος τροπο που γινεται το ελα να δεις. Κατ'εμε θα επρεπε να ειχαν δικα τους, ανεξαρτητα πανεπιστημια τα οποια θα προσαρμοζονταν στις δυνατοτητες και στις γνωσεις των παιδιων που πηγαν ΕΠΑΛ. Το να "δελεαζουν" ενα πιτσιρικι 16χρονων που μολις μπαινει στο λυκειο οτι γινεται να μπει ΕΠΑΛ "γιατι ειναι πιο ευκολο", και θα βγει με τις ιδιες γνωσεις που εχει ενα μαθητης γενικου λυκειου απλα επειδη "απολυτηριο το ενα, απολυτηριο το αλλο" δεν ειναι τιποτα λιγοτερο απο γελοιο.. Ενα ακομα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος κατα τη γνωμη μου ειναι οτι το 2ο και το 4ο πεδιο απο τα ΓΕΛ "μοιραζονται" τα ιδια μαθηματικα. Το σωστο ειναι ολη η διαδικασια των πανελληνιων, να σε προετοιμαζει για αυτο που θα αντικρισεις στη σχολη στην οποια θες να περασεις. Δεν ειναι επομενως λογικο να κανει τα ιδια μαθηματικα ενας μαθητης του 4ου πεδιου που θα αντικρισει στη σχολη στατιστικη και οικονομικα μαθηματικα, και ενας μαθητης του 2ου πεδιου που θελει πχ να μπει Πολυτεχνειο. Δεκα ωρες μπορω να κατσω να γραφω για τα λαθη που εχει το εκπαιδευτικο μας συστημα. Για το πως "χαντακωνει" παιδια τα οποια ειναι καλοι μαθητες σε καποια μαθηματα αλλα κακοι σε καποια αλλα. Η για το οτι για να μπεις σε σχολες οπως πχ ΤΕΦΑΑ η στρατιωτικες και σωματων ασφαλειας η ΑΕΝ, πρεπει να εξεταζεσαι σε μαθηματα τα οποια απο την ημερα που θα τα δωσεις δεν θα τα ξαναακουμπησεις ποτε στη ζωη σου. Ο αλλος λεει θελει να γινει γυμναστης, ε ας παω εγω να τον εξετασω στα μαθηματικα η στην οικονομια. Τι ειπες θελει στρατιωτικος οπλα; Ενταξει τοτε, εξετασεις στη φυσικη και στη χημεια να δω αν μπορει να κρατησει οπλο. ΑΕΝ θελει; Θα του κανουμε ιδιαιτερα στη χημεια να δουμε αν μπορει να φτιαξει χημικες ενωσεις ενω οδηγαει το καραβι του. Πυροσβεστικη εχει φτασει πανω απο 18.500 μορια ενας θεος ξερει πως, με μαθητες οι οποιοι ειναι ασχετοι του αντικειμενου και περνουν οριακα τα αθληματα να μπαινουν επειδη πηγαν καλα στις πανελληνιες, και ο Γιαννης ο γιος του κυρ Μπαμπη που βγαζει 16 μ.ο και θελει να γινει πυροσβεστης απ'τα 5 του και ειναι και ενα γομαρι 1.90 αθλητης να μη μπορει να μπει γιατι δεν ειναι αριστος μαθητης σε εναν διαγωνισμο.. Δεκα ωρες μπορω να καθομαι να γραφω δυστυχως.. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από ekos2424 1
James Bon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) @ekos2424 Απαιτούνται εξειδικευμένα μαθηματικά και σχολές τριετούς φοίτησης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από James Bon
xgol Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Εννοειται θα επρεπε να ειναι ισοτιμα. Απο τη στιγμη που ΑΕΙ=ΤΕΙ, δεν υπαρχει κανενας λογος να μην ισχυει το ΓΕΛ=ΕΠΑΛ. Εκτος ίσως, απο το οτι η πλειοψηφια εχει παει σε ΓΕΛ και ΤΕΙ, οπότε σαφως και θα τα υπερασπιστει. 1
Sibyl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, ekos2424 είπε Υπαρχουν απειρα λαθη στο εκπαιδευτικο συστημα της χωρας μας φιλε μου. Δελεαστικη η εικονα του ΕΠΑΛ, ειδικα για καποιον που θελει να δωσει πανελληνιες. Σου λεει, πανευκολα μαθηματα αρα γραφεις για πλακα πολλα μορια. Ισχυει οντως. Τη πρωτη χρονια που εδωσα(απο ΓΕΛ παντα) δεν επιασα την 1η επιλογη μου για 98 μορια οταν ειχε βαση 15000+. Ο κολλητος μου, οντας μαθητης ΕΠΑΛ ηθελε ακριβως την ιδια σχολη, ομως η βαση της ηταν στα 12000 μορια, με πιο ευκολα μαθηματα. Αδικο θα μου πεις, αυτος μπαινει πιο ευκολα. Οντως, μπηκε στη σχολη. Καποια χρονια μετα, κι αφοτου ξανα εδωσα τη δευτερη χρονια, μπηκα σε αλλη, καλυτερη σχολη απο αυτη που ηθελα, εκανα μεταπτυχιακο, και ο κολλητος μου δουλευει μηχανικος αυτοκινητων(χωρις να θελω εννοειται να υποτιμησω τους μηχανικους αυτοκινητων). Τη σχολη τη παρατησε στο πρωτο χρονο λογω μαθηματικων. Απο εκει που το ταβανι του ηταν να κανει μια παραγωγο και να βρισκει μονοτονια και ακροτατα, μπηκε σε ολοκληρωματα, γραμμικη αλγεβρα και οικονομικα μαθηματικα και ειδε το Χριστο φανταρο. Ουρανοκατεβατο του ηρθε. Τα ΕΠΑΛ σαν σχολεια ειναι ενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ concept, μια πολυ καλη ιδεα, η οποια εχει υλοποιηθει με τοσο λαθος τροπο που γινεται το ελα να δεις. Για πες μου χρυσέ μου άνθρωπε, εσύ δεν άνοιξες άλλο θέμα σχετικό με τα ΙΕΚ (ιδιωτικο/δημοσιο ΙΕΚ) όπου ρωτούσες ποιες επιλογές έχεις επειδή δεν κατάφερες να συγκεντρώσεις τα μόρια για την σχολή που ήθελες; Και σου έγραψα εγώ για την δυνατότητα που έχεις αφού τελειώσεις ένα ΙΕΚ πάνω στο αντικείμενο που σ΄ενδιαφέρει, να δώσεις κατατακτήριες σε ΑΕΙ και η @Dark_panel σου πρότεινε την επιλογή του ΕΑΠ αλλά μας απάντησες ότι τελικά αποφάσισες να ξαναδώσεις πανελλαδικές επειδή πιστεύεις ότι αν διαθέσεις σε μελέτη αυτές τις 7 ώρες που "έτρωγες" καθημερινά στο σχολείο, θα μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου; Τώρα ξαφνικά πώς βρέθηκες να έχεις δώσει ήδη μια φορά, μετά κάποια χρόνια να έχεις δώσει για δεύτερη φορά και να έχεις κάνει και μεταπτυχιακό; Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Sibyl 1
dionisis1925 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Αυτός είναι ξέρει και 5 ξένες γλώσσες , μεγάλο κελεπούρι. Ρε σεις μην κυκλοφορείτε την ημέρα με τον ήλιο χωρίς καπέλο.
pcmasterrace123 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 19 ώρες πριν, ekos2424 είπε Υπαρχουν απειρα λαθη στο εκπαιδευτικο συστημα της χωρας μας φιλε μου. Δελεαστικη η εικονα του ΕΠΑΛ, ειδικα για καποιον που θελει να δωσει πανελληνιες. Σου λεει, πανευκολα μαθηματα αρα γραφεις για πλακα πολλα μορια. Ισχυει οντως. Τη πρωτη χρονια που εδωσα(απο ΓΕΛ παντα) δεν επιασα την 1η επιλογη μου για 98 μορια οταν ειχε βαση 15000+. Ο κολλητος μου, οντας μαθητης ΕΠΑΛ ηθελε ακριβως την ιδια σχολη, ομως η βαση της ηταν στα 12000 μορια, με πιο ευκολα μαθηματα. Αδικο θα μου πεις, αυτος μπαινει πιο ευκολα. Οντως, μπηκε στη σχολη. Καποια χρονια μετα, κι αφοτου ξανα εδωσα τη δευτερη χρονια, μπηκα σε αλλη, καλυτερη σχολη απο αυτη που ηθελα, εκανα μεταπτυχιακο, και ο κολλητος μου δουλευει μηχανικος αυτοκινητων(χωρις να θελω εννοειται να υποτιμησω τους μηχανικους αυτοκινητων). Τη σχολη τη παρατησε στο πρωτο χρονο λογω μαθηματικων. Απο εκει που το ταβανι του ηταν να κανει μια παραγωγο και να βρισκει μονοτονια και ακροτατα, μπηκε σε ολοκληρωματα, γραμμικη αλγεβρα και οικονομικα μαθηματικα και ειδε το Χριστο φανταρο. Ουρανοκατεβατο του ηρθε. Τα ΕΠΑΛ σαν σχολεια ειναι ενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ concept, μια πολυ καλη ιδεα, η οποια εχει υλοποιηθει με τοσο λαθος τροπο που γινεται το ελα να δεις. Κατ'εμε θα επρεπε να ειχαν δικα τους, ανεξαρτητα πανεπιστημια τα οποια θα προσαρμοζονταν στις δυνατοτητες και στις γνωσεις των παιδιων που πηγαν ΕΠΑΛ. Το να "δελεαζουν" ενα πιτσιρικι 16χρονων που μολις μπαινει στο λυκειο οτι γινεται να μπει ΕΠΑΛ "γιατι ειναι πιο ευκολο", και θα βγει με τις ιδιες γνωσεις που εχει ενα μαθητης γενικου λυκειου απλα επειδη "απολυτηριο το ενα, απολυτηριο το αλλο" δεν ειναι τιποτα λιγοτερο απο γελοιο.. Ενα ακομα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος κατα τη γνωμη μου ειναι οτι το 2ο και το 4ο πεδιο απο τα ΓΕΛ "μοιραζονται" τα ιδια μαθηματικα. Το σωστο ειναι ολη η διαδικασια των πανελληνιων, να σε προετοιμαζει για αυτο που θα αντικρισεις στη σχολη στην οποια θες να περασεις. Δεν ειναι επομενως λογικο να κανει τα ιδια μαθηματικα ενας μαθητης του 4ου πεδιου που θα αντικρισει στη σχολη στατιστικη και οικονομικα μαθηματικα, και ενας μαθητης του 2ου πεδιου που θελει πχ να μπει Πολυτεχνειο. Δεκα ωρες μπορω να κατσω να γραφω για τα λαθη που εχει το εκπαιδευτικο μας συστημα. Για το πως "χαντακωνει" παιδια τα οποια ειναι καλοι μαθητες σε καποια μαθηματα αλλα κακοι σε καποια αλλα. Η για το οτι για να μπεις σε σχολες οπως πχ ΤΕΦΑΑ η στρατιωτικες και σωματων ασφαλειας η ΑΕΝ, πρεπει να εξεταζεσαι σε μαθηματα τα οποια απο την ημερα που θα τα δωσεις δεν θα τα ξαναακουμπησεις ποτε στη ζωη σου. Ο αλλος λεει θελει να γινει γυμναστης, ε ας παω εγω να τον εξετασω στα μαθηματικα η στην οικονομια. Τι ειπες θελει στρατιωτικος οπλα; Ενταξει τοτε, εξετασεις στη φυσικη και στη χημεια να δω αν μπορει να κρατησει οπλο. ΑΕΝ θελει; Θα του κανουμε ιδιαιτερα στη χημεια να δουμε αν μπορει να φτιαξει χημικες ενωσεις ενω οδηγαει το καραβι του. Πυροσβεστικη εχει φτασει πανω απο 18.500 μορια ενας θεος ξερει πως, με μαθητες οι οποιοι ειναι ασχετοι του αντικειμενου και περνουν οριακα τα αθληματα να μπαινουν επειδη πηγαν καλα στις πανελληνιες, και ο Γιαννης ο γιος του κυρ Μπαμπη που βγαζει 16 μ.ο και θελει να γινει πυροσβεστης απ'τα 5 του και ειναι και ενα γομαρι 1.90 αθλητης να μη μπορει να μπει γιατι δεν ειναι αριστος μαθητης σε εναν διαγωνισμο.. Δεκα ωρες μπορω να καθομαι να γραφω δυστυχως.. Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι σε σχολή οικονομικών ή πληροφορικής δεν θα δεις ολοκληρώματα και παραγώγους ,τα οποία είναι τα απολύτως basic πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς🤣. 1
Sibyl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, pcmasterrace123 είπε Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι σε σχολή οικονομικών ή πληροφορικής δεν θα δεις ολοκληρώματα και παραγώγους ,τα οποία είναι τα απολύτως basic πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς🤣. Τι τον ζορίζεις τώρα κι εσύ. 🤣 Μικρό παιδί 18 χρονών είναι ο @ekos2424 που μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο (λέμε τώρα...). Απαντάμε σοβαρά πιστεύοντας ότι θα προσφέρουμε κάποια ελάχιστη βοήθεια σ΄αυτόν που υποτίθεται ότι έχει πρόβλημα και αυτοί μας δουλεύουν. ΄Ηθελα να ήξερα γιατί το κάνουν και τι ικανοποίηση παίρνουν απ΄αυτό. Μια σανίδα σκέφτομαι να βάλω στο νερό για να είναι έτοιμη σε ώρα ανάγκης! 🤣 Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Sibyl
velociraptoras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Σαν απολυτηρια ειναι ισότιμα. Εκτός αυτού στην εργασία ακόμα και στο δημόσιο το απολυτήριο του ΓΕΛ δεν έχει καμιά αξία ενω του ΕΠΑΛ έχει μια ειδίκευση και μπορεί πιο ευκολα καποιος να μπει σε θέσεις ΔΕ. Από κει και πέρα ιδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα, αν καταφέρει καποιος και μπει σε μια σχολή απαιτητική από ΕΠΑΛ πρέπει να στρωθεί λίγο παραπάνω από τους άλλους για να καλύψει τα κενά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα