Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ενταξει μην πουμε κιολας οτι το μοτερ του vag 1.4  02-08 ειναι οικονομικο γιατι χρονια τωρα ακουω απο πολλους απο το ''Τσιμπαει βενζινη'' μεχρι ''Με εχει ξεσκισει''!!!

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/6/2022 στις 3:33 ΜΜ, Sorath είπε

19-22lt στα 100km; Αν εννοείς αυτό, μιλάμε για παλαβό νούμερο. Είχα Ibiza 1,4 (101hp) του 2003, και μέχρι το 2015 που το έδωσα σημείωνα σε κάθε ανεφοδιασμό την κατανάλωση. Μέσο όρο είχα 8.3lt για μέσα στην πόλη και 6.5lt για εκτός.

Κι εμένα το corsa ειδικά με κλιματιστικό καίει τον κ...λο του... Υπολογίζω περίπου 8,3 στα 100 χλμ. και τα μισά σε εθνική... Εντός πόλης έχω άνετα πάνω από 10...

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Κι εμένα το corsa ειδικά με κλιματιστικό καίει τον κ...λο του... Υπολογίζω περίπου 8,3 στα 100 χλμ. και τα περισσότερα σε εθνική... Εντός πόλης έχω άνετα πάνω από 10...

Και τα corsa δεν ειναι οικονομικα ιδιως οταν βγηκε το d αυξηθηκε κι αλλο η καταναλωση αλλα τωρα το τελευταιο το εφτιαξαν αφου μειωσαν σημαντικα και το βαρος της καροτσας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Και τα corsa δεν ειναι οικονομικα ιδιως οταν βγηκε το d αυξηθηκε κι αλλο η καταναλωση αλλα τωρα το τελευταιο το εφτιαξαν αφου μειωσαν σημαντικα και το βαρος της καροτσας!

Το 1200αρι λόγω μικρής ιπποδύναμης τρώει ζόρια, ειδικά με ερκοντισιον και ειδικά αυτόματο και θεωρώ δικαιολογημένη την κατανάλωση που έχω. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Το 1200αρι λόγω μικρής υποδύναμης τρώει ζόρια, ειδικά με ερκοντισιον και ειδικά αυτόματο και θεωρώ δικαιολογημένη την κατανάλωση που έχω. 

Οταν βγηκε το d ελεγαν το 1.2 ταφος και βενζινες ενω το 1.4 παει σαν 1.2!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, apostolos_36 είπε

Κατά τα λοιπά
το Ibiza 1.4 85HP που οδηγούσε ο Boubis δεν καίει ούτε «έξω με κλίμα 12» 

εκτός αν φίλε Boubis είναι μοντάζ το βίντεο

Αν εχεις βαρυ ποδι καιει 11 ευκολα φιλε μου..

Εγω πιστευω οτι εβαζε και κακης ποιοτητας βενζινη με αποτελεσμα να καιει κανα λιτρο παραπανω 

Επεξ/σία από Fordakias7
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε

Εγω πιστευω οτι εβαζε και κακης ποιοτητας βενζινη με αποτελεσμα να καιει κανα λιτρο παραπανω 

Αυτο και σε συνδιασμο  αν δεν ξερεις να το πηγαινεις στη ροπη του καιει παραπανω!

Στην πολη μεσα δεν αγαπανε τις χαμηλες και το αντιθετο απο καποιες στροφες και πανω παλι τσιμπανε!

Η λυση ειναι οσο γινεται να μην αλλαζεις συνεχεια ταχυτητες και να το πηγαινεις με σταθερες στροφες!

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Οταν βγηκε το d ελεγαν το 1.2 ταφος και βενζινες ενω το 1.4 παει σαν 1.2!

μεγαλη διαφορα σε τραβηγμα και καταναλωση στην επομενη γενια το Ε, είτε με τον 1.4/90 είτε με τον 1.0/90 (τον 1.2 ουτε τον κοιταω). Το 1.4 το χαντακωνε λιγο το κιβωτιο, το 1.0 εχει ισως το καλυτερο κιβωτιο της Οπελ

αλλα και στην τελευταια γενια F φιλου, ο puretech 1.2 ειναι φοβερος για το σκαφος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fordakias7 είπε

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Παιδια ενταξει μην πουμε κιολας οτι το μοτερ του vag 1.4  02-08 ειναι οικονομικο γιατι χρονια τωρα ακουω απο πολλους απο το ''Τσιμπαει βενζινη'' μεχρι ''Με εχει ξεσκισει''!!!

Άστοχα και τα δύο.
Ισχύει για το συγκεκριμένο μοτέρ ό,τι ίσχυε για τα ατομοσφαιρικά μοτέρ της εποχής του.
Το μόνο σίγουρο ότι καταναλώσεις 22l/100km δεν υπάρχουν. Και εννοείται ότι η κατανάλωση πάει με το πόσο το πατάς για όλα τα αυτοκίνητα.

Το ότι δεν ξέρεις PLACEBO καλά και από πρώτο χέρι το δείχνεις εκεί που λες
«το μοτερ του vag 1.4 02-08»
λες και ήταν μόνο ένα.
Αρκεί να σε ρώταγα αν αναφέρεσαι σε MPI ή FSI ή TSI για αρχή, και θα ένιωθες το λάθος σου.

Κι ας είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί στο ποιός πάει να πει τί,
γιατί ό,τι λέει το λέει το βίντεο εδώ αδιάψευστος μάρτυς

και αυτό δείχνει καταναλώσεις normal που διαψεύδουν τα 11l/100km του boubis (κοντερισια πάντα) .
Συγκεκριμένα με cruise control να κρατά σταθερή ταχύτητα
για 90km/h -> 4,8 λίτρα/100χμ
για 100km/h -> 5,1 λίτρα/100χμ

πολύ αποδεκτές καταναλώσεις.

Και όπως σωστά ποστάρισε και ο Ukforthemoment αδιάψευστος μάρτυς και το δείγμα από το sprintomonitor
https://www.spritmonitor.de/en/overview/44-Seat/391-Ibiza.html?fueltype=2&constyear_s=2008&constyear_e=2008&power_s=80&power_e=89&sort=1&powerunit=2

Το 'άλλο δείγμα από τον κουμπάρο του πρωτοξάδερφου της γνωστής του φίλου ή από αυτά που έχεις ακούσει στα φόρουμ
μόνο στο παρόν υποφόρουμ ο Boubis έχει ανοίξει σεβαστό ποσοστό από τα τόπικ για το Ibiza
- κάτι που το δέχεται κι ο ίδιος - 

Στις 27/6/2022 στις 5:54 ΜΜ, Boubis1411 είπε

Και είχα ανοίξει και θέμα πάλι εδώ και πάλι λέγανε οι τότε τα δικά τους. Μέχρι στην Αθήνα έφτασα στην seat άκρη δεν βρέθηκε. Έφυγε νύχτα και ηρέμησα. 

Είμαι εδώ μέσα 15+ χρόνια με άλλα ονόματα. 

και σε όλα τα τόπικ αναμασά το ίδιο μοτίβο κάτω από διαφορετικά νικνέιμ
πχ

Μόνο από τα τόπικ του Boubis να περιμένεις να βγάλεις δείγμα και συμπέρασμα
σώθηκες !!!! 😂

Επεξ/σία από apostolos_36
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, apostolos_36 είπε

Άστοχα και τα δύο.
Ισχύει για το συγκεκριμένο μοτέρ ό,τι ίσχυε για τα ατομοσφαιρικά μοτέρ της εποχής του.
Το μόνο σίγουρο ότι καταναλώσεις 22l/100km δεν υπάρχουν. Και εννοείται ότι η κατανάλωση πάει με το πόσο το πατάς για όλα τα αυτοκίνητα.

Το ότι δεν ξέρεις PLACEBO καλά και από πρώτο χέρι το δείχνεις εκεί που λες
«το μοτερ του vag 1.4 02-08»
λες και ήταν μόνο ένα.
Αρκεί να σε ρώταγα αν αναφέρεσαι σε MPI ή FSI ή TSI για αρχή, και θα ένιωθες το λάθος σου.

Κι ας είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί στο ποιός πάει να πει τί,
γιατί ό,τι λέει το λέει το βίντεο εδώ αδιάψευστος μάρτυς

και αυτό δείχνει καταναλώσεις normal που διαψεύδουν τα 11l/100km του boubis (κοντερισια πάντα) .

Και όπως σωστά ποστάρισε και ο Ukforthemoment αδιάψευστος μάρτυς και το δείγμα από το sprintomonitor
https://www.spritmonitor.de/en/overview/44-Seat/391-Ibiza.html?fueltype=2&constyear_s=2008&constyear_e=2008&power_s=80&power_e=89&sort=1&powerunit=2

Το 'άλλο δείγμα από τον κουμπάρο του πρωτοξάδερφου της γνωστής του φίλου ή από αυτά που έχεις ακούσει στα φόρουμ
μόνο στο παρόν υποφόρουμ ο Boubis έχει ανοίξει σεβαστό ποσοστό από τα τόπικ για το Ibiza
- κάτι που το δέχεται κι ο ίδιος - 

και σε όλα τα τόπικ αναμασά το ίδιο μοτίβο κάτω από διαφορετικά νικνέιμ
πχ

Μόνο από τα τόπικ του Boubis να περιμένεις να βγάλεις δείγμα και συμπέρασμα
σώθηκες !!!! 😂

Στην πόλη μέσα τα ibiza μπορεί να σου κάψουν και 18 με κλιμα, ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ όμως. Εκτός θα σου πάει 7-8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, apostolos_36 είπε

Άστοχα και τα δύο.
Το μόνο σίγουρο ότι καταναλώσεις 22l/100km δεν υπάρχουν. Και εννοείται ότι η κατανάλωση πάει με το πόσο το πατάς.

και αυτό δείχνει καταναλώσεις normal που διαψεύδουν τα 11l/100km του boubis.

Τα 22lt/100 μετα απο 2 σελιδες και αφου μου εκανε και παρατηρηση να μαθω να διαβαζω, ενω αυτος δεν ηξερε τι εγραφε, βγαλαμε ακρη και καταλαβαμε οτι τα 22lt/100 ηταν αποκυημα της φαντασιας του trip computer, το οποιο οπως ισχυριζεται του εδειχνε καταναλωση 19-22lt/100 ενω ταυτοχρονα με 45λιτρα οπως επισης εγραψε εκανε 350-400 χιλιομετρα εντος πολης, το οποιο με απλα μαθηματικα δινει χοντρικα ενα 12lt/100 καταναλωση, αλλα παρολο αυτα αυτος απο οτι φαινεται πιστευε το Trip computer. Επισης θεωρω αδυνατο το Trip να εχει τοσο τεραστια αποκλιση απο την πραγματικοτητα, προσωπικα πιστευω οτι κοιταγε την στιγμιαια καταναλωση και απλα την βαπτιζε lt/100.

Απο εκει και περα για να ειμαστε δικαιοι ο boubis αναφεροταν σε καταναλωση εντος πολης οτι με ενα 45λιτρο εκανε 350-400 χιλιομετρα, Στο βιντεο που πας εσυ δειχνει οτι αν κινεισαι σταθερα με ταχυτητα 90-100km το αμαξι συμφωνα με το Trip καταναλωνει ~5lt/100, αλλα αυτο δεν αναιρει οτι σε συνθηκες πολης με σταματα ξεκινα και αναλογα τον τροπο οδηγησης αποκλειεται η καταναλωση να φτασει 11 και 12 και 13Lt/100.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Στην πόλη μέσα τα ibiza μπορεί να σου κάψουν και 18 με κλιμα, ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ όμως. Εκτός θα σου πάει 7-8

Μέση καταναλωση 18 με κλίμα ή χωρίς δεν υπάρχει.

Αν βέβαια σανιδώνεις για το σταμάτα-ξεκίνα και είσαι σημειωτόν στο μποτιλιάρισμα
εκεί μάλλον την κατανάλωση προτιμότερο να τη μετράς
όχι σε l / 100km 
αλλά σε l / h ...

7 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Τα 22lt/100 μετα απο 2 σελιδες και αφου μου εκανε και παρατηρησει να μαθω να διαβαζω, ενω αυτος δεν ηξερε τι εγραφε, βγαλαμε ακρη και καταλαβαμε οτι τα 22lt/100 ηταν αποκυημα της φαντασιας του trip computer, το οποιο οπως ισχυριζεται του εδειχνε καταναλωση 19-22lt/100 ενω ταυτοχρονα με 45λιτρα οπως επισης εγραψε εκανε 350-400 χιλιομετρα εντος πολης, το οποιο με απλα μαθηματικα δινει χοντρικα ενα 12lt/100 καταναλωση, αλλα παρολο αυτα αυτος απο οτι φαινεται πιστευω το Trip computer. Επισης θεωρω αδυνατο το Trip να εχει τοσο τεραστια αποκλιση απο την πραγματικοτητα, προσωπικα πιστευω οτι κοιταγε την στιγμιαι καταναλωση και απλα την βαπτιζε lt/100.

Απο εκει και περα για να ειμαστε δικαιοι ο boubis αναφεροταν σε καταναλωση εντος πολης οτι με ενα 45λιτρο εκανε 350-400 χιλιομετρα, Στο βιντεο που πας εσυ δειχνει οτι αν κινεισαι σταθερα με ταχυτητα 90-100km το αμαξι συμφωνα με το Trip καταναλωνει ~5lt/100, αλλα αυτο δεν αναιρει οτι σε συνθηκες πολης με σταματα ξεκινα και αναλογα τον τροπο οδηγησης αποκλειεται η καταναλωση να φτασει 11 και 12 και 13Lt/100.

Συγκρίνω την κατανάλωση από το βίντεο με αυτό που αναφέρει 11λ/100χμ για κατανάλωση εκτός πόλης ο Boubis
και βρίσκω ότι ούτε αυτή επιβεβαιώνεται.

4,8l/100km στα 90km/h
5,1l/100km στα 100km/h

κοινώς δε στέκει ούτε η εκτός πόλης κατανάλωση που αναφέρει ο Boubis.

Για εντός πόλης,
πάλι δες το sprintmonitor που πόσταρε φίλος πιο πάνω
και πάλι διαψεύδεται ο ισχυρισμός του Boubis.

Επεξ/σία από apostolos_36
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Σημερα  παντως βλεπω οτι καει λιγοτερο, χθες εκαιγε περισσοτερο, 19-22Lt μεσα στην πολη

Στις 27/6/2022 στις 3:14 ΜΜ, Boubis1411 είπε

Του 11 είχα ibiza 1.4 για 5 χρόνια μέχρι το 2016 μου έφαγε τα συκώτια.... Με κλιμα στην πόλη έφτανε 19-22! Με 1.40 το λίτρο; δεν θυμάμαι. Καίνε πολύ τα seat. 

Νυχτα το πούλησα 6800 με 50 χιλιάδες μέσα. 

Και 12Lt με κλιμα εκτος.

Στις 27/6/2022 στις 3:38 ΜΜ, Boubis1411 είπε

Αυτό εννοώ ναι. Εμένα ήταν το 1.4 με 86 άλογα του παλιού γκολφ κινητήρας μάπα. 

Εξω με κλιμα έκαιγε 12 ήταν οκ.. 

Μέσα είχα θέμα 

Τσάμπα εχασα τόσα λεφτά για την αηδία. 

Αυριο μπορει να καιει ακομα λιγοτερο,

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Εχω να παρατηρησω τα εξης για τα εκτος θεματος:

• το επιπεδο ακριβειας των trip computer στην καταναλωση ειναι γενικως για γελια
  • το επιπεδο των μαθηματικών των ελληνων ειναι για κλαματα.

Για τα εντος θεματος τώρα, οι τιμες των καινουργιων ειναι πολυ αυξημενες. Για αυτοκινητο που ενδιαφερομαι, η τιμη του όταν πρωτοπαρουσιαστηκε πριν απο τέσσερα χρόνια ήταν 4.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με σήμερα (17k->21k, δηλαδη δεν μιλαω για καμια φεραρι). Επιπλέον, και επειδή είμαι και αναποφασιστος, παρατήρησα ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο πήρε μια αύξηση πάνω απο 500 ευρώ. Γενικώς για εμένα δεν λέει η αγορά καινούργιου για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Το λέω μήπως και ξεθυμάνει μέχρι τότε η ιστορία με τους ημιαγωγούς και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Επιπλέον μήπως καλυφθεί μέχρι τότε και η ζήτηση και μειωθούν οι απαράδεκτοι χρόνοι παραλαβής και το κόστος αγοράς.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...