Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Του 11 είχα ibiza 1.4 για 5 χρόνια μέχρι το 2016 μου έφαγε τα συκώτια.... Με κλιμα στην πόλη έφτανε 19-22! Με 1.40 το λίτρο; δεν θυμάμαι. Καίνε πολύ τα seat. 

Νυχτα το πούλησα 6800 με 50 χιλιάδες μέσα. 

Εγώ νόμιζα στην 147 που έβλεπα 17-18 με αέριο ήταν εξωφρενικό. 

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Είμαι 50 ετών, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσα χρόνια θα ζήσω;

Σου εύχομαι 90+ χωρίς προβλήματα ιδιαίτερα αρκεί να κάνεις Service μία φορά τον χρόνο τουλάχιστον σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο 😋

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Είμαι 50 ετών, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσα χρόνια θα ζήσω;

Μπορεί να σου πει ο ιατρός σου. 

Μετά τα 50 έχεις 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις σε σύγκριση με κάποιον που είναι 30.

Μετα τα 60 ανεβαίνει στα 60%.

Ειδικά αν κάνεις μια καλή εξέταση της αρτηρίες σου θα σου πει ακριβώς και πότε θα πεθάνεις. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Στην ίδια περίπτωση είμαι κ εγώ με αντίστοιχο ford fiesta titanium (πρώτο χέρι 2009....135Κ km). Πλέον το όχημα είναι εργάτης, αφού υπάρχουν κ ...."τα καλά μας" . Το έχω προσέξει ευλαβικά (αρκετοί γνωστοί-φιλοι με ρωτάνε αν το πουλάω, χωρίς ποτέ να έχω αναφέρει κάτι) συνεπώς, εκτός απο αναλώσιμα δεν έχει παρουσιάσει βλάβη. Το αυτοκίνητο δείχνει να αντέχει τουλάχιστον 100Κ km ακόμα. Βέβαια οι μετακινήσεις περιορίζονται εντός πόλης κυρίως. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, λόγω ισχύος κ άνεσης χρησιμοποιούμε νεότερα οχήματα.

Το 1250cc???

Στο 14:55

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε

Ειδικά αν κάνεις μια καλή εξέταση της αρτηρίες σου θα σου πει ακριβώς και πότε θα πεθάνεις. 

Καλά, ανάλογα τον γιατρό, αυτό κανονίζεται

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Του 11 είχα ibiza 1.4 για 5 χρόνια μέχρι το 2016 μου έφαγε τα συκώτια.... Με κλιμα στην πόλη έφτανε 19-22! Με 1.40 το λίτρο; δεν θυμάμαι. Καίνε πολύ τα seat. 

19-22lt στα 100km; Αν εννοείς αυτό, μιλάμε για παλαβό νούμερο. Είχα Ibiza 1,4 (101hp) του 2003, και μέχρι το 2015 που το έδωσα σημείωνα σε κάθε ανεφοδιασμό την κατανάλωση. Μέσο όρο είχα 8.3lt για μέσα στην πόλη και 6.5lt για εκτός.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sorath είπε

19-22lt στα 100km; Αν εννοείς αυτό, μιλάμε για παλαβό νούμερο. Είχα Ibiza 1,4 (101hp) του 2003, και μέχρι το 2015 που το έδωσα σημείωνα σε κάθε ανεφοδιασμό την κατανάλωση. Μέσο όρο είχα 8.3lt για μέσα στην πόλη και 6.5lt για εκτός.

Αυτό εννοώ ναι. Εμένα ήταν το 1.4 με 86 άλογα του παλιού γκολφ κινητήρας μάπα. 

Εξω με κλιμα έκαιγε 12 ήταν οκ.. 

Μέσα είχα θέμα 

Τσάμπα εχασα τόσα λεφτά για την αηδία. 

Δημοσ.

Υπάρχουν αυτοκίνητα με 250.000-300.000 ΧΛΜ τα οποία είναι σε ΠΟΛΥ καλύτερη κατάσταση απο αντίστοιχα με 120-140.000 χλμ και σε αυτό παίζει ρόλο η οδήγηση και η συντήρηση.

Αν το αυτοκίνητο συντηρείται σωστά και οδηγείται συνετά και σωστά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα εκτός απο κάποια αστοχία στο μοτέρ που είναι σπάνιο και συνήθως αυτά εμφανίζονται σε μοτέρ υψηλής απόδοσης (βλέπε tsi twincharged κτλπ)

Η περίοδος αυτή δεν συστήνεται για αγορά νέου αυτοκινήτου καθώς οι τιμές έχουν πάρει τον ανήφορο όπως και όλα τα υπόλοιπα αγαθά.

Ένα φρεσκομεταχειρισμένο όμως ΕΛΛΗΝΙΚΟ αυτοκίνητο 5 ετίας max είναι καλή περίπτωση και με λίγα χλμ αν βρεθεί για την εποχή που ζούμε.

Στην αγορά των μεταχειρισμένων τώρα για να φύγει το δικό σου να ξέρεις ότι και αυτό είναι δύσκολο καθώς η θα πρέπει να το σκοτώσεις η να περιμένεις πολλύ καιρό να βρεθεί ο αγοραστής , καθώς πλέον ο μέσος Ελληνας προτιμάει ένα euro5 αμφιβόλου ποιότητα και χλμ εισαγωγής αμάξι λόγω του κόστους καυσίμου και κατανάλωσης.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Στη πόλη 19-22??? εγω πουχω ένα golf 2  1.8 16v του 1987 χωρίς κλίμα στη πόλη γιατί τρώει πολύ λιγότερα. Το κλίμα θα έφταιγε μάλλον.😊    

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Αυτό εννοώ ναι. Εμένα ήταν το 1.4 με 86 άλογα του παλιού γκολφ κινητήρας μάπα. 

Εξω με κλιμα έκαιγε 12 ήταν οκ.. 

Μέσα είχα θέμα 

Τσάμπα εχασα τόσα λεφτά για την αηδία. 

Eισαι σιγουρος οτι μετρησες σωστα? Δεν γινετε ενα απλα ατμοσφαιρικο 14αρακι να καιει 19-22lt/100km. Με σημερινη τιμη βενιζνης (2,40) σημαινει 50ευρω για για καθε 100 χιλιομετρα αποσταση, ειναι αδιανοητη καταναλωση για αμαξι τετοιο κυβισμου/ιπποδυναμης.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Eισαι σιγουρος οτι μετρησες σωστα? Δεν γινετε ενα απλα ατμοσφαιρικο 14αρακι να καιει 19-22lt/100km. Με σημερινη τιμη βενιζνης (2,40) σημαινει 50ευρω για για καθε 100 χιλιομετρα αποσταση, ειναι αδιανοητη καταναλωση για αμαξι τετοιο κυβισμου/ιπποδυναμης.

Τόσο μου έλεγε και το computer τόσο μου έβγαινε και η διαίρεση. 

Τώρα το 1.3 που έχω βάζω 50 ευρώ και μου κανει εντός πόλης 250 χιλιόμετρα. 

Περίπου 22 λίτρα. Γιατί το βλέπεις περίεργο;;;;; με 10 λίτρα κάνω 100 - 120 χιλιομετρα. 

Με 2.48 έβαλα χτες 50 ευρώ Αντε να δούμε θα φτάσω 250 χιλιόμετρα χάχα 

Επεξ/σία από Boubis1411
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Τώρα το 1.3 που έχω βάζω 50 ευρώ και μου κανει εντός πόλης 250 χιλιόμετρα. 

Περίπου 22 λίτρα. Γιατί το βλέπεις περίεργο;;;;; με 10 λίτρα κάνω 100 - 120 χιλιομετρα. 

Τα 10 λιτρα βενζινης  στα 100km εντος πολης  με το 1,3 που εχεις τωρα δεν μου φαινεται καθολου περιεργο ισα ισα (δηλαδη με ~20 λιτρα η αλλιως ~50 ευρω με σημερινη τιμη βενιζης  κανεις  250Km)

Με 22 λιτρα ομως, να κανεις μονο 100km, δεν μου φαινεται απλα περιεργο, μου φαινεται  εντελως αδυνατο για ενα μικρο 14αρι κινητηρα των 90 ιππων.

Οπως καταλαβαινεις το "με 22 λιτρα κανω 250 χιλιομετρα" και το "με 22 λιτρα κανω 100 χιλιομετρα" δεν εχουν καμια σχεση.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

αν το μέτραγες με τον τρόπο που έγραψες αλλού ...................βράσε όρυζα.

6 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Στιγμαια κατανάλωση μπορεί,μεση αποκλειεται .

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

αν το μέτραγες με τον τρόπο που έγραψες αλλού ...................βράσε όρυζα.

Ξε-κολα, μετρούσε και ο υπολογιστής όχι μόνο εγώ. Κάνε την πράξη μόνος. 

22 λίτρα=50 ευρώ =250 χιλιόμετρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...