safridia Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 8 ώρες πριν, klainmaingr είπε Αυτό όμως δεν παραείναι στενό και ενός σταδίου; Δεν είναι χειρότερο για αρχάριο παρόλα τα περισσότερα psi; Ναι η αλήθεια είναι οτι πρέπει να βγάζω λίγο αλλα επειδή το θέλω ετοιμοπόλεμο για να μη "βαριέμαι" τη διαδικασία φουσκώματος και κουραδιάζω προτιμώ να το διακινδυνεύω λίγο (ιδιαίτερα λόγω σκιερού και κλειστού χώρου αποθήκευσης). Προφανώς όταν το αφήσω για μεγάλο διάστημα θα το ξεφουσκώσω εντελώς. Στο θέμα. Νιώθω λίγο μια μικρή καμπύλη στο πόδι εκει που ενώνεται το κεντρικό με το περιμετρικό στάδιο. Είναι θέμα σανίδας, φουσκώματος ή είναι λογικό; Υπάρχει κάποιο ratio να φουσκώνει πχ το μέσα η το έξω διαφορετικά ή και τα δύο 15 μπαμ; Αυτο το αθλιο πραγμα απο το banggood ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 20PSI που λενε, η βαλβιδα του γραφει 15PSI, εαν δεις απο κοντα ενα red θα καταλαβεις την ποιοτητα που του δινει την δυνατοτητα να ανεβαινει στα 20-22PSI πραγματικα. Εχω το mistral και εκει που ενωνονται ο εσωτερικος με τον εξωτερικο θαλαμο πραγματικα ειναι πιο συμπαγες. Σε αλλα που εχω ανεβει τα αισθανομουν πιο ευκαμπτα σαν τραμπολινο. Στις 28/6/2022 στις 5:31 ΜΜ, elpenor είπε Ο καθένας πρέπει να γράφει με βάση αυτά που ξέρει και να τεκμηριώνει τις απαντήσεις του αλλιώς όταν γράφει "Αυτοί είναι! Αγοράστε αφοβα!" για κάτι που δεν γνωρίζει φλερτάρει με τον χαρακτηρισμό troll. Επίσης το "Αγοράστε άφοβα!" είναι προσπάθεια να κάνει κάποιος κουμάντο στο πορτοφόλι των άλλων όχι στο δικό του. Φιλικά. Με αυτα που γραφεις με κανεις να πιστευω οτι ειναι κακο το sup της Mistral. Ποσα εχεις δει χαλασμενα; Εχω ενα απο περισυ (αγορασμενο απο το Γερμανικο Lidl γιατι τοτε δεν το εφεραν Ελλαδα) και χωρις να το εχω σκισει στην χρηση τα παει μια χαρα.
bloodraven Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Έχω ακούσει για κάποια SUP που έβγαλαν καρούμπαλα μετά από μερικές μέρες χρήσης , (δεν ξέρω τι χρήση τους είχαν κάνει και πόσο τα είχαν φουσκώσει) , το μπλε που πήρα τον Μάιο απο το Lidl μια Χαρά eίναι μέχρι ώρας. Περαιτέρω από το Lidl το αγοράζεις .κρατάς την συσκευασία.. το δοκιμάζεις και αν δεν σου αρέσει..το ξαναβάζεις στην συσκευασία με τα παρελκομενα, το γυρίζεις πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου... Αν λοιπόν κάποιος θέλει να δοκιμάσει μπορεί να πάρει ένα από τα lidl και να δει εάν του αρέσει. https://www.lidl-hellas.gr/plirofories/ypereshies
aspirini Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, bloodraven είπε Έχω ακούσει για κάποια SUP που έβγαλαν καρούμπαλα μετά από μερικές μέρες χρήσης , (δεν ξέρω τι χρήση τους είχαν κάνει και πόσο τα είχαν φουσκώσει) , το μπλε που πήρα τον Μάιο απο το Lidl μια Χαρά eίναι μέχρι ώρας. Περαιτέρω από το Lidl το αγοράζεις .κρατάς την συσκευασία.. το δοκιμάζεις και αν δεν σου αρέσει..το ξαναβάζεις στην συσκευασία με τα παρελκομενα, το γυρίζεις πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου... Αν λοιπόν κάποιος θέλει να δοκιμάσει μπορεί να πάρει ένα από τα lidl και να δει εάν του αρέσει. https://www.lidl-hellas.gr/plirofories/ypereshies Δωσε εμφαση στην τελευταια λεξη ομως ... Δεν γινονται δεκτες επιστροφες σε εποχιακα ειδη .(μιλαμε για υγειες προιον , οχι ελατωματικο) Και επειδη ξερω οτι θα μας πει καποιος εξυπνος οτι κανει και τον χειμωνα , θα απαντησω οτι και εμενα ο γειτονας εχει στο μπαλκονι του χριστουγενιατικα λαμπακια ολο το χρονο γιατι του αρεσει μαλλον , αλλα παραμενουν χριστουγενιατικα λαμπακια.
leros2004 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/6/2022 στις 5:15 ΠΜ, elpenor είπε Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα. Το Mistral είναι πάνω από 300 λίτρα και αρκετά πλατύ οπότε ιδανικό για κάποιον αρχάριο ενώ το Evasion είναι 210 λίτρα που δεν θα το πρότεινα σε κάποιον αρχάριο πάνω από 65 κιλά. Έχω δει έμπειρους wind surfer να αγκομαχούν πάνω σε SUP λίγων λίτρων, για κάποιον που δεν έχει μεγαλώσει μέσα στα water sports ιδίως από κάποια κιλά και πάνω θα είναι πραγματικά άσχημη εμπειρία. Το Mistral είναι φτιαγμένο σε ευρωπαϊκά εργοστάσια (νομίζω Ουκρανία), μπορεί να μην έχουν τσιγκουνευτεί τα υλικά αλλά η ποιότητα κατασκευής και η τεχνογνωσία είναι χαμηλή, σαν αποτέλεσμα λίγα από αυτά θα έχουν ελαττώματα από την αρχή, περισσότερα θα αρχίσουν να χάνουν αέρα από τον δεύτερο χρόνο και ελάχιστα θα βγάλουν πολλά χρόνια σκληρής χρήσης. Όλα τα άλλα SUP φτιάχνονται στο ίδιο Ασιάτικο υπερεργοστάσιο (cobra factory), όταν λέω όλα μιλάω για >90%. Το εργοστάσιο αυτό έχει φοβερή τεχνογνωσία και ανώτερη ποιότητα κατασκευής, αλλιώς δεν θα ήταν η επιλογή ακόμα και για διάσημες αμερικάνικες εταιρείες που φτιάχνουν πανάκριβα wind surf κλπ. Εγώ για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν τα αθάνατα made in usa που φτάνουν πάνω από 20 PSI (πχ Red Paddle) θα πρότεινα κάποιο κινέζικο τουλάχιστον 300 λίτρα (η μάρκα παίζει δεύτερο ρόλο αφού όλα μαζί φτιάχνονται) κατά προτίμηση double layer με θερμικές κολλήσεις. Τα μακρυά και πιο λεπτά SUP (350+) κρατάνε καλύτερα την πορεία τους, είναι λίγο πιο δύσκολα πράγμα όμως που μπορούν να το αντισταθμίσουν με περισσότερα λίτρα αλλά είναι πιο δύσκολα στην κατασκευή οπότε στα ίδια χρήματα θα είναι πιο εύκολο να χαλάσουν από ένα κλασσικό 310-320 cm / 79-80 cm. Τα βασικά στις ποιότητες μπορείς να τα διαβάσεις εύκολα και στο Google αν κάνεις μία αναζήτηση πχ https://www.earthriversup.com/info/inflatable-sup-technical-info/inflatable-paddle-board-constructions-a-helpful-guide/ Μόνο τα σταθερά/συνθετικά sup φτιάχνονται στην Cobra.... Στις 28/6/2022 στις 2:59 ΠΜ, demian83 είπε επειδη ειμαι ασχετος αυτη του lidl ειναι καλυτερη απο αυτη πχ https://www.skroutz.gr/s/23706974/Zray-Evasion-Deluxe-9-9-Φουσκωτή-Σανίδα-SUP-με-Μήκος-2-97m-37584-7-661577.html? Γενικά ότι είναι κάτω από 82cm πλάτος και σε μήκος κάτω απο 10.2 (~313cm) δεν σου κάνει. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από leros2004 1
elpenor Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) - Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από elpenor
leros2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 16 λεπτά πριν, elpenor είπε Τα SUP χαλάνε πολύ εύκολα οπότε έχω δει πολλά χαλασμένα από όλες τις μάρκες. Για την ακρίβεια δεν τα έχω δει όλα ο ίδιος αλλά έχω μιλήσει με ανθρώπους που τους χάλασαν, με επαγγελματίες που νοικιάζουν SUP και με καταστηματάρχες που μιλάνε με πολύ κόσμο κάθε μέρα. Το Mistral όπως και τα περισσότερα πράγματα στην αγορά κοστολογείται αντίστοιχα με την ποιότητα του, δεν είναι ούτε κάποια ευκαιρία ούτε κάποια κακή αγορά. Εγώ ήθελα απλά να ενημερώσω όσους έχουν την δυνατότητα να δώσουν 150-200 ευρώ παραπάνω να πάρουν κάποιο fusion double layer SUP από το cobra factory ότι αξίζει γιατί πέρα από την ανώτερη πλεύση (που μπορεί να μην νοιάζει κάποιους) είναι κάτι πολύ πιο ανθεκτικό και ποιοτικό. Επίσης ότι με παρόμοια χρήματα υπάρχουν πολλά άλλα SUP που κάποια έχουν καλύτερο φινίρισμα και πιο προσεγμένη κατασκευή με μικρότερη πιθανότητα αστοχίας (υπάρχουν βέβαια και χειρότερα όπως τα καινούργια Αqua Marina Fusion...) Ο λόγος που μπήκα να γράψω αυτά τα σχόλια είναι γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν κάποιο μέτρο σύγκρισης (όπως πχ εσύ που γράφεις ότι πάει μια χαρά με τι το συγκρίνεις και πόσες ώρες έχει περάσει το SUP σου στην παραλία;). Συν ότι όταν κάνεις μία έρευνα στο internet οι πρώτες 5 σελίδες στα αποτελέσματα του Google είναι γεμάτες advertorials που και οι ίδιοι ξέρουν ότι αυτά που γράφουν δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα απλά πληρώνονται για αυτό. Κάθε φορά που υπάρχει κάποια προσφορά για κάποιο αντικείμενο από τα λίγα που έχω ασχοληθεί και γράφω ότι δεν είναι κάποια ιδιαίτερη προσφορά και ότι αν το ψάξει κάποιος υπάρχουν λίγο καλύτερες εναλλακτικές στα ίδια χρήματα και πολύ καλύτερες με λίγα παραπάνω πάντα όλοι είναι πολύ αρνητικοί, έχω συνηθίσει, συνεχίζω όμως να τα γράφω γιατί ελπίζω ότι κάποιοι θα κάνουν κάποια καλύτερη αγορά. Έχεις φαγωθεί με την Cobra... Στο ξανά γράφω, τα φουσκωτά SUP δεν είναι από την Cobra. Είναι made in China. Η Cobra είναι Ταϊλάνδη
elpenor Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) - Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από elpenor
gorge18 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Ρε παιδια, ολο το καλοκαιρι για sup θα μιλατε; Σε παραθαλάσσιο μερος ζω που μαζευει 20-30κ επισκέπτες τα καλοκαιρια και δεν εχω δει πανω απο 1 με αυτο το πραγμα. Τι στο καλο ολοι στο Insomnia μαζευτηκαν; Και εντωμεταξύ (μαζι με εμενα) ειστε ολοι off topic. 1
kostasbm Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, safridia είπε Αυτο το αθλιο πραγμα απο το banggood ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 20PSI που λενε, η βαλβιδα του γραφει 15PSI, εαν δεις απο κοντα ενα red θα καταλαβεις την ποιοτητα που του δινει την δυνατοτητα να ανεβαινει στα 20-22PSI πραγματικα. Εχω το mistral και εκει που ενωνονται ο εσωτερικος με τον εξωτερικο θαλαμο πραγματικα ειναι πιο συμπαγες. Σε αλλα που εχω ανεβει τα αισθανομουν πιο ευκαμπτα σαν τραμπολινο. και τα σκάφη των 1000 ευρώ χαλάνε και παθαίνουν ζημιές....όποτε δεν χρειάζεται να εκθειάζουμε το άλφα η το βήτα....εγώ το έχω 3 μήνες και είναι μια χαρά ,μεθαύριο μπορεί να διαλυθεί ...δεν ήρθε το τέλος του κόσμου....ένας που θέλει κάτι καλύτερο θα δώσει περισσότερα,ενας που το θέλει να παίζουν τα παιδιά στη παραλία θα δώσει λιγότερα....όλα όμως θέλουν τη συντήρηση τους είτε κάνει 100 είτε 1000.... 1
apostolispk Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, gorge18 είπε Ρε παιδια, ολο το καλοκαιρι για sup θα μιλατε; Σε παραθαλάσσιο μερος ζω που μαζευει 20-30κ επισκέπτες τα καλοκαιρια και δεν εχω δει πανω απο 1 με αυτο το πραγμα. Τι στο καλο ολοι στο Insomnia μαζευτηκαν; Και εντωμεταξύ (μαζι με εμενα) ειστε ολοι off topic. Το βασικό είναι ότι έχουμε ξεφύγει από το τοπίο που είναι προσφορές και τώρα γίνεται συζήτηση, πιστεύω πρέπει να κλειδωθεί και να ανοίξει άλλου το τοπίκ
squib Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, bloodraven είπε Έχω ακούσει για κάποια SUP που έβγαλαν καρούμπαλα μετά από μερικές μέρες χρήσης , (δεν ξέρω τι χρήση τους είχαν κάνει και πόσο τα είχαν φουσκώσει) , το μπλε που πήρα τον Μάιο απο το Lidl μια Χαρά eίναι μέχρι ώρας. Περαιτέρω από το Lidl το αγοράζεις .κρατάς την συσκευασία.. το δοκιμάζεις και αν δεν σου αρέσει..το ξαναβάζεις στην συσκευασία με τα παρελκομενα, το γυρίζεις πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου... Αν λοιπόν κάποιος θέλει να δοκιμάσει μπορεί να πάρει ένα από τα lidl και να δει εάν του αρέσει. https://www.lidl-hellas.gr/plirofories/ypereshies το λες και εποχιακό είδος πάντως. 1
atom7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, squib είπε το λες και εποχιακό είδος πάντως. Είναι στα όρια της δημιουργικής ασάφειας... 😅 1
bloodraven Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, squib είπε το λες και εποχιακό είδος πάντως. Μέχρι ώρας ακόμη και εποχιακά που έχω γυρησει με ελλατωμα δεν μου έχουν πει κάτι. Λες να χαλάσουν και αυτοί...
aspirini Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, bloodraven είπε Μέχρι ώρας ακόμη και εποχιακά που έχω γυρησει με ελλατωμα δεν μου έχουν πει κάτι. Λες να χαλάσουν και αυτοί... αλλο το ελλατωματικο προιον αλλο το υγιες προιον. Το ελλατωματικο προιον καλυπτεται απο την εγγυηση καλης λειτουργειας απο τον νομο.Το υγιες προιον που επιστρεφεται ευκολα στο lidl τους 3 πρωτους μηνες ειναι μια οικιοθελης διαδικασια οποτε εχει αλλους ορους. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από aspirini 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις