Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dronegreece είπε

Σκέφτομαι να πάρω για τον γιο μου που είναι 11 ετών. Θα μπορεί να κάθεται όπως τα κανό που έκανα μικρός ή δεν κάνουν αυτές οι σανιδες; 

Δεν είμαι ειδικός αλλά από την περιγραφή του Lidl καταλαβαίνω ότι δίνεται μαζί ένα κάθισμα που μπαίνει extra και το μετατρέπει σε κανό/καγιάκ. Άρα μάλλον ναι.

13 λεπτά πριν, elpenor είπε

απορώ πραγματικά πως παροτρύνετε τον κόσμο να δώσει 350 ευρώ επειδή θυμάστε τη μάρκα από τα παιδικά σας χρόνια...

Προσωπικά δεν παρότρυνα κανέναν, ρώτησα απλά αν είναι η ίδια mistral που θυμάμαι. Θεώρησα ότι μετά από τόσα χρόνια θα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία να φτιάξει κάτι στοιχειωδώς καλό. Σίγουρα θα υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές (όπως και χειρότερες). Επειδή φαίνεται ότι το κατέχεις πάντως, ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Νομίζω θα φανούν χρήσιμες σε πολλούς!

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν ήταν χτεσινή δεν θα μπορούσε καν να κατασκευάσει τέτοια υλικά... όμως όπως και στα windsurf ποτέ δεν κατάφερε να πλησιάσει τις καλές αμερικάνικες μάρκες (που κατασκευάζουν στην Κίνα) έτσι και στα SUP δεν μπορεί να συγκριθεί, αρκεί να τα βάλεις δίπλα δίπλα και να δεις το φινίρισμα.

Τώρα σχετικά με την τεχνογνωσία θα πω μόνο ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2-3 εργοστάσια στην Κίνα, 1-2 στην Αμερική και 1-2 στην Ευρώπη. Από αυτά τα εργοστάσια το ένα στην Κίνα έχει το 90%+ της παγκόσμιας παραγωγής και το εμπιστεύονται όλες οι καλές μάρκες.

Αυτό που με κάνει να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τα Mistral και τα πολύ φτηνά κινέζικα είναι ότι σε αντίθεση με τα windsurf το ζητούμενο στα SUP δεν είναι μόνο το βάρος και η πλεύση αλλά είναι κυρίως η αντοχή.

Όταν γράφω ότι αρκετά Mistral θα αρχίσουν να χάνουν αέρα από τον δεύτερο χρόνο και ότι ελάχιστα θα αντέξουν πολλά χρόνια σκληρής χρήσης το λέω έχοντας γνώση του θέματος αλλιώς δεν θα σχολίαζα, απορώ πραγματικά πως παροτρύνετε τον κόσμο να δώσει 350 ευρώ επειδή θυμάστε τη μάρκα από τα παιδικά σας χρόνια...

Όποιος έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο θα επιβεβαιώσει ότι ένα double layer SUP από το κινέζικο εργοστάσιο είναι πιο ανθεκτική επιλογή.

Τουλάχιστον όσοι τα πάρετε να προσέχετε να μην τα αφήνετε ποτέ φουσκωμένα έξω από το νερό στον ήλιο. Η θερμότητα θα ανεβάσει την πίεση του αέρα και σιγά σιγά θα ανοίξουν οι κολλήσεις και θα αρχίσει να χάνει αέρα. 'Η πρέπει να μένουν με άγκυρα μέσα στο νερό, ή να πηγαίνουν στη σκιά ή να τα ξεφουσκώνετε λίγο.

Μπορείς να κάτσεις και να κάνεις κουπί στο SUP όμως ιδίως τα SUP για αρχάριους δεν θα πηγαίνουν ευθεία. Στα kayak κάνεις εναλλάξ αριστερά δεξιά για να διατηρήσεις την πορεία σου, επίσης είναι πιο λεπτά και μακριά με μύτη (όπως τα SUP που είναι για περιηγήσεις) πράγμα που επίσης βοηθάει.

Στα SUP για αρχάριους μόνο αν είσαι όρθιος και έχεις σωστή τεχνική μπορείς να χαράξεις πορεία και να μην πηγαίνεις όπου νάναι. Από την άλλη ο γιος σου θα διασκεδάσει περισσότερο με το SUP, θα κάνει βουτιές, θα σταθεί όρθιος πιο γρήγορα από ότι φαντάζεσαι και θα μπορείς να τον βάζεις και πίσω και να πηγαίνετε μαζί (πάντα με γιλέκο σωσίβιο και το leash στο πόδι σου).

Έχεις πολύ χρόνο για μανούρα και χάσιμο... Ο καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του! Παγκόσμιος κανόνας! Φιλικά 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, elpenor είπε

Ο καθένας πρέπει να γράφει με βάση αυτά που ξέρει και να τεκμηριώνει τις απαντήσεις του αλλιώς όταν γράφει "Αυτοί είναι! Αγοράστε αφοβα!" για κάτι που δεν γνωρίζει φλερτάρει με τον χαρακτηρισμό troll. Επίσης το "Αγοράστε άφοβα!" είναι προσπάθεια να κάνει κάποιος κουμάντο στο πορτοφόλι των άλλων όχι στο δικό του. Φιλικά.

Παίδες. Mistral εγγύηση! Οποίος το πάρει εξαιτίας μου και δεν του βγει καλό τον καλύπτω εγώ! 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε εάν δεν το αγοράσει κάποιος δεν μπορεί επίσης να εκφέρει τεκμηριωμένη άποψη, παρά μόνο εάν κατέχει πληροφορίες από κάποιον που το έχει στην κατοχή του. Παραθέτω το λινκ με την προηγούμενη προσφορά, η οποία έχει άπειρα σχόλια, πολλά εκ των οποίων είναι χρήσιμα: 

Προσωπικά έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα του συγκεκριμένου και από την πρωτη μέρα κάνω σχεδον καθημερινά. Τα αποτελέσματα της αντοχής των υλικών θα φανούν στο τέλος του καλοκαιριού. Θεωρώ πως εάν κάποιος έχει να διαθέσει τα λεφτά έτσι κ αλλιώς για ενα καλοκαιρινό χόμπι να το κάνει. Υπάρχει και η διετή εγγύηση παίζει κ αυτό τον ρόλο του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα και από εμένα. Το πήρα τον προηγούμενο μήνα και έχω να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κανείς. Αυτά μπορείς να τα ακουμπήσεις σε πισίνα η δημιουργείται πρόβλημα από το χλώριο? Ακούμπησα το δικό μου χωρίς να το χρησιμοποιήσω για κανα 10λεπτο, δλδ απλά επέπλεε και έγινε κάπως κίτρινο σε 2 σημεία από κάτω. Φταίει το χλώριο η παίζει να έχει κάποιο θέμα το δικό μου?

20220613_193611_copy_1209x1612.jpg

20220613_193608_copy_1209x1612.jpg

20220613_193603_copy_1209x1612.jpg

Επεξ/σία από murcielago580
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, murcielago580 είπε

Καλημερα και από εμένα. Το πήρα τον προηγούμενο μήνα και έχω να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κανείς. Αυτά μπορείς να τα ακουμπήσεις σε πισίνα η δημιουργείται πρόβλημα από το χλώριο? Ακούμπησα το δικό μου χωρίς να το χρησιμοποιήσω για κανα 10λεπτο, δλδ απλά επέπλεε και έγινε κάπως κίτρινο σε 2 σημεία από κάτω. Φταίει το χλώριο η παίζει να έχει κάποιο θέμα το δικό μου?

20220613_193611_copy_1209x1612.jpg

20220613_193608_copy_1209x1612.jpg

20220613_193603_copy_1209x1612.jpg

μολις το βγαλεις ξέπλυνε το

επίσης να προσθέσω επειδή ντόρος γίνεται για τη ποιότητα αντοχή στο χρόνο για το όνομα της εταιρείας και λοιπά.......η εταιρεία συνεχίζει και βγάζει καλά σκάφη για σερφ ,δεν έχει τη δημοτικότητα τώρα που είχε παλιά γιατί έχουν ξεφυτρώσει πολλές καλές εταιρείες,αυτο δε σημαίνει ότι η προσφορά που παίζει είναι η καλύτερη.Τα SUP οι τιμες τους καλοκαιριατικα ειναι απο 250 και πανω και για μενα δεν ειναι καποια φοβερη προσφορα αν τη συγκρινω με αυτη της RXSY της Bangood που βγηκε το χειμωνα με 150 αν θυμαμαι καλα  ......

Συντηρείστε το σκάφος και μην το παρατάτε όπου ναναι στον ήλιο και θα δούμε του χρόνου παλι θα τα πούμε αν έβγαλε ζημιές η δεν μας άρεσε...

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, kostasbm είπε

μολις το βγαλεις ξέπλυνε το

Το ξεβγαλα κατευθειαν αλλα και παλι η κιτρινιλα δεν εφυγε. Οποτε δεν εχει καποιο θεμα και με πισινα ετσι?

Επεξ/σία από murcielago580
Δημοσ.

τα αξεσουάρ που έχει όμως κάνουν κάποια χρήματα... που το κάνουν value for money 

Θύμισε μου αν μπορείς ποιό είχε 150 ευρω?

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Dronegreece είπε

Σκέφτομαι να πάρω για τον γιο μου που είναι 11 ετών. Θα μπορεί να κάθεται όπως τα κανό που έκανα μικρός ή δεν κάνουν αυτές οι σανιδες; 

Έχει έξτρα κάθισμα, υποπόδιο και διπλο κουπί. Θα μπορεί να κάνει μια χαρά και για τα κιλά του θα είναι ότι πρέπει και σαν SUP. Γενικά έχει τα πάντα απο αξεσουάρ δε θα χρειαστεί να πάρεις οτιδήποτε.

Όσον αφορά το SUP.  Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο εδώ και κάνα μήνα. Περίπου μια ώρα κάθε μέρα. Η χρήση του είναι σε κανάλια και γενικά φλατ νερό αλλα έχω κάνει και κόντρα σε αέρα και με αρκετό "κύμα" (όσο μπορεί να σηκώσει ένα κανάλι).

Με κρατάει πάρα πολύ καλά και άνετα. Πλέει η στρίβει πολύ εύκολα ανάλογα που έχεις βάλει το μεσαίο πτερύγιο. Φουσκώνει σε περίπου 7 λεπτά στα 15psi και στα 2 στάδια. Είναι μόνιμα φουσκωμένο σε σκιερή αποθήκη και δεν έχει κάποιο πρόβλημα (ελέγχω την πίεση πριν το βγάλω - χθές έβαλα λίγο αέρα μετά απο 25 μέρες συνεχούς χρήσης). Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται πολύ καλή όπως και οι ραφές και η επιφάνεια του. Το νιώθεις ποιοτικό.

Having said that, είναι η πρώτη μου ουσιαστική εμπειρία με το άθλημα (αν και έντονη μιας και κάνω κάθε μέρα) και οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι μόνο θετικές. Είχα πάρει πέρσι ένα μικρότερο, λιγότερων λίτρων και έφυγε πίσω απο την πρώτη μέρα μιας και λύγιζε στη μέση. Είμαι περίπου 84κιλά οπότε your mileage may vary. Όσο ελαφρύτεροι, τόσο καλύτερα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, murcielago580 είπε

Το ξεβγαλα κατευθειαν αλλα και παλι η κιτρινιλα δεν εφυγε. Οποτε δεν εχει καποιο θεμα και με πισινα ετσι?

βαλε λίγο palmolive με ενα σφουγγαρακι και δοκιμασε......νομιζω οχι γιατι τα πλαστικα σωσιβια των μωρων θα ειχαν λιωσει  χαχαχαχαχααχ

55 λεπτά πριν, coyote2 είπε

τα αξεσουάρ που έχει όμως κάνουν κάποια χρήματα... που το κάνουν value for money 

Θύμισε μου αν μπορείς ποιό είχε 150 ευρω?

αν ρωτάς εμένα   αυτό  https://www.banggood.com/el/RXSY-10_5-320CM-Inflatable-Stand-Up-Surfing-SUP-Paddle-Board-Set-Portable-Anti-slip-with-Side-Ailerons-Backpack-Repair-Kit-p-1848526.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CZ&ID=6287832

30 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Έχει έξτρα κάθισμα, υποπόδιο και διπλο κουπί. Θα μπορεί να κάνει μια χαρά και για τα κιλά του θα είναι ότι πρέπει και σαν SUP. Γενικά έχει τα πάντα απο αξεσουάρ δε θα χρειαστεί να πάρεις οτιδήποτε.

Όσον αφορά το SUP.  Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο εδώ και κάνα μήνα. Περίπου μια ώρα κάθε μέρα. Η χρήση του είναι σε κανάλια και γενικά φλατ νερό αλλα έχω κάνει και κόντρα σε αέρα και με αρκετό "κύμα" (όσο μπορεί να σηκώσει ένα κανάλι).

Με κρατάει πάρα πολύ καλά και άνετα. Πλέει η στρίβει πολύ εύκολα ανάλογα που έχεις βάλει το μεσαίο πτερύγιο. Φουσκώνει σε περίπου 7 λεπτά στα 15psi και στα 2 στάδια. Είναι μόνιμα φουσκωμένο σε σκιερή αποθήκη και δεν έχει κάποιο πρόβλημα (ελέγχω την πίεση πριν το βγάλω - χθές έβαλα λίγο αέρα μετά απο 25 μέρες συνεχούς χρήσης). Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται πολύ καλή όπως και οι ραφές και η επιφάνεια του. Το νιώθεις ποιοτικό.

Having said that, είναι η πρώτη μου ουσιαστική εμπειρία με το άθλημα (αν και έντονη μιας και κάνω κάθε μέρα) και οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι μόνο θετικές. Είχα πάρει πέρσι ένα μικρότερο, λιγότερων λίτρων και έφυγε πίσω απο την πρώτη μέρα μιας και λύγιζε στη μέση. Είμαι περίπου 84κιλά οπότε your mileage may vary. Όσο ελαφρύτεροι, τόσο καλύτερα.

όταν το αποθηκευεις καλό είναι να βγάλεις λίγο αέρα να μην είναι τσίτα......

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν ρωτάς εμένα   αυτό  https://www.banggood.com/el/RXSY-10_5-320CM-Inflatable-Stand-Up-Surfing-SUP-Paddle-Board-Set-Portable-Anti-slip-with-Side-Ailerons-Backpack-Repair-Kit-p-1848526.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CZ&ID=6287832

όταν το αποθηκευεις καλό είναι να βγάλεις λίγο αέρα να μην είναι τσίτα......

Αυτό όμως δεν παραείναι στενό και ενός σταδίου; Δεν είναι χειρότερο για αρχάριο παρόλα τα περισσότερα psi;

Ναι η αλήθεια είναι οτι πρέπει να βγάζω λίγο αλλα επειδή το θέλω ετοιμοπόλεμο για να μη "βαριέμαι" τη διαδικασία φουσκώματος και κουραδιάζω προτιμώ να το διακινδυνεύω λίγο (ιδιαίτερα λόγω σκιερού και κλειστού χώρου αποθήκευσης). Προφανώς όταν το αφήσω για μεγάλο διάστημα θα το ξεφουσκώσω εντελώς.

Στο θέμα. Νιώθω λίγο μια μικρή καμπύλη στο πόδι εκει που ενώνεται το κεντρικό με το περιμετρικό στάδιο. Είναι θέμα σανίδας, φουσκώματος ή είναι λογικό; Υπάρχει κάποιο ratio να φουσκώνει πχ το μέσα η το έξω διαφορετικά ή και τα δύο 15 μπαμ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Αυτό όμως δεν παραείναι στενό και ενός σταδίου; Δεν είναι χειρότερο για αρχάριο παρόλα τα περισσότερα psi;

Ναι η αλήθεια είναι οτι πρέπει να βγάζω λίγο αλλα επειδή το θέλω ετοιμοπόλεμο για να μη "βαριέμαι" τη διαδικασία φουσκώματος και κουραδιάζω προτιμώ να το διακινδυνεύω λίγο (ιδιαίτερα λόγω σκιερού και κλειστού χώρου αποθήκευσης). Προφανώς όταν το αφήσω για μεγάλο διάστημα θα το ξεφουσκώσω εντελώς.

Στο θέμα. Νιώθω λίγο μια μικρή καμπύλη στο πόδι εκει που ενώνεται το κεντρικό με το περιμετρικό στάδιο. Είναι θέμα σανίδας, φουσκώματος ή είναι λογικό; Υπάρχει κάποιο ratio να φουσκώνει πχ το μέσα η το έξω διαφορετικά ή και τα δύο 15 μπαμ;

κανονικα για να υπαρχει ομοιομορφη πιεση.....ο κατασκευαστης λεει  15 εκει και τελος.....αυτο που αισθανεσαι πιθανολογω(θα το εχω το Σ/Κ να το δοκιμασω ) ειναι η κατασκευη τετοια της σανιδας και οι θαλαμοι να ειναι ποιο ενισχυμενοι σε καποια σημεια...

οταν ειπα να βγαλεις αερα εννοουσα 1-2 psi τα οποια 2 τρομπαρισιες ειναι

ναι ειναι στενοτερο αλλα επειδη κανω σερφ πολλα χρονια ουτε καν εδωσα σημασια στο πλατος.....76 ποντους το μιστραλ 84 αλλα σε αυτα τα λιτρα δεν ειναι αισθητη η διαφορα

Επεξ/σία από kostasbm
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...