Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, filipprin είπε

Πα@@@αρια ειναι απο την στιγμη που το υλικο ειναι παρανομο και δεν μπορει να χρησημοποιοηθει πουθενα χεστ@@.Σου τραβαω και μια μήνυση και αντε γεια......

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, και γίνεται συνέχεια, όσα @@ και να βάζεις :)

• Like 2
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Πρώτον ο κανονισμός δεν αναφέρει τις dashcams αλλά τα συστήματα καταγραφής σε κτίρια (υπάρχει κενό).

ο Κανονισμός αφορα ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ με δυνατοτητα καταγραφης και αποθήκευσης υλικου. .Κενό εχεις εσυ.

Αν αποδείξεις οτι καταγράφεσαι κάνεις καταγγελία και περιμένεις...

Σωστα αλλα εσυ δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις το υλικο πουθενα και σε περιπτωση καμερας σε αυτοκινητο παμε ολοι μαζι στο τμημα καθώς ειναι παρανομο

Δεύτερον και σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω οτι είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα (πρέπει να γίνει καταγγελία πρώτα).

Κανονικα ειναι αυτεπαγελτο απλα στη πραξη η αστυνομια δεν ασχολειτε όπως ειπα παρα μονο αν γινει καταγγελεια.Αυτο δεν αναιρεί τιποτα.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, filipprin είπε

ο Κανονισμός αφορα ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ .Κενό εχεις εσυ.

Σωστα αλλα εσυ δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις το υλικο πουθενα και σε περιπτωση καμερας σε αυτοκινητο παμε ολοι μαζι στο τμημα καθώς ειναι παρανομο

Κανονικα ειναι αυτεπαγελτο απλα στη πραξη η αστυνομια δεν ασχολειτε όπως ειπα παρα μονο αν γινει καταγγελεια.Αυτο δεν αναιρεί τιποτα.

Καλό είναι να διαβάσεις πρώτα πως ορίζει ο κανονισμός το σύστημα βιντεοεπιτήρησης:

https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi

και μετά έλα να γράψεις τις θεωρίες σου...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω διαβασει .Εσυ γράφεις θεωριες.ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.Βασει αυτων λοιπον η καμερα στο αυτοκινητο ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ειναι παρανομη.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, filipprin είπε

Εχω διαβασει .Εσυ γράφεις θεωριες.ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.Βασει αυτων λοιπον η καμερα στο αυτοκινητο ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ειναι παρανομη.

Η κάμερα στο αυτοκίνητο, στην μηχανή, και σε κάθε αυτοκινουμενο, που καταγράφει δεν είναι καθόλου παράνομη από την στιγμή που δεν εμφανίζονται καίρια στοιχεία. (πινακίδες-πρόσωπα)

καθότι άπειρες φορές έχω κάνει καταγραφή ταξιδιών μου και έχοντας σταματήσει σε ελέγχους της τροχαίας ποτέ κανείς δεν μου ανέφερε ότι αυτό είναι παράνομο. μάλιστα τις πρώτες φορές ενημέρωνα ότι γίνεται καταγραφή για ψυχαγωγικούς σκοπούς και δεν υπήρχε καμία αντίδραση από πλευράς αστυνομικών.

σε δικαστήριο όχι δεν μπορείς να δείξεις πειστήρια αλλά σε ασφαλιστικές εταιρείες έστω και off the record μετράει. και μην ρωτήσεις πως μετράει. με τον ίδιο τρόπο που μετράει και από μια κάμερα στην πόρτα ενός καταστήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, mitsakos.NRG είπε

Η κάμερα στο αυτοκίνητο, στην μηχανή, και σε κάθε αυτοκινουμενο, που καταγράφει δεν είναι καθόλου παράνομη από την στιγμή που δεν εμφανίζονται καίρια στοιχεία. (πινακίδες-πρόσωπα)

Για πεσ πως γινεται αυτο παλικαρι μου.Τι κοιταει μονο το κοντερ του αυτοκινητου.Αρκετα με το δουλεμα.

33 λεπτά πριν, mitsakos.NRG είπε

καθότι άπειρες φορές έχω κάνει καταγραφή ταξιδιών μου και έχοντας σταματήσει σε ελέγχους της τροχαίας ποτέ κανείς δεν μου ανέφερε ότι αυτό είναι παράνομο. μάλιστα τις πρώτες φορές ενημέρωνα ότι γίνεται καταγραφή για ψυχαγωγικούς σκοπούς και δεν υπήρχε καμία αντίδραση από πλευράς αστυνομικών.

1 ώρα πριν, filipprin είπε

Κανονικα ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ  απλα στη πραξη η αστυνομια δεν ασχολειτε όπως ειπα παρα μονο αν γινει καταγγελεια.Αυτο δεν αναιρεί τιποτα.

Αν καποιος ομως αποφασισει να ασχοληθει μαζι σου και να σου κανει καταγελεια τοτε και η αστυνομια θα κατάσχει καμερα και θα σου βαλει προστιμο

Επεξ/σία από filipprin
  • Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, filipprin είπε

Αν καποιος ομως αποφασισει να ασχοληθει μαζι σου και να σου κανει καταγελεια τοτε και η αστυνομια θα κατάσχει καμερα και θα σου βαλει προστιμο

Σιγά μη σου κατάσχει και το όχημα...

Που τα έχετε δει αυτά;

Δημοσ.

Απαγορεύεται να δημοσιεύσεις υλικό ώστε να έχουν κάπου να πιαστούνε αυτοί που θα θιχτούν.

αν βγάλεις εσυ το ταξίδι σου στο YouTube και δει ο απατημένος σύζυγος τη γυναίκα του να βολτάρει σε καμπριο με φίλο της, τότε την έβαψες.

καλο ειναι να θολώνεις πριν ανεβασεις

.

για χρήση σε τρακαρίσματα θα έπρεπε να επιτρέπεται να παραδίδεται τη υλικό στις αρχές και να το χρήσιμοππιουν αυτές. Μεγάλο κενό του νόμου να μην το επιτρέπει. Αν υπήρχαν σε όλα τα αυτοκίνητα κάμερες, απλά με πρόσβαση μόνο από τος αρχές, και ΟΧΙ από τον οδηγό, θα είχαμε λιγότερες μαγκιές από τους καφρους στους δρόμους.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχουμε καμία πιο πρόσφατη εμπειρία με χρήση DashCam σε νομικό/ασφαλιστικό επίπεδο;

Εννοώ, εμπειρία από συγκεκριμένο περιστατικό και το πώς το χειρίστηκαν οι αρχές ή οι ασφαλιστικές.

Δημοσ.

Εχουν γραψει πολλοι εμπειριες απο πανω

το σιγουρο ειναι οτι θα βρεις το δικιο σου εαν εχεις video, δεν θα φτασεις ποτε δικαστηριο γιατι δεν θα το αφησει η ασφαλιστικη που "θα φταιει"

Δημοσ.
Στις 1/10/2022 στις 7:13 ΜΜ, Haldol είπε

Dashcam πάντα. Έχω μπροστά, και θα την αλλάξω να βάλω διπλή (να βλέπει και πίσω) κάποια στιγμή.

Ναι, δεν είναι αποδεκτή (μέχρι τώρα) σε δίκη, αλλά είναι τρομερά ισχυρό μέσο πίεσης. Μου το 'χουν πει κιόλας από τη ασφαλιστική μου σε παλιότερο συμβάν. Εάν υπάρχει βίντεο φτάνεις μέχρι και στα κανάλια αν αδικηθείς.

Στο ενα αμαξι μου εχω μπροστα και πισω. 
Στο αλλο εχω μονο μπροστα.

Εχω χρησιμοποιησει πλανα απο dashcam , 5-6 φορες σε τρακαρισματα πελατων. Ετσι καθαρισαν οι περιπτωσεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Εχω χρησιμοποιησει πλανα απο dashcam , 5-6 φορες σε τρακαρισματα πελατων. Ετσι καθαρισαν οι περιπτωσεις.

Ενδιαφέρον, να το γνωρίζουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ακούστε να δείτε, η κάμερα είναι νόμιμη, δεν θα ανεβάσεις στο youtube κάτι με πρόσωπα, πινακίδες κτλ, όχι ότι απαγορεύεται, μπορείς να ισχυριστείς ότι είναι βίντεο από το κινητό σου.

Αν γίνει ατύχημα η αστυνομία δέχεται τα πάντα ως απόδειξη. Μάλιστα ένα βίντεο απλά τους λύνει τα χέρια και ακόμα και στο δικαστήριο κανένας δεν θα τολμήσει να πάρει λάθος απόφαση επειδή δεν δέχεται το βίντεο γιατί άνετα το πας στα κανάλια και εξηγείς τι γίνεται στην χώρα μας.

Σε δικαστήριο που έτυχε να συμμετέχω, μία φίλη μου που της έξυσε επίτηδες το αμάξι ένας γείτονας που έχουν προηγούμενα, το κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας και το είπε στην δικαστικό ότι έχει βίντεο. Η ίδια το είδε και δεν έκανε καμία ερώτηση. Προφανώς η φίλη μου δικαιώθηκε.

Το "παράνομο" βίντεο που αποδεικνύει κάποιο έγκλημα είναι "παράνομο" μόνο τυπικά και όχι δεδικασμένα, πρέπει να σου κάνει μήνυση ο αντίπαλος, αλλά εφόσον τον καταδικάζει το βίντεο δεν θα βρει κανένα απολύτως δίκιο. Μόνο αν βάλεις κάμερα σε σταθερό σημείο κρυφά μπορεί να σου πουν κάτι.

To βίντεο από κάμερα σε αμάξι δεν είναι καν παράνομο.

~~

Όλο αυτό γίνεται για τις κρυφές ηχογραφήσεις που έκαναν κάποτε σε πολιτικούς και τα έβγαζαν σε εκπομπές.
Αν έχετε αμάξι βάλτε κάμερα και σωθείτε.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...