gba Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα !Είμαι ανάμεσα σε 2 μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και το 1 έχει 90 ects ενώ το άλλο έχει 120.Ενδιαφέρομαι να πάω για εργασία στο εξωτερικό μετά!Τα μεταπτυχιακά έχουν το ίδιο αντικείμενο.Αυτό με τα περισσότερα ects είναι και καλύτερο για εξωτερικό ή όχι;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
velociraptoras Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 δεν μας λες αντικείμενο δεν μας λες πανεπιστήμια αλλά μας λες τα ects τους. που αν τα κοιταξουν καπου θα ειναι για διδακτορικό. το ενα ειναι 3 εξαμηνα το άλλο 4 δεν υπάρχει καποια διαφορά ισως στο δευτερο εχεις τη δυνατότητα να κανεις πιο απαιτητική ερευνητική εργασία για τη διπλωματική σου. Στην αγορά εργασίας προηγείται αυτός που εχει μεταπτυχιακό από πιο γνωστό ή πιο πανω στην κατάταξη ίδρυμα. Αν πχ ειχαν να διαλέξουν μεταξυ ΟΠΑ και πανεπιστημιου Πελλοπονήσου σιγουρα του ΟΠΑ θα εδινε καλύτερη εντύπωση ασχετα με το πιο ειχε μεγαλύτερη διαρκεια. 2
Theo1903 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 On 26/06/2022 at 13:30, gba said: Καλησπέρα !Είμαι ανάμεσα σε 2 μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και το 1 έχει 90 ects ενώ το άλλο έχει 120.Ενδιαφέρομαι να πάω για εργασία στο εξωτερικό μετά!Τα μεταπτυχιακά έχουν το ίδιο αντικείμενο.Αυτό με τα περισσότερα ects είναι και καλύτερο για εξωτερικό ή όχι;Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Για να καταλάβεις, είναι σαν να σου λέω "θέλω να αγοράσω τζιπάκι, τι είναι καλύτερα 1800cc ή 2200cc?". Αν δεν σου πώ μοντέλο, χιλιόμετρα, τιμή, χρήση, που θέλω να πηγαίνω και τι απαιτήσεις έχω λόγια του αέρα είναι. Επειδή όμως ήμουν σε αντίστοιχο δίλλημα πριν 2 χρόνια, να αναφέρω τα σημεία που μέτρησα εγώ -Το μονοετές (που είναι συνήθως αυτά των 90ec) τελειώνει πιο γρήγορα, δίνοντάς σου την δυνατότητα να τα "δώσεις" όλα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (απο την έννοια οτι στο άλλο απο ενα σημείο και μετά μπορεί να κουραστείς). Επίσης έχεις το θετικό οτι στον ίδιο χρόνο που θα έκανες το 2ο έτος, μπορείς να κάνεις σχετική πρακτική και να αρχίσεις σε κάποια θέση για προυπηρεσία. Οπότε στα 2 χρόνια να έχεις μεταπτυχιακό + internship + θέση ή μεταπτυχιακο + 1χρόνο προυπηρεσία. Τα μονοετή σίγουρα αποτελούν ελκυστική προσφορά αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το χαρτί. -Το διετές (που είναι συνήθως των 120ec) περιέχει αρχικά περισσότερα μαθήματα και αν όντως ενδιαφέρεσαι για το γνωστικό κέρδος, μπορεί να φαίνεται πιο ελκυστική προσφορά. Ο έξτρα χρόνος μπορεί να σου προσφέρει περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες για networking και συνεργασίες (περισσότερη τριβή και επαφή με τα αντίστοιχα άτομα). Νομίζω οτι γενικά τα διετή δίνουν μια πιο "ολοκληρωμένη" εμπειρία μεταπτυχιακού. Τώρα επειδή αναφέρεις το εξωτερικό, αντικειμενικά κανένας δεν ενδιαφέρεται. Οι περισσότερες εταιρείες και οι recruiters τους γνωρίζουν τα πανεπιστήμια της χώρας τους οπότε οτιδήποτε έξω απο αυτό είναι το ίδιο και το αυτό. Αν π.χ. ενδιαφέρεσαι για δουλειά στην Αγγλία, θα μετρήσει αν το μεταπτυχιακό είναι απο κάποιο Αγγλικό πανεπιστήμιο. Αν όχι, είτε είναι το καλύτερο της Ελλάδας είτε το χειρότερο, δεν νομίζω οτι θα κάνει διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα