Προς το περιεχόμενο

EVE-NG και .qcow2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα .qemu2 είναι εικονικά αρχεία δίσκου (disk images) για τον QEMU. Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, το EVE-NG τρέχει σαν εικονική μηχανή (Virtual Machine), άρα πρακτικά μπορείς να τον κατεβάσεις σε qcow2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο είναι το ερώτημα: Χρειάζονται? Γιατί από ότι βλέπω δεν πρέπει να είναι δωρεάν...

Επεξ/σία από pi314
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το community edition δωρεάν λέει ότι είναι. Εσύ το έχεις ήδη το EVE-NG; Αν το έχεις ήδη, λογικά δεν χρειάζεται κάτι. Αν δεν το έχεις ήδη, τσιμπάς τη VM της community edition (που απ' ό,τι φαίνεται είναι ένα Ubuntu 20.04 με στημένο τον εξομοιωτή), εκτός αν σου λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο "μεγάλες" εκδόσεις.

Δημοσ.

Ναι εγώ τρέχω το community που είναι δωρεάν, αλλά αν χρειάζεται να βάλω και .qcow2, χρειάζεται να αγοράσω τα .qcow2 από την Cisco? Αυτό ρωτάω....ή έχω καταλάβει λάθος?

Επισκέπτης
Δημοσ.

OK, με μπέρδεψες, γιατί το επικέντρωσες το θέμα στο qcow2, το οποίο είναι απλά το format. Με μία μικρή επιφύλαξη επειδή δεν το έχω χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα, πιστεύω ότι πρέπει να βάλεις images για τις δικτυακές συσκευές που χρειάζεσαι, άρα θα χρειαστεί να αγοράσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...