Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Το Focus αν μου έδιναν εγγύηση για 100 χιλιάδες χιλιόμετρα θα το έπαιρνα και με 10 χιλιάρικα. Το θέλω πολύ αλλά φοβάμαι, δεν είμαι σε ηλικία για να τρέχω σε συνεργεία. 

Πάμε για i30 για αρχή, από βδομάδα έρευνα. 

Κοίτα, αν βρεις facelift ( από 2015 νομίζω και μετά ) και σε παίρνει οικονομικά θα έλεγα να το δεις. Βελτίωσαν πολλά πράγματα και άρχισαν να δίνουν και 8 χρόνια εγγύηση. Προσωπικά δεν είχα θέμα με την απόδοση του, με τέσσερα άτομα και αποσκευές ταξίδευα άνετα με CC 120-130 και clima ανοιχτό, ενώ είχε γκάζι να επιταχύνει για προσπέραση. 

Το i30 το 1.4 ατμόσφαιρα που είχα νοικιάσει μια φορά με χάλασε η φασαρία στο ταξίδι. Μέχρι 130 και εκεί είχε πολύ θόρυβο από το μοτέρ, συν το ποιο χαζό εξαρι σασμάν, ειχε με έκτη κοντά στις 4000 στροφές στα 140, πολύ φασαρία. Σαν συμπεριφορά ήταν σαφώς υποδεέστερο του Focus, αλλά όχι τραγικό.

+1 κι από εμένα για τη Alfa, κι εγώ αυτό ήθελα τοτε, δεν έβρισκα και κατέληξα στο Focus...

• Thanks 1
  • Απαντ. 411
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Μέχρι 1.5 σε πετρέλαιο τότε... Παραπάνω θα με φάει η μαρμάγκα. Δεν κάνω πολλά ταξίδια πόλη παίζω μπάλα πολύ στην κίνηση πάνε ελα είμαι,γιαυτό θέλω μικρό. 

Αφού δεν κάνεις ταξίδια και διαδρομές φίλε μακριά από πετρέλαιο. Για τέτοια χρήση μόνο βενζίνη.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,

δεν εχω κατι να πω για το θεμα, αν επρεπε τοτε θα ελεγα κατι σε suzuki swift.

Εχει η αδερφη μου ενα και αφου ζει μετα απο 10 χρονια στα χερια της αυτο το αυτοκινητο τοτε ειναι κινητη διαφημιση της εταιριας.

Για αλλο λογο θελω να γραψω κατι.

Τελικα ο ελληνας δεν αλλαζει. Δωστου να ψαξει για αυτοκινητο, για καλαμι ψαρεματος, για παχος σωληνα αποχετευσης, καμερα σε xiaomi και παρτου την ψυχη.

Ολα καλα. Καλη συνεχεια.

Επεξ/σία από Bullrich
Δημοσ.
7 ώρες πριν, me3ikan είπε

Επειδή βλέπω λέτε για c3 με 75 άλογα Diesel, να πω το εξής: Έχω ένα επαγγελματικό 208 με αυτόν τον κινητήρα. Μέσα στην πόλη δε φαίνεται ιδιαίτερα αργό. Έχει πολλή ροπή σε χαμηλές στροφές και το σώζει. Για προσπεράσεις όμως με φορτίο και κλίμα ειδικά θα είσαι δύσκολα. 165 τελικιάζει. Και το σασμάν το 5αρι δεν λέει και πολλά. Έπρεπε να είναι 6άρι. Αν και έχει πολύ μακριά 5η που είναι ότι πρέπει για εθνική, όταν βάζεις από 2α 3η και μετά οι σχέσεις έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και αν πηγαίνεις χαλαρά αισθάνεσαι ότι κρεμάει. Όσο για την αίσθηση του κιβωτίου απλά ότι χειρότερο, σαν να οδηγάς νταλίκα, δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με μεγαλύτερες διαδρομές στις ταχύτητες. Μάλλον όλα τα γαλλικά έτσι είναι.

Με ένα πρόγραμμα 300€ αν δεν είναι κάποιος ικανοποιημένος πάει άνετα 100 άλογα με καλύτερη χαρτογράφηση και φυσάει. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Son^Goku είπε

Αφού δεν κάνεις ταξίδια και διαδρομές φίλε μακριά από πετρέλαιο. Για τέτοια χρήση μόνο βενζίνη.

Ωπα γιατί μακριά τι εννοείς; 

26 λεπτά πριν, Bullrich είπε

Καλημερα,

δεν εχω κατι να πω για το θεμα, αν επρεπε τοτε θα ελεγα κατι σε suzuki swift.

Εχει η αδερφη μου ενα και αφου ζει μετα απο 10 χρονια στα χερια της αυτο το αυτοκινητο τοτε ειναι κινητη διαφημιση της εταιριας.

Για αλλο λογο θελω να γραψω κατι.

Τελικα ο ελληνας δεν αλλαζει. Δωστου να ψαξει για αυτοκινητο, για καλαμι ψαρεματος, για παχος σωληνα αποχετευσης, καμερα σε xiaomi και παρτου την ψυχη.

Ολα καλα. Καλη συνεχεια.

Ρε μεγάλε θα μπούμε 4 άτομα σε swift; 

Θα πρέπει να είμαστε νάνοι!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Ωπα γιατί μακριά τι εννοείς; 

Γιατί το πετρέλαιο θέλει να κάνεις απόσταση χλμ , γιατί "μπουκώνει" όπως λένε 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, terry308 είπε

Γιατί το πετρέλαιο θέλει να κάνεις απόσταση χλμ , γιατί "μπουκώνει" όπως λένε 

Άμα βάζεις τα απαραίτητα φάρμακα δεν την παλεύει;  ταξίδια κάνουμε καλοκαίρι συνήθως, τώρα που θα μεγαλώσουν οκ ίσως πάμε περισσότερα και τις άλλες εποχές. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε

Άμα βάζεις τα απαραίτητα φάρμακα δεν την παλεύει;  ταξίδια κάνουμε καλοκαίρι συνήθως, τώρα που θα μεγαλώσουν οκ ίσως πάμε περισσότερα και τις άλλες εποχές. 

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με όχημα πετρελαίου , φυσικού αερίου έχω 😛 

Δημοσ.

Αν δεν γράφεις χλμ ειδικά σε ανοιχτό δρόμο και κινείσαι μέσα στην πόλη, το DPF δεν θα αυτοκαθαρίζεται και θα μπουκώνει. Δεν υπάρχουν φάρμακα γι΄αυτό, πρέπει να θερμανθεί και να καθαριστεί μόνο του. Αν εσύ κάνεις πχ 7-8χλμ τη μέρα μέσα στην πόλη δεν θα θερμανθεί ποτέ και θα μπουκώσει. Μετά συνεργείο να σου το καθαρίσουν και κάποια στιγμή θα χρειαστεί και αλλαγή γιατί δεν δουλεύει σωστά.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Burgos είπε

Αν δεν γράφεις χλμ ειδικά σε ανοιχτό δρόμο και κινείσαι μέσα στην πόλη, το DPF δεν θα αυτοκαθαρίζεται και θα μπουκώνει. Δεν υπάρχουν φάρμακα γι΄αυτό, πρέπει να θερμανθεί και να καθαριστεί μόνο του. Αν εσύ κάνεις πχ 7-8χλμ τη μέρα μέσα στην πόλη δεν θα θερμανθεί ποτέ και θα μπουκώσει. Μετά συνεργείο να σου το καθαρίσουν και κάποια στιγμή θα χρειαστεί και αλλαγή γιατί δεν δουλεύει σωστά.

Κατάλαβα...τι κόστος έχει αυτό και κάθε πότε παθαίνει περίπου βλάβη; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Κατάλαβα...τι κόστος έχει αυτό και κάθε πότε παθαίνει περίπου βλάβη; 

Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για μια βλάβη των 100€ που θα βγει μετά από 7-8 χρόνια.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Burgos είπε

Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για μια βλάβη των 100€ που θα βγει μετά από 7-8 χρόνια.

Θα μιλήσω με μηχανικούς γνωστούς που είναι ειδικοί στα πετρέλαια, αν είναι έτσι ίσως βγει μια η άλλη. 

Δημοσ.

Ως κάτοχος πετρελαιοκινητου, βγαίνω μια φορά τη βδομάδα στην εθνική και κάνω ένα τέταρτο ταξίδι. Με βολεύει και η διαδρομή.

Ναι, αν το γυρνάς μέσα στην πόλη συνέχεια, υπάρχει κίνδυνος να μπουκωσει το dpf. Είναι γερή ζημιά.

Από την άλλη, σου πρότεινα πετρέλαιο λόγω της τιμής της βενζίνης. Είδες πού είναι;

Βέβαια, αν δεν κάνεις χλμ, πάρε βενζίνη.

Επιβεβαιώνω και για το i30 ότι έχει θόρυβο στην καμπίνα μετά τα 120 χλμ.

Πλέον, το συνήθισα, ούτε ασχολούμαι.

Πήγαινε για Focus και κάνε παζάρια για αρχή.

Αν δεν σου κάτσει, δες τα υπόλοιπα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, me3ikan είπε

Επειδή βλέπω λέτε για c3 με 75 άλογα Diesel, να πω το εξής: Έχω ένα επαγγελματικό 208 με αυτόν τον κινητήρα. Μέσα στην πόλη δε φαίνεται ιδιαίτερα αργό. Έχει πολλή ροπή σε χαμηλές στροφές και το σώζει. Για προσπεράσεις όμως με φορτίο και κλίμα ειδικά θα είσαι δύσκολα. 165 τελικιάζει. Και το σασμάν το 5αρι δεν λέει και πολλά. Έπρεπε να είναι 6άρι. Αν και έχει πολύ μακριά 5η που είναι ότι πρέπει για εθνική, όταν βάζεις από 2α 3η και μετά οι σχέσεις έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και αν πηγαίνεις χαλαρά αισθάνεσαι ότι κρεμάει. Όσο για την αίσθηση του κιβωτίου απλά ότι χειρότερο, σαν να οδηγάς νταλίκα, δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με μεγαλύτερες διαδρομές στις ταχύτητες. Μάλλον όλα τα γαλλικά έτσι είναι.

Μακριά από 208, πολύ οικονομικό μέσα στην πόλη αλλαααα σχεδόν κάθε χρόνο μένει μέσα στο συνεργείο από 1-3 εβδομάδες (δοχείο Adblue, nox, αμορτισέρ) και ενώ πραγματικά είναι ωραίο και βολικό, είναι αναξιόπιστο (2017 μοντέλο diesel). Κοιτά καλύτερα για opel astra 2012 και μετά diesel που είναι φουλ αξιόπιστα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...