Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για αγορά αυτοκινήτου έως 11.000( Δεύτερο χέρι)

Boubis1411

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Νοέμβριο του 2010, δηλαδή 11/10, και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει ρύπων.

Δηλαδή ένα 1.8 του 11/10 και έπειτα δεν πληρώνει τα ίδια τέλη με ένα 1.8 του 10/10 και νωρίτερα, καλή ώρα το Mondeo του φίλου.

Πρέπει να γνωρίζεις την κατανάλωσή του.

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1800312/teli-kukloforias-2022-ksekina-i-anartisi-tous-ta-posa-ana-katigoria-oximaton

Το θέμα είναι το τεκμήριο.

Μπορείς να δικαιολογήσεις τα 1.8 cc; Ή όσα cc τέλος πάντων.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 411
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Από Νοέμβριο του 2010, δηλαδή 11/10, και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει ρύπων.

Δηλαδή ένα 1.8 του 11/10 και έπειτα δεν πληρώνει τα ίδια τέλη με ένα 1.8 του 10/10 και νωρίτερα, καλή ώρα το Mondeo του φίλου.

Πρέπει να γνωρίζεις την κατανάλωσή του.

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1800312/teli-kukloforias-2022-ksekina-i-anartisi-tous-ta-posa-ana-katigoria-oximaton

Το θέμα είναι το τεκμήριο.

Μπορείς να δικαιολογήσεις τα 1.8 cc; Ή όσα cc τέλος πάντων.

Οχι δεν μπορώ με καμία κυβέρνηση... Αλλά το θέμα είναι ότι δεν θέλω μεγάλο. 

Όσο πιο μεγάλα κυβικά μεγαλώνει το αγγούρι, σέρβις, ασφάλειες και όλα. Μέχρι 1.5 σε diesel είναι οκ για εμένα. Ταξίδια μόνο καλοκαίρι κάνουμε προς το παρόν. 

1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Σωστο αλλά αφού άνοιξα θέμα όποιος θέλει γράφει... 

Αυτό το clio τι μοντέλο βάζω; το c3 είπαμε 2016 και μετά. 

Λάδια καίει; πόσα χιλιόμετρα έχεις; μην ξεχνάς εγώ θα πάρω δεύτερο η τρίτο χέρι. 

Και clio 2016 και μετά. Βασικά και στα δύο βάλε προϋπόθεση euro 6

9 λεπτά πριν, DjTony είπε

Και clio 2016 και μετά. Βασικά και στα δύο βάλε προϋπόθεση euro 6

Ναι έβαλα euro 6 μόνο. Euro 5 από οτι κατάλαβα τέλος. 

Το θεμς είναι ότι Θεσσαλονίκη έχει ελάχιστα... Θέλει να κατέβω Αθήνα. 

Ρε αδερφέ έχεις οικογένεια αλλά δεν θες μεγάλο, μικρό δεν θες γιατί δεν θα χωράτε, κάθεσαι και υπολογίζεις με το κομπιουτεράκι αν καίει ένα λίτρο παραπάνω από αλλά. Το ένα βρωμάει το άλλο μυρίζει. Θεωρείς άσχημα τα i30 ενώ σου αρέσει το golf που ειναι σαν κουτί με ρόδες. Τι άλλο θα διαβάσουμε. Αν είστε 4μελης θες sedan ή suv απλά είναι τα πράγματα. Πάρε ένα s40, s60 και κάντο αέριο. Η γενικά sedan. Ορίστε αν θες.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/321373376-saab-9-3

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Οχι δεν μπορώ με καμία κυβέρνηση... Αλλά το θέμα είναι ότι δεν θέλω μεγάλο. 

Όσο πιο μεγάλα κυβικά μεγαλώνει το αγγούρι, σέρβις, ασφάλειες και όλα. Μέχρι 1.5 σε diesel είναι οκ για εμένα. Ταξίδια μόνο καλοκαίρι κάνουμε προς το παρόν. 

Γενικά το ανέφερα.

Ξεκίνα εδώ. Από Euro 6. Αν θες και Euro 5, βάλ' το στα φίλτρα. Θα βγουν πιο πολλά.

https://www.car.gr/classifieds/cars/?category=10&category=11&category=13&category=15&crashed=f&engine_power-from=>90&engine_size-to=<1600&euroclass=6&euroclass=7&euroclass=8&euroclass=9&fuel_type=2&pg=1&price-to=<9000&registration-from=>2015&sort=pra

Δες και το Dacia Sander. Τίμιο.

Φίλε μου, καλά τα λέει ο jimis_vts. 

Είσαι πολύ επιλεκτικός.

Και δεν κατάλαβα καν γιατί έβαλες και BMW 1 στις επιλογές σου.

Εκτός αν θες να πάρεις αυτοκίνητο πάνω από 10ετίας.

EDIT:

Δες κι εδώ με επιπλέον Euro 5, όλα από Θεσσαλία και πάνω. Μεσαία, μίνι και σούπερ μίνι.

https://www.car.gr/classifieds/cars/?category=10&category=11&category=13&category=15&category=16&crashed=f&engine_power-from=>90&engine_size-to=<1600&euroclass=5&euroclass=6&euroclass=7&euroclass=8&euroclass=9&fuel_type=2&pg=1&price-to=<9000&registration-from=2012&rg=1&rg=10&rg=15&rg=2&rg=5&rg=7&sort=pra

Δες ποια σου αρέσουν.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
  • Like 1
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Ρε αδερφέ έχεις οικογένεια αλλά δεν θες μεγάλο, μικρό δεν θες γιατί δεν θα χωράτε, κάθεσαι και υπολογίζεις με το κομπιουτεράκι αν καίει ένα λίτρο παραπάνω από αλλά. Το ένα βρωμάει το άλλο μυρίζει. Θεωρείς άσχημα τα i30 ενώ σου αρέσει το golf που ειναι σαν κουτί με ρόδες. Τι άλλο θα διαβάσουμε. Αν είστε 4μελης θες sedan ή suv απλά είναι τα πράγματα. Πάρε ένα s40, s60 και κάντο αέριο. Η γενικά sedan. Ορίστε αν θες.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/321373376-saab-9-3

Δεν μπορώ να θέλω ότι μου αρέσει δεν κατάλαβα; εγώ πληρώνω. Δεν θέλω αέριο κίνδυνος. Δεν θέλω volvo. 

Θέλω κάτι να χωράμε οκ. Αν δω ότι δεν χωράμε βάζω μια σκαρα πάνω. 

Δεν θέλω να καίει πολύ ανεβαίνουν όλα φίλε. 

11 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Γενικά το ανέφερα.

Ξεκίνα εδώ. Από Euro 6. Αν θες και Euro 5, βάλ' το στα φίλτρα. Θα βγουν πιο πολλά.

https://www.car.gr/classifieds/cars/?category=10&category=11&category=13&category=15&crashed=f&engine_power-from=>90&engine_size-to=<1600&euroclass=6&euroclass=7&euroclass=8&euroclass=9&fuel_type=2&pg=1&price-to=<9000&registration-from=>2015&sort=pra

Δες και το Dacia Sander. Τίμιο.

Φίλε μου, καλά τα λέει ο jimis_vts. 

Είσαι πολύ επιλεκτικός.

Και δεν κατάλαβα καν γιατί έβαλες και BMW 1 στις επιλογές σου.

Εκτός αν θες να πάρεις αυτοκίνητο πάνω από 10ετίας.

EDIT:

Δες κι εδώ με επιπλέον Euro 5, όλα από Θεσσαλία και πάνω. Μεσαία, μίνι και σούπερ μίνι.

https://www.car.gr/classifieds/cars/?category=10&category=11&category=13&category=15&category=16&crashed=f&engine_power-from=>90&engine_size-to=<1600&euroclass=5&euroclass=6&euroclass=7&euroclass=8&euroclass=9&fuel_type=2&pg=1&price-to=<9000&registration-from=2012&rg=1&rg=10&rg=15&rg=2&rg=5&rg=7&sort=pra

Δες ποια σου αρέσουν.

Έβαλα απλά τι μου αρέσει και μου αρέσει η BMW σειρά 1.

Θεσσαλονίκη μένω. 

Η διαφορά επί της ουσίας euro 5 με euro 6 ποια είναι; 

Με 9000 πριν 5 χρόνια έπαιρνες λιμουζίνα, απλά ο πόλεμος ανέβασε τα πάντα και τώρα αναγκαστικά θα πάω σε μικρό μεσαίο το πολύ τι να κάνουμε. 

3 λεπτά πριν, liakinen είπε

Χαρά στο κουράγιο σας 😋

Άμα θες καντο μου δώρο αδερφέ ότι μάρκα αγαπάς και κυβικά δεν έχω θέμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Με 9000 πριν 5 χρόνια έπαιρνες λιμουζίνα, απλά ο πόλεμος ανέβασε τα πάντα και τώρα αναγκαστικά θα πάω σε μικρό μεσαίο το πολύ τι να κάνουμε. 

Σκέφτηκες να ξεκινήσεις ειρηνευτικές διαδικασίες μήπως καταφέρεις να πάρεις λιμουζίνα;

Το αυτοκίνητο που περιγράφεις τόση ώρα υπάρχει και το λένε Hyundai i30. Απο τη στιγμή που δε σου αρέσει "γιατι είναι Κορεάτικο και είναι άσχημο" αποφάσισε απο που θα κόψεις τις απαιτήσεις σου (τιμή, εμφάνιση, μέγεθος, κατανάλωση, χώροι, κυβισμός) και πάρε την επόμενη επιλογή

Επεξ/σία από papp0us
  • Thanks 2

Μόλις τώρα, papp0us είπε

Σκέφτηκες να ξεκινήσεις ειρηνευτικές διαδικασίες μήπως καταφέρεις να πάρεις λιμουζίνα;

Το αυτοκίνητο που περιγράφεις τόση ώρα υπάρχει και το λένε Hyundai i30. Απο τη στιγμή που δε σου αρέσει "γιατι είναι Κορεάτικο και είναι άσχημο" αποφάσισε απο που θα κόψεις τις απαιτήσεις σου (τιμή, εμφάνιση, μέγεθος, κατανάλωση, χώροι, κυβισμός) και πάρε την επόμενη επιλογή

Θα του ρίξω μια ματιά οκ... Δεν το έχω οδηγήσει ποτέ. Το c3 το είχα κάνει βόλτα μιας γνωστής αλλά βενζίνη, σφαίρα πάει 95 άλογα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

i30 από 2013 και μετά, και i20 από 2015 και μετά.

Πώς τα βλέπεις άσχημα, δεν καταλαβαίνω.

Τέλος πάντων.

Οι τιμές δεν ανέβηκαν από τον πόλεμο, φίλε μου, αλλά λόγω πανδημίας, που προκάλεσε την έλλειψη τσιπ.

Δηλαδή είναι τουλάχιστον διετίας το πρόβλημα.

Άκου την πρότασή μου, διότι ήμουν στην ίδια θέση πέρσι με 10 χιλιάρικα μπάτζετ, κι αποχωρώ.

Ως οικογενειάρχης, να πάρεις αυτοκίνητο με ικανοποιητικούς χώρους, hatchback, σεντάν, suv.

Απόφυγε τα σούπερι μίνι (Fiesta, Punto, Corsa, 208 κτλ.). Γνώμη μου.

Εάν όμως θέλεις και κάτι από αυτά, οι επιλογές είναι πιο πολλές.

Θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάς τουλάχιστον για Euro 5 αυτοκίνητο και μετά το 2011.

Οι νόμοι αλλάζουν για πλάκα με κάθε κυβέρνηση, κι όπως βλέπεις, θέλουν να σπρώξουν ηλεκτρικά, και γενικά φορτώνουν με φόρους τα παλαιά οχήματα.

Σου έβαλα στη δεύτερη αναζήτηση τα φίλτρα που χρειάζεσαι, και είναι όλα Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, αφού είσαι κι από εκεί, έχει αμάξια να φαν' και οι κότες.

Το αν είναι καλά, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Τέλος, όσον αφορά τα κυβικά, σου είπα ότι μετά τον 11/10 τα τέλη υπολογίζονται βάσει ρύπων, όχι με τα κυβικά.

Εάν στην Ελλαδίτσα μας δεν υπήρχε το ηλίθιο τεκμήριο και ο φόρος πολυτελείας από 1.9 cc, όλοι θα έπαιρναν τέτοια αυτοκίνητα.

Οπότε, μίλα με τον λογιστή σου μέχρι πόσα κυβικά μπορείς να δικαιολογήσεις και ψάξε αναλόγως.

Πάντως, 75 ίπποι σε αυτοκίνητο για να βάζεις τέσσερα άτομα, ε μην περιμένεις και πολλά.

Σ' τα λέω αυτά, γιατί λες ότι θες αυτοκίνητο για 15+ χρόνια.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
  • Thanks 2

1 λεπτό πριν, Alexcxvtr είπε

Οι τιμές δεν ανέβηκαν από τον πόλεμο, φίλε μου, αλλά λόγω πανδημίας, που προκάλεσε την έλλειψη τσιπ.

Δηλαδή είναι τουλάχιστον διετίας το πρόβλημα.

Άκου την πρότασή μου, διότι ήμουν στην ίδια θέση πέρσι με 10 χιλιάρικα μπάτζετ, κι αποχωρώ.

Ως οικογενειάρχης, να πάρεις αυτοκίνητο με ικανοποιητικούς χώρους, hatchback, σεντάν, suv.

Απόφυγε τα σούπερι μίνι (Fiesta, Punto, Corsa, 208 κτλ.). Γνώμη μου.

Εάν όμως θέλεις και κάτι από αυτά, οι επιλογές είναι πιο πολλές.

Θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάς τουλάχιστον για Euro 5 αυτοκίνητο και μετά το 2011.

Οι νόμοι αλλάζουν για πλάκα με κάθε κυβέρνηση, κι όπως βλέπεις, θέλουν να σπρώξουν ηλεκτρικά, και γενικά φορτώνουν με φόρους τα παλαιά οχήματα.

Σου έβαλα στη δεύτερη αναζήτηση τα φίλτρα που χρειάζεσαι, και είναι όλα Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, αφού είσαι κι από εκεί, έχει αμάξια να φαν' και οι κότες.

Το αν είναι καλά, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Τέλος, όσον αφορά τα κυβικά, σου είπα ότι μετά τον 11/10 τα τέλη υπολογίζονται βάσει ρύπων, όχι με τα κυβικά.

Εάν στην Ελλαδίτσα μας δεν υπήρχε το ηλίθιο τεκμήριο και ο φόρος πολυτελείας από 1.9 cc, όλοι θα έπαιρναν τέτοια αυτοκίνητα.

Οπότε, μίλα με τον λογιστή σου μέχρι πόσα κυβικά μπορείς να δικαιολογήσεις και ψάξε αναλόγως.

Πάντως, 75 ίπποι σε αυτοκίνητο για να βάζεις τέσσερα άτομα, ε μην περιμένεις και πολλά.

Σ' τα λέω αυτά, γιατί λες ότι θες αυτοκίνητο για 15+ χρόνια.

Ωραίος θα τα σκεφτώ όλα αυτά που γράφεις. Αν είναι έτσι μπορώ να ανέβω νομίζω στο 1.6 πετρέλαιο απλά φοβάμαι τις αλλαγές του νόμου γιαυτό ζήτησα βενζίνη εξαρχής αλλά αφού λέτε όλα καλά τουλάχιστον μέχρι το 2030 υπάρχει ελπίδα. 

Ευχαριστώ όλους να κλείσει το θέμα τελειώσαμε. 

Καλό καλοκαίρι. 

10 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

4 άτομα είμαστε, 2 μεγάλοι 2 μικρά. Sedan θα ρουφάει πιστεύω, θέλω κάτι οικονομικό. Γαλλικά τα φοβάμαι εκτός από πεζό τα μοντέλα που είχαν BMW κινητήρα μέσα. Astra θα μου άρεσε αλλά διαβάζω ρουφάει πάρα πολύ. 

Focus ecoboost 1.0 δηλαδή είσαι θετικός; 

Ας γράψει κάποιος κάτοχος γιατί με βολεύει αυτό το σκάφος. 

Αυτά θα έπρεπε να φοβάσαι περισσότερο , λόγο prince κινητήρα....

• Thanks 1

Πάρε το focus αλλά με το 6αρι κιβώτιο και τα 125 άλογα .Έχω του 2015 το facelift με τα 100 και όταν το δουλεύεις ψιλά λείπει η 6η σχέση . Πάντως έχει δύναμη και χώρους και εμφάνιση . Κάνε αλλαγές όπως προβλέπει ο κατασκευαστής και μη φοβάσαι τίποτα . Τέλη 102e και μέση κατανάλωση 6,5λτ/100 , με  χαμηλότερη 4.29λτ/100 και υψηλότερη 8,54λτ/100 .Χώροι για 4 άτομα ικανοποιητικότατοι .το πορτμπαγκαζ τίμιο .Πάνε οδήγησε το και αν σου αρέσει κάνε την υπέρβαση για αυτό με τα 125 άλογα και το 6άρι κίβώτιο όπως είπα στην αρχή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...