Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για αγορά αυτοκινήτου έως 11.000( Δεύτερο χέρι)

Boubis1411

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 hours ago, jmmys said:

Βρες κάποια μοντέλα που αρέσουν σε εσένα και κάνε έρευνα στα αντίστοιχα ειδικά φόρουμ για αυτά. 

Είναι γνωστό άλλωστε ότι στα ειδικά φόρουμ δεν γράφουν με βάση τα γούστα τους και τα κολλήματα τους. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 411
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 λεπτά πριν, costaspl είπε

Υπαρχουν στην οικογενεια οχι ενα αλλα τεσσερα Ι.Χ δευτερο χερι. Αγοραστηκαν μετα απο αρκετο ψαξιμο και ελεγχο σε μηχανικο απο ιδιωτη πωλητη. Ειναι διαφορων κατηγορειων: μικρο, abarth, premium και ενα suv. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και κατα την γνωμη μου δεν αξιζει πια να δινεις ενα σκασμο λεφτα σε καινουργιο. Βεβαια περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Το 1/3 και παραπανω από ότι μεταχειρισμένο τεχνολογικό προϊόν έχω αγοράσει έχει βγει σκάρτο από άμεσα μέχρι μετά από λίγα χρόνια από λίγο ως πολύ. Και την ίδια λογική έχω για τα πάντα σχεδόν όπως και τα ΙΧ. Στο ΙΧ θα το δεις με μηχανικό και θα περιορίσεις αυτό το πρόβλημα, κανεις δεν θα κάτσει να δώσει τα λεφτά του έτσι αέρα πατερα, παρόλα αυτά εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε από 2ο χέρι εκτός αν το θέλω από πριν με σκοπό να το έχω για περιορισμενο χρόνο, μη κυρία χρήση και δεν με πειράζει η τιμή που το πουλάνε. Για κάτι που το θέλω για κυρία χρήση και αρκετά χρόνια θα πάω μόνο για προϊόν καινούργιο. 

Τζάμπα λεφτα λοιπόν, αντί να κάθεσαι να ψάχνεις πολύ να ελέγχεις με μηχανικούς και όλα αυτά, παίρνεις κάτι νέο από την αρχή με κάποια παραπάνω χρήματα αν μπορείς να τα μαζέψεις και το κρατάς όσο περισσότερο μπορέσεις με την προβλεπόμενη συντήρηση. Αν μπορείς να μαζέψεις 10k θα μπορέσεις και παραπανω. 

• Like 1

52 λεπτά πριν, NickTG είπε

Είναι γνωστό άλλωστε ότι στα ειδικά φόρουμ δεν γράφουν με βάση τα γούστα τους και τα κολλήματα τους. 

εκτός από alfisti, εκεί είναι όλοι έτσι Doomer Meme Smoking Person" Sticker by DoomerDesigns | Redbubble

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Πλάκα με κάνεις τώρα. Εκεί τουλάχιστον αναφέρονται ολοι σε ΕΝΑ συγκεκριμένο μοντέλο ΜΙΑΣ συγκεκριμένης μάρκας.Δεν υπάρχουν κολλήματα με μάρκες. Και βλέπεις σε τι θέματα αναφέρονται συνήθως, και αυτά είναι κυρίως βλάβες ή εμπειρίες. Και κυρίως αναφέρομαισε ξένα φόρουμ , αγγλικά, γερμανικά, όπου υπάρχουν πολλαπλάσια θέματα. 

Εδω υπάρχουν οι κολλημένοι με τις χώρες προέλευσης, οι κολλημένοι με τις μάρκες, ακόμα και οι κολλημένοι ιδεολογικής αποψης. 

Εδω είναι ένας αχταρμάς, με πολλούς να μην έχουν καν δικό τους αμάξι, αλλά να έχουν άποψη,εχοντας οδηγήσει δεκάδες οχήματα στη ζωή τους. Έτσι λένε δηλαδή. 

Γνώμη μου,εδώ είναι ένα πολύ καλό φόρουμ για θεματα που αφορούν την αυτοκίνηση γενικά, και ίσως το χειρότερο για συμβουλές αγοράς μεταχειρισμένου οχήματος. 

Επεξ/σία από jmmys

1 hour ago, spooker said:

οχι δεν έκανα λάθος. Αυτό είναι το αμάξι μου και η κατανάλωση είναι μετρημένη και επαληθευμένη πολλές φορές με μεγάλη ακρίβεια μέσω σύνδεσης στο OBDII port. Επίσης μίλησα για συντηρητική οδήγηση.  Το αμάξι είναι turbo και 4χ4 ,αν αρχίζεις τις γκαζιές η κατανάλωση ανεβαίνει αλλά και πάλι όχι υπερβολικά. Σημαντική διαφορά στην κατανάλωση είδα από τότε που έβαλα τα σωστά λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής στο manual by the way. 

ο κατασκευαστής δίνει μέση 9,8L100/Km, στο sprintmonitor.de (που έχει πολλούς hypermilers) η μέση ειναι 11,5L/100Km. Αυτό που λες οτι βλέπεις ως μέση είναι χαμηλότερο απο αυτό που δίνει η Subaru ως ελαχιστη.

• Like 1

3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Το 1/3 και παραπανω από ότι μεταχειρισμένο τεχνολογικό προϊόν έχω αγοράσει έχει βγει σκάρτο από άμεσα μέχρι μετά από λίγα χρόνια από λίγο ως πολύ. Και την ίδια λογική έχω για τα πάντα σχεδόν όπως και τα ΙΧ. Στο ΙΧ θα το δεις με μηχανικό και θα περιορίσεις αυτό το πρόβλημα, κανεις δεν θα κάτσει να δώσει τα λεφτά του έτσι αέρα πατερα, παρόλα αυτά εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε από 2ο χέρι εκτός αν το θέλω από πριν με σκοπό να το έχω για περιορισμενο χρόνο, μη κυρία χρήση και δεν με πειράζει η τιμή που το πουλάνε. Για κάτι που το θέλω για κυρία χρήση και αρκετά χρόνια θα πάω μόνο για προϊόν καινούργιο. 

Τζάμπα λεφτα λοιπόν, αντί να κάθεσαι να ψάχνεις πολύ να ελέγχεις με μηχανικούς και όλα αυτά, παίρνεις κάτι νέο από την αρχή με κάποια παραπάνω χρήματα αν μπορείς να τα μαζέψεις και το κρατάς όσο περισσότερο μπορέσεις με την προβλεπόμενη συντήρηση. Αν μπορείς να μαζέψεις 10k θα μπορέσεις και παραπανω. 

Το οτι παίρνει κάποιος μεταχειρισμένο δεν σημαίνει οτι ειναι κακο να βγάλει βλαβη. Γι αυτο και το αγοραζεις μερικά χιλιάρικα κάτω, μια παραπάνω φθορά υπάρχει, αν περιμένεις ιδια αντοχή με ενα καινούριο κατι καταλαβες λαθος.

Επίσης το 2ο χερι θελει μερακι και ψαξιμο. Και παίρνεις μια χαρα προϊόν αμα γνωρίζεις που να κοιταξεις. Που και βλάβη να βγαλει, σημασια εχει να το εχεις αγοράσει σε τιμη που να το δικαιολογει.

Δεν είναι ολα για ολους.

• Like 3

21 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Το οτι παίρνει κάποιος μεταχειρισμένο δεν σημαίνει οτι ειναι κακο να βγάλει βλαβη. Γι αυτο και το αγοραζεις μερικά χιλιάρικα κάτω, μια παραπάνω φθορά υπάρχει, αν περιμένεις ιδια αντοχή με ενα καινούριο κατι καταλαβες λαθος.

Επίσης το 2ο χερι θελει μερακι και ψαξιμο. Και παίρνεις μια χαρα προϊόν αμα γνωρίζεις που να κοιταξεις. Που και βλάβη να βγαλει, σημασια εχει να το εχεις αγοράσει σε τιμη που να το δικαιολογει.

Δεν είναι ολα για ολους.

Οι τιμές είναι φωτια όμως από πέρυσι 1500-2500 σε κάθε μικρό μοντέλο. 

15 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Οι τιμές είναι φωτια όμως από πέρυσι 1500-2500 σε κάθε μικρό μοντέλο. 

Γενικό είναι το σχόλιο. Τώρα ολα ειναι πανάκριβα, μονο αν εχεις αναγκη αγοράζεις.

• Like 1
  • Thanks 1

19 λεπτά πριν, korakios είπε

πάρε ένα ηλεκτρικό αν το μονο πρόβλημα είναι η εφορία και όχι οικονομικό

Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα ειδάλλως δεν θα είχα 10 χιλιάρικα για τον δρόμο, αλλά δεν δίνω παραπάνω καλά είναι 10, ο κόσμος πεινάει δεν θέλει να προκαλούμε. 

• Confused 2

3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα ειδάλλως δεν θα είχα 10 χιλιάρικα για τον δρόμο, αλλά δεν δίνω παραπάνω καλά είναι 10, ο κόσμος πεινάει δεν θέλει να προκαλούμε. 

Τι παπά πουλάς και εσύ!

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τι παπά πουλάς και εσύ!

Παπά γιατί; να σου δώσω το email μου να με δεις με 10 χιλιάρικα σε φώτο η να σου ανοίξω κάμερα να τα δεις. Όρεξη έχεις μου φαίνεται. 

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...