Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Con_RoXP είπε

Πολύ καλή απάντηση, σ' ευχαριστώ πολύ! Αν επιτρέπεται, τι δυσκολείες ή/ και προβλήματα αντιμετώπισες στην αγορά εργασίας (ή στην ίδια την εργασία) έχοντας πτυχίο οικονομικών και μεταπτυχιακό πληροφορικής;

Το πρόβλημα είναι ένα, ότι στην ουσία δεν πλησιάζω τις προϋποθέσεις για μία junior ή intern θέση στον τομέα της πληροφορικής και επομένως δεν μπορώ να μπω στον χώρο (που ήταν ο λόγος που ξεκίνησα..).

Για την ώρα συνεχίζω στην ίδια δουλειά που βασίζεται στο προπτυχιακό με την ελπίδα ότι εάν αφιερώσω επιπλέον προσωπικό χρόνο θα μπορέσω να αποκτήσω τις γνώσεις που θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ήδη.

Βέβαια η περίπτωση μου δεν είναι σαν την δική σου, βλέποντας την κατάσταση εκ των υστέρων πιστεύω ότι τα κίνητρα ήταν λάθος και ρεαλιστικά δεν υπήρχε η όρεξη και η θέληση για "δουλειά".. Γι' αυτό σου έγραψα εξαρχής ότι α) πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά τι θέλεις και β) ότι εκ πείρας πιστεύω ότι ένα προπτυχιακό είναι μία επένδυση αξίζει.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Economist είπε

Το πρόβλημα είναι ένα, ότι στην ουσία δεν πλησιάζω τις προϋποθέσεις για μία junior ή intern θέση στον τομέα της πληροφορικής και επομένως δεν μπορώ να μπω στον χώρο (που ήταν ο λόγος που ξεκίνησα..)

Με άλλα λόγια δώρον άδωρον το μεταπτυχιακό χωρίς την απαραίτητη βάση. Άρα μπούρδες τα "career change" απλώς με ένα μεταπτυχιακό, που δεν μπορώ να πω πως δεν το περίμενα.

Δεν θέλω να δουλέψω σε δουλειά σχετική με τα οικονομικά γιατί δεν θα έχω την θέληση να ασχοληθώ και να τρώω στην μούρη ώρες και υπερωρίες σε κάτι που δεν μ' αρέσει. Δεν θα είμαι και καλός σε αυτήν, το οποίο είναι λογικό.  Έτσι όπως το βλέπω το 2ο πτυχίο αποτελεί τον μόνο τρόπο να απεγκλωβιστώ αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι κυρίως ο συνδυασμός με την εργασία. Σχολές πληροφορικής θα είναι γεμάτες εργασίες και εργαστήρια, δηλαδή θα είναι απαιτητικές και φοβάμαι μην "καώ" κάνοντας και τα 2 μαζί.

Η οικογένεια μου μπορεί να με στηρίξει, δεν θα είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου η εργασία αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι καλό για έναν 30άρι (όταν έρθει η ώρα) να μην έχει επαγγελματική εμπειρία, συνεπώς θα χρειαστεί. Έχω και τον "μαμπούλα" του στρατού που θα απαιτήσει κάποια στιγμή 1 χρόνο απ' την ζωή μου + το ότι αν δεν περάσω στην σχολή είναι άλλος 1 χρόνος χαμένος. Γενικά έχω προβληματιστεί με το ηλικιακό περισσότερο η αλήθεια είναι. Σαν τα πρώτα φοιτητικά χρόνια δεν θα είναι με τίποτα.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ.
Στις 25/6/2022 στις 11:36 ΜΜ, Con_RoXP είπε

Καλησπέρα σε όλους!

μπλα μπλα μπλά μπλά μπλά μπλά

1) Θα τελειώσεις τη σχολή. Στρώσου, βάλε τον ποπό σου κάτω και τελείωνε.

2) Ξεκίνα να βρείς κάποια δουλειά στον τομέα που σπούδασες, να αποκτάς εμπειρίες και τεκμηριωμένη πείρα και παράλληλα αν μπορείς κάνε μεταπτυχιακό όπου γουστάρεις. Αν δεν σε γεμίζει ο τομέας εργασίας που είσαι, χρησιμοποίησέ τον ώς μέσο για να χτίσεις την πορεία σου σε κάποιον άλλο τομέα.

3) Μήν μένεις με το μεταπτυχιακό, εμπλούτιζε συνεχώς τα προσόντα σου με επιδοτούμενα σεμινάρια ή άλλα προγράμματα. Κάνε τον εαυτό σου έναν ευέλικτο επαγγελματία.

4) Αν δεν βρίσκεις εργασία στην πόλη σου, άλλαξε πόλη. Αν δεν βρίσκεις στη χώρα σου, άλλαξε χώρα.

5) Σε ότι κάνεις στη ζωή σου, να προσπαθείς να είσαι πάντα καλός. Να υπάρχει συνέπεια.

6) Να κυνηγάς πάντα τις ευκαιρίες που σου φέρνει η ζωή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

1) Θα τελειώσεις τη σχολή. Στρώσου, βάλε τον ποπό σου κάτω και τελείωνε.

2) Ξεκίνα να βρείς κάποια δουλειά στον τομέα που σπούδασες, να αποκτάς εμπειρίες και τεκμηριωμένη πείρα και παράλληλα αν μπορείς κάνε μεταπτυχιακό όπου γουστάρεις. Αν δεν σε γεμίζει ο τομέας εργασίας που είσαι, χρησιμοποίησέ τον ώς μέσο για να χτίσεις την πορεία σου σε κάποιον άλλο τομέα.

3) Μήν μένεις με το μεταπτυχιακό, εμπλούτιζε συνεχώς τα προσόντα σου με επιδοτούμενα σεμινάρια ή άλλα προγράμματα. Κάνε τον εαυτό σου έναν ευέλικτο επαγγελματία.

4) Αν δεν βρίσκεις εργασία στην πόλη σου, άλλαξε πόλη. Αν δεν βρίσκεις στη χώρα σου, άλλαξε χώρα.

5) Σε ότι κάνεις στη ζωή σου, να προσπαθείς να είσαι πάντα καλός. Να υπάρχει συνέπεια.

6) Να κυνηγάς πάντα τις ευκαιρίες που σου φέρνει η ζωή.

Σ' ευχαριστω για τον χρόνο σου.

Το έχω αποδεχτεί ότι ο δρόμος μόνο μπροστά πάει. Δεν τίθεται θέμα drop-out. Αν το κάνω θα χαραμίσω 4 χρόνια & την once in a lifetime ευκαιρία της καραντίνας που πέρασα όλα τα δύσκολα μαθήματα της σχολής (εκτός από 1 μόνο) χωρίς να ασχοληθώ. Επίσης, όπως θα αναφέρω παρακάτω, στην περίπτωση που θελήσω θα μπορώ να δώσω κατακτήριες αντί για το παλούκι τον πανελληνίων πάλι απ' την αρχή.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στο νούμερο 6 που γράφεις και να σε ρωτήσω ποια είναι η άποψη σου για 2ο πτυχίο στην θέση μου; Μένοντας Αθήνα θα μπορέσω να σπουδάσω για 2ο πτυχίο στην πληροφορική που μ' αρέσει με την στήριξη της οικογένειας μου, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να δουλεύω full-time εως και καθόλου για την συντήρηση μου, πέρα από καλοκαίρια ας πούμε. Τουλάχιστον για τα πρώτα έτη σίγουρα. Εγώ το θεωρώ ευκαιρία αυτό να διορθώσω το λάθος που έκανα.

Με τα αλλαγμένα μυαλά που κοβαλάω τώρα (καμία σχέση όπως όταν ήμουν 18) συν το ότι το γουστάρω το αντικείμενο, μπορώ να μπω στην σχολή και να μην τα κάνω ένα χάλι όλα χαζεύοντας και παίζοντας games όλη μέρα όπως έκανα. Και στην περίπτωση που σηκωθώ μια μέρα και το αφήσω (που θεωρώ πως δεν θα κάνω κάτι τέτοιο άλλα λέμε τώρα), έχω ήδη ένα πτυχίο στο οποίο θα μπορώ να υποχωρήσω.

Αν απλά συμβιβαστώ (ξανά) και παω να εργαστώ στον τομέα των οικονομικών πιστεύω θα έρθει η στιγμή που θα λέω "τι κι αν το έκανα;" ή "γιατί δεν το έκανα;" και αυτό είναι κάτι που το φοβάμαι η αλήθεια είναι. Τότε μάλιστα, δεν θα έχω την ευκαιρία που έχω τώρα να κάνω κάτι για αυτό όπως ανέφερα πιο πάνω. Θα ήθελα την άποψη σου πάνω σ' αυτό.

Από την μία το ότι θα βγώ από κει μέσα στα 30 μου ή κόντα στα 30 με παραξενεύει αλλά απ' την άλλη έχω φίλους που δεν έκαναν τίποτα με πανελλήνιες και σχολές, ένα ΙΕΚ για το γαμώτο και αν, και τώρα σε δουλειές του "ποδαριού". Σκέφτομαι λοιπόν αν αυτοί θελήσουν να κάνουν μια αλλαγή στην ζωή τους τι θα πούνε "Δεν πάω γιατι θα βγω 30"; Δεν πάει έτσι. Κι έδω θα ήθελα την γνώμη σου αν μπορείς.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ.

Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό όλων μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον αφήνουμε να περνάει. 

Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα το πτυχίο, θα προσπαθούσα να βρω δουλειά και ταυτόχρονα μεταπτυχιακό (απογευματινό) στην πληροφορική. 

Πρέπει να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τώρα που είσαι ακόμα μικρός και οι ανάγκες σου λίγες και μπορείς να συμβιβαστείς με πιό χαμηλούς μισθούς. 

Μην σπαταλάς άπειρο χρόνο σε σπουδές χωρίς να δουλεύεις παράλληλα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με την πληροφορική: Έχεις δοκιμάσει να ξεκινήσεις να στήνεις μόνος σου κάποιο project; Να διαβάσεις 5 πράγματα σχετικά με αυτές τις σχολές; Καταλαβαίνω ότι εφόσον δεν έχεις επαφή με το αντικείμενο, δεν θα είναι εύκολο χωρίς καθοδήγηση. Όμως κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό να το προσπαθήσεις σοβαρά.

Επεξ/σία από Exosia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Exosia είπε

Σχετικά με την πληροφορική: Έχεις δοκιμάσει να ξεκινήσεις να στήνεις μόνος σου κάποιο project; Να διαβάσεις 5 πράγματα σχετικά με αυτές τις σχολές; Καταλαβαίνω ότι εφόσον δεν έχεις επαφή με το αντικείμενο, δεν θα είναι εύκολο χωρίς καθοδήγηση. Όμως κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό να το προσπαθήσεις σοβαρά.

Από ενασχόληση με το αντικείμενο, είχα μάθει το καλοκαίρι μετά τις πανελλήνιες να λύνω τις ασκήσεις που μου έβαζαν στο ΑΕΠΠ σε C++ έτσι για την φάση, αλλά ως εκεί. Βασικά πράγματα, τίποτα πιο σοβαρό ή περίπλοκο.

Σχετικά με τις σχολές έχω ξεκοκαλίσει μαθήματα και περιγραφές μαθημάτων και αν όντως πάρω πτυχίο τον χειμώνα λέω να παω σε μαθήματα τους στο εαρινό εξάμηνο να δω τι παίζει μιας και θα είμαι ελεύθερος.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αδερφε βγαζεις το πτυχιο σου τωρα που τελειωνεις, κανεις μεταπτυχιακο στη πληροφορικη αφου το γουσταρεις τοσο, και οσο κανεις το μεταπτυχιακο σου στρωνεις το κωλο σου να κατσεις να μαθεις τα βασικα απο καποια γλωσσα προγραμματισμου. Μπορεις να αρχισεις σε σελιδες του τυπου codewars και codingame κλπ. Γιατι οι σχολες πληροφορικης(και στο λεω σαν νυν φοιτητης), δεν ειναι σχολες οι οποιες απαιτουν απιστευτο διαβασμα μετα το πρωτο χρονο. Τα μαθηματα οσο πηγαινεις στις διαλεξεις και δινεις το παρον μια χαρα ευκολα θα βγουν. Αμα δεν κατσεις να ασχοληθεις μονος σου δεν καταφερνεις τιποτα. Οποτε αυτη τη στιγμη, εχεις να φτασεις καποιον που οσο εσυ φοιτουσες σε μια σχολη ασχετη με το προγραμματισμο, αυτος και διαλεξεις εκανε, οποτε και μονο που πηγαινε κατι θα εμενε στο κεφαλι του, και μονος του ειχε ξεσκιστει στον κωδικα αμα ηθελε να γινει σωστος προγραμματιστης στο μελλον. Το πτυχιο πληροφορικης το μονο που δειχνει ειναι οτι καποιος εχει διδαχτει τα βασικα σε καποιες γλωσσες προγραμματισμου. Περισσοτερο πιστοποιηση ειναι πλεον παρα πτυχιο. 

Οταν ημουν πρωτοετης(μπαινω 4ο του χρονου), γνωρισα ενα παιδι που τοτε εμπαινε στο 3ο ετος του. Το παιδι το ειχε τοσο με τον κωδικα που παρατησε τη σχολη στα μεσα του 3ου ετους, βρηκε πολυ καλη θεση σαν front-end developer σε μια εταιρεια στην Ελλαδα και fast forward στο τωρα, το παιδι δουλευει σαν junior game developer στο παραρτημα της Ubisoft στη Γερμανια. 

Το τι "bullying" εφαγε για να μπει σε τοσο μεγαλη εταιρεια οπως η Ubisoft χωρις πτυχιο παντως δεν περιγραφεται. Επειδη τους ξεκαθαρισε οτι εχει παρατησει τη σχολη, του ζητησαν απευθειας τρια δειγματα κωδικα σε github. Πηγε απο εκει, και του εκαναν live δοκιμασιες. Του περιεγραφαν κατι και του ελεγαν φτιαξτο σε java ας πουμε, εχεις μιση ωρα. Το πιο τρελο απο ολα ειναι οτι τον εβαλαν μεχρι και να γραψει ενα προγραμμα σε C# σε χαρτι σε καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα. Αν το βρεις με τον κωδικα και κανεις και το μεταπτυχιακο σου στη Πληροφορικη, φυσικα δεν θα αντιμετωπισεις κανενα απο αυτα😂

ΥΓ Για να μην παρεξηγουμαστε, το παραδειγμα που εδωσα με το φιλαρακι που δουλευει στη Ubisoft ειναι σιγουρα μεμονωμενο περιστατικο. Το παιδι ειναι το απολυτο code enthusiast και κανει πραγματα και θαματα στο θεμα του προγραμματισμου απ'τα 13-14 του. Οτι ειπα ως προς το πτυχιο παντως, το πιστευω ειλικρινα. Δεν πιστευω -και πολλες εταιριες το ιδιο, εδω κοτζαμ Ubisoft δεν το πιστευει- οτι το πτυχιο, ειτε αυτο ειναι προπτυχιακο ειτε ειναι μεταπτυχιακο, μπορει να κρινει εναν προγραμματιστη. Θεωρω πως προκειται για απλα μια πολυτελεια την οποια στο κατω κατω, δεν ζηταει και κανεις. Ψαξε λιγο τα απαραιτητα προσοντα απο εταιριες που ψαχνουν προγραμματιστες. Σε λιγες θα βρεις να γραφουν οτι ειναι απαραιτητο ενα πτυχιο ΠΟΥ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με πληροφορικη, σπανια θα ζητησουν ευθεως πληροφορικη. Στο 90% παντως, θα το βρεις λιγο πιο κατω, στα επιθυμητα προσοντα, και οχι στα απαραιτητα.

Επεξ/σία από ekos2424
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά τα τελευταία μαθήματα του οικονομικού πήγαν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, δηλαδή στην εαρινή εξεταστική του 22 που άνοιξα αυτό το thread πέρασα 4 μαθήματα, άλλα 4 τον Σεπτέμβρη και τα τελευταία 4 τον Φεβρουάριο και ορκίστηκα πέρυσι τον Μάιο. Fast forward τέλη καλοκαιριού του 23, ξεκίνησα προετοιμασία για κατατακτήριες στο μηχ. πληροφορικής και υπολογιστών ΠΑΔΑ και όλα πήγαν καλά. Έλιωσα στο διάβασμα γιατί δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα, συν το ότι C και ψηφιακή σχεδίαση δεν είχα ξαναδεί ποτέ. Πέρασα και τα 3 μαθήματα και με γράψανε στο 3ο εξάμηνο και έγινα ξανά φοιτητής🤗. Βέβαια παρακολουθώ κανονικά τα μαθήματα του 1ου έτους. Το ότι το τυπικό έτος είναι +1 βολεύει για να αξιοποιήσω καμιά εμβόλιμη νωρίτερα.

Ήμουν μεταξύ πληροφορικής ΕΚΠΑ και ΠΑΔΑ αλλά επέλεξα το ΠΑΔΑ τελικά γιατί θέλω να γίνω μηχανικός. Αυτό γιατί το κομμάτι των υπολογιστών που με συναρπάζει περισσότερο είναι το hardware και η ηλεκτρονική αλλά και γιατί θέλω να είμαι και να λέγομαι μηχανικός. Σημαντικό επίσης το ότι δίνει integrated master οπότε με την λήψη του διπλώματος (MEng) τέλος, δεν έχω άλλο τρέξιμο. Δεν με επηρέασε η όλη φάση με τα επαγγελματικά δικαιώματα γιατί στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα προγραμματισμό θα κάνεις οπότε δεν σε πιάνει το ΤΕΕ όπως και τους αποφοίτους τμημάτων πληροφορικής. Το ότι τώρα όμως λύθηκε αυτό το θέμα και θα πάρω και ΕΔ ηλεκτρονικού μηχανικού είναι πολύ ωραίο bonus.

Αν και το 1ο έτος έχει πιο γενικά μαθήματα (μαθηματικά κυρίως), έχω κάνει συνολικά μέχρι τώρα C, C++, ψηφιακή σχεδίαση και κυκλώματα τα οποία είναι ενδιαφέρον και τα διαβάζω με όρεξη. Αγόρασα μέχρι και ένα Arduino και περιμένω να περάσει η εξεταστική για να παίξω μαζί του. Από το επόμενο εξάμηνο ξεκινάνε τα βαρβάτα: λειτουργικά συστήματα, αρχιτεκτονική υπολογιστών, ηλεκτρονική κτλ.

Διαβάζοντας ξανά τα πόστ μου, φαίνεται το μπέρδεμα και ο πανικός που είχα. Τα έθαψα τελείως τα οικονομικά😂. Όπως και να 'χει, ποιος ξέρει μελλοντικά αν και που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο και να πω "Κοίτα να δεις, καλά που το έχω κι αυτό το πτυχίο".

Δεν ξέρω πάντως πως το θυμήθηκες, αλλά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Επεξ/σία από Con_RoXP
  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Con_RoXP είπε

Τελικά τα τελευταία μαθήματα του οικονομικού πήγαν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, δηλαδή στην εαρινή εξεταστική του 22 που άνοιξα αυτό το thread πέρασα 4 μαθήματα, άλλα 4 τον Σεπτέμβρη και τα τελευταία 4 τον Φεβρουάριο και ορκίστηκα πέρυσι τον Μάιο. Fast forward τέλη καλοκαιριού του 23, ξεκίνησα προετοιμασία για κατατακτήριες στο μηχ. πληροφορικής και υπολογιστών ΠΑΔΑ και όλα πήγαν καλά. Έλιωσα στο διάβασμα γιατί δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα, συν το ότι C και ψηφιακή σχεδίαση δεν είχα ξαναδεί ποτέ. Πέρασα και τα 3 μαθήματα και με γράψανε στο 3ο εξάμηνο και έγινα ξανά φοιτητής🤗. Βέβαια παρακολουθώ κανονικά τα μαθήματα του 1ου έτους. Το ότι το τυπικό έτος είναι +1 βολεύει για να αξιοποιήσω καμιά εμβόλιμη νωρίτερα.

Ήμουν μεταξύ πληροφορικής ΕΚΠΑ και ΠΑΔΑ αλλά επέλεξα το ΠΑΔΑ τελικά γιατί θέλω να γίνω μηχανικός. Αυτό γιατί το κομμάτι των υπολογιστών που με συναρπάζει περισσότερο είναι το hardware και η ηλεκτρονική αλλά και γιατί θέλω να είμαι και να λέγομαι μηχανικός. Σημαντικό επίσης το ότι δίνει integrated master οπότε με την λήψη του διπλώματος (MEng) τέλος, δεν έχω άλλο τρέξιμο. Δεν με επηρέασε η όλη φάση με τα επαγγελματικά δικαιώματα γιατί στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα προγραμματισμό θα κάνεις οπότε δεν σε πιάνει το ΤΕΕ όπως και τους αποφοίτους τμημάτων πληροφορικής. Το ότι τώρα όμως λύθηκε αυτό το θέμα και θα πάρω και ΕΔ ηλεκτρονικού μηχανικού είναι πολύ ωραίο bonus.

Αν και το 1ο έτος έχει πιο γενικά μαθήματα (μαθηματικά κυρίως), έχω κάνει συνολικά μέχρι τώρα C, C++, ψηφιακή σχεδίαση και κυκλώματα τα οποία είναι ενδιαφέρον και τα διαβάζω με όρεξη. Αγόρασα μέχρι και ένα Arduino και περιμένω να περάσει η εξεταστική για να παίξω μαζί του. Από το επόμενο εξάμηνο ξεκινάνε τα βαρβάτα: λειτουργικά συστήματα, αρχιτεκτονική υπολογιστών, ηλεκτρονική κτλ.

Διαβάζοντας ξανά τα πόστ μου, φαίνεται το μπέρδεμα και ο πανικός που είχα. Τα έθαψα τελείως τα οικονομικά😂. Όπως και να 'χει, ποιος ξέρει μελλοντικά αν και που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο και να πω "Κοίτα να δεις, καλά που το έχω κι αυτό το πτυχίο".

Δεν ξέρω πάντως πως το θυμήθηκες, αλλά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Είσαι μεγάλος ΜΑΓΚΑΣ!! Ότι καλύτερο εύχομαι από εδώ και πέρα!!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, George_pzg21 είπε

Είσαι μεγάλος ΜΑΓΚΑΣ!! Ότι καλύτερο εύχομαι από εδώ και πέρα!!

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε, να 'σαι καλά🤍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Ως απόφοιτος της ίδιας σχολής με εσένα θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις. Η δικιά μου εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική απο την δικιά σου.

Η σχολή, τουλάχιστον κατα την δική μου άποψη είναι εξαιρετική. Είναι απο τις καλύτερες επιλογές για την ανάπτυξη της οικονομικής σκέψης. Απο ιστορία, μετοχές/αγορές, μαθηματικά, πληροφορική (ώς έναν βαθμό), θεωρίες, marketing και δίκαια μπορεί κάποιος να εξερευνήσει πολλές πτυχές της οικονομικής επιστήμης και να αποκτήσει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τομέα. Δεν θα έλεγα ότι φτάνει για κάτι μόνο του ώς πτυχίο, αλλά είναι υπέροχη βάση για οποιοδήποτε σχετικό μεταπτυχιακό. Προφανώς υπάρχουν και καλοί και κακοί καθηγητές και μαθήματα αλλά που δεν ισχύει αυτό? 

Δυστυχώς νομίζω ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν ήξεραν σε τι γράφτηκαν και είχαν δυσάρεστη έκπληξη. Η σχολή αυτή έχει γελοίο ποσοστό drop out. Θυμάμαι στα υποχρεωτικά του πρώτου έτους να υπάρχουν 270 φοιτητές, ενώ στου τρίτου μονάχα 50 (και άν). Τα οικονομικά, όπως και η πληροφορική δεν είναι για όλους, είναι και αυτό αντικείμενο που πρέπει να το αγαπάς για να το ακολουθήσεις. Ναί, οποιοσδήποτε μπορούσε να πάρει το 5αρι με ελάχιστη προσπάθεια, αλλά είναι το ίδιο εύκολο να πάρεις 8-10? Το αν ένα μάθημα είναι εύκολο η δύσκολο δεν κρίνεται μονάχα με το αν περνιέται. Ο καλύτερος φοιτητής του έτους στην αποφοίτηση είχε κάτω απο 9. 

Δεν πήρες πράγματα απο αυτή την σχολή, όχι επειδή είναι άχρηστη, αλλά επειδή εσύ δεν το ήθελες. Βλέπεις πως στην πληροφορική ασχολείσαι μόνος με arduino (etc.) αλλά πότε ασχολήθηκες μόνος σου με πράγματα στα οικονομικά? Διάβασες journals, papers απο ενδιαφέρον όπως ασχολείσαι με τον προγραμματισμό?  Πώς να σου δώσει κάτι το αντικείμενο δίχως προσπάθεια απο εσένα? Με αντιγραφή κανείς ποτέ δεν "σπούδασε" παρά μονάχα αποφοίτησε. 

Χαίρομαι που τα απο ότι φαίνεται βρήκες τον δρόμο σου. Η απάντηση πάει κυρίως για πιθανούς μελλοντικούς φοιτητές που μπορεί να τρομοκρατηθούν απο όσα είπες. Ξέρω άτομα απο την σχολή που την παράτησαν και πήγαν εργάζονται σε οικοδομή, ξέρω και άτομα που πήγαν με υποτροφία στο LSE. Από αυτή την σχολή κάποιος θα πάρει πίσω όσα δώσει, το οποίο θεωρώ σπουδαίο. 

Επεξ/σία από jjohn1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jjohn1 είπε

Καλησπέρα,

Ως απόφοιτος της ίδιας σχολής με εσένα θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις. Η δικιά μου εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική απο την δικιά σου.

Η σχολή, τουλάχιστον κατα την δική μου άποψη είναι εξαιρετική. Είναι απο τις καλύτερες επιλογές για την ανάπτυξη της οικονομικής σκέψης. Απο ιστορία, μετοχές/αγορές, μαθηματικά, πληροφορική (ώς έναν βαθμό), θεωρίες, marketing και δίκαια μπορεί κάποιος να εξερευνήσει πολλές πτυχές της οικονομικής επιστήμης και να αποκτήσει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τομέα. Δεν θα έλεγα ότι φτάνει για κάτι μόνο του ώς πτυχίο, αλλά είναι υπέροχη βάση για οποιοδήποτε σχετικό μεταπτυχιακό. Προφανώς υπάρχουν και καλοί και κακοί καθηγητές και μαθήματα αλλά που δεν ισχύει αυτό? 

Δυστυχώς νομίζω ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν ήξεραν σε τι γράφτηκαν και είχαν δυσάρεστη έκπληξη. Η σχολή αυτή έχει γελοίο ποσοστό drop out. Θυμάμαι στα υποχρεωτικά του πρώτου έτους να υπάρχουν 270 φοιτητές, ενώ στου τρίτου μονάχα 50 (και άν). Τα οικονομικά, όπως και η πληροφορική δεν είναι για όλους, είναι και αυτό αντικείμενο που πρέπει να το αγαπάς για να το ακολουθήσεις. Ναί, οποιοσδήποτε μπορούσε να πάρει το 5αρι με ελάχιστη προσπάθεια, αλλά είναι το ίδιο εύκολο να πάρεις 8-10? Το αν ένα μάθημα είναι εύκολο η δύσκολο δεν κρίνεται μονάχα με το αν περνιέται. Ο καλύτερος φοιτητής του έτους στην αποφοίτηση είχε κάτω απο 9. 

Δεν πήρες πράγματα απο αυτή την σχολή, όχι επειδή είναι άχρηστη, αλλά επειδή εσύ δεν το ήθελες. Βλέπεις πως στην πληροφορική ασχολείσαι μόνος με arduino (etc.) αλλά πότε ασχολήθηκες μόνος σου με πράγματα στα οικονομικά? Διάβασες journals, papers απο ενδιαφέρον όπως ασχολείσαι με τον προγραμματισμό?  Πώς να σου δώσει κάτι το αντικείμενο δίχως προσπάθεια απο εσένα? Με αντιγραφή κανείς ποτέ δεν "σπούδασε" παρά μονάχα αποφοίτησε. 

Χαίρομαι που τα απο ότι φαίνεται βρήκες τον δρόμο σου. Η απάντηση πάει κυρίως για πιθανούς μελλοντικούς φοιτητές που μπορεί να τρομοκρατηθούν απο όσα είπες. Ξέρω άτομα απο την σχολή που την παράτησαν και πήγαν εργάζονται σε οικοδομή, ξέρω και άτομα που πήγαν με υποτροφία στο LSE. Από αυτή την σχολή κάποιος θα πάρει πίσω όσα δώσει, το οποίο θεωρώ σπουδαίο. 

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Όπως είπα και στην προηγούμενη απάντηση, τότε ήμουν μέσα στον πανικό και το μπέρδεμα οπότε μου φαινόντουσαν όλα χάλια. Συνεπώς ας μην καθόμαστε πολύ στα τότε λεγόμενα μου, ούτε εγώ τα θεωρώ έγκυρα. Για το drop-out δεν έχω ιδιαίτερη άποψη, στην αποφοίτηση μου όμως είδα πολλούς συμφοιτητές που τους ήξερα μόνο "φατσικά".

Κλείνοντας, πράγματι πάρα πολύ σημαντικό να σου αρέσει το αντικείμενο και να ασχολήσαι. Οι σχολές δίνουν μόνο ένα σπρώξιμο το οποίο τώρα που το γνωρίζω το αντιμετωπίζω σωστά, τότε όμως που δεν το ήξερα περίμενα (κυρίως) τα μαθήματα αγορών και κεφαλαίου να ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αλλά το μόνο εν λόγω "σπρώξιμο" ήταν λύση εξισώσεων. Αυτό τότε με είχε απογοητεύσει η αλήθεια έιναι, αλλά τώρα δεν έχει σημασία.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Con_RoXP είπε

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Όπως είπα και στην προηγούμενη απάντηση, τότε ήμουν μέσα στον πανικό και το μπέρδεμα οπότε μου φαινόντουσαν όλα χάλια. Συνεπώς ας μην καθόμαστε πολύ στα τότε λεγόμενα μου, ούτε εγώ τα θεωρώ έγκυρα. Για το drop-out δεν έχω ιδιαίτερη άποψη, στην αποφοίτηση μου όμως είδα πολλούς συμφοιτητές που τους ήξερα μόνο "φατσικά".

Κλείνοντας, πράγματι πάρα πολύ σημαντικό να σου αρέσει το αντικείμενο και να ασχολήσαι. Οι σχολές δίνουν μόνο ένα σπρώξιμο το οποίο τώρα που το γνωρίζω το αντιμετωπίζω σωστά, τότε όμως που δεν το ήξερα περίμενα (κυρίως) τα μαθήματα αγορών και κεφαλαίου να ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αλλά το μόνο εν λόγω "σπρώξιμο" ήταν λύση εξισώσεων. Αυτό τότε με είχε απογοητεύσει η αλήθεια έιναι, αλλά τώρα δεν έχει σημασία.

Προφανώς πάνε χρόνια απ το θέμα αλλά εγώ είμαι απόφοιτος οικονομικού ΟΠΑ με μεταπτυχιακό οικονομικά από Αγγλία. 'Ημουν κι εγώ μεταξύ οικονομικών/πληροφορικής, πιστεύω θα μου ταίριαζαν και τα δυο αλλά αποφάσισα στο πρώτο. Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι τώρα στη δουλειά μου χρησιμοποιώ πολύ προγραμματισμό. Προφανώς όχι το αμιγές κομμάτι του καθαρού προγραμματισμού αλλά όλα τα οικονομικά/financial μοντέλα που χρησιμοποιούμε ή φτιάχνουμε καθώς και όλο το κομμάτι των database κλπ είναι σε Python/Matlab/SQL/R/Stata etc. Και όποιος έχει μεράκι τα παντρεύει και με user interface και γενικότερα μπορείς να έχεις αυτό το κομμάτι του 'φτιάχνω κάτι, προγραμματίζω κάτι και το βλέπω εν δράση'. Απλά αυτό που κάνει αυτό το κάτι ίσως εσένα να μη σε γέμιζε. Πλέον οικονομικά σε όποια σοβαρή δουλειά χωρίς προγραμματισμό δεν πάνε. Και η πλειοψηφία είναι self taught, οπότε ένας με πιο σωστές βάσεις θα φαινόταν μάγος συγκριτικά σ' έναν τέτοιο χώρο. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...