Apaleytos80 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ενας φίλος μου ζήτησε να κοιτάξω αν γίνεται το λαπτοπ υποφερτό για απλό σερφάρισμα και κανα office. https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/hp-compaq-cq58-265ev/0703130 Όταν είδα passmark από cpu έμεινα αχαχαχ. Ένα παππούδικο lenovo x200 που εχω εφεδρεία κατι κανει με ssd και 4 GB ram, σε αυτό φοβάμαι να βαλω win10. Ούτε ssd μάλλον δεν αξίζει να μπει, θα τρώει μπουκάλι από cpu έτσι και αλλιώς. Να του βαλω linux lite( η ποιο άλλο προτείνεται) με win xp dual boot( για κανα ρετρο game) ?. Οσο ποιο windows friendly. Μεχρι να του βρω κανα μτχ που να περπατάει. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από Apaleytos80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler Τουλάχιστον αυτά που προτείνονται εδώ σίγουρα τα σηκώνει! Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 ubuntu mate θα το βαλεις https://ubuntu-mate.org/download/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, triplex1 είπε ubuntu mate θα το βαλεις https://ubuntu-mate.org/download/ Που ξερω, ο Ε1-1200 είναι χειρότερος και από core2duo. θα τραβάει?. Lubuntu Vs Linux lite ποιο να είναι ελαφρύτερο ?.Το lubuntu το είχα δοκιμάσει πριν καμία 10αετια+ , αερα πήγαινε . Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από Apaleytos80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 μια χαρα θα ειναι , εννοειται παρεα με ssd 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δοκίμασε και Windows 11 lite ghostspectre 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gekamp Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Νομίζω ότι αν μπορεί να πάρει κάτι είναι antix ή bunsenlabs. Δε νομίζω ότι μπορεί να σηκώσει κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα puppy linux τα έτρεχα κατευθείαν απο usb, σε p4 laptop επειδή δεν ήθελα να δώσω λεφτά να αγοράσω ide hdd. Δεν ξέρω πόσο windows friendly θεωρούνται, όμως ήταν τρομερά ελαφριά. Με 4gb ram, ίσως καταφέρεις να τρέξεις και κάνα optimized Win 10 ή ltsc, αν δε σε πειράζουν οι ενημερώσεις ασφαλείας, τα windows 7 σίγουρα είναι μια επιλογή, πάντα με το κατάλληλο optimize. Φυσικά σε όλα αξίζει να δώσεις 15 ευρώ για 120ssd αν δεν υπάρχει ήδη Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2022 από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα του βάλουμε SSD ,και να μην περπατήσει δεν πάει χαμένος ο δίσκος, τον κρατάω για μένα. Για αρχή μάλλον θα δοκιμάσω ltsc ή superlite με defender.Σκεφτηκα και γω να του περασω ξανα τα 7αρια αλλά δεν παίρνουνε ενημερώσεις, ποιος βάζει antivirus κτλ 😁. Αν γίνεται να αποφύγω linux, είναι καλύτερα. Μου θύμισες το puppy linux,οντως απο στικακι το έτρεχα και γω σε athlon xp Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2022 από Apaleytos80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Update Μου το εφερε το φιλαράκι το λαπτοπ χθες, τελικά ήταν το μοντέλο με 2GB ram. ( του ειχε κανει και update σε win10 home απλα δεν φόρτωνε με τπτ λογικο με 2gb αχαχα). Είχα σπίτι μια 2gb RAM παλι καλα την κούμπωσα πήγε 4. Όπως ήτανε ο μηχανικος τον έβγαλα και του φορεσα εναν SSD του κιλού. Για λειτουργικό περασα LTSC 2019 (τα 2021 μου κάνανε κατι θεματακια σε άλλο παλιο pc με drivers gpu, ίσως ατυχία κανα corrupt σε registry). Αν και η cpu είναι τραγική, χαζοπερπαταει ακομα και σε βαρια sites. Youtube με Η264ify max 480p (οχι καλή εμπειρια). Θερμοκρασίες ψιλοτραγικες μια και η cpu είναι 100αρισμενη στο σερφαρισμα, κόντεψε 90c με 30 ambient σε τεστ. Λογικά θέλει καθάρισμα και παστα (ρε γαμωτο και τα βαριεμαι κατι τετοια στα λαπτοπς ) το φανακι δουλεύει κανονικά. Ειναi ψηλά και σε idle για 18watt APU. Αν στρώσουν οι θερμοκρασίες πιστεύω θα μείνει ευχαριστημένος για αυτά που θέλει να κανει, μέχρι να του βρω κανα δυνατότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JustAnotherZombie Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δοκιμασε να βαλεις αν θες-θελετε ΧUBUTU, με 2γβ ραμ και πανω παει σφαιρα και αν και ασχημα, ειναι ιδιατερα σταθερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση των win10 ltsc 2019,του φόρτωσα και καμια ντουζίνα παλιότερα παιχνιδάκια (Battle academy, antisquad, temple battleforge,shadowrun,banner sagα,heroes 3 complete(hd mod) και αλλα) θα τα ευχαριστηθεί.O ssd του δώσε πνοή. Οι θερμοκρασίες ειναι γτπ, ζορισμένος για ωρα φθάνει και 88 βαθμούς (εχω 30+ ambient). Μάλλον θα χρειαστεί καθάρισμα/πάστωμα και καμια βαση του 10αρικου σαν την deepcool wind pal mini. Δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικές θερμοκρασίες για τέτοια apu. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από Apaleytos80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Εγινε καθαρισμός ενδελεχής.Το κουλερ ήτανε σε τραγική κατάσταση, δεν θα υπερβάλω αν πω οτι δεν υπήρχε επιφάνεια να αναπνεύσει καθόλου στο heatsink(μπουκωμένο πλήρως). Εβαλα και παστούλα GD900 δεν ειχα ΜΧ (πιο συμπαγής για μακροχρόνια χρήση), ανετα 20-25 βαθμούς κάτω ισως και παραπάνω εγινε και silent(αργεί πολύ να ανοίξει πλέον). Άξιζε την ταλαιπωρία (ήθελε βγάλσιμο μητρικής). Σώθηκε το χρεπι με ένα καθαρισμο . Edit : 30 βαθμούς κάτω, στρες τεστ 30c ambient, απο 90c ουτε καν 60c. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από Apaleytos80 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα