Manos.net Δημοσ. 20 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2004 Εδώ και 3 μήνες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην εταιρεία που δουλεύω με τα αρχεία του Word 2000. Συγκεκριμένα… στην εταιρεία υπάρχει δίκτυο 32 υπολογιστών (25 WIN98 και 7 windows xp) ενός Application Server, ενός FaxServer, ενός FileServer (Domain Controller με Active Directory), όλοι Windows 2000 Server, και ενός SCO UNIX. Το “My documents” των περισσοτέρων υπολογιστών βρίσκονται στο fileserver. Τα PC με win98 κάνουν login στο Domain Controller που είναι και fileserver ενώ τα win XP κάνουν login τοπικά στο PC. Στο Domain Controller έχουν ανοιχτεί χρήστες, έχουν οριστεί τα δικαιώματα για το “My documents” του καθενός κτλ. Μέχρι το Φεβρουάριο στην εταιρεία υπήρχαν μόνο 4 PC με XP των οποίων το “My Documents” ήταν τοπικά (όχι στο fileserver) λόγο ότι δούλευαν μεγάλες φωτογραφίες και δεν ήθελα να έχουν καθυστέρηση στο δίκτυο. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν αποφασίζω να βάλω νέα pc με win xp και να μεταφέρω το “My documents” στο fileserver. Γενικά παρατήρησα ότι από τα win xp καθυστερούν περισσότερο να ανοίξουν τα αρχεία που βρίσκονται στο fileserver σε σύγκριση με τα PC με win98… και μάλιστα τα περισσότερα PC με win98 είναι PII 400 Mhz με 64ΜΒ RAM και κάρτα δικτύου compex ενώ τα pc με xp είναι HP & Compaq με 1,7Ghz – 2,8Ghz μνήμη 128-256 RAM και κάρτα δικτύου Intel (ένα από αυτό με gigabyte κάρτα). Στην αρχή δεν του έδωσα ιδιαίτερη σημασία αλλά το πρόβλημα έγινε εντονότερο όταν ένα από τα pc με win xp το έβαλα σε χρήστη που δουλεύει πολλή το word 2000. Τρελά κολλήματα το word όταν πήγε να σώσει κάποια αρχεία. Ανοίγω 3-4 αρχεία (2-5 σελίδες το καθένα) κάνω κάποιες αλλαγές τα σώζω και τα κλείνω και στο 3ο ή 4ο αρχείο το word κολλάει (στο Event Viewer βγάζει Application hung up, event id 1000). Μερικές φορές άμα κολλήσει «καταστρέφει» το αρχείο… μετά άμα το ανοίξεις έχει 40+ σελίδες και από την 2η σελίδα και μετά έχει «κουτάκια». Έχω κάνει πολλές δοκιμές για να βρω λύση. Το μόνο που κατάφερα είναι να απενεργοποιήσω το “Background Save” από το Word και τώρα όταν κολλήσει δεν μου καταστρέφει τα αρχεία αλλά παρουσιάζει άλλο παράλογο… μου βγάζει μήνυμα ότι το αρχείο είναι “Read only” ή ότι χρησιμοποιείται από άλλο χρήστη και αν θέλω να το σώσω με άλλο όνομα!!!! Επίσης αυτό που κάνω για την ώρα είναι να δουλεύω ένα-ένα τα αρχεία στο word. Να σημειωθεί ότι έχω δοκιμάσει και με Word XP άλλα παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχω συζητήσει με διάφορους «ειδικούς» που έχουν κάνει διάφορες «σκέψεις» και «υποθέσεις» για το τι φταίει (κυρίως για τον τρόπο που έχει στηθεί το Active Directory) αλλά χωρίς καμία κατάληξη. Αν τυχών κάποιος (πιθανός με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση) μπορέσει να μου δώσει καμιά καλή ιδέα για τη λύση του προβλήματος θα του ήμουν ευγνώμον. Ευχαριστώ για την υπομονή σας που διαβάσατε όλο το παραπάνω κείμενο.
Sidarta Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Dokimase se parakalo (sta xp client) to eksis: Windows Explorer--> Tools --> Folder Options --> View --> Automatically search for network folders and printers (uncheckit) Apply to all folders kai restart
Manos.net Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Dokimase se parakalo (sta xp client) to eksis: Windows Explorer--> Tools --> Folder Options --> View --> Automatically search for network folders and printers (uncheckit) Apply to all folders kai restart Το έχω απενεργοποιήσει από παλιότερα το Automatically search for network folders and printers γιατί όντως είχα κάποιες καθυστερήσεις όταν άνοιγαν τα windows XP. Δεν ξέρω αν φταίνε και τα hubs που έχω για δίκτυο. Συγκεκριμένα έχω 2 Hubs Compex 24 ports (συνδέονται με ιδικό καλώδιο αναμεταξύ τους) και ένα SMC Swith 32 ports που συνδέεται με uplink με ένα από τα hubs και υπάρχει και ένα μικρό hub 6 ports των 10 MB που συνδέεται με uplink με το switch. Αυτά υπάρχουν εδώ και 2 χρόνια.
Sidarta Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 paizoun to rolo tous, alla oxi epilektika sta xp
Manos.net Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 paizoun to rolo tous, alla oxi epilektika sta xp Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω λύση. Έκανα κάποιες δοκιμές με PC που έχει Windows 2000 και δεν είχα πρόβλημα. Μάλλον θα αλλάξω τα XP με τα 2000.
sfalcon Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 Μια απορία.. Μπορείς να πεις πως ακριβώς μετέφερες το MyDocuments των XP χρηστών στο File server; Τι permissions έχεις δώσει σε αυτό; (sharing kai NTFS permissions) Έχεις δηλώσει από τα Tools του Word που βρίσκονται οι φάκελοι εργασίας του;
Manos.net Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Μια απορία.. Μπορείς να πεις πως ακριβώς μετέφερες το MyDocuments των XP χρηστών στο File server; Τι permissions έχεις δώσει σε αυτό; (sharing kai NTFS permissions) Έχεις δηλώσει από τα Tools του Word που βρίσκονται οι φάκελοι εργασίας του; Τελικά το πρόβλημα πρέπει να είναι με το Active Directory του FileServer. Στην εταιρεία υπάρχουν 3 server με Windows 2000 Server. O FileServer και o FaxServer έχουν Active Directory και ο FileServer είναι Primary Controller και ο FaxServer είναι Secondary Controller. Επίσης στους servers τρέχει το WINS και DNS (εδώ πρέπει να δημιουργείται το πρόβλημα με τα XP και το Word) και με αυτό το τρόπο ότι αλλαγές κάνω στους χρήστες του FileServer ενημερώνεται αυτόματα μέσα σε 15 λεπτά και ο FaxServer. Ο 3os server' date=' [b']ο Application Server είναι χωρίς active directory [/b](HP ML330) και μετέφερα το MyDocuments ενός από τα pc με XP και δουλεύει «άψογα» και το Word και το Excel. O FileServer και o FaxServer είναι ακριβώς οι ίδιοι (HP ML350) με το λειτουργικό να βρίσκεται σε SCSI δίσκο των 20GB… η διαφορά τους είναι στους 3+1 RAID 5 Hot Swap SCSI δίσκους των 40GB που βρίσκονται μόνο στον FileServer όπου και φυλάσσονται όλα τα MyDocuments των χρηστών (clients). Με αυτό τον τρόπο αν τυχών πάθει κάτι το μηχάνημα που υπάρχει ο FileServer, τραβάω τους Hot Swap SCSI δίσκους και τους βάζω στο FaxServer (έχει γίνει pre-configuration ώστε να τους αναγνωρίσει αυτόματα και για την ώρα είναι απενεργοποιημένο) και κάνοντας κάποιες λίγες αλλαγές στο setup του FaxServer οι χρήστες είναι έτοιμοι να ξανακάνουν login και να συνεχίσουν να δουλεύουν.! Για την ερώτησή σου sfalcon: Στους χρήστες στο Active Directory έχω βάλει στο profile τους να τρέχει ένα logon script (που βρίσκεται στο FileServer) κάθε φορά που κάνουν login, και να κάνουν τα windows 98 ή ΧP map στο δίσκο Ι: το \\fileserver\Documents. Mετά έχω πάει στο εικονίδιο του MyDocuments που βρίσκεται στο Desktop των windows και με δεξί κλικ στο Properties έχω αλλάξει το Target σε πχ I:\Onoma_ΑFolder όπου Onoma_ΑFolder είναι ο folder με τα αρχεία του MyDocuments του χρήστη πχ ManosN όπου πρωτύτερα έχω δηλώσει από το Active Directory μόνο ο χρήστης ManosN να έχει full permission στο folder \\fileserver\Documents\Onoma_ΑFolder. Με αυτό τον τρόπο το word ορίζει αυτόματα σαν I:\Onoma_ΑFolder το folder που θα σώζονται τα αρχεία. Το παραπάνω «κόλπο» δουλεύει με επιτυχία περίπου 2 χρόνια. Με αυτό το τρόπο μπορώ κάθε βράδυ να παίρνω backup τα MyDocuments όλων των χρηστών σε ένα tape που βρίσκεται στο FileServer. Όμως με τα XP πρέπει κάτι να «παίζεται» με το WINS και το DNS των servers (το οποίο μου το έχει στήσει άλλο άτομο μια και εγώ δεν τα γνωρίζω καλά). Κάπου στο DNS κάνει κάποιες δηλώσεις αλλά δεν ξέρω τι και που. Να σημειωθεί ότι και στους χρήστες (clients) στα Properties του TCP/IP της κάρτας δικτύου έχουν δηλωθεί σαν DNS πρώτα οι DNS Servers της Forthnet (για να μπορούν τα PC να βλέπουν Internet) και μετά οι δικοί μου DNS που είναι οι 2 servers με το Active Directory.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.