Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα.

Ωραία, ας υποθέσουμε ότι και πολλά παίρνει για αυτό που παράγει γιατί έχεις έναν καημό με τους υπαλλήλους. Τι σχέση έχει με το αρχικό post;

ξαναδιαβασε το ποστ μου,  κανενα καημο δεν εχω. Και Ελ.Επ να ελεγε οτι ειναι θα του ελεγα οτι αν τα εσοδα του μετα βιας καλυπτουν τα παγια εξοδα του τοτε ζει περα απο τις δυνατοτητες του. Αυτο ηταν η απαντηση στο τοπικ. Το θεμα του μισθου ειναι μια διευκρινηση, γιατι πολλοι νομιζουν οτι ο μισθος (πανω απο τον βασικο) ειναι συναρτηση κατι αλλου περα απο την αξια σου.

• Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Και εγώ πάνω κάτω στην ίδια φάση είμαι αλλά η σημαντικότερη απορία μου είναι πως αντέχει ο κόσμος τις αυξήσεις στα καύσιμα. Έγω έχω μια επιχείρηση με τον αδερφό μου η οποία απαιτεί πολλά λιτρα καύσιμα τον μήνα και μιλάμε οι αυξήσεις από πέρυσι σε αυτόν τον τομέα είναι εξωπραγματικές. Παρόλα αυτά βλέπω ο κόσμος δεν αντιδρά καν και οι δρόμοι είναι γεμάτοι. Δεν ξέρω, πρέπει να υπάρχει πολύ λίπος από τους Έλληνες ακόμα για κάψιμο.

Και εγώ το βλέπω αυτό αν και στην γειτονιά μόνιμα παρκαρισμένα 5 αυτοκίνητα και πάνε με το μετρό, πιστεύω ότι ο κόσμος απλά έχει κόψει από την συντήρηση π.χ αυτοκινήτου, κλιματιστικού κτλ που μπορεί να έχει στην κατοχή του και έτσι περισσεύουν κάποια χρήματα. Επίσης έχει κόψει από τα ντελίβερι, εστιατόρια κτλ, προσπαθώντας να πληρώσει τα καύσιμα και το ρεύμα που είναι τα μόνα που πραγματικά μπορούν να σε "τελειώσουν" οικονομικά. Φαγητό κτλ θα βρεις την λύση αλλά εκεί δύσκολα τα πράγματα. 1400 kwh για 4 άτομα = 500 ευρώ, μιλάμε για πολύ λίγες για 4 άτομα και χειμώνα..από γνωστούς ακούω κάτι ποσά 2000 ευρώ που κάψανε κλιματιστικά...

Σε ένα χρόνο(μέχρι τον Δεκέμβρη) αν συνεχίσουμε έτσι θα φανεί το πρόβλημα, τώρα υπάρχει λίγο επάρκεια χρημάτων από τα lockdown.

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Βρες δεύτερη δουλειά. 

2. Ζητα από γονείς / σύντροφο. 

3. Δες τι μπορείς να περικόψεις. Αυτό κανονικά θα το έβαζα στο 1. αλλά θεωρώ πως έχεις ήδη εξετάσει τι μπορείς να περικόψεις από τα έξοδα σου. 

Δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Κατά τα άλλα, έτσι θα είναι η ζωη μας και ακόμα χειρότερη μέχρι να πεθάνουμε. Η Ελλάδα δεν κοίταξε όταν έπρεπε να βελτιώσει και να τροποποιησει το παραγωγικό, εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο όταν έπρεπε ώστε να είναι θωρακισμένη όταν έρθουν τα δύσκολα. Τώρα πλάκωσαν τα δύσκολα με το μνημόνιο, πήγε κάτι να αλλάξει και αυτό προβληματικά όχι με τον βέλτιστο τρόπο το 2020 αλλά ήρθε η πανδημία και το ρώσο ουκρανικό, και θα έρχονται συνέχεια προβλήματα διεθνους χαρακτήρα τα οποία θα μας χτυπάνε εδώ πολύ χειρότερα σε σχεση με άλλες χωρες για τα γνωστά θέματα που ανέφερα. 

Και στο εξωτερικό έχουνε πρόβλημα αλλά το νιώθουν στο πετσί τους πολύ λιγότερο σε σχέση με εμάς. Διαφορετικές ζημιές θα υποστεί μια καλύβα και ένα φρούριο αν πέσει μια βόμβα ίδιας ισχύος επάνω τους. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Klausx είπε

Και εγώ το βλέπω αυτό αν και στην γειτονιά μόνιμα παρκαρισμένα 5 αυτοκίνητα και πάνε με το μετρό, πιστεύω ότι ο κόσμος απλά έχει κόψει από την συντήρηση π.χ αυτοκινήτου, κλιματιστικού κτλ που μπορεί να έχει στην κατοχή του και έτσι περισσεύουν κάποια χρήματα. Επίσης έχει κόψει από τα ντελίβερι, εστιατόρια κτλ, προσπαθώντας να πληρώσει τα καύσιμα και το ρεύμα που είναι τα μόνα που πραγματικά μπορούν να σε "τελειώσουν" οικονομικά. Φαγητό κτλ θα βρεις την λύση αλλά εκεί δύσκολα τα πράγματα. 1400 kwh για 4 άτομα = 500 ευρώ, μιλάμε για πολύ λίγες για 4 άτομα και χειμώνα..από γνωστούς ακούω κάτι ποσά 2000 ευρώ που κάψανε κλιματιστικά...

Σε ένα χρόνο(μέχρι τον Δεκέμβρη) αν συνεχίσουμε έτσι θα φανεί το πρόβλημα, τώρα υπάρχει λίγο επάρκεια χρημάτων από τα lockdown.

Επίσης οι βενζινάδες λένε στα κανάλια συνεχώς αλλά πολλοί εδώ μέσα δεν θέλουν να το καταλάβουν ότι μην κρίνετε από την κίνηση που βλέπετε καθημερινά γιατί όλα αυτά τα ΙΧ είναι επειδή πάνε στην δουλειά τους. Ναι θα μπορούσαν να πάνε με ΜΜΜ (εδώ γελάμε βέβαια) αλλά πολλοί φοβούνται τον covid και άκόμα περισσότεροι δεν τους βολεύουν ταδρομολόγια και κυρίως οι ώρες. 

Οι πρατηριούχοι λένε ότι η μείωση φαίνεται τα ΣΚ στην κατανάλωση που ο κόσμος θα το χρησιμοποιήσει για βόλτα και εκεί λένε ότι υπάρχει ένα 30 με 40% κάτω.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, fredd0 είπε

ξαναδιαβασε το ποστ μου,  κανενα καημο δεν εχω. Και Ελ.Επ να ελεγε οτι ειναι θα του ελεγα οτι αν τα εσοδα του μετα βιας καλυπτουν τα παγια εξοδα του τοτε ζει περα απο τις δυνατοτητες του. Αυτο ηταν η απαντηση στο τοπικ.

Αυτό το θεωρώ εντός θέματος.

Το από κάτω όχι:

35 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Το θεμα του μισθου ειναι μια διευκρινηση, γιατι πολλοι νομιζουν οτι ο μισθος (πανω απο τον βασικο) ειναι συναρτηση κατι αλλου περα απο την αξια σου.

Απλά μάλλον πρόκειται για άλλη μία από τις περιπτώσεις που ο TS εξαφανίζεται και οι υπόλοιποι λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας.

Πάντως αν η σύντροφός του εργάζεται με πλήρη απασχόληση και βγάζουν τουλάχιστον 1.200€, είτε το νοίκι είναι πάνω απ' τις δυνατότητές τους, που είναι μείζον ζήτημα όταν θες τουλάχιστον 600€ για ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα, είτε κάτι άλλο δεν κάνουν καλά, συναρτήσει του εισοδήματός τους βέβαια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Απλά μάλλον πρόκειται για άλλη μία από τις περιπτώσεις που ο TS εξαφανίζεται και οι υπόλοιποι λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας.

ΠΣΚ έχουμε. :lol:

Δημοσ.
45 minutes ago, fredd0 said:

Το θεμα του μισθου ειναι μια διευκρινηση, γιατι πολλοι νομιζουν οτι ο μισθος (πανω απο τον βασικο) ειναι συναρτηση κατι αλλου περα απο την αξια σου.

Ξεκάθαρα είναι. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Επίσης οι βενζινάδες λένε στα κανάλια συνεχώς αλλά πολλοί εδώ μέσα δεν θέλουν να το καταλάβουν ότι μην κρίνετε από την κίνηση που βλέπετε καθημερινά γιατί όλα αυτά τα ΙΧ είναι επειδή πάνε στην δουλειά τους. Ναι θα μπορούσαν να πάνε με ΜΜΜ (εδώ γελάμε βέβαια) αλλά πολλοί φοβούνται τον covid και άκόμα περισσότεροι δεν τους βολεύουν ταδρομολόγια και κυρίως οι ώρες. 

Οι πρατηριούχοι λένε ότι η μείωση φαίνεται τα ΣΚ στην κατανάλωση που ο κόσμος θα το χρησιμοποιήσει για βόλτα και εκεί λένε ότι υπάρχει ένα 30 με 40% κάτω.

Ειδικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, χαλάρωσε αρκετά το πράγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Προπαγάνδα πάντα υπάρχει, όταν ήμουν Ελλάδα θυμάμαι η τότε αντιπολίτευση έλεγε ότι ο ειδικός φόρος στα καυσιμα πάει στους μετακλητους και τέτοια. Το ίδιο θα λέει μάλλον και η τωρινή αντιπολίτευση ( υποθέτω). Η πραγματικότητα είναι ότι το κράτος δεν ειανι μόνο χρεοκοπημενο αλλά οι φόροι δεν μπορούν να μειωθούν, διότι από αυτούς πληρώνονται μισθοί και πολύ περισσότερο οι συντάξεις. Η Ελλάδα έχει μπει σε μια μη αντιστρεπτή τροχιά, καθώς ο μισός πληθυσμός είναι 50+ που σημαίνει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εκτός και αν μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς οι νέοι ζουν από αυτές τις συντάξεις και η αγορά κινείται μέσω αυτών. Συνεπώς, όσοι οραματιζεστε εύκολες λύσεις, απλά δεν υπάρχουν. Το κακό είναι ότι και αυτά που πρέπει να κάνετε δεν τα κάνετε. Έμαθα ότι κλείστε τις μονάδες λιγνίτη και επενδυσατε στις ΑΠΕ, που φυσικά στις ΑΠΕ έχουν προσθέσει και το φυσικό αεριο. Εκτός αυτού ιδιωτικοποιήσατε βίαια την ενέργεια και η τιμή της καθορίζεται από το χρηματιστήριο. Πολύ καλή είναι η ιδιωτικοποίηση όταν γίνεται με σχέδιο και νόμους που τηρούνται. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα και άλλες μπανανιες ιδιωτικοποίηση σημαίνει καρτέλ, ολιγαρχες κτλ ( δες Ρωσία του Γιέλτσιν). Πληροφορήθηκα από συναδέλφους ότι το ίδιο θα κάνετε και στα νοσοκομεία, αν γίνει και εκεί τότε ετοιμαστείτε να ζήσετε καταστάσεις υποσαχάριας Αφρικής, στην καλύτερη κεντρικής Αμερικής 

Επεξ/σία από Macosj
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Macosj είπε

Δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Προπαγάνδα πάντα υπάρχει, όταν ήμουν Ελλάδα θυμάμαι η τότε αντιπολίτευση έλεγε ότι ο ειδικός φόρος στα καυσιμα πάει στους μετακλητους και τέτοια. Το ίδιο θα λέει μάλλον και η τωρινή αντιπολίτευση ( υποθέτω). Η πραγματικότητα είναι ότι το κράτος δεν ειανι μόνο χρεοκοπημενο αλλά οι φόροι δεν μπορούν να μειωθούν, διότι από αυτούς πληρώνονται μισθοί και πολύ περισσότερο οι συντάξεις. Η Ελλάδα έχει μπει σε μια μη αντιστρεπτή τροχιά, καθώς ο μισός πληθυσμός είναι 50+ που σημαίνει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εκτός και αν μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς οι νέοι ζουν από αυτές τις συντάξεις και η αγορά κινείται μέσω αυτών. Συνεπώς, όσοι οραματιζεστε εύκολες λύσεις, απλά δεν υπάρχουν. Το κακό είναι ότι και αυτά που πρέπει να κάνετε δεν τα κάνετε. Έμαθα ότι κλείστε τις μονάδες λιγνίτη και επενδυσατε στις ΑΠΕ, που φυσικά στις ΑΠΕ έχουν προσθέσει και το φυσικό αεριο. Εκτός αυτού ιδιωτικοποιήσατε βίαια την ενέργεια και η τιμή της καθορίζεται από το χρηματιστήριο. Πολύ καλή είναι η ιδιωτικοποίηση όταν γίνεται με σχέδιο και νόμους που τηρούνται. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα και άλλες μπανανιες ιδιωτικοποίηση σημαίνει καρτέλ, ολιγαρχες κτλ ( δες Ρωσία του Γιέλτσιν). Πληροφορήθηκα από συναδέλφους ότι το ίδιο θα κάνετε και στα νοσοκομεία, αν γίνει και εκεί τότε ετοιμαστείτε να ζήσετε καταστάσεις υποσαχάριας Αφρικής, στην καλύτερη κεντρικής Αμερικής 

Σε ποια χωρα εισαι ?

Δημοσ.

Εν ολίγοις το παλικάρι που άνοιξε το θέμα, βγάζει με τη σύντροφό του >1600€ το μήνα και στις 20 μέρες δεν έχει μείνει ούτε €, και όλα αυτά χωρίς παιδιά κλπ. 

Sorry φίλε. Αλλά πόσα νομίζεις ότι βγάζει η μέση οικογένεια με παιδιά? Κάνα 10χιλιαρο?

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Macosj είπε

Γαλλία 

Στην Γαλλια ειναι ιδιωτικα τα νοσοκομεια ή κρατικα?

μιας και απο οτι ειπες εισαι στον χωρο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagelis81 είπε

Το κειμενο αυτο ΔΕΝ εχει πολιτικο χαρακτηρα

2 ώρες πριν, vagelis81 είπε

εδωσα μια ευκαιρεια στο κομμα που κυβερναει τωρα

Μας έπεισες.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bullrich είπε

Στην Γαλλια ειναι ιδιωτικα τα νοσοκομεια ή κρατικα?

μιας και απο οτι ειπες εισαι στον χωρο.

Κυρίως δημόσιο, και μάλιστα η Γαλλία δίνει ένα σημαντικό ποσοστό επί του ΑΕΠ σε αυτό 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...