Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aυτο εδω ειναι ενα τεχνολογικο forum κυριως, και το συγκεκριμενο θεμα ισως να μην επρεπε να βρισκεται εδω.Ομως νομιζω οτι θα βρει αρκετους που θα μπουν στον κοπο να το διαβασουν η πιο σωστα θα βρει αρκετους (η σχεδον ολους ) που  ειναι στην ιδια κατασταση.

Να ξεκαθαρισω ομως πρωτα κατι σημαντικο.Το κειμενο αυτο ΔΕΝ εχει πολιτικο χαρακτηρα, ΔΕΝ προσπαθει να κατευθυνει ΚΑΝΕΝΑΝ προς καμια κομματικη κατευθυνση .Για να ειμαι ειλκρινης  εδωσα μια ευκαιρεια στο κομμα που κυβερναει τωρα ,οχι ομως φανατικα.

Κατοικω στην Αθηνα τα τελευταια 9 χρονια.Ζω σ ενα σπιτι που νοικιαζω με τη συντροφο μου και ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος πληρους απασχολησης σε μια αντιπροσωπεια.Ο μηνας σημερα εχει 25 και στον τραπεζικο μου λογαριασμο υπαρχουν 3 ΛΕΠΤΑ.Για την ακριβεια ο λογαριασμος μου εχει αυτο το ποσο τις  τελευταιες 20 μερες.

Αμοιβομαι με εναν μισθο που   με τα σημερινα δεδομενα θεωρειται ικανοποιητικος.Επαναλαμβανω ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ .

Οταν πληρωθηκα τη τελευταια μερα του Μαιου πληρωσα το μισο ενοικιο του σπιτιου που κατοικω,τη μιση ΔΕΗ  ,πηγα δυο φορες super market ,πληρωσα το  μισο λογαριασμο στον παροχο μου για τηλεφωνια και ιντερνετ,(τα αλλα μισα πληρωνονται απο τη συντροφο μου)εδωσα ενα ποσο για μαθηματα αυτοκινητου που κανω  τωρα ,και πληρωσα επισης ενα ποσο σε μια βλαβη για το scooterακι μου.Αυτο ηταν .Ο μισθος μου τελειωσε εκει .Θα περιμενω να ξαναπληρωθω που οταν γινει αυτο δε θ αλλαξει κατι γιατι θα εχω ακριβως τα ιδια εξοδα εκτος απο τη ζημια στο μηχανακι και το αυτοκινητο που τη θεση τους ομως σιγουρα θα παρουν καποιες αλλες υποχρεωσεις.Αυτη τη στιγμη που μιλαμε δε μπορω ν αγορασω ουτε ενα κρουασαν στο δρομο,δε μπορω να παω για εναν καφε εξω,δε μπορω να αγορασω ουτε μια σοκολατα στην ανηψια μου,ποσο μαλλον ενα δωρο στη κοπελα μου.Δε μπορω να ξοδεψω ουτε ενα ευρω σε κατι που θα με κανει να διασκεδασω,να χαρω ,να με κανει να νιωσω ομορφα.

Οπως ειπα πριν εργαζομαι με πληρη απασχοληση.Η πρωτη σκεψη που θα ρθει στο μυαλο καποιου διαβαζοντας αυτο το κειμενο θα ειναι "ρε φιλε πιασε και μια δευτερη δουλεια".Πολλοι ανθωρωποι το κανουν γιατι δε γινεται αλλιως.Ειναι και αυτη μια σκεψη σεβαστη που θα βρει αρκετους υπερασπιστες .Αυξανεις το εισοδημα σου και βρισκεσαι σε μια λιγο καλυτερη κατασταση απ αυτη που ησουν πριν,χωρις κανεις να μπορει να σου εγγυηθει οτι στο μελλον αυτο δε μπορει ν αλλαξει ξανα προς το κακο εννοειται.Θυσιαζεις τον ελευθερο σου χρονο,τη προσωπικη σου ζωη,την οικογενεια σου,τα μπανια σου το καλοκαιρι, ,ο,τι σ ευχαριστει για να μπορεις να ζησεις με καποια αξιοπρεπεια.Και παντα εισαι το πιονι στο σκακι που παιζουν οι κυβερνησεις χωρις καν να ξερεις ποια θα ειναι η επομενη κινηση που κανουν

Ο ανθρωπος ομως δε ζει για να δουλευει.Δε ζει για να κανει μονο αυτο.Και πραγματικα δε καταλαβαινω πως γινεται να ανεχομαστε μια τετοια κατασταση;Πως γινεται να θεωρουμε φυσιολογικο τον μιαθο των 700 και των 800 ευρω οταν οι υποχρεωσεις απαιτουν τουλαχιστον τον διπλασιο;Πως γινεται να ανεχομαστε την ακριβεια στα βασικα αγαθα οταν το μονο που μενει το ιδιο ειναι οι μισθοι;Πως γινεται ολο αυτο να απασχολει τους Ελληνες τα τελευταια 10 χρονια χωρις μαλιστα να δειχνει μια ταση να φτιαχνει στο περασμα τον χρονων .

Ολο αυτο φυσικα απασχολει το μεγαλυτερο μερος του πλανητη οχι μονο την Ελλαδα.Αλλες χωρες βιωνουν αυτο το προβλημα σε μικροτερο η σε μεγαλυτερο βαθμο.Το παγκοσμιο οικονομικο συστημα δινει την εντυπωση οτι πρεπει να ξαναφτιαχτει απο το  μηδεν αφου ειναι προφανες οτι με τον τροπο που ειναι δομημενο δεν αποδιδει.Το μεγαλυτερο κομματι του κοσμου βρισκεται σε φτωχεια.Οικονομικες γνωσεις δεν εχω αλλα ρε παιδια πραγματικα,δε μπορω να διανοηθω οτι αν ολα αυτα τα μεγαλα κεφαλια που διαχειριζονται τις οικονομιες των κρατων που εχουν  απιστευτες γνωσεις και παιζουν τα οικονομικα στα δαχτυλα δε μπορουν να συνεργαστουν ,να δουλεψουν για να αλλαξει ολο αυτο.Πραγματικα δε μπορω να το καταλαβω.Το χρημα ειναι μια ανθρωπινη επινοηση σαν μεσω συναλλαγης.Θα επρεπε τα οικονομικα παγκοσμιως να προσαρμοζονται αναλογα με τις συνθηκες

Μαθαμε να ζουμε με τους χαμηλους μισθους,θεωρουμε φυσιολογικο τον ΕΝΦΙΑ και την υψηλη φορολογηση,συνηθιζουμε και την ακριβεια σε βασικα αγαθα και κακα τα ψεματα η αντιδραση του κοσμου (ενος μεγαλου ποσοστου τελος παντων ) ειναι μια θυμωμενη φατσουλα σε μια ειδηση στο facebook.Ποια ειναι η δικη μου γνωμη για ολο αυτο;Θα το πω με μεγαλο δισταγμο και ελπιζω να μη παρεξηγηθω αλλα ειναι η επανασταση.Αν οι ¨αγανακτισμενοι¨ ειχαν βγει τοτε να κανουν την επανασταση τους ,τι πρεπει να γινει τωρα που τα πραγματα ειναι χειροτερα;Εαν δε φωναξουμε,ενα δεν σηκωθουμε απ το καναπε ,εαν δεν επαναστατησουμε θα ειναι σα να παραδιδουμε τις ζωες μας.Το πως θα γινει η επανασταση ας το ερμηνευσει ο καθενας οπως θελει.

• Thanks 1
  • Confused 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γι' αρχή γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θες, δηλαδή πες πόσα παίρνεις μαζί με τη σύντροφό σου και πόσο είναι το ενοίκιο, γιατί για να λες ότι θεωρείται ικανοποιητικός ο μισθός σου και ότι φτάνουν μόνο για το νοίκι και τους λογαριασμούς κάτι δεν πάει καλά.

Γιατί αν παίρνετε έστω ~1.200€/μήνα και οι δύο μαζί, που πλέον με την αύξηση του βασικού πρέπει να παίρνετε και λίγα περισσότερα, κάπου ξοδεύετε περισσότερο απ' ότι σας παίρνει.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ πάνω κάτω στην ίδια φάση είμαι αλλά η σημαντικότερη απορία μου είναι πως αντέχει ο κόσμος τις αυξήσεις στα καύσιμα. Έγω έχω μια επιχείρηση με τον αδερφό μου η οποία απαιτεί πολλά λιτρα καύσιμα τον μήνα και μιλάμε οι αυξήσεις από πέρυσι σε αυτόν τον τομέα είναι εξωπραγματικές. Παρόλα αυτά βλέπω ο κόσμος δεν αντιδρά καν και οι δρόμοι είναι γεμάτοι. Δεν ξέρω, πρέπει να υπάρχει πολύ λίπος από τους Έλληνες ακόμα για κάψιμο.

Επεξ/σία από george200-13
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω στο νήμα ή αν θα πάει για κλείδωμα 😛 Οπότε θα απαντήσω, όσο γίνεται, χωρίς πολιτικά σε αυτό το θέμα.

Σε γενικές γραμμές, όταν αναφέρει κάποιος που έχει σταθερό εισόδημα πως "δεν βγαίνει", τότε υπάρχει χώρος για περικοπές.

Διακοπές π.χ πας κάθε χρόνο; Πόσες φορές και μέρες; Αν π.χ πας κάπου κοντά ή λιγότερες ημέρες ή στο πατρικό σου μπορεί να γλιτώσεις λεφτά.
Μετά αναφέρεις μαθήματα οδήγησης - αν δεν βγαίνεις πως θα φορτωθείς και Ι.Χ; Λάθος timing σίγουρα με τις τιμές εκεί που είναι.
Διασκέδαση γενικά, όχι αυτό το μήνα αλλά γενικά κάθε πότε; Μαγειρεύεις ή κάθε μέρα delivery; Γιατί αν τρως κάθε μέρα έξω, αν δεν είσαι υψηλόμισθος, πάλι μέσα θα μπαίνεις.

Για ρευστότητα μπορείς να δεις την λύση της πιστωτικής κάρτας αλλά μόνο με συνετή χρήση (άτοκες δόσεις, εξόφληση κάθε μήνα της πλήρης δόσης κ.ο.κ) Αλλιώς θα γίνει πρόσθετο βάρος.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι χώρες και οι οικονομίες έχουν συνέχεια. Είσαι εδώ που είσαι, να παίρνεις δηλαδή 1000 και θα μισά να φεύγουν σε ενοίκια και ΔΕΗ, γιατί οι δικοί σου πρόγονοι ξόδευαν τα προηγούμενα 30 χρόνια. Δηλαδή σπατάλησαν το χρήμα που έπρεπε εσύ να παίρνεις σήμερα! Και όταν λες επανάσταση, εννοείς ότι οι δικοί μου οι γονείς που αγόρασαν και 2 σπίτια πρέπει να τα μοιραστούν μαζί σου?

• Like 1
Δημοσ.

Μη το παρεις στραβα, αλλα αν ο μισθος σου με το ζορι καλυπτει τα παγια εξοδα σου τοτε ζεις περα απο τις δυνατοτητες σου. Δεν ειναι ουτε πολιτικο, ουτε φιλοσοφικο, ουτε θεωρητικο ζητημα.

Α και ο μισθος δεν ειναι συναρτηση του κοστους ζωης. Ειναι συναρτηση του ποσου πλουτου παραγεις για τον εργοδοτη σου, και οχι αυτο δεν ειναι μαρξιστικο. Ο εργοδοτης σου για να σου δωσει το μισθο + τα εξτρα που πληρωνει (γιατι προφανως ξερεις οτι για να μπουν 1000 στην τσεπη σου, απο την τσεπη του εργοδοτη σου βγαινουν σχεδον τα διπλασια) τοτε θα πρεπει να εχεις τουλαχιστον αυτη τη προστιθεμενη αξια στην επιχειρηση .

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

Μη το παρεις στραβα, αλλα αν ο μισθος σου με το ζορι καλυπτει τα παγια εξοδα σου τοτε ζεις περα απο τις δυνατοτητες σου. Δεν ειναι ουτε πολιτικο, ουτε φιλοσοφικο, ουτε θεωρητικο ζητημα.

Α και ο μισθος δεν ειναι συναρτηση του κοστους ζωης. Ειναι συναρτηση του ποσου πλουτου παραγεις για τον εργοδοτη σου, και οχι αυτο δεν ειναι μαρξιστικο. Ο εργοδοτης σου για να σου δωσει το μισθο + τα εξτρα που πληρωνει (γιατι προφανως ξερεις οτι για να μπουν 1000 στην τσεπη σου, απο την τσεπη του εργοδοτη σου βγαινουν σχεδον τα διπλασια) τοτε θα πρεπει να εχεις τουλαχιστον αυτη τη προστιθεμενη αξια στην επιχειρηση .

Ναι άμα ζεις στο πριγκιπατο του Μονακό η στη Βέρνη μπορεί να ισχύουν αυτά. Στην Ελλάδα ο εργοδότης θα σου προτείνει τον κατώτατο μισθό και διδακτορικό να έχεις, και όλη την επιχείριση στη να κουβαλας. Και αν δεν δεχτείς εσύ θα δεχτεί αυτός που έχει συνέντευξη μετά από σένα 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Manolo7 είπε

Ναι άμα ζεις στο πριγκιπατο του Μονακό η στη Βέρνη μπορεί να ισχύουν αυτά. Στην Ελλάδα ο εργοδότης θα σου προτείνει τον κατώτατο μισθό και διδακτορικό να έχεις, και όλη την επιχείριση στη να κουβαλας. Και αν δεν δεχτείς εσύ θα δεχτεί αυτός που έχει συνέντευξη μετά από σένα 

ε γιατι δε γινεσαι εργοδοτης τοτε?

Δημοσ.

Τώρα θέλεις να το κλειδώσεις επειδή είσαι εργοδότης και το πας στο αν παράγει αυτά που πληρώνεται;

Άλλο είπε το παιδί, άλλο λες εσύ.

Ας μας πει τι έσοδα/έξοδα έχει καθώς και τι τρόπο ζωής/συνήθειες έχει, όπως σωστά αναφέρθηκε για παράδειγμα το delivery.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

ε γιατι δε γινεσαι εργοδοτης τοτε?

Είπα εγώ ότι είναι προνόμιο να είναι κάποιος εργοδότης? Τα ελληνικά μου είναι σπαστά? Λέω ότι αυτή η αξιοκρατία που περιγράφεις που ο καθένας ανταμοιβεται με ότι αξίζει δεν υπάρχει στην Ελλάδα. (αν ήμουν κακός θα έλεγα ότι γίνεται μόνο στα παραμύθια αλλά δεν το λέω) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Τώρα θέλεις να το κλειδώσεις επειδή είσαι εργοδότης και το πας στο αν παράγει αυτά που πληρώνεται;

Άλλο είπε το παιδί, άλλο λες εσύ.

το παιδι ειπε αοριστολογιες. Υπαρχουν ανθρωποι που πληρωνονται την αξια τους, υπαρχουν ανθρωποι που πληρωνονται λιγοτερα, υπαρχουν και καποιοι που πληρωνονται πολυ περισσοτερα. Και στην Ελλαδα, και στη Βερνη και στο Μονακο. Θεμα διαπραγματευσης/ικανοτητων ειναι (οκ και τυχης)

Για καθε δακρυβρεχτη ιστορια κακου εργοδοτη, εχω ενα πακετο βιογραφικα αποφοιτων θεατρολογιας με 0 προυπηρεσια που θεωρουν οτι πρεπει να παρουν σε επηχειρηση ασχετη με το θεατρο αρχικο μισθο 2000+

Η βαση ειναι αυτο που ειπα, ο εργοδοτης πληρωνει οτι αξια θεωρει οτι προσθετεις.

ΥΓ δεν ηξερα οτι στο μπλα μπλα επιτρεπεται μονο κλαψα, αλλιως κλειδωνουν θεματα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Η βαση ειναι αυτο που ειπα, ο εργοδοτης πληρωνει οτι αξια θεωρει οτι προσθετεις.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ! Στο γράφω με κεφαλαία γιατί μάλλον ζεις σε άλλη χώρα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα.

Ωραία, ας υποθέσουμε ότι και πολλά παίρνει για αυτό που παράγει γιατί έχεις έναν καημό με τους υπαλλήλους. Τι σχέση έχει με το αρχικό post;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς νουμερα δεν μπορουμε να απαντησουμε τιποτα. 
Μισθος/Μισθοι <- Ποσα βγαζεις/βγαζετε;
Ενοικιο <- Ποσο ειναι το ενοικιο;

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.

Ολόκληρη η τοποθέτησή σου είναι πολιτική. Λίγο πολύ όλα είναι πολιτική. Δυστυχώς έχουμε ταυτίσει τον κομματισμό με την πολιτική και προκειμένου να μην μπλεχτουμε με το "μίασμα" της πολιτικής γινόμαστε απολιτικ αντί να είμαστε ακομματιστοι. Σαφώς και δεν είναι κακό να συμπαθούμε κάποιο κόμμα, το πρόβλημα δημιουργείται όταν γινόμαστε κομματοσκυλα.

Ως πρώτο βήμα θα πρότεινα να απενοχοποιησεις την πολιτική και να ασχολείσαι με αυτήν γιατί εκείνη ασχολείται μαζί σου θες δεν θες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...