Προς το περιεχόμενο

Είναι αυτό ρήγμα καπάκι ?

valadsk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά την βοήθειά σας.

Είναι αυτό ρήγμα καπάκι όπως μου είπε ο μηχανικός; Εκεί που βγάζει τις φυσαλίδες λέει περνάει νερό. έβαλε κάτι σαν τρόμπα στη τάπα του ψυγείου και πίεσε μερικές φορές και έβγαλε φυσαλίδες.

δεν έλεγχξε αν το ψυγείο είναι εντάξει και κυκλοφορεί το νερό, παρότι του είπα ότι έχει πολύ σκουριά μέσα. 

μου είπε ότι δεν συνέβη τώρα, συνέβη πολύ καιρό πριν το ρήγμα στο καπάκι.

άλλαξα μονος μου θερμοστάτη τίποτα, εκανα εξαέρωση. καλοριφέρ δεν έχει καθόλου, άρα δεν κυκλοφορεί. 

πως όμως μέχρι τώρα δεν είχε πρόβλημα θερμοκρασίας; μου τα έφερε τραγικά ότι θέλεις 7000 αρικα για καινούργιο καπάκι από την nissan και δεν συμφέρει η επισκευή.

συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι με δουλεύει.

GA14DE κινητήρας.

σδδ.JPG

Επεξ/σία από valadsk
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

700€ οκ,

7000 χιλιάρικα πιο οκ.

Και ναι δεν έπρεπε να βγάινουν φυσαλίδες.

5 λεπτά πριν, valadsk είπε

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά την βοήθειά σας.

Είναι αυτό ρήγμα καπάκι όπως μου είπε ο μηχανικός; Εκεί που βγάζει τις φυσαλίδες λέει περνάει νερό. έβαλε κάτι σαν τρόμπα στη τάπα του ψυγείου και πίεσε μερικές φορές και έβγαλε φυσαλίδες.

δεν έλεγχξε αν το ψυγείο είναι εντάξει και κυκλοφορεί το νερό, παρότι του είπα ότι έχει πολύ σκουριά μέσα. 

μου είπε ότι δεν συνέβη τώρα, συνέβη πολύ καιρό πριν το ρήγμα στο καπάκι.

άλλαξα μονος μου θερμοστάτη τίποτα, εκανα εξαέρωση. καλοριφέρ δεν έχει καθόλου, άρα δεν κυκλοφορεί. 

πως όμως μέχρι τώρα δεν είχε πρόβλημα θερμοκρασίας; μου τα έφερε τραγικά ότι θέλεις 7000 αρικα για καινούργιο καπάκι από την nissan και δεν συμφέρει η επισκευή.

συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι με δουλεύει.

GA14DE κινητήρας.

σδδ.JPG

10 ώρες πριν, valadsk είπε

έβαλε κάτι σαν τρόμπα στη τάπα του ψυγείου και πίεσε μερικές φορές και έβγαλε φυσαλίδες.

Αν οντως συμβαινει αυτο δεν μπορεις να τον αμφισβητεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.car.gr/parts/view/322220022-nissan-almera-kefalari

αυτό θα λύσει το πρόβλημα? 

αλλά το βασικότερο αν γνωρίζετε, μπορεί δηλαδή το ρήγμα να προξένησε τόσο μεγάλη βλάβη και να μην κυκλοφορεί το νερό?

αντλία νερού δεν έλεγξε καν. Δεν έπρεπε τουλάχιστον να κυκλοφορεί το νερό, έστω και με το ρήγμα?

δεν μπορω να παω σε νέο κινητήρα λόγω χρημάτων.

Επεξ/σία από valadsk

3 ώρες πριν, valadsk είπε

https://www.car.gr/parts/view/322220022-nissan-almera-kefalari

αυτό θα λύσει το πρόβλημα? 

αλλά το βασικότερο αν γνωρίζετε, μπορεί δηλαδή το ρήγμα να προξένησε τόσο μεγάλη βλάβη και να μην κυκλοφορεί το νερό?

αντλία νερού δεν έλεγξε καν. Δεν έπρεπε τουλάχιστον να κυκλοφορεί το νερό, έστω και με το ρήγμα?

δεν μπορω να παω σε νέο κινητήρα λόγω χρημάτων.

Ειδες τελικα δεν σου ηρθε πιο οικονομικα! Ειχες διαρροη και συμπληρωνες νερο αντι να πας να το φτιαξεις!

Τωρα η λογικη λεει οτι σε συμφερει ν αλλαξεις μοτερ και προφανως το λαθος θα το συνεχισεις..!

Πρεπει να ξεχωριζουμε την οικονομια απο την μ...κια!!!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Ειδες τελικα δεν σου ηρθε πιο οικονομικα! Ειχες διαρροη και συμπληρωνες νερο αντι να πας να το φτιαξεις!

Τωρα η λογικη λεει οτι σε συμφερει ν αλλαξεις μοτερ και προφανως το λαθος θα το συνεχισεις..!

γιατί με συμφέρει να αλλάξω μοτέρ, αφού η μικρή ρωγμή είναι στο καπάκι. με τα 250 από αυτό του car.gr δεν θα φτιάξει? και δεν θέλω να βάλω σαπάκι μοτέρ, ξέρω πως το έχω λειτουργήσει το δικό μου, έστω και με 350.000 χιλιόμετρα. 

Και φίλε placebo είμαι πολύ χάλια οικονομικά για να κρατάω ένα αμάξι 24 χρόνια και ναι δεν μπορούσα να παω να το φτιάξω. αλλά και πάλι όμως το ερώτημά μου δεν απαντάται σε έναν άνθρωπο με μεγάλη οικονομική δυσκολία. Μπορεί να φταίει αυτή η μικρή ρωγμή που δεν γυρνάει τα νερά και ανεβάζει θερμοκρασία? Συγκεκριμένα, το δοκίμασα πάλι σήμερα, το βιντιλαντερ μετα την αλλαγή θερμοστάτη ανάβει και σβήνει αλλά η θερμοκρασία είναι λίγο πάνω απο το κανονικό, αλλά τουλάχιστον πλέον ανάβει και σβήνει, πριν ήταν συνεχώς ανοιχτό και η θερμοκρασία δεν φτάνει στο κόκκινο πλέον.

με το μάστορα έχουμε ιστορία και δεν του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. μόλις το πήγα εβαλε αμέσως την τρόμπα άνοιξε το καπάκι και μου είπε ρωγμή και όντως φαίνονται φυσαλίδες στη φωτό παραπάνω. αλλά δεν έλεξγξε καν την αντλία, δεν έλεγξε αν είναι βουλωμένο το ψυγείο και δεν κανει καλή κυκλοφορία. δεν μου απάντησε γιατί το καλοριφέρ δεν βγάζει ζεστό αέρα, παρά χλιαρό. και είμαι επαρχία και δεν έχει άλλον μάστορα εδώ κοντά. 

εν ολίγοις, άνοιξα θέμα γιατί είμαι απελπισμένος και επειδή εμπιστεύομαι τους ανθρώπους του insomnia να με βοηθήσουν να το κάνω να περπατάει να βγάλει κανα δυο χρόνια ακόμη να μαζέψω χρήματα και να πάω για κινητήρα. και για αυτό θα ρωτήσω ακόμη μια φορά;

να παραγγείλω αντλία νερού και καινούργιο ψυγείο μήπως είναι βουλομένο και κολάρα; ή δεν θα φτιάξει επειδή έχει τη μικρή εκείνη ρωγμή?

45 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

με 600 ευρώ το μήνα δεν ξεχωρίζεται.

Επεξ/σία από valadsk

16 λεπτά πριν, valadsk είπε

γιατί με συμφέρει να αλλάξω μοτέρ, αφού η μικρή ρωγμή είναι στο καπάκι. με τα 250 από αυτό του car.gr δεν θα φτιάξει? και δεν θέλω να βάλω σαπάκι μοτέρ, ξέρω πως το έχω λειτουργήσει το δικό μου, έστω και με 350.000 χιλιόμετρα. 

Και φίλε placebo είμαι πολύ χάλια οικονομικά για να κρατάω ένα αμάξι 24 χρόνια και ναι δεν μπορούσα να παω να το φτιάξω. αλλά και πάλι όμως το ερώτημά μου δεν απαντάται σε έναν άνθρωπο με μεγάλη οικονομική δυσκολία. Μπορεί να φταίει αυτή η μικρή ρωγμή που δεν γυρνάει τα νερά και ανεβάζει θερμοκρασία? Συγκεκριμένα, το δοκίμασα πάλι σήμερα, το βιντιλαντερ μετα την αλλαγή θερμοστάτη ανάβει και σβήνει αλλά η θερμοκρασία είναι λίγο πάνω απο το κανονικό, αλλά τουλάχιστον πλέον ανάβει και σβήνει, πριν ήταν συνεχώς ανοιχτό και η θερμοκρασία δεν φτάνει στο κόκκινο πλέον.

με το μάστορα έχουμε ιστορία και δεν του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. μόλις το πήγα εβαλε αμέσως την τρόμπα άνοιξε το καπάκι και μου είπε ρωγμή και όντως φαίνονται φυσαλίδες στη φωτό παραπάνω. αλλά δεν έλεξγξε καν την αντλία, δεν έλεγξε αν είναι βουλωμένο το ψυγείο και δεν κανει καλή κυκλοφορία. δεν μου απάντησε γιατί το καλοριφέρ δεν βγάζει ζεστό αέρα, παρά χλιαρό. και είμαι επαρχία και δεν έχει άλλον μάστορα εδώ κοντά. 

εν ολίγοις, άνοιξα θέμα γιατί είμαι απελπισμένος και επειδή εμπιστεύομαι τους ανθρώπους του insomnia να με βοηθήσουν να το κάνω να περπατάει να βγάλει κανα δυο χρόνια ακόμη να μαζέψω χρήματα και να πάω για κινητήρα. και για αυτό θα ρωτήσω ακόμη μια φορά;

να παραγγείλω αντλία νερού και καινούργιο ψυγείο μήπως είναι βουλομένο και κολάρα; ή δεν θα φτιάξει επειδή έχει τη μικρή εκείνη ρωγμή?

με 600 ευρώ το μήνα δεν ξεχωρίζεται.

Αρα να πουμε απο την πολυ σκουρια εχεις δημιουργήσει φθορα/προβλημα σε πολλα εξαρτηματα?

-Η θερμοκρασια ειναι πιο πανω απο το κανονικο αλλα το βεντιλατερ δουλευει σαν να εχεις φυσιολογικη θερμοκρασια! Προφανως ο αισθητηρας δεν διαβαζει σωστα..

-Το καλοριφερ βγαζει χλιαρο! Προβλημα στην αντλια ή βουλωμενο συστημα ψυξης..

-Υπαρχει διαρροη στο καπακι..! Προφανως ακομα δεν ειναι αυτος ο κυριως παραγοντας που σου ανεβαινει η θερμοκρασια την στιγμη που τα λαδια-νερα  ειναι καθαρα!

Την ωρα που εβγαζε χλιαρο-καλοριφερ ο μαστορας επιασε τα κολαρα να δει θερμοκρασιες?

Για αρχη κανε καθαρισμο/αναγνωριση να δεις αν ειναι βουλωμενο το συστημα ψυξης.. Αν ειναι βουλωμενο το καλοριφερ απλα κανεις by pass το καταργεις/οικονομια!  Αν ειναι οκ το συστημα ψυξης κοιτας αντλια!

Να ξερεις αλλο ενα σεναριο που ανεβαζει θερμοκρασια ενω ολα δουλευουν οκ ειναι οταν φλαντζαρει και τα καυσαερια πανε στα νερα(στο παγουρι θα δεις μπουρμπουληθρες)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν το κύκλωμα ψύξης χάσει κόπου την συνέχεια του μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά χωρίς να έχει πρόβλημα κάποιο άλλο υποσύστημα. Δημιουργούνται φυσαλίδες ,κάποιο τμήμα του κυκλώματος μένει κενό από υγρά και δεν γίνεται ομαλά η κυκλοφορία τους με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση. Το ίδιο μπορεί να σου κάνει ένα τρύπιο καλοριφέρ. Αν το συνεχίσεις έτσι θα καταστραφούν τμήματα που τώρα είναι εντάξει χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν ήδη επηρεαστεί 

Επεξ/σία από Maurikycli

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Την ωρα που εβγαζε χλιαρο-καλοριφερ ο μαστορας επιασε τα κολαρα να δει θερμοκρασιες?

όχι. το άναψα μόνος μου σημερα το πρωι, ζεστάθηκε, έσβησε το αυτόματο τσοκ που ανεβάζει τις στροφές για να ζεσταθεί, έπεσε στις 500 και το άφησα να δω τι θα κανει. επιανα τα κολαρα, το πανω ζεσταινόταν ολο και περισσοτερο, το κάτω κρυο. Κάπου εκεί, άναψε το βιτιλαντέρ και άρχισε και το κάτω να καίει. Λίγο αργότερα σβήνει το βιτιλαντέρ. Το αφήνω ανοιχτό στο ρελαντί, άναψε πάλι έσβησε, το ίδιο κανα δυο φορές. 

Οπότε αυτό σημαίνει ότι είχε και κολλημένο θερμοστάτη πριν, καθώς δεν έσβηνε ποτέ (τον άλλαξα μόνος μου). 

Το άφησα άλλη μισή ώρα στο ρελαντι, πάλι άναβε και έσβηνε. Όλη την περιόδο η θερμοκρασία ήταν λίγο πάνω από το μέσο το κανονικό δηλαδή εκεί που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του αυτοκινήτου. Τουλάχιστον δεν ανέβηκε στα κόκκινα τωρα. Καλοριφέρ δεν είχε και είναι που με προβληματίζει. τέρμα ζεστό και ήταν κρύο ως χλιαρό.

Επομένως, είναι μάλλον βουλομένο από τη σκουριά το σύστημα ψύξης, αν και μου ειπαν ότι μπορεί να θελει εξαέρωση το καλοριφέρ επειδή είναι διαφορετικό κύκλωμα. 

πάω για αλλαγή αισθητήρα θερμοκρασίας και μια αντλία νερού, θα προσπαθήσω μόνος μου με λάστιχο να ρίξω με πίεση νερό στο ψυγείο να δούμε αν θα βγάλει τίποτα. 

τα λάδια είναι όπως φαίνονται στην εικόνα, δεν έχουν νερό + το παγούρι δεν βγάζει φυσαλίδες. βγάζει λίγες φυσαλίδες όταν συμπληρώνω εγώ και το αυτοκινητο ειναι σβηστο

Επεξ/σία από valadsk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...