Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Μετά απο καιρό και αφού δεν τα κατάφερα πέρσυ, θα ήθελα να χτίσω ένα PC για καθημερινή χρήση και ίσως στην πορεία λίγο gaming. Προς το παρών δεν ασχολούμαι αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε 2/3 μήνες να ψάχνω να αγοράσω κάρτα γραφικών.

Ιδανικά θέλω κάτι που να μου κρατήσει αρκετό καιρό (το προηγούμενο PC το είχα 8-9 χρόνια) και να μην κολλάει πουθενά. Τα προγράμματα που θα τρέχω κυρίως θα είναι Android Studio, IntelliJ και Ableton (προφανώς και άπειρο browsing παράλληλα). Τα κομμάτια που έχω στο νου μου μέχρι τώρα είναι τα εξής:

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε αντιπρόταση/συμβουλή! (Επίσης εάν έχετε καμία ιδέα για κάρτα γραφικών για να έχω κάτι στο μυαλό μου για το μέλλον)

Δημοσ.

Με εξαίρεση το τροφοδοτικό, έχεις κάνει καλές επιλογές.

Ίσως μπορείς να γλιτώσεις λίγα χρήματα εφόσον δεν έχεις σκοπό για overclock, πηγαίνοντας σε λίγο πιο οικονομικη b660 μητρική. Η ψύκτρα που έχεις διαλέξει έτσι κι αλλιώς δε θα σηκώσει oc.

Ίσως επίσης αξίζει να σκεφτείς να ξεκινήσεις με 32gb ram λόγω ableton.

Τι κάρτα έχεις σκοπό να πάρεις;

Τι παιχνίδια και σε τι ανάλυση θες να παίξεις;

Ανάλογα τα παραπάνω θα πάει και η επιλογή του τροφοδοτικού σε wattage, για κατηγορία καλύτερα να πας minimum σε gold.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Με εξαίρεση το τροφοδοτικό, έχεις κάνει καλές επιλογές.

Ίσως μπορείς να γλιτώσεις λίγα χρήματα εφόσον δεν έχεις σκοπό για overclock, πηγαίνοντας σε λίγο πιο οικονομικη b660 μητρική. Η ψύκτρα που έχεις διαλέξει έτσι κι αλλιώς δε θα σηκώσει oc.

Ίσως επίσης αξίζει να σκεφτείς να ξεκινήσεις με 32gb ram λόγω ableton.

Τι κάρτα έχεις σκοπό να πάρεις;

Τι παιχνίδια και σε τι ανάλυση θες να παίξεις;

Ανάλογα τα παραπάνω θα πάει και η επιλογή του τροφοδοτικού σε wattage, για κατηγορία καλύτερα να πας minimum σε gold.

Έχεις να προτείνεις κάποιο τροφοδοτικό? Παιχνίδια eSports σε ανάλυση 1080p (LoL, Apex Legends, Valorant κλπ)

Σίγουρα δεν έχω σκοπό για overclock οπότε το σκέφτομαι και για φθηνότερη μητρική... Κάτι τέτοιο λες: https://www.skroutz.gr/s/33465157/Asrock-B660M-Pro-RS-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html ? Ωστόσο σκεφτόμουν να μην πάω σε Micro ATX...

Όσον αφορά τη ram, αν αποφασίσω να πάω με 32GB να βάλω 4 modules ή 2? (έχει καθόλου σημασία?)

Δημοσ.

Όχι, σε καμία περίπτωση μην επιλέξεις την asrock, θα έχεις κατά πάσα πιθανότητα θέματα με throttle.

Μπορείς να δεις την Pro a σε b660, θα γλιτώσεις κάνα 30αρι. Εφόσον δεν θες να δεις m-atx, τότε η b660 gaming x της gigabyte είναι η κατώτερη που μπορείς να πας κατά τη γνώμη μου.

Για τροφοδοτικό, από απαιτήσεις μάλλον δεν θα έχεις πολλές. Τα παιχνίδια που θες καλύπτονται από μικρές σε κατανάλωση κάρτες.

Μέχρι 200w κάρτα να πάρεις, την σηκώνεις σχετικά εύκολα με ένα 550w gold.

https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=26279297%2C25217295%2C30389522%2C15335152

Μπορεί να μεγαλώσει πολύ η παραπάνω λίστα

Ram 2x16(3200/c16) για να αφήσεις αβάντα 2 ελεύθερα σλοτ

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vermithrax είπε

Έχεις να προτείνεις κάποιο τροφοδοτικό? Παιχνίδια eSports σε ανάλυση 1080p (LoL, Apex Legends, Valorant κλπ)

Σίγουρα δεν έχω σκοπό για overclock οπότε το σκέφτομαι και για φθηνότερη μητρική... Κάτι τέτοιο λες: https://www.skroutz.gr/s/33465157/Asrock-B660M-Pro-RS-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html ? Ωστόσο σκεφτόμουν να μην πάω σε Micro ATX...

Όσον αφορά τη ram, αν αποφασίσω να πάω με 32GB να βάλω 4 modules ή 2? (έχει καθόλου σημασία?)

Δεν έχει νοήμα να πας σε intel για gaming χωρίς gpu.
5600g/b450 καλύτερα, έχει πολύ καλύτερα ενσωματωμένα ο 5600g.
Αν κάποιο πρόγραμμα που τρέχεις θέλει οπωσδήποτε intel, μπορείς να βάλεις μια 6500 ΧΤ για gpu και να πας σε 12700

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...