Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω για την ζωή στην Ικαρία, απλά έχω ακούσει το πως είναι, και σε συνδυασμό με ζωή σε μεγαλύτερα νησιά (απαπαπα), νομίζω θα την προτιμούσα για ένα διάστημα. 

Προσωπικά, έφυγα από Θεσσαλονίκη για συγκεκριμένη εταιρεία στην Αθήνα (Γλυφάδα), θα έμενα Χαλάνδρι (φιλοξενία, αλλά και τα ενοίκια στην Γλυφάδα πήγαιναν 400€ για ημιυπόγειο!!!) και όταν διαπίστωσα ότι θέλω 3 ώρες πηγαινέλα κάθε μέρα και τι μπορντέλο γίνονται τα ΜΜΜ (και όχι μόνο) (είχε απεργίες εκείνες τις μέρες που κατέβηκα), έκανα στροφή και έφυγα Λευκωσία. Δεν το μετάνιωσα. Οπότε, αν σε παίρνει να κάνεις εταιρεία και να νοικιάζεις τον εαυτό σου στην τωρινή εταιρεία που εργάζεσαι, κατέβα στο μεγάλο μας χωριό (μην πας Λάρνακα). 

Επεξ/σία από csontheline
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να θέσω και μια επιπλέον παράμετρο για το θέμα της υγείας μιας και είμαι άτομο με πολλά προβλήματα και εχω δει σχεδόν τα πάντα σε αυτό το κομμάτι. 

Δεν ειναι μονο αν θα υπάρχει κάποιο  νοσοκομείο στο μέρος που θα πας. Αλλά να έχεις επιλογές γιατρών για διάφορα θέματα που μπορεί να προκύψουν. 

Στο παρελθόν είχα πάει σε καρδιολόγο σε γνωστο δημοσιο νοσοκομείο της Αθήνας, επειδή δεν έμεινα ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση που είχα από την γιατρό και την ταλαιπωρία που υπέστησα, τελικά βρήκα άλλους γιατρούς σε μια δημόσια πολυκλινική. Πριν κάτι μήνες είχε υπάρξει ένταση με έναν ιδιώτη πνευμονολογο για διάφορα ζητήματα που δεν χειριστηκα με τον βέλτιστο τρόπο, άλλαξα άμεσα γιατρό γιατί τέτοια συμπεριφορά δεν την ανέχομαι. Σε αλλους γιατρούς ιδιώτες παίζει να μην σου αρέσει κάτι και να θελήσεις να αλλάξεις γιατρό, την υγεία σου δεν την εμπιστεύεσαι απαραίτητα σε γιατρό έμπειρο με γνώσεις αλλά και σε άνθρωπο που θα πρέπει να σε κατανοεί και να μην σε επιδεινώνει ψυχολογικά, προβλήματα έχουμε όλοι. 

Αλλά ζητήματα που έχω αντιμετωπίσει ως ανασφαλιστος μη έχοντας ΕΟΠΠΥ, ο ιδιώτης δεν μπορεί να γράψει εξετάσεις, όμως παίζει να αρνηθεί να γράψει και κάποια φάρμακα για διάφορους λόγους. Αυτά θα πας να τα γράψεις σε γιατρό σε ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ. 

Να μην συζητήσω για αλλά θέματα υγείας που ενδεχομένως θα θέλεις να λάβεις μια δεύτερη γνώμη και μπορεί να μην βρεις δεύτερη  ειδικότητα γιατρού. 

Συνεπως, για ένα άτομο άνω των 30-35, δεν αρκεί απλά να υπάρχει ένα νοσοκομείο, αλλά να είναι πλήρες από θεμα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων και κάλλιστα να μην έχει μόνο έναν γιατρό για την κάθε ειδικότητα αλλά τουλάχιστον δύο για τις γνωστές ειδικότητες στις οποίες απευθύνεται πολύς κόσμος λόγω συχνών θεμάτων. 

Από εκεί και πέρα, να υπάρχει και καμιά ιδιωτική κλινική δεν είναι άσχημο, συμπληρώνει τις οποίες ελλείψεις όπως και επαρκής αριθμός ιδιωτών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για να καλύψουν τον πληθυσμό. 

Τώρα χρειάστηκα γιατρό ειδικότητας ποδολογου για έναν καλο στο πόδι που δεν φεύγει, οι επιλογές ακόμα και εδώ στην Αθήνα δεν ήταν πολλές. Για δημοσιο δεν το συζητάμε, μόνο ιδιώτες βρίσκεις, είναι μια σπάνια ιατρική ειδικότητα. Ο καλος δεν αποτέλεσε σοβαρό πρόβλημα βέβαια, υπό προϋποθέσεις και συνθηκες μπορεί να σου κάνει την ζωή μαρτύριο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, JailbrokenDiesel είπε

επιτελους το ειπε καποιος. 

Δε βλεπω την ωρα να παμε μονιμα να βρουμε ηρεμια 

και οχι μονα, υπαρχουν υπεροχα μερη στα νησια (και σε πιο μεγαλα πχ συρος που εχει κ ενα αποδεκτο νοσοκομειο και άλλες ανεσεις)

σιγουρα οχι παντως κοσμοπολιτικα-τουριστικα

κ επειδη εχω ζησει σε νησι εχει σαφως ανωτερη ποιοτητα ζωης (αλλα χανει σε καποια μικρα σημεια πχ υγεια, ανεφοδιασμος αγαθών σε κακοκαιριες κλπ)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

έφυγα από Θεσσαλονίκη για συγκεκριμένη εταιρεία στην Αθήνα (Γλυφάδα), θα έμενα Χαλάνδρι και όταν διαπίστωσα ότι θέλω 3 ώρες πηγαινέλα κάθε μέρα και τι μπορντέλο γίνονται τα ΜΜΜ , έκανα στροφή και έφυγα Λευκωσία. 

μα καλα κι εσυ, εφυγες απο Θεσ/νικη για Γλυφαδα κ εμεινες Χαλανδρι;;

Χαθηκε να μεινεις κοντα στα νοτια δλδ;; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε, προτείνετε σε άτομο κάτω των τριάντα να πάει μείνει μόνιμα σε νησί;  Σε ησυχαστήριο; Τι είναι; Κάνας εξηνταρης που αφού έζησε τη ζωή του θέλει να αράξει κάπου για τα γεράματα; 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2022 στις 12:25 ΜΜ, Donovan είπε

Εγώ είμαι στο ακριβώς αντίθετο,θέλω να μετακομίσω στην Αθήνα γιατί η επαρχία ναι μεν έχει καλύτερη ποιότητα ζωής,αλλά όλα τ'άλλα (εργασιακό,επιλογές διασκέδασης) είναι ασ'τα να πάνε.Κι επειδή κατεβαίνω χρόνια στην Αθήνα,η κατάσταση στο κέντρο μου φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί.Δεν είναι δηλαδή αυτό που ήταν μέχρι πριν κάποια χρόνια που ακόμα και την ημέρα ένιωθες ανασφάλεια.

Ναι, τώρα νιώθεις σιγουριά οτι δεν είσαι στην πρωτεύουσα αλλά σε κάποια χώρα του ιραν/ιρακ κλπ

Edit : Έχοντας ζήσει ως φοιτητής στην Πάτρα θα την επέλεγα για μετοίκηση (είμαι απο Πειραιά)ομως πιστευω τα τριαρια ειναι απλησιαστα (ειδικά αυτή την εποχή όπως παντου) . Θα επέλεγα ομως προς κοντα στο ΤΕΙ , πιστευω ειναι πιο ωραια εκει σε σχεση με Πάτρα κεντρο

Επεξ/σία από panosno1com
Δημοσ.

Κέντρο Πάτρας σίγουρα δεν αξίζει γιατί όλα τα κτίρια είναι παλιά. Προς Αγ. Σοφία και Αγυιά όμως αξίζει πολύ. Είσαι 5'- 15' περπάτημα από το κέντρο, 5' από θάλασσα και οι περισσότερες οικοδομές είναι της τελευταίας 20ετίας.

Γενικά εγώ την Πάτρα θα την πρότεινα άνετα. Μεγάλη πόλη αλλά όχι υπερβολικά μεγάλη, κοντά στην Αθήνα, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση (τα πάντα είναι σε απόσταση μαξ 15' με αμάξι, με μηχανάκι ακόμα πιο γρήγορα), με θάλασσα, καλό καιρό, ενοίκια σχετικά χαμηλά, αρκετοί κοντινοί προορισμοί για εκδρομές (Ναύπακτος, Καλάβρυτα, Επτάνησα) κλπ.

Στα αρνητικά της η όχι τρελή ποικιλία στη διασκέδαση (όχι σαν την Αθήνα τουλάχιστον), τα όχι καλά ΜΜΜ (αν και έχω να τα χρησιμοποιήσω 15 χρονιά οπότε μπορεί να κάνω και λάθος), το όχι πολύ όμορφο κέντρο και κυρίως η ανεργία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2022 στις 8:55 ΠΜ, GrKata είπε

Καλημερα σε ολη τη παρεα,

Σκεφτομαι με την καινουργια χρονια να μετακομισω απο Αθηνα για πολη της επαρχιας. Γεννηθηκα και μεγαλωσα κεντρο Αθηνας, αλλα τα τελευταια 2 -3 χρονια εχω αρχισει να ξενερωνω ασχημα και μου φαινεται ολο και πιο θελκτικη η ιδεα να την κανω για καποια πολη η νησι στην επαρχια.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω πολυ ιδεα τι να περιμενω, αν και εχω ακουσει διαφορες "ιστοριες" και ευτραπελα, αλλα δε θελω να ειμαι προκατειλλημενος. Εχετε να προτεινετε καποια πολη η νησι που να υπαρχει μια καλη ισσοροπια μεταξυ ποιοτητας ζωης αλλα και παροχων προς τους κατοικους? Ξεκαθαρα μιλαω για μεγαλουπολεις - πρωτευουσες νομων, δε πηγαινω σε κατσικοχωρι ουτε σε μικρη επαρχιακη πολη, νομιζω οι διαφορες θα ειναι τεραστιες σε οτι εχω συνηθισει και δε θα την παλεψω.

Για να προλαβω και τα σχετικα comments, δουλευω remote σε IT εταιρια οποτε το εργασιακο δεν ειναι θεμα, τα οικονομικα μου ειναι πολυ καλα για την εποχη οποτε ειναι ενα κομματι του παζλ που με αφηνει αδαφορο ( οπου και να παω λιγοτερα ενοικια θα πληρωνω απο Αθηνα 😁 ). Επισης ειμαι ενα ατομο, κατω των 30, οποτε δε παιζει οικογενεια, παιδια κτλ στην εξισωση.

Ως τωρα ειχα στο μυαλο μου Τρικαλα ( εχω παει πολλες φορες και μου εχει φανει μαγευτικη πολη) , Γιαννενα,  Βολο, Ξανθη, Καλαματα, Κερκυρα και Ροδο.

εγω δε το σκεφτομαι σχεδον το εχω κανει. Επειδη υπηρχε ενα σπιτι κοντα στη θαλασσα (που τρελενομαι) σε πολη της κρητης πλεον σχεδον εκει μενω. Γενικα επειδη εχω μεινει στο παρελθον και σε αλλο νησι (Λημνο) μου αρεσει η ζωη στα νησια.

Κατ'αρχην το ιχ (και εξοδα/χρονος) ειναι σχεδον διακοσμητικο μιας και το χρησιμοποιω μονο σουπερ μαρκετ (λογω ογκου/βαρους ψωνια) και καμμια εκδρομη το σ/κ.

Εχω αρχισει και γνωριζομαι με ντοπιους που αυτο εχει θετικα (να πεις μια κουβεντα, να σε συμβουλεψουν μεχρι και να σου δωσουν λαχανικα ή μελι που εχουν οι ιδιοι!). Ειναι πραγματικοι ανθρωποι και οχι δηθεν.

μηδεν εγκληματικοτητα ή φοβος αφου σχεδον ολοι ιδιως το χειμωνα γνωριζονται.

Τελος παρατηρησα (ισως ειναι προσωπικο) οτι σταματησα να κανω χαζοεξοδα που εκανα Αθηνα + οτι εδω τα εξοδα για π.χ καφε φαι ειναι λιγοτερα ενω μαθαινεις που ειναι ακριβα ή τις τουριστικες σεζον

απο την αλλη περιοριζεται η διασκεδαση αν βγαινεις νυχτα (πιστα/θεατρο) το συστημα υγειας δεν ειναι οτι καλυτερο (τωρα καταλαβα που λενε τοσα χρονια "θα παω Αθηνα για εξετασεις..") και καποιες επιλογες απο προιοντα δεν τις εχεις στα ποδια σου και πρεπει να ταξιδεψεις(π.χ συγκεκριμμενες μαρκες ρουχων, ikea κτλ)

οτι αλλο θες πμ

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
Δημοσ.

Εγω προτείνω Λάρισα,

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα,καλη αγορά, νυχτερινή ζωή , όλα δίπλα , είσαι στο κέντρο της Ελλάδας, εξορμήσεις στα πέριξ.

με το τραινοσε είσαι σε 2μιση ώρες Αθήνα και σε 1 και Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

Ιδανικά θα έλεγα  να πας κάπου  που να εισαι και σχετικά κοντά στην Αθήνα. Το νησι θα το άφησα σε δεύτερη φάση.

Πάντως να κοιτάξεις να εισαι κάπου που θα νιώθεις άνετα και που  θα μπορεις να προσαρμοστείς στο τάδε μέρος και στις συνήθειες σου. Για μένα ειναι το πιο σημαντικό αυτό.

Ζώντας οχι σε επαρχία, αλλά σε ένα  μέρος της Ανατολικης Αττικης (εξωχικό- μονοκατοικια ) και κάτω απο 30  σε ηλικια, θα σου πω οτι προσωπικά είμαι στο ακριβώς αντίθετο σενάριο . Δηλαδή μετακόμιση στην Αθηνα ,οπου υπάρχει ηδη σπιτι και δεν συγκρινεται η κατάσταση. Οταν ήρθα εδώ σκεφτομουν και ακουγα πολλούς να λένε τι ωραία που θα πας εκεί, μες στην φύση, στην ηρεμια  κλπ και μου άρεσε και εμένα .  Ηθελα να αλλάξω κλίμα / παραστάσεις γιατι θυμομουν οτι όταν ερχόμουν μικρός, λατρευα αυτό το μέρος.

Αλλά μετά απο 4 χρόνια, πραγματικά κουράστηκα.  Λίγο το ότι είναι εντελώς απομακρυσμένο  και απομονωμένο  το μέρος που μένω  ,  λίγο το ότι οι επιλογές διασκέδασης ειναι ελάχιστες, λίγο το ότι δεν επικοινωνεις εύκολα  με ανθρώπους δίπλα σου γιατι ειναι  καπως κλειστοι και οι περισσότεροι  αρκετα μεγαλυτερης ηλικιας , λίγο το ότι για να πας ακομα και σε καδο σκουπιδιων θες αυτοκινητο, λίγο το οτι το σπιτι ειναι εξωχικο  και 40 ετών και θέλει συνέχεια χρηματα για συντηρηση , ολα αυτά με έχουν κουράσει. Αρχισα να νιώθω σαν εξηντάρης συνταξιούχος οπως λέει και καποιος παραπάνω. Με κούρασε αυτη η ''ησυχία''' σωματικά και ψυχολογικά κυρίως.   Αν τώρα ειχα ένα εξωχικό / κατοικια / ενοίκιο κλπ  που δεν θα χρειαζοταν όλα αυτά , ήταν σε σχετικά  καλή κατάσταση και οχι τόσο απομακρυσμένα, ή αν ειχα μάθεις απο μικρός να ζω έτσι,  τότε θα έλεγα αλλα πράγματα πιθανώς  .

Για αυτό θα έλεγα να το σκεφτείς καλά , μην βιαστείς να αποφασίσεις οπως σου ειπα και να κοιτάξεις για  ένα μέρος που δεν θα ξεχάσεις τις συνήθειες σου και δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τοσο πολύ τον τρόπο ζωής σου. Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι όλα τα μέρη έχουν τα καλά τους και τα κακά τους.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 28/6/2022 στις 1:32 ΜΜ, csontheline είπε

(μην πας Λάρνακα). 

Γιατί το λες αυτό? Αν και δεν έχω μείνει Λάρνακα ( για δουλειά ) έχω πάει πρόσφατα διακοπές μόνος μου και δεν με χάλασε καθόλου. 

Δημοσ.

Από όσα διάβασα μου άρεσε η Χαλκίδα. 

Στο κέντρο της Ελλάδας, με θάλασσα, ωραίους προορισμούς κοντά, όχι πολύ μακριά από το αεροδρόμιο στα Σπάτα και κοντά στην Αθήνα για events. Και το τεράστιο θετικό ότι είναι κανονική επαρχιακή πόλη που λογικά δεν θα της λείπει τίποτα από υπηρεσίες, και δεν θα είναι και τελείως ψοφια το χειμώνα. 

Τα εντός Αττικής που γράφτηκαν, όσο τα έχω δει είναι μια κατάθλιψη εκτός καλοκαιριού. Πηγαίνω αραιά και που Νέα Μάκρη λόγω συγγενών, ψυχοπλακωμα θα το χαρακτήριζα. Υπάρχει και νοοτροπία του χωριού έντονα, λόγω και της μεγάλης ηλικίας των κατοίκων υποθέτω. 

Στη 2η θέση θα έβαζα Βόλο. Η Λάρισα αν και πιο μεγάλη, την βρίσκω άσχημη. 

Δημοσ.

Επειδή μέχρι τα 20 μου ήμουν Αθήνα και ήρθα για σπουδές Λάρισα, μόλις είδα εικόνες κτλπ λέω από μέσα μου " που στο π@@ πάω" εν τέλει καμία σχέση , δεν λέω ο βόλος είναι πιο ωραίος λόγο του λιμανιού αλλά επειδή έχω γυρίσει και βόλο είναι πιο εξαντλητικά, στην Λάρισα πας παντού με το ποδήλατο κυρίως ούτε μια ανηφόρα , πεδιάδα φουλ , έχει και το ποτάμι για βόλτες και όπως είπα σε μια ώρα απο εδώ είσαι σχετικά παντού , έχεις και Όλυμπο δίπλα , Πλαταμώνα  για καλοκαιράκι. Γενικά έχει να ξεφύγεις, επίσης είναι φουλ πεζόδρομος, την Λάρισα θα την χαρακτήριζα σαν ένα Σύνταγμα, Θησείο, Μοναστηράκι λίγα από το καθένα απλά σε μεγαλύτερο μέγεθος. Τα λέω απο οπτική Αθηναίου.

Δημοσ.

Για τα περίχωρα της Πάτρας συμφωνώ και γω. Ανοιχτοί χώροι, μικρές αποστάσεις, επιλογές προς θαλασσα και βουνό και κυρίως έντονη ζωή ιδιαίτερα το χειμώνα. Για άτομο κάτω των 30 ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για να χτίσεις νέο κύκλο. Αν και προσωπικά θα σκεφτόμουν σοβαρά και το εξωτερικό. Κυρίως μεσογειακές χώρες για να μην είναι απότομη και η αλλαγή. Κάτι σε ιταλία θα ήταν ενδιαφέρουσα επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...