dkstopo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Απλά άλλαξε περιοχή και μην κατεβαίνεις ποτέ κέντρο. το να μετοικήσεις κάπου άσχετα με την προηγούμενη ζωή σου δεν είναι απόφαση που την παίρνεις αν δεν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι κυρίως οικονομικοί. Πας κάπου και στο άσχετο και καταλαβαίνεις ότι θελεις να μείνεις εκεί, τόσο απλά. αν σε παίρνει ζήσε κανα χρονο σε ξενοδοχεία. 1
Xvipes Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Νοίκιασε airbnb από 1 μήνα για κάθε περιοχή που σου αρέσει(φρόντισε να ρωτάς αν έχει δικό του router το σπίτι και τι γραμμή για να είσαι οκ με την δουλειά) και ζήστην σα να έμενες εκεί. Μόνο έτσι θα πάρεις μια γεύση για το αν θα ήθελες να μείνεις. 3 2
GrKata Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 30 λεπτά πριν, Xvipes είπε Νοίκιασε airbnb από 1 μήνα για κάθε περιοχή που σου αρέσει(φρόντισε να ρωτάς αν έχει δικό του router το σπίτι και τι γραμμή για να είσαι οκ με την δουλειά) και ζήστην σα να έμενες εκεί. Μόνο έτσι θα πάρεις μια γεύση για το αν θα ήθελες να μείνεις. Μεσα στο καλοκαιρι και απο Σεπτεμβρη αυτο ακριβως σκεφτομαι να κανω. Ηδη εχω κλεισει να παω 20 μερες Καλαματα και λογω φιλου θα φιλοξενηθω και κανα μηνα Γιαννενα το Σεπτεμβρη, ξερω οτι λογω και τουρισμου και καλοκαιριου δεν ειναι και η καλυτερη περιοδος να βγαλεις σιγουρα συμπερασματα, αλλα τουλαχιστον θα παρω μια γευση. 3
Macosj Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Για την Αθήνα μόνο μια λύση υπάρχει. Απόλυτη ισοπέδωση και χτίσιμο από την αρχή από το Σούνιο και πάνω. Η Αθήνα δεν είναι ωραία ούτε στα πρότυπα πόλης μέσης ανατολής πόσο μάλλον Ευρώπης. Εγώ προτιμούσα να μένω νέα μάκρη και να κάνω 1 ώρα να πάω δουλειά πάρα να μένω στην Αθήνα. Ούτως ή άλλως από όπου και να ξεκινήσεις πάλι την ώρα θα την φας με τέτοιους δρόμους που έχει, τουλάχιστον ας ζεις σαν άνθρωπος 2 1
*nenya* Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μπηκα να διαβασω γενικευσεις, αφορισμούς για ολοκληρες περιοχες και τους κατοίκους τους και αποψεις ατομων που δεν έχουν φυγει ποτε απ'το σπιτι ή την περιοχη τους. Δεν απογοητευτηκα. TS, οπως ειπες πηγαινε και δες απο κοντα και μετα κρινε μόνος σου. Και αν θες να παραμείνεις τελικα εντός Αττικής υπαρχουν και ωραια προαστια, αυτο ελειπε να ειναι ολα σκατα οπως γραφουν μερικοι. 8
dbrillis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 20 λεπτά πριν, Macosj είπε Για την Αθήνα μόνο μια λύση υπάρχει. Απόλυτη ισοπέδωση και χτίσιμο από την αρχή από το Σούνιο και πάνω. Η Αθήνα δεν είναι ωραία ούτε στα πρότυπα πόλης μέσης ανατολής πόσο μάλλον Ευρώπης. Εγώ προτιμούσα να μένω νέα μάκρη και να κάνω 1 ώρα να πάω δουλειά πάρα να μένω στην Αθήνα. Ούτως ή άλλως από όπου και να ξεκινήσεις πάλι την ώρα θα την φας με τέτοιους δρόμους που έχει, τουλάχιστον ας ζεις σαν άνθρωπος Βλεπω μιλάς εντελώς θεωρητικά, απλα με το πως νομίζεις ότι ειναι τα πράγματα. Νέα Μάκρη ειναι απαράδεκτη και δεν προβλέπεται να γίνει καλύτερη. Για τον ts. Το να πας σε μια εντελως αλλη πόλη ειναι εξίσου δύσκολο με το να πας σε μια πόλη στο εξωτερικό. Στην αρχή ειναι δύσκολο και θέλει υπομονή για να στρώσουν τα πράγματα. Το να πας σε μια πόλη για 15 μερες ειναι εντελως διαφορετικό απο να πας να μείνεις μονιμα. Δεν πιστεύω οτι θα σε βοηθήσει να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Τελος το θέμα ειναι τοσο προσωπικό που πολύ δύσκολα μπορεί καποιος να σε βοηθήσει. Νεος εισαι, διαλεξε μια πολη της επαρχίας που νομίζεις οτι ειναι οκ ή αρκετά μεγάλη και δωσε της ενα δυο χρόνια. Αν δεν σου κάνει, πηγαινε αλλου.
tutuyo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Xvipes είπε Νοίκιασε airbnb από 1 μήνα για κάθε περιοχή που σου αρέσει(φρόντισε να ρωτάς αν έχει δικό του router το σπίτι και τι γραμμή για να είσαι οκ με την δουλειά) και ζήστην σα να έμενες εκεί. Μόνο έτσι θα πάρεις μια γεύση για το αν θα ήθελες να μείνεις. αυτην ειναι μια εξαιρετικη συμβουλη Προσωπικα επειδη ειμαι στο ιδιο ψαξιμο με τον TS, εχω σχεδον καταληξει για Χαλκιδα Επαρχια, θαλασσα, αρκετα κοντα στην Αθηνα για να κατεβεις για ενα θεατρο-συναυλια-αγωνα-βολτα αλλα και αρκετα μακρυα για να εισαι σε ρυθμους επαρχιας 1
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Macosj είπε Για την Αθήνα μόνο μια λύση υπάρχει. Απόλυτη ισοπέδωση και χτίσιμο από την αρχή από το Σούνιο και πάνω. Η Αθήνα δεν είναι ωραία ούτε στα πρότυπα πόλης μέσης ανατολής πόσο μάλλον Ευρώπης. Εγώ προτιμούσα να μένω νέα μάκρη και να κάνω 1 ώρα να πάω δουλειά πάρα να μένω στην Αθήνα. Ούτως ή άλλως από όπου και να ξεκινήσεις πάλι την ώρα θα την φας με τέτοιους δρόμους που έχει, τουλάχιστον ας ζεις σαν άνθρωπος Και επειδη εσύ καθώς και άλλοι τόσοι θέλουνε να πάνε Νέα Μάκρη η θα προτιμούσαν να έμεναν εκεί κι ας έκαναν ώρες στην δουλειά, υπάρχει μεριδα του κόσμου έχει μεταφερθεί σε εκείνες τις μακρυνες περιοχές, θα υπάρξει η ανάγκη να χτιστούν νεα κτίρια εκεί, μετά από 20 χρόνια θα έχει γίνει το υπόλοιπο Αττικής σαν τα σημερινά ΒΠ. Το 70-90 έφευγαν μαζικά από το κέντρο προς τα ΒΠ, έχω φωτογραφίες της γιαγιάς μου από μέρη σε Κηφισιά και Μαρούσι το 70 και ήταν λες και βρισκόσουν σε χωριό της επαρχίας. 3 ώρες πριν, GrKata είπε Μεσα στο καλοκαιρι και απο Σεπτεμβρη αυτο ακριβως σκεφτομαι να κανω. Ηδη εχω κλεισει να παω 20 μερες Καλαματα και λογω φιλου θα φιλοξενηθω και κανα μηνα Γιαννενα το Σεπτεμβρη, ξερω οτι λογω και τουρισμου και καλοκαιριου δεν ειναι και η καλυτερη περιοδος να βγαλεις σιγουρα συμπερασματα, αλλα τουλαχιστον θα παρω μια γευση. Η λύση με το airbnb είναι καλή. Τα Γιάννενα θα σου αρεσουν σίγουρα. Τον Χειμώνα ειδικά σε περιόδους που χιονίζει και πέριξ της λίμνης δημιουργείται ένα νωχελικο τοπίο. Βέβαια, είναι βαρύς ο Χειμωνάς....
NoNameNoFame Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Στις 25/6/2022 στις 7:12 ΜΜ, soundou είπε ελα ξανθη-κομοτηνη να παντρευτεις κιολας.ζωαρα φτηνα ολα εξοδοι αρκετοι Πήγα Κομοτηνή Ξάνθη Θεσσαλονίκη Βόλο Ηράκλειο Χανιά Λεμεσό Λαρνακα Πάφο τους τελευταίους 2 μήνες κ μπορω να πω ό,τι δεν εχω δει πουθενά αλλού τόσες γκομενες με κολάν όσες είδα στην Κομοτηνή. Πιο πολύ μου άρεσε το Ηράκλειο η Λεμεσός και η Λάρνακα. Αλλά ρε μπρο Κομοτηνή γίνεται Χαμός. 1
basilis_k6 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 στην ηλικια σου θα πηγαινα καθε 3μηνο-6μηνο σε αλλη πολη. χαλαρα ομως! αργοτερα σε νησι και μονο νησι. ελαχιστες πολεις ειναι οντως ωραιες να ζεις.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Τα Γιάννενα θα σου αρεσουν σίγουρα. Τον Χειμώνα ειδικά σε περιόδους που χιονίζει και πέριξ της λίμνης δημιουργείται ένα νωχελικο τοπίο. Βέβαια, είναι βαρύς ο Χειμωνάς.... Στα Γιαννενα χιονιζει σπανια. Να το στρωσει καλα μια φορα στα 3-4 χρονια. Τρως ομως απειρο κρυο. Τα Γιαννενα το φθινοπωρο και τον χειμωνα εχουν επισης συχνα ομιχλη, μιλαμε για σκηνικο Αγγελοπουλου! Ειναι μια ζωντανη πολη με περιπου 20.000 φοιτητες και χιλιαδες νεους εργαζομενους στο πανεπιστημιο, στα νοσοκομεια αλλα και σε πολλες εταιριες που εχουν περιξ. Ειναι μια πολη σε ξεκαθαρα ανοδικη πορεία. Εχουν πολλα μαγαζια για φαγητο και ποτο ενω και για ψωνια εχουν τα βασικα. Θεωρω οτι αν θελει κανεις καποια πολη πιο μικρη απο Θεσσαλονικη αλλα να εχει τα βασικα, ειδικα για εναν νεο ανθρωπο, ειναι εξαιρετικη επιλογη. Ενα επιπλεον συν ειναι οτι η γεωγραφικη απομονωση εχει σπασει με Ιονια-Εγνατια και το αναβαθμισμενο αεροδρομιο. Αρνητικα: Η πιο κοντινη παραλια ειναι 1 ωρα με το αμαξι. Βρεχει πολυ συχνα, και αμα πιασει θα ριξει οτι ριχνει στην Αθηνα σε 1 μηνες. Αρκετο κρυο το χειμωνα. Καποια επιπλεον θετικα: Εχεις πολλες επιλογες για βολτες-διημερα βλεπε Ζαγοροχωρια, Βασιλιτσα, Πρεβεζα, Κερκυρα κλπ. Αξιζει να αγορασεις σπιτι. Πολλες γυναικες. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από OxiGiannisGiannakis
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 57 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Στα Γιαννενα χιονιζει σπανια. Να το στρωσει καλα μια φορα στα 3-4 χρονια. Τρως ομως απειρο κρυο. Τα Γιαννενα το φθινοπωρο και τον χειμωνα εχουν επισης συχνα ομιχλη, μιλαμε για σκηνικο Αγγελοπουλου! Ειναι μια ζωντανη πολη με περιπου 20.000 φοιτητες και χιλιαδες νεους εργαζομενους στο πανεπιστημιο, στα νοσοκομεια αλλα και σε πολλες εταιριες που εχουν περιξ. Ειναι μια πολη σε ξεκαθαρα ανοδικη πορεία. Εχουν πολλα μαγαζια για φαγητο και ποτο ενω και για ψωνια εχουν τα βασικα. Θεωρω οτι αν θελει κανεις καποια πολη πιο μικρη απο Θεσσαλονικη αλλα να εχει τα βασικα, ειδικα για εναν νεο ανθρωπο, ειναι εξαιρετικη επιλογη. Ενα επιπλεον συν ειναι οτι η γεωγραφικη απομονωση εχει σπασει με Ιονια-Εγνατια και το αναβαθμισμενο αεροδρομιο. Αρνητικα: Η πιο κοντινη παραλια ειναι 1 ωρα με το αμαξι. Βρεχει πολυ συχνα, και αμα πιασει θα ριξει οτι ριχνει στην Αθηνα σε 1 μηνες. Αρκετο κρυο το χειμωνα. Καποια επιπλεον θετικα: Εχεις πολλες επιλογες για βολτες-διημερα βλεπε Ζαγοροχωρια, Βασιλιτσα, Πρεβεζα, Κερκυρα κλπ. Αξιζει να αγορασεις σπιτι. Πολλες γυναικες. Δεν ήξερα πως χιονίζει τόσο σπάνια, άλλη εικόνα στο μυαλο μου πως ρίχνει κάθε χρόνο και το στρώνει καλά παντού. Και αυτό με τους φοιτητές δεν το περίμενα, 20000 είναι πάρα πολλοί για τέτοια πόλη, θετικό πάντως για την πόλη. 1
bill999r Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Στις 25/6/2022 στις 11:49 ΜΜ, MrRush είπε Αθήνα είναι ο βόθρος Ναι είναι βόθρος... όπως και η Θεσσαλονίκη, όπως και κάθε πόλη με πληθυσμό άνω του εκατομμύριου. Δυστυχώς σε όσες πρωτεύουσες κ να έχω ταξιδέψει (οκ εκτός της Βέρνης) πάντα νιώθω το ίδιο αίσθημα μιζέριας κ ανασφάλειας που νιώθεις όταν περπατάς κέντρο Αθήνας. Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλο το ποστ. Η χώρα έχει τα χάλια της και το μέλλον είναι δυσοίωνο, ειδικά με τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται σε παιδεία και υγεία. Όμως σκέψου ότι το ίδιο δυσοίωνο είναι για όλες τις χώρες. Ο κόσμος έχει πάρει λάθος στροφή και τα πράγματα είναι σκατα ακόμη κ σε χώρες που θεωρούσαμε οργανωμένες. Για μένα η ελληνική επαρχία προς το παρόν μπορεί να σου παρέχει αξιοπρεπή ποιότητα ζωής ακόμη κ σε σχέση με το εξωτερικό. Οι άνθρωποι παντού σκατοψυχοι ήταν, είναι κ θα είναι κ πάντα θα έχεις λίγους κ καλούς. Έζησα στην Αθήνα για 16 χρόνια περίπου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια που δεν είχα υποχρεώσεις δεν μου έκανε ούτε ζέστη ούτε κρύο, αλλά όταν απέκτησα οικογένεια κατάλαβα ότι θα ταλαιπωρηθουμε οικογενειακώς. Μετακόμισα σε επαρχία και βρήκα την υγειά μου. 2 1
rodosf1 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Να πω κ εγω δύο πράγματα για την πόλη που ζω, τη Ρόδο. Το νησί έχει πολλά θετικά οπως ηπιότερο κλίμα (χιόνι μια φορά στα 30 χρόνια φέτος, άρα έχεις περιθώριο ), λίγο κρύο κ ήπια ζέστη λόγω θάλασσας το καλοκαίρι, έχει τη θάλασσα, το απόλυτο αγχολυτικό σε απόσταση βολής ή περιπάτου όπου κ να είσαι (80+ ημέρες θα πηγαίνεις για μπάνιο μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες κ αυτό αν βαριέσαι να πηγαίνεις κάθε μέρα) και όμορφες βόλτες σε φύση κλπ, καλή ζωή στα μεγάλα νησιά (όχι το αρρωστημενο της Μυκόνου - Σαντορίνης που είναι σαν να μεταφέρεται εκεί η Αθηνα το καλοκαίρι), από υπηρεσίες πρακτικά σχεδόν τα πάντα κ μέσω gov πλέον όλα πολύ καλύτερα, γραμμές ίντερνετ fiber και στα χωριά ακόμα, συγκοινωνία με 9 πτήσεις καθημερινά για Αθήνα κ 2 για Θεσσαλονίκη 1 για Ηράκλειο κ εντός σαιζόν με όλο τον κόσμο εύκολα πρόσβαση, θα γυρίσεις πολύ φτηνά όλους τους προορισμούς από εδώ κ είναι καλό να ξέρεις ότι υπάρχει αυτό. Αλλά...... το μεγάλο αλλά είναι η κατάσταση στον τομέα της υγείας αν βασιστείς στο νοσοκομείο που το έχουν κυριολεκτικά εγκαταλείψει τα τελευταία 3 χρόνια σε προσλήψεις κ λειτουργεί κάτω από το 50% της δυναμικότητας κ παροχών. Υπάρχει βέβαια ιδιωτικό νοσοκομείο κ κλινικές έξω κ αν θες με αυτά είσαι αρκετά καλυμμένος, ειδικά αν έχεις ιδιωτική ασφάλιση. Σε καλύτερη κατάσταση είναι το Ηράκλειο από τη Ρόδο λόγω Πανεπιστημιακου ΓΝ αλλά έχει τα μείον της μεγάλης πόλης, κίνησης, απόσταση 20+ λεπτά από θάλασσα που είναι πήχτρα συν ότι πρέπει να αντέχεις την λόξα ορισμένων κρητικών με την Κρήτη κλπ. Τα ενοίκια στη Ρόδο είναι υψηλότερα από Αθήνα, δυάρι στα 350-450 συνήθως παίζει κ μονοκατοικία από 450(σπάνιο) έως.... όσο θες. Προφανώς κ εδω λειτούργησε ο νόμος του airbnb κ πολλά σπίτια δε δίνονται καλοκαίρι, αλλά αυτά δε θα τα βρεις έτσι κ αλλιώς αφού η σαιζόν είναι πρακτικά Μάρτιο - Νοέμβριο λόγω καλού καιρού. Στο δρόμο θες όχημα δικό σου οπωσδήποτε γιατί το καλοκαίρι ο τουρισμός είναι πολύς κ τα λεωφορεία γεμάτα, το χειμώνα είναι σούπερ χαλαρά πάντως η μετακίνηση με ΜΜΜ. Οδηγική συμπεριφορά όπως σε κάθε επαρχία, ψιλοχαλι, δρόμοι παρόμοια κ ποιότητα ανθρώπων ανάλογα που θα πέσεις. Έχω πέσει σε καλούς ανθρώπους παντού, το διαφορετικό της Αθήνας είναι ότι λόγω ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις επιζεί ο καλύτερος επαγγελματισμος προς τον πελάτη περισσότερο από τις επιχειρήσεις της περιφέρειας, η κατάσταση ομως έχει βελτιωθεί τελευταία. So, ναι απόλυτα δεν υπάρχει, είναι θέμα γούστου, εμένα η Αθήνα πχ μ αρέσει πολύ, έχει όμως κάποια αρνητικά που δεν μπορώ να συμβιβαστώ για πολύ, όπως την ατελείωτη πολυκοσμία σε ότι αξίζει, πάρκα κλπ. Άλλους δεν τους χαλάει οπότε πάσο. Κάνε λοιπόν όπως ειπώθηκε αφού είσαι remote ένα fun tour σε airbnb για κανένα χρόνο κ ιδανικά να πας και in και out οf season στις περιοχές που θες να δεις διαφορές και θα έχεις αρκετά καλή εικόνα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα