Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λάρισα από ποιότητα ζωής είναι καλά και μια ζωντανή πόλη και Ξάνθη είναι καλή επιλογή. Αν και η επιλογή είναι υποκειμενική διότι ο καθένας έχει διαφορετικά στάνταρ. 

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγώ ψάχνομαι να φύγω από Αθήνα.

Μιά ζωή Κάτω Πατήσια και τώρα Άγιο Ελευθέριο. Δεν αντέχεται άλλο. 

Δεν έχω που να πάω μιά ανθρώπινη βόλτα με το παιδί μου.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει χειρότερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη από την Αθήνα.

Προσωπικά κοιτάω προς Θέρμη.

• Like 2
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bonepeeler είπε

Και εγώ ψάχνομαι να φύγω από Αθήνα.

Μιά ζωή Κάτω Πατήσια και τώρα Άγιο Ελευθέριο. Δεν αντέχεται άλλο. 

Δεν έχω που να πάω μιά ανθρώπινη βόλτα με το παιδί μου.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει χειρότερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη από την Αθήνα.

Προσωπικά κοιτάω προς Θέρμη.

Και γιατί επέλεξες εκείνα τα μέρη και δεν έψαξες άλλες περιοχές; Ήταν εκεί το πατρικό σου; Σε άλλες περιοχές μια χαρά ζωή έχει ο κόσμος και βγαίνει και βόλτα με τα παιδιά του.

• Confused 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Και γιατί επέλεξες εκείνα τα μέρη και δεν έψαξες άλλες περιοχές; Ήταν εκεί το πατρικό σου; Σε άλλες περιοχές μια χαρά ζωή έχει ο κόσμος και βγαίνει και βόλτα με τα παιδιά του.

Εδώ ήταν το πατρικό.

Έπειτα μετά από τις κατραπακιές που έφαγα όταν έψαχνα για ενοίκιο, έμεινα Άγιο Ελευθέριο ώστε να έχω τουλάχιστον πάρκινγκ και αυτόνομη θέρμανση το χειμώνα. Κάτι που μέχρι τα 1000 ευρώ ενοίκιο που έψαχνα, δε βρήκα. Το τι είδαν τα μάτια μου, δεν παίζεται. Μπορώ να πω πως ήμουν και τυχερός.

Τώρα με το παιδί, έχουν αλλάξει τα πράματα. Ζητάω το κάτι παραπάνω. Αλλά δεν το βρίσκω. Όχι σε νορμάλ τιμές τουλάχιστον.

Επίσης ψάχνομαι πιά μόνο για μονοκατοικία και ευτυχώς έχω την οικονομική άνεση προς το παρών για να ψάξω κάτι καλύτερο αλλά όχι στην Αθήνα. 

Υπάρχουν μερικά μέρη για να πας με το παιδί σου αλλά είναι τόσο λίγα που δεν είναι τυχαίο πως είναι μόνιμα πηγμένα από κόσμο. Μιλάω για πάρκα για να περπατήσεις και όχι κλειστούς χώρους.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψηφο δαγκωτο σε Γιαννενα η Βολο. Μικρομεγαλες σαν πολεις, ζωντανες, με νεο κοσμο, καλη συγκοινωνια-μεταφορες, καλα νοσοκομεια και πολλους γιατρους. Και οι δυο πολεις ειναι σε ανοδικη φαση ενω και αν αποφασισεις να αφορασεις και σπιτι η αξια του θα αυξανεται.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bonepeeler είπε

Εδώ ήταν το πατρικό.

Έπειτα μετά από τις κατραπακιές που έφαγα όταν έψαχνα για ενοίκιο, έμεινα Άγιο Ελευθέριο ώστε να έχω τουλάχιστον πάρκινγκ και αυτόνομη θέρμανση το χειμώνα. Κάτι που μέχρι τα 1000 ευρώ ενοίκιο που έψαχνα, δε βρήκα. Το τι είδαν τα μάτια μου, δεν παίζεται. Μπορώ να πω πως ήμουν και τυχερός.

Τώρα με το παιδί, έχουν αλλάξει τα πράματα. Ζητάω το κάτι παραπάνω. Αλλά δεν το βρίσκω. Όχι σε νορμάλ τιμές τουλάχιστον.

Επίσης ψάχνομαι πιά μόνο για μονοκατοικία και ευτυχώς έχω την οικονομική άνεση προς το παρών για να ψάξω κάτι καλύτερο αλλά όχι στην Αθήνα. 

Υπάρχουν μερικά μέρη για να πας με το παιδί σου αλλά είναι τόσο λίγα που δεν είναι τυχαίο πως είναι μόνιμα πηγμένα από κόσμο. Μιλάω για πάρκα για να περπατήσεις και όχι κλειστούς χώρους.

Υπάρχουν άπειρα διαμερίσματα σε περιοχές και με αρκετά τμ που είναι κάτω από 1000 ευρώ. Η μονοκατοικία θα έχει αυξημένο ενοικιο αυτό το καταλαβαίνω, αλλά μου κάνει εντύπωση να μην βρίσκεις ούτε μια μικρή μονοκατοικία με κάτω από 1000 ευρώ. 

Τα Πατήσια και ο Άγιος Ελευθέριος είναι πυκνοκατοικημενες περιοχές με παλιά κτήρια και πάσχουν σε διάφορα ζητήματα όσο και το κέντρο γενικά, υπάρχουν όμως πολλές άλλες περιοχές στα προάστια, Αγ. Δημήτριος, Μπραχάμι, Πεύκη, ΒΠ όχι προς Κηφισιά και πιο βόρεια, δεν γίνεται να μην σε καλύπτει τίποτα σε ολόκληρη Αθήνα με ταβάνι ως 1000 ευρώ. 

Αρκετός κόσμος στην Αθήνα ζει σχετικά ικανοποιητικά στις περιοχές που μένει ο καθένας, παράπονα υπάρχουν σε λογικά πλαίσια. Μην τα παίρνουμε όλα τόσο αρνητικά επειδή τα βλέπουμε εμείς έτσι. Τώρα αν οι βλέψεις σου είναι η διαβίωση σε μέρος κοντά στην φύση χωρίς πολλούς ανθρώπους, το χωριό είναι μονόδρομος. Πάρκα όπου και να πας κόσμο θα δεις όσο να ναι, δεν είναι άδεια. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ Αργυρούπολη που μεγάλωσα που είναι πιο ήρεμα, δεν την παλευα μετακίνηση στο κέντρο και γύρω περιοχές. Αν πήγαινα για δουλειά Πατήσια, Κέντρο, Πειραιά, έλεγα πραγματικά πως γίνεται να μένεις σε τέτοιες περιοχές. Πολύ βρώμα και ποιότητα ζωής 0.

Επίσης αυτοί που θέλετε να έρθετε Αθήνα ξανασκεφτείτε το γιατί οι μετακινήσεις με το αμάξι δεν παλεύονται. Παίζει να έχω αποκτήσει ψυχολογικά μόνο από την κίνηση.

Από καραντίνα και μετά έχω μετακομίσει Πόρτο Ράφτη, 30 λεπτά από Αθήνα και μόνο η απογευματινή βόλτα στη θάλασσα κάνει την απόσταση να αξίζει.

Επεξ/σία από Swimmer21
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Υπάρχουν άπειρα διαμερίσματα σε περιοχές και με αρκετά τμ που είναι κάτω από 1000 ευρώ. Η μονοκατοικία θα έχει αυξημένο ενοικιο αυτό το καταλαβαίνω, αλλά μου κάνει εντύπωση να μην βρίσκεις ούτε μια μικρή μονοκατοικία με κάτω από 1000 ευρώ. 

Τα Πατήσια και ο Άγιος Ελευθέριος είναι πυκνοκατοικημενες περιοχές με παλιά κτήρια και πάσχουν σε διάφορα ζητήματα όσο και το κέντρο γενικά, υπάρχουν όμως πολλές άλλες περιοχές στα προάστια, Αγ. Δημήτριος, Μπραχάμι, Πεύκη, ΒΠ όχι προς Κηφισιά και πιο βόρεια, δεν γίνεται να μην σε καλύπτει τίποτα σε ολόκληρη Αθήνα με ταβάνι ως 1000 ευρώ. 

Αρκετός κόσμος στην Αθήνα ζει σχετικά ικανοποιητικά στις περιοχές που μένει ο καθένας, παράπονα υπάρχουν σε λογικά πλαίσια. Μην τα παίρνουμε όλα τόσο αρνητικά επειδή τα βλέπουμε εμείς έτσι. Τώρα αν οι βλέψεις σου είναι η διαβίωση σε μέρος κοντά στην φύση χωρίς πολλούς ανθρώπους, το χωριό είναι μονόδρομος. Πάρκα όπου και να πας κόσμο θα δεις όσο να ναι, δεν είναι άδεια. 

Εμενα σε διπλοκατοικία στο Δάσος Χαϊδαρίου για 6 χρόνια, μέσω γνωριμίας και όχι έχοντας όντως λεφτά για να ζω Δάσος. Φοβερή περιοχή, καινούργια κτήρια, βίλες κλπ. Δούλευα Σύνταγμα και επίσης δούλευα και Ηράκλειο. Οι μετακινήσεις ήταν κόλαση είτε με αμάξι είτε χωρίς (μέσα ή 30-40χμ πέρα δώθε με ποδήλατο όταν δούλευα Ηράκλειο) και πάντοτε όταν έβγαινα από το Δάσος η παρακμή άρχιζε να χτυπάει πάρα πολύ άσχημα. Ειδικά όταν έπρεπε να πάω σε περιοχές κεντρικές για το οτιδήποτε (Ομόνοια, Πατήσια, Βικτώρια, Μεταξουργείο) σιχαινόμουν μέχρι και τον αέρα που ανέπνεα.

Η Αθήνα είναι πλέον τόσο πυκονοκατοικημένη που δεν αξίζει να μένεις. Το κέντρο ζέχνει, οι άνθρωποι είναι μίζεροι και σκατόψυχοι, όλοι έχουν δυστυχώς καταστρέψει την ψυχική τους υγεία λόγω της κατάστασης που επικρατεί και έχει φτάσει σε κόστος ζωής την, εξαιρετική σε ποιότητα ζωής, Βαρκελώνη. Η αρχιτεκτονική είναι για τα μπάζα, κτήρια του 70 που είναι τσιμεντένια κουτιά, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι, οδηγοί που αν σε δουν σε διάβαση με πράσινο δεν σε σέβονται, συγκοινωνία που δουλεύει όποτε και όπως θέλει (λεωφορεία κυρίως) κλπ. 

Τέλος, χωρίς αμάξι δεν κάνεις τίποτα (γιατί συγκοινωνία κλείνει 12) αλλά με αμάξι κολλάς σε κίνηση και καις χρόνο από την ζωή σου.

Η Αθήνα είναι ο βόθρος των Ευρωπαϊκών πρωτευουσών και ο μόνος τρόπος να ζεις καλά σε αυτήν είναι να μένεις σε προάστιο ή σε τοπ περιοχή και να μην πηγαίνεις πουθενά αλλού.

Φυσικά αυτή είναι η δική μου άποψη και όχι γενική αλήθεια όμως έχοντας ταξιδέψει αρκετά, θεωρώ πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

• Like 16
  • Thanks 4
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MrRush είπε

Εμενα σε διπλοκατοικία στο Δάσος Χαϊδαρίου για 6 χρόνια, μέσω γνωριμίας και όχι έχοντας όντως λεφτά για να ζω Δάσος. Φοβερή περιοχή, καινούργια κτήρια, βίλες κλπ. Δούλευα Σύνταγμα και επίσης δούλευα και Ηράκλειο. Οι μετακινήσεις ήταν κόλαση είτε με αμάξι είτε χωρίς (μέσα ή 30-40χμ πέρα δώθε με ποδήλατο όταν δούλευα Ηράκλειο) και πάντοτε όταν έβγαινα από το Δάσος η παρακμή άρχιζε να χτυπάει πάρα πολύ άσχημα. Ειδικά όταν έπρεπε να πάω σε περιοχές κεντρικές για το οτιδήποτε (Ομόνοια, Πατήσια, Βικτώρια, Μεταξουργείο) σιχαινόμουν μέχρι και τον αέρα που ανέπνεα.

Η Αθήνα είναι πλέον τόσο πυκονοκατοικημένη που δεν αξίζει να μένεις. Το κέντρο ζέχνει, οι άνθρωποι είναι μίζεροι και σκατόψυχοι, όλοι έχουν δυστυχώς καταστρέψει την ψυχική τους υγεία λόγω της κατάστασης που επικρατεί και έχει φτάσει σε κόστος ζωής την, εξαιρετική σε ποιότητα ζωής, Βαρκελώνη. Η αρχιτεκτονική είναι για τα μπάζα, κτήρια του 70 που είναι τσιμεντένια κουτιά, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι, οδηγοί που αν σε δουν σε διάβαση με πράσινο δεν σε σέβονται, συγκοινωνία που δουλεύει όποτε και όπως θέλει (λεωφορεία κυρίως) κλπ. 

Τέλος, χωρίς αμάξι δεν κάνεις τίποτα (γιατί συγκοινωνία κλείνει 12) αλλά με αμάξι κολλάς σε κίνηση και καις χρόνο από την ζωή σου.

Η Αθήνα είναι ο βόθρος των Ευρωπαϊκών πρωτευουσών και ο μόνος τρόπος να ζεις καλά σε αυτήν είναι να μένεις σε προάστιο ή σε τοπ περιοχή και να μην πηγαίνεις πουθενά αλλού.

Φυσικά αυτή είναι η δική μου άποψη και όχι γενική αλήθεια όμως έχοντας ταξιδέψει αρκετά, θεωρώ πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Είναι η δική σου οπτική, όχι απαραίτητα και της πλειοψηφίας. Τραβηγμένη θα την έλεγα και αποτυπώνει περισσότερο τον τόνο της απογοήτευσης σου παρά την πραγματικότητα. 

Εγώ μεγάλωσα παιδικά χρόνια σε Πεύκη και πέριξ του ΚΑΤ, φύγαμε για οικογενειακους και άλλους λόγους στα Εξάρχεια και από τότε δεν ξαναφύγω από εδώ, έκανα φίλους παρέες και μου άρεσε σε σχεση με ΒΠ που δεν μου άρεσαν καθόλου, έχεις απλά την ησυχία σου αλλά μέχρι εκεί, κήποι δεντρα πράσινο πάρκα  και τέτοια δεν αρκούν για να με κάνουν να νιώσω καλά.

Το θέμα της δουλειάς είναι πρόβλημα, και εξωτερικό όμως να έμενες είναι χαώδεις οι πόλεις, απλά δίνουν καλές λυσεις με τα ΜΜΜ. Εμείς πάντως μια χαρά την βγάζουμε χωρίς αμάξι αλλά έχουμε σχεδόν τα πάντα δίπλα μας, αν κάτι δεν μπορούμε τοτε παίρνουμε ταξί, στα προάστια είναι πιο δύσκολο, το αμάξι το θεωρώ απολύτως απαραίτητο αν το απαιτεί ο εργοδότης η μόνο αν έχεις παιδί. Γνωρίζω αρκετά άτομα και μεταναστες που μεταφέρονται με τα παιδιά τους με τα ΜΜΜ, οπότε ας μην είμαστε απόλυτοι και να μην γκρινιάζουμε για τα πάντα, θα μου πεις ότι τα ΜΜΜ είναι σκατα και τυχόν δουλειες η μετακινήσεις με αυτά είναι σπάσιμο νεύρων, παρακμή, ταλαιπωρία ειδικά με μικρό παιδί και καρότσι ούτε λόγος, είναι μια σεβαστή αποψη που την ακούω, είναι λογικό να θέλει κάποιος το αυτοκίνητο του για κάποιες δουλειές και να μην του βγαίνει η πίστη με τα ΜΜΜ, θα ακούσεις για άλλους όμως που μια χαρά κάνουν τις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με αυτά. 

Το πρόβλημα με τα παλιά κτίρια δεν το γλιτώνεις όπου και να πας διότι όλα παλαιωνουν. Η διαφορά με το εξωτερικό είναι τόσο η αρχιτεκτονική που συμφωνώ όσο και ότι γίνεται συντήρηση που εδώ την αμελουμε για διάφορους λόγους. 

Η Αθήνα συγκρίνεται μόνο με πόλεις των Βαλκανίων της μέσης Ανατολης και της Λατινικής Αμερικής, δεν υπάρχει σύγκριση με Δ. Ευρώπη και το άλλο μέρος του Ατλαντικού ΗΠΑ Καναδά κτλ. 

Στα περί σκατοψυχιας θα με βρεις αντίθετο και τα θεωρώ υπερβολές, για να το θέσω και αλλιώς το ίδιο σκατοψυχια θα βρεις και στην επαρχία. Για εξωτερικό δεν υπάρχει σύγκριση διότι ανέκαθεν τα οικομκκα και η ποιότητα ζωής ήτανε καλύτερα της Ελλάδας οπότε και αυτό αποτυπώνεται στην συμπεριφορα των πολιτών, είναι αρκετή η μιζέρια και τα προβλήματα που περάσαμε 12 χρόνια τώρα και θα συνεχίσουν δίχως σταματημό κατ' εμέ. 

Ο καθένας ας κοιτάξει να διασφαλίσει την ζωη του όπως μπορεί και όσο αντέξει. 

Δημοσ.

Είναι η δική σου οπτική, όχι απαραίτητα και της πλειοψηφίας. Τραβηγμένη θα την έλεγα και αποτυπώνει περισσότερο τον τόνο της απογοήτευσης σου παρά την πραγματικότητα. 

2 ώρες πριν, MrRush είπε

Γνωρίζω αρκετά άτομα και μεταναστες που μεταφέρονται με τα παιδιά τους με τα ΜΜΜ, οπότε ας μην είμαστε απόλυτοι και να μην γκρινιάζουμε για τα πάντα, θα μου πεις ότι τα ΜΜΜ είναι σκατα και τυχόν δουλειες η μετακινήσεις με αυτά είναι σπάσιμο νεύρων, παρακμή, ταλαιπωρία ειδικά με μικρό παιδί και καρότσι ούτε λόγος, είναι μια σεβαστή αποψη που την ακούω, είναι λογικό να θέλει κάποιος το αυτοκίνητο του για κάποιες δουλειές και να μην του βγαίνει η πίστη με τα ΜΜΜ, θα ακούσεις για άλλους όμως που μια χαρά κάνουν τις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με αυτά. 

Κινούμουν σχεδόν αποκλειστικά με ΜΜΜ όσο ήμουν Αθήνα και πάντα έπρεπε να πάρω λεωφορείο που έφευγε από την περιοχή μου και με πήγαινε σε μετρό. Στα ΜΜΜ της Αθήνας για να δεις λεωφορείο πρέπει να κάνεις τάμα, ειδικά καλοκαίρι που απλά κάνουν skip τα δρομολόγια όποτε τους κατέβει. Όταν έρχονται, μέσα μπαίνουν γύφτοι με καρότσια με πράγματα και 3-4 σακούλες, πρεζόνια το βράδυ και έχουν το πράμα στην σακούλα και το ετοιμάζουν για κατανάλωση όταν κατέβουν, κατουρημένοι άστεγοι όπου βρωμάει όλο το λεωφορείο και οι οδηγοί δεν κάνουν τίποτα. Έχω δει άτομο να βγαίνει από το λεωφορείο που έπαιρνα κάθε μέρα για 6 χρόνια και να αρπάζει τσάντα κοπέλας που περίμενε να μπει και άλλα πολλά παλαβά. Άλλωστε όπως είπες

Εμείς πάντως μια χαρά την βγάζουμε χωρίς αμάξι αλλά έχουμε σχεδόν τα πάντα δίπλα μας

άρα δεν έχεις ζήσει σε τέτοιο βαθμό τι θα πει ΜΜΜ.

Η Αθήνα συγκρίνεται μόνο με πόλεις των Βαλκανίων της μέσης Ανατολης και της Λατινικής Αμερικής, δεν υπάρχει σύγκριση με Δ. Ευρώπη και το άλλο μέρος του Ατλαντικού ΗΠΑ Καναδά κτλ. 

My point, δεν θα έμενα ποτέ σε τέτοια χώρα(και Ελλάδα σύντομα αντίο), θα πρόσθετα πως η οδήγηση μας θυμίζει Ινδία, μόνο τα γαϊδούρια λείπουν από τους δρόμους. Απλά δεν είναι πόλη στα πρότυπα της ΕΕ η Αθήνα (ούτε η Ελλάδα είναι χώρα στα πρότυπα της ΕΕ) και όσο φεύγεις πονάει να γυρίζεις πίσω και να αντικρύζεις αυτό που υπάρχει εδώ.

Στα περί σκατοψυχιας θα με βρεις αντίθετο και τα θεωρώ υπερβολές, για να το θέσω και αλλιώς το ίδιο σκατοψυχια θα βρεις και στην επαρχία.

Η σκατοψυχιά υπάρχει μεν και στην επαρχιά αλλά στην Αθήνα κορυφώνεται γιατί έχεις άτομα που παίρνουν 700 ευρώ και πρέπει να ζήσουν κάπως με αυτά τα ψίχουλα, όταν νοικιάζονται σπίτια που δεν γίνεται να κατοικήσεις για ελάχιστο ενοίκιο των 200 ευρώ. Πως να μην είναι σκατόψυχοι και μίζεροι οι άνθρωποι όταν με το ζόρι επιβιώνουν αλλά δεν θέλουν να αφήσουν και την Αθήνα ταυτόχονα;

Για εξωτερικό δεν υπάρχει σύγκριση διότι ανέκαθεν τα οικομκκα και η ποιότητα ζωής ήτανε καλύτερα της Ελλάδας οπότε και αυτό αποτυπώνεται στην συμπεριφορα των πολιτών, είναι αρκετή η μιζέρια και τα προβλήματα που περάσαμε 12 χρόνια τώρα και θα συνεχίσουν δίχως σταματημό κατ' εμέ.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι το mindset που έχουμε στην Ελλάδα. Είμαστε ο πιο γελοίος λαός της Ευρώπης. Δεν ξέρουμε τι θα πει εργατικότητα, πάντα πάμε να την βγάλουμε στην ζούλα, δεν νοιαζόμαστε για τον άλλον, δεν εκτιμάμε την δωρεάν πανεπιστημιακή μόρφωση και έχουμε χιλιάδες αιώνιους φοιτητές που δεν λένε να πάρουν πόδι από τις σχολές, όλο καφεδάρες και ωχαδερφισμός.

Κλείνω λέγοντας πως είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε σε οικογένεια χωρίς οικονομικά προβλήματα (αλλά όχι με πλούτη), σε καταπράσινη περιοχή της επαρχίας, βρήκα κατευθείαν αυτό που ήθελα να σπουδάσω και να κάνω στην ζωή μου, δουλεύω από πριν τελειώσω με τις σπουδές ακριβώς σε αυτό που θέλω και είμαι οικονομικά ανεξάρτητος και άνετος. 

Βλέπω όμως κοντινά μου πρόσωπα που ταλαιπωρούνται και τρώνε εκμετάλλευση για να μπορούν να επιβιώνουν (όχι να ζουν, έχει διαφορά) και με πονάει το γεγονός ότι σε αυτή την χώρα αν δεν είσαι τυχερός ώστε να σου πάνε όλα ρολόι όπως εγώ ή δεν έχεις γεννηθεί σε προνομοιούχα οικογένεια, απλά δεν έχεις ελπίδα και όλα είναι εναντίον σου. Εδώ, ένα πτυχίο δεν λέει τίποτα σε κανέναν, στο εξωτερικό, ένα πτυχίο είναι μια αρχή.

• Like 10
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα το Ναυπλιο.Ποιοτητα ζωης!Μικρη πολη βεβαια αλλα πολυ ομορφη με θαλασσα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, GrKata είπε

Ως τωρα ειχα στο μυαλο μου Τρικαλα ( εχω παει πολλες φορες και μου εχει φανει μαγευτικη πολη) , Γιαννενα,  Βολο, Ξανθη, Καλαματα, Κερκυρα και Ροδο.

18 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Καλαμάτα θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Ωραία πόλη, σχετικά καινούργια , με πολλές κοντινές λύσεις για εκδρομές , καλή θάλασσα και όσο  ναναι πιο κοντά στο κέντρο της Ελλάδας δηλ στην Αθήνα για ότι χρειαστεί. 

13 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Εγω θα διαλεγα Καλαματα απο οσα ανεφερες.

Πολυ ομορφη πολη,μια μικρη μεγαλουπολη,θαλασσα σουπερ,ανεβαινεις και Βεργα για ποτακι,τριγυρω καλοι προορισμοι ( Πυλος/Στουπα/μεσα Μανη ) κινεισαι και με ποδηλατο ανετα και μπορεις να εισαι απο τη μερια της πολης στην αλλη μεσα σε 15 λεπτα.Αεροδρομιο εχουμε,καβαλας και φευγεις αμα δε σου αρεσει.

Οι Καλαματιανοι ειναι λιγο "μαγκες",κουτοπονηροι και επιθετικοι,αλλα οκ,παλευεται οσο δεν ασχολεισαι.Το σημαντικοτερο ειναι  οτι τα ενοικια εχουν ξεφυγει.

Δεν ξερω πως ειναι η κατασταση Αθηνα,αλλα για τετοια επαρχιακη πολη,το να βλεπεις διαρι στο κεντρο 400 ευρω ειναι αστειο.

Spoiler

Ειχαμε στην αρχη τα φοιτητοσπιτα,οταν η Καλαματα ειχε φουλ,φοιτητες,αλλη μια παρομοια ιστορια με τα airbnb.
Ο καθε κακομοιρης που την ειδε εισοδηματιας,επαιρνε οτι σαπιο τριαρι/τεσσαρι ειχε,το εσπαγε σε γκαρσονιερες με ενα λογαριασμο νερου/ρευματος,χρεωνε οτι ηθελε και νομιζε οτι θα πλουτισει.

Φουνταραν οι μισες σχολες και τα σπιτια ρημαξαν,ηδη ηταν ρημαγμενα αφου ο ελληναρας εκμισθωτης-νοικοκυραιος εφερνε τον ξαδερφο του να κανουν ενα βαψιμο και 2 μερεμετια αναμεσα στους μισθωτες,με αποτελεσμα να εχει ηδη σαπισει ολο το σπιτι πριν τελειωσει το αστειο με τους φοιτητες.

Μετα ηρθαν τα airbnb και απογινε το πραμα,σπιτι βρισκεις μονο Σεπτεμβρη-Μαιο ( φοιτητες και δασκαλοι-καθηγητες ) και τα υπολοιπα τα νοικιαζουν στο θεο.

Κατεβα,εχουμε και efood.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MrRush είπε

Κινούμουν σχεδόν αποκλειστικά με ΜΜΜ όσο ήμουν Αθήνα και πάντα έπρεπε να πάρω λεωφορείο που έφευγε από την περιοχή μου και με πήγαινε σε μετρό. Στα ΜΜΜ της Αθήνας για να δεις λεωφορείο πρέπει να κάνεις τάμα, ειδικά καλοκαίρι που απλά κάνουν skip τα δρομολόγια όποτε τους κατέβει. Όταν έρχονται, μέσα μπαίνουν γύφτοι με καρότσια με πράγματα και 3-4 σακούλες, πρεζόνια το βράδυ και έχουν το πράμα στην σακούλα και το ετοιμάζουν για κατανάλωση όταν κατέβουν, κατουρημένοι άστεγοι όπου βρωμάει όλο το λεωφορείο και οι οδηγοί δεν κάνουν τίποτα. Έχω δει άτομο να βγαίνει από το λεωφορείο που έπαιρνα κάθε μέρα για 6 χρόνια και να αρπάζει τσάντα κοπέλας που περίμενε να μπει και άλλα πολλά παλαβά. Άλλωστε όπως είπες

άρα δεν έχεις ζήσει σε τέτοιο βαθμό τι θα πει ΜΜΜ.

My point, δεν θα έμενα ποτέ σε τέτοια χώρα(και Ελλάδα σύντομα αντίο), θα πρόσθετα πως η οδήγηση μας θυμίζει Ινδία, μόνο τα γαϊδούρια λείπουν από τους δρόμους. Απλά δεν είναι πόλη στα πρότυπα της ΕΕ η Αθήνα (ούτε η Ελλάδα είναι χώρα στα πρότυπα της ΕΕ) και όσο φεύγεις πονάει να γυρίζεις πίσω και να αντικρύζεις αυτό που υπάρχει εδώ.

Η σκατοψυχιά υπάρχει μεν και στην επαρχιά αλλά στην Αθήνα κορυφώνεται γιατί έχεις άτομα που παίρνουν 700 ευρώ και πρέπει να ζήσουν κάπως με αυτά τα ψίχουλα, όταν νοικιάζονται σπίτια που δεν γίνεται να κατοικήσεις για ελάχιστο ενοίκιο των 200 ευρώ. Πως να μην είναι σκατόψυχοι και μίζεροι οι άνθρωποι όταν με το ζόρι επιβιώνουν αλλά δεν θέλουν να αφήσουν και την Αθήνα ταυτόχονα;

Το κυριότερο πρόβλημα είναι το mindset που έχουμε στην Ελλάδα. Είμαστε ο πιο γελοίος λαός της Ευρώπης. Δεν ξέρουμε τι θα πει εργατικότητα, πάντα πάμε να την βγάλουμε στην ζούλα, δεν νοιαζόμαστε για τον άλλον, δεν εκτιμάμε την δωρεάν πανεπιστημιακή μόρφωση και έχουμε χιλιάδες αιώνιους φοιτητές που δεν λένε να πάρουν πόδι από τις σχολές, όλο καφεδάρες και ωχαδερφισμός.

Κλείνω λέγοντας πως είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε σε οικογένεια χωρίς οικονομικά προβλήματα (αλλά όχι με πλούτη), σε καταπράσινη περιοχή της επαρχίας, βρήκα κατευθείαν αυτό που ήθελα να σπουδάσω και να κάνω στην ζωή μου, δουλεύω από πριν τελειώσω με τις σπουδές ακριβώς σε αυτό που θέλω και είμαι οικονομικά ανεξάρτητος και άνετος. 

Βλέπω όμως κοντινά μου πρόσωπα που ταλαιπωρούνται και τρώνε εκμετάλλευση για να μπορούν να επιβιώνουν (όχι να ζουν, έχει διαφορά) και με πονάει το γεγονός ότι σε αυτή την χώρα αν δεν είσαι τυχερός ώστε να σου πάνε όλα ρολόι όπως εγώ ή δεν έχεις γεννηθεί σε προνομοιούχα οικογένεια, απλά δεν έχεις ελπίδα και όλα είναι εναντίον σου. Εδώ, ένα πτυχίο δεν λέει τίποτα σε κανέναν, στο εξωτερικό, ένα πτυχίο είναι μια αρχή.

Δεν διαφωνω ιδιαίτερα σε κάτι. Μερικές επισημάνσεις. Ως σκατοψυχια δεν εννοώ την μιζερια λόγω οικονομικών και την κακή διάθεση, αλλά ας πούμε, το να ξέσπας εναντίον του διπλανού η να προσπαθείς να του κάνεις κακό. Θεωρώ ότι δεν χαρακτηρίζει την πλειοψηφία αυτό, έχω δει πολλα παραδείγματα ανθρώπων που δεν είναι έτσι οπότε δεν είναι σωστό να γενικευουμε, και ξεκάθαρα θα το συναντήσεις και εκτός Αττικής.

Στο εξωτερικό εικάζω ότι είναι σε μικρότερο βαθμό, εξαρτάται το μέρος όμως. Στενός φίλος από το σχολείο δουλεύει πολλά χρόνια πλέον στο Λονδίνο, πολλά στοιχεία της συμπεριφοράς μας δεν τα συναντάς έξω, αλλά πχ μέσα σε εργασιακους χώρους και σε συνδιαλλαγες με πελάτες θα ακούσεις διαφορά, γενικά ο κόσμος εκεί και δη οι Αγγλοι, είναι πολύ ευγενικοί αλλά δεν αποφεύγεις εντάσεις χαρακτηρισμους απειλές κτλ. Στην Λοζάνη που μένει άλλος φίλος μου λέει χαίρεσαι να ζεις και να περπατάς εκεί. 

Ο κόσμος δεν φεύγει από την Αθήνα διότι δεν θέλει να ξεβολευτει από την περιοχή και το μέρος που μεγαλωσε, κοντά από το πατρικό και τους γονείς, και αυτό δεν το θεωρώ περίεργο, η επαρχία όσο και να την προμοταρουν κάποιοι (που και εγώ αυτό θα έκανα αν εμένα σε ένα άλλο μέρος), δεν αποτελεί σοβαρή εναλλακτική εκτός ειδικών προϋποθέσεων, δεν αξίζει να πάρεις το ρισκο για πολλούς λόγους, το εξωτερικό σαφώς και αξίζει σε κάθε περιπτωση. Γνωρίζω άτομα που προτίμησαν να φύγουν επαρχία και έμειναν, γνωρίζω και άλλους τόσους μάλιστα με καταγωγή από επαρχία που ήρθαν Αθήνα για σπουδές μετά επέτρεψαν στα μέρη τους αλλά όταν παντρεύτηκαν γύρισαν στην Αθήνα πάλι. Αν δοκίμαζε πολύς κόσμος να φύγει επαρχία θα είχαμε και αύξηση ενοικίων εκεί, ανάγκες για ενίσχυση υποδομών και τοπικών ΜΜΜ που δεν είναι ούτε εκεί ικανοποιητικες, απλα μεταφέρεις ένα πρόβλημα από το ένα μέρος στο άλλο από ένα οριο και μετά. 

Στο εξωτερικό περνάς ωραία αν πας για διακοπές. Λιγότερο ωραία αν φύγεις για δουλειά, συγκατοίκηση που δεν αρέσει στον μέσο Ελληνα, υψηλές τιμές στα παντα αλλά και καλύτεροι μισθοί, ντελιβερι κτλ τα ξεχνάμε αλλά αντε να μαγειρέψει αυτός που δεν έχει μάθει να ζει ανεξάρτητα έξω, υπό πολλές συνθήκες το εξωτερικό είναι αρεστό εκ μιας πρώτης όψης, αντικειμενικά είναι καλύτερο από εδώ, με μια δεύτερη και τρίτη ματιά σε πολλά θα στραβώσει ο μέσος Έλληνας αν φύγει έξω για μετανάστευση. 

Με τα ΜΜΜ κυκλοφορούσα ως επί το πλείστον όταν ήμουν φοιτητής, μετά δεν εργάστηκα καθόλου λόγω θεμάτων υγείας, ήμουν τυχερός έπαιρνα το μέτρο από Ομόνοια κατέβαινα Μεταξουργείο και μετά τα λεωφορεία για το ΤΕΙ. Τωρα αν θες για δουλειά περιπλέκει αρκετά το θέμα. Και εξωτερικό όμως δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερη θα ήταν η μετακίνηση με τα εκεί ΜΜΜ, μερικές από τις πιο γνωστές πρωτευουσες του κόσμου έχουν πληθυσμό όσο όλη η Ελλάδα, δύσκολα αποφεύγονται τα προβλήματα και το μπάχαλο και στα ξένα ΜΜΜ, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε κάποια άποψη από άτομο που έχει εργαστεί σε πόλη του εξωτερικού να μας πει την γνώμη μου για το επίπεδο κάλυψης του πληθυσμού με τα εκεί ΜΜΜ.

Περιστατικά με κλέφτες και περίεργους γίνονται παντού, στο εξωτερικό βέβαια η πρόληψη θα είναι πολύ καλύτερη, φίλος ταξίδευε Βέλγιο όταν ζητιάνος μπήκε σε λεωφορείο, σε στσση περίμενε περιπολικο, αμέσως έσκασαν αστυνομικοι και τον έβγαλαν έξω, αυτος κάτι τους είπε και άμεσα έφαγε μια ροπαλια, τον έχωσαν στο περιπολικό και έφυγαν. 

Για φοιτητές κτλ, εδώ αναγκαστικά θα πάει στο πολιτικό η συζήτηση οπότε δεν θα γράψω πολλά, ψηφίστηκε νόμος που να τους πετάνε από τις σχολές, η ψήφος όμως του λαού αλλα ήθελε και επανήλθαν οι παλαιοί νόμοι. Τις σχολές δεν τις τελειώνουν διότι δεν έχουν θεσπιστεί πεναλτυ και ποινές οπότε σου λέει ο άλλος άσε να είμαι γραμμένος εκεί αφού έδωσα πανελλήνιες και δεν με πετάει κανένας, ε δεν φταίει ο φοιτητής και ο Έλληνας αλλά το σύστημα που του επιτελεί κάτι τέτοια. Εγώ ήμουν ο μόνος μαζί με τον κολλητό που τελειώσαμε την σχολή στην ώρα μας, κόντεψα να πάθω ψυχολογικά από το άγχος, είχα στόχο υποτροφία και την φοίτηση στο μεταπτυχιακό χωρίς κριτήρια και με έκπτωση, δυστυχώς άλλαξαν τα κριτήρια τελευταία στιγμή και δεν έτυχα κανενός θετικου μέτρου. Μια θεία μου κοντά στα 60 τελείωσε Ισπανικη φιλολογία στην ώρα της. Υπάρχουν χιλιάδες αιώνιοι φοιτητές αλλά μην γενικευουμε. 

Κοινωνική και συλλογική συνείδηση δύσκολα θα υπάρξει γιατί μεγαλώνουμε δίχως την διδαχη αυτων από το σχολείο και την οικογένεια, βέβαια ακόμα και να τα εφαρμόσει μια μερίδα πληθυσμου αυτά, θα έρθει η ίδια η ζωή να σε αλλάξει από τις αξίες αυτές σε μεγάλο βαθμό. Όταν όλοι νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, δεν βρίσκω τον λόγο να μην νοιαστω και εγώ μόνο για τον δικό μου. Το έχω γράψει και σε άλλο ποστ παλιά, φαινόμενα παραβιασεων νόμων, διαφθοράς και αδικίας η ανισοτητων είναι κατ'αρχην κατακριτέα, σε ένα ποσοστό η διαφθορά στην οποία καταφεύγει ο πολίτης προκαλείται από την αδυναμία του κράτους να επιφέρει αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ισονομια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...