Amaretos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Προχώρα με 1000 είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Στην θέση σου θα πήγαινα σε ένα χωριό κάνα μισάωρο από την πόλη για ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής! Και για μένα Καλαμάτα και Βόλος φαίνονται ωραίες επιλογές 1
GrKata Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, godfather0991 είπε Για μενα βήμα παραπέρα καθώς δεν έχεις θέμα με έλλειψη φίλων και οικογένειας θα ήταν να μετακομίσεις εξωτερικό, να γνωρίσεις μια άλλη κουλτούρα, άλλο κόσμο, εφόσον η δουλειά που κάνεις τώρα στο επιτρέπει. Δεν θεωρώ ότι βήμα παραπέρα είναι να πας επαρχία, που έχει άπειρα θέματα και δεν εννοώ μόνο όσο αναφορά εργασία, διασκέδαση, συπεριφορές κτλ. αλλά τα πλέον αυτονόητα όπως π.χ. έλλειψη νοσοκομείων & γιατρών. Μεγαλη κουβεντα, παντα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου... Αλλα θελω οσο αντεξω και μπορω, να μεινω εντος συνορων. Εχω πει οτι η μονη περιπτωση που θα φυγω χωρις δευτερη σκεψη θα ειναι η μερα που θα υπογραφει το επομενο μνημονιο. Εκει εχω ανοιξει την πορτα το επομενο ξημερωμα και ειμαι στο next scheduled flight, αλλα 10 χρονια πεταμενα στην πιο παραγωγικη ηλικια δε τα χαριζω σε κανεναν. Πολλους ψηφους εμπιστοσυνης η Καλαματα, ελπιζω να μην επηρεαζονται απο τους γνωστους τοις πασι λογους 😂
Fir3fly Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Εγώ πάλι θα προτιμούσα Κρήτη αν μετακόμιζα επαρχία, Χανιά ή Ρέθυμνο, κάπου κοντά σε θάλασσα. Σκέψου και αυτή την επιλογή. 4
elmajiko Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Λεμεσο πηγαινε εαν σε παιρνει με το ενοικιο. 1
HALF EVIL Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, GrKata είπε Μεγαλη κουβεντα, παντα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου... Αλλα θελω οσο αντεξω και μπορω, να μεινω εντος συνορων. Εχω πει οτι η μονη περιπτωση που θα φυγω χωρις δευτερη σκεψη θα ειναι η μερα που θα υπογραφει το επομενο μνημονιο. Εκει εχω ανοιξει την πορτα το επομενο ξημερωμα και ειμαι στο next scheduled flight, αλλα 10 χρονια πεταμενα στην πιο παραγωγικη ηλικια δε τα χαριζω σε κανεναν. Πολλους ψηφους εμπιστοσυνης η Καλαματα, ελπιζω να μην επηρεαζονται απο τους γνωστους τοις πασι λογους 😂 Κανόνισε μια εκδρομουλα, δες την και σχηματίζεις γνώμη. 1
giwfys Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Αν θες να αλλαξεις κατι οπως λες, εγω θα πηγαινα σε ενα νησι να δοκιμαζα..
soundou Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 ελα ξανθη-κομοτηνη να παντρευτεις κιολας.ζωαρα φτηνα ολα εξοδοι αρκετοι 1
Pokemon640 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Πριν αποφασίσεις να μετακομίσεις, δες και αν έχει καλές συνδέσεις εκεί, στη χειρότερη 200άρα VDSL, ιδανικά fiber. Έκανα το λάθος όταν επέστρεψα Ελλάδα και είχα καλά λεφτά να αγοράσω ακίνητο σε περιοχή με "έως 24" το 2013. Έχω ταξιδέψει (πάλι) για δουλειά, και όποτε επιστρέφω ξανά τα ίδια, δεν έχουν αναβαθμίσει τις γραμμές στη περιοχή μου, το ελέγχω κάθε μήνα, και μιλάμε για κέντρο Αθήνας.
christakos07 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Ωραίο θέμα. Είμαι αντίστοιχα στην ίδια θέση με τον ts. Η μόνη διαφορά είναι ότι μεγάλωσα επαρχία και δε θα σκεφτόμουν τον εαυτό μου να μεγαλώνει σε μια πόλη που δεν έχει ούτε καν κινηματογράφο, οπότε αποκλείω το ενδεχόμενο επιστροφής εκεί. Η Αθήνα μετά απο 3 χρόνια μου φαίνεται απάλευτη. Βέβαια δεν έχω κατασταλάξει αν θα κάνω το βήμα για κάπου αλλού. Στα δικά μου σχέδια, πιθανή επιλογή είναι τα Γιάννενα λόγω ενός μικρού φιλικού κύκλου, γυναικών και των γονιών που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Το μέρος που θα ήθελες να πας, θα το βρεις μόνος σου. Έτσι ξαφνική μετακόμιση στα τυφλά επειδή είδες / άκουσες για την τάδε επαρχιακή πόλη από κάποιον εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο καλή ιδέα, βέβαια σαν άτομο εγώ δεν είμαι των αλλαγών και του ρίσκου σε οτιδήποτε. Κάποιες προτάσεις δεν θα μπω στο τρυπακι να σου προτείνω γιατί ο καθένας είτε ακόμα κι αν μένει σε ένα μέρος χρόνια θα σου μιλήσει υποκειμενικά με βάση τα δικά του κριτήρια και την δική του οπτική. Ως άτομο και εγώ που μένω κέντρο Αθηνας, η μόνη πολη που θα δοκίμαζα μετακόμιση στην απίθανη περιπτωση που θα το έκανα, θα ήταν η Θεσσαλονίκη. Μερικά πράγματα που είναι διαφορετικά από πόλη σε πόλη και θα σε απασχολήσουν. Καιρός. Αν δεν αντέχεις πολλές ζεστές και υγρασίες, αποφεύγεις πόλεις σε κεντρική Ελλάδα καθώς και κάποιες άλλες. Στο μεν κρύο αποφεύγεις της βόρειας Ελλάδας και πάλι κάποιες αλλες, πρέπει να εξετάσεις και το τοπικό μικροκλιμα το οποίο δημιουργεί ακραίες θερμοκρασίες. Αν δεν έχεις καθόλου πρόβλημα τότε δεν σε απασχολεί αυτό αλλά θέλει προσοχή. Μεταφορες. Αν δεν έχεις δικό σου μέσον, μόνο με τα τοπικά λεωφορεία όπου φυσικά οι κανονισμοί και το καθεστώς είναι άλλο σε σχέση με ΟΑΣΑ, μπορεί να είναι η ποσότητα και οι υπηρεσίες ίδιες καλύτερες η χειρότερες από την Αθήνα. Αν έχεις δικό σου αμάξι, από μέρος σε μέρος θα έχεις διαφορετική κίνηση, ευκολία η δυσκολία εύρεσης για παρκάρισμα, υπόψην ότι οδηγικες συμπεριφορές θα συναντήσεις ίδιες η και χειρότερες από Αθήνα. Μην μπεις στην διαδικασία να τσακωθείς με άτομα που πχ πάρκαρες στην δική τους θέση έξω από το σπίτι τους και απαιτούν να φύγεις. Παντού θα το συναντήσεις αυτό στην Ελλάδα, στην επαρχία βέβαια είναι ακόμα περισσότερο ριζομενη αυτή η νοοτροπία σε σχέση με την Αθήνα. Κατάσταση δρόμων, σχεδόν τα ίδια παντού. Επίσης θα πρέπει να δεις πόσο εύκολα η δύσκολα είμαι η μεταφορά σου από και προς Αθήνα ή εκεί που μένουν οι γονείς σου. Γνωστός μου έφυγε για Χανιά και όποτε θέλει να πάει Αθήνα περιμένει για ώρες μέσα στο πλοίο, λεφτά για μεταφορά με αεροπλάνο δεν του περισσεύουν, εγώ δεν την παλεύω πολλές ώρες μέσα στα πλοία, αντε ένα 5ωρο στην χειρότερη. Δημόσιες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση. Τα ίδια προβλήματα με Αθήνα θα συναντήσεις καθώς ναι μεν έχεις λιγότερο πληθυσμό αλλά και ο κρατικός σχεδιασμός είναι ανάλογος με τον πληθυσμό, δεν θα γλιτώσεις ουρές ταλαιπωρία γραφειοκρατία. Από νοσοκομεία είναι το πιο σημαντικό κατ' εμέ. Σε περίπτωση εμφάνισης προβλήματος υγείας που απαιτεί ειδική θεραπεία και εύρεση γιατρού, εύχομαι να μην συμβεί ποτε, αν είσαι σε μικρή πόλη δεν θα έχεις πολλές επιλογές, μια χαρακτηριστική περιπτωση πχ είναι η φυσικοθεραπεια. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν σε ότι έχει να κάνει με διασκέδαση, εξόδους, φαγητό κτλ, αντίστοιχα εύρεση επαγγελματιών η ατόμων για κάποια δουλειά / εξυπηρέτηση, έχεις περιορισμένες επιλογές. Οι περιορισμένες επιλογές φέρνουν υψηλότερες τιμές και καθεστώς καρτέλ στα περισσότερα πράγματα που θα θες να αγοράσεις η σε επαγγελματίες που θα ζητήσεις βοήθεια για κάποιο θέμα, πρόβλημα κτλ. Εύρεση εργασίας, προφανώς πιο δύσκολη από την Αθήνα διότι δεν αλλάζει η αναλογία προσφοράς ζήτησης ενώ ταυτόχρονα ισχύουν οι περιορισμοί. Μισθοί φυσικά πιο χαμηλοί, θα πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς κι αν σε συμφέρει η δουλειά, επειδή δεν θα γνωρίζεις απαραίτητα τα κόστη και τα έξοδα διαβίωσης παίζει να τα βρεις το ίδιο σκούρα. Τα ενοίκια θα είναι χαμηλότερα από Αθήνα λόγω φυσικά των χαμηλών μισθών, εκτός από τουριστικά μέρη που αυτό το ξεχνάς. Μην ψάξεις σε μέρη που έρχονται φοιτητές να νοικιάσουν γκαρσονιέρες κοντά σε σχολές για να σπουδάσουν διότι οι τιμές ανεβαίνουν αρκετά. Ησυχία φασαρία κτλ. Εξωτερικά, ανάλογα το μέρος που θα μείνεις θα έχεις λιγότερη η και ίδια με το μέσο προάστιο της Αθήνας. Εσωτερικά σε κτίριο, δεν υπάρχει καμία διαφορά, σε όλη την Ελλάδα τα κτίρια είναι χάλια και οι άνθρωποι ενοχλουν δεν θα αλλάξει αυτό επειδή άλλαξες μέρος διαμονής. Αν πετύχεις όμως μονοκατοικία θα είναι πολύ καλύτερα. Εγκληματικοτητα. Ανάλογα το μέρος θα συναντησεις χαμηλοτερα κυρίως αλλά και ίδια επίπεδα σε σχέση με την Αθήνα. Δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο στην αναλογία. Εάν έχεις μεγαλώσει βέβαια σε περιοχές υποβαθμισμενες του κέντρου, οπουδήποτε αλλού στην επαρχία θα νιώσεις καλύτερα και πιο ασφαλής και μόνο που δεν θα βλέπεις και τόσους ξένους γύρω σου κάθε ημέρα, αν βέβαια ανοίξεις κουβέντα με κατοίκους θα ακούσεις για τους δικούς φόβους και προβληματα θα σου πουν δεν υπάρχουν μέρη χωρίς προβλήματα. Σε σχέση όμως με ένα μέσο προάστιο μέσα στην Αθήνα δεν θα δεις διαφορά. Νοοτροπία κατοίκων. Πιο συντηρητικοί. Στα υπόλοιπα, ακριβώς ίδια οπουδήποτε και αν μείνεις στην Ελλάδα, θα συναντησεις τους καλούς τους μεσαίους - ουδέτερους και τους κακούς. Μην ακούς κάτι παρλαπιπες που όλο και κάποιος θα πετάξει ότι "στην επαρχία ο κάτοικος σε κοιτάει στα μάτια σου λέει καλημέρα και μπλα μπλα". Είναι ξεκάθαρα σε ποιους θα πέσεις όταν επισκευτεις ένα μέρος, αν είσαι καινούργιος ειδικά σε χωριά κάποιοι θα σε καλωσορίσουν και θα χαρούν, είναι οι πρώτοι που θα δεις και θα ενδιαφερθουν να σου πουν μια κουβέντα και να έχουν μια επικοινωνία μαζί σου, οι σκαρτοι οι κακοί και οι αδιάφοροι δεν θα σε προσεγγίσουν άμεσα, όταν όμως φύγουμε από τα καλωσορισματα και προσγειωθουμε στην πραγματικότητα που θα πρέπει να βρεις δουλειά, να τύχεις της αποδοχης, να επιβιώσεις, να ανταγωνιστεις κατά κάποιον τρόπο έμμεσα ή άμεσα συμπολίτες σου που και εκείνοι θα πρέπει να εργαστούν να επιβιώσουν, τα ωραία σιγά σιγά ξεχνιουνται, παραμεριζονται και με το πέρασμα του καιρού θα δεις και τους προβληματικους, τους κακεντρεχείς, τους κοτσομπολιδες, τους τοξικους, κι αν είναι και τίποτε άτομα γνωστά που ασκούν επιρροές η έχουν τον σεβασμό των κατοίκων και εσένα δεν σε πάνε, μαύρο φίδι που σε έφαγε. Τα παραπάνω, δεν είναι αναγκαίο να τα συναντήσεις μόνο σε χωριό, παίζουν και σε πόλη κάτω από 100k κατοίκους. 1 1
NoNameNoFame Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Αν πας Ξάνθη έχει δύσκολο χειμώνα γενικά ο καιρός στην Ξάνθη είναι τέρμα ότι να ναι χθες έφτασα και έριχνε χαλάζι. Θα σού πρότεινα Κρήτη η Κύπρο Λεμεσό η Λάρνακα. Ήμουν 1 μηνα Κρήτη κ ένα μήνα Κύπρο και μου άρεσε πάρα πολύ. Κυπρο έχει κ πολύ καλούς μισθούς.
kostakis_gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αρχικα θα πρότεινα να κοιτούσες πόλεις που να έχεις μερικούς γνωστούς. Εφόσον δουλεύεις remote θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γνωρίσεις καινούργια ατόμα για να κάνετε παρέα Εφόσον πάντα μιλάμε για επαρχεία η μικρή πολη η υπαρξη αμαξιού είναι αναγκαία. Επίσης πιστεύω οτι τα μικρά νησία τα χειμώνα είναι απάλευτα. Έχω έγω να προτείνω το Ηράκλειο σαν πολή, είτε στο κέντρο είτέ λίγο πιο έξω. Αρκέτες επιλογές το χειμώνα, θάλασσα το καλοκαίρι και μπορείς να κάνεις και πολλές εκδρομές στην κρητη οποιδήποτε εποχή του έτους. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από kostakis_gr 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, GrKata είπε Προαστιο δε θα το προτιμησω σε καμια περιπτωση σε σχεση με το να παω σε αλλη πολη. Οτι δηλαδη εφυγα απο Παγκρατι και πηγα Γλυκα Νερα, τι κερδισα εκτος του οτι ολα ειναι πλεον +20 χιλιομετρα μακρια? Καλως κακως, και τα προαστια της Αθηνας πλεον ειναι το ιδιο και το αυτο, εκτος αν μιλαμε για κατι που πλεον δε θεωρειται Αθηνα αλλα Αττικη ( Λαυριο, Νεα Μακρη, Παρνηθα κτλ). Αλλα εκει ειναι σαν να ζεις σε μικρη επαρχιακη πολη, οποτε no-no. Οσον αφορα οικογενεια, φιλους σιγουρα δυσκολο αλλα το εχω ηδη σκεφτει εις βαθος, πολλοι απο τους στενους φιλους ειναι ηδη φευγατοι εξωτερικο ετσι και αλλιως, και καθως μενω μονος μου αρκετα χρονια, οικογενεια βλεπω συνηθως 1-2 φορες το μηνα. Θα ναι λιγο δυσκολο στην αρχη σιγουρα, αλλα καποια στιγμη πρεπει να κανεις και το βημα παραπερα 😁 Γενικοτερα παντως, θεωρω οτι και ηλικιακα και ψυχολογικα ειμαι σε μια καλη φαση για να δοκιμασω κατι καινουργιο, και για αυτο θελω να φυγω απο Αθηνα. Αν δε μου βγει, ισως σε 2-3 χρονια να ειμαι πισω, και καπως πιο wise για μελλοντικες επιλογες. Συγνώμη, αλλά αν δεν σου αρέσει κάποιο προάστιο της Αθήνας, και τα μέρη που μπορεί να ταίριαζαν για εσένα είναι κάτι σε στυλ μακρινό υπόλοιπο Αττικής και μέρη όπως Γλυκά Νερά, Νέα Μάκρη, Λαύριο η κοντά σε βουνό όπως Πάρνηθα. Τοτε δεν σου κάνει απλά η επαρχιακή πόλη και πρωτευουσα νόμου αλλά μόνο Κωμοπολη η το χωριό. Επιλογές βέβαια σε τέτοια περιπτωση εχεις πολλές αλλά με μεγάλο ρίσκο στο τι θα βρεις. Η απομακρυνσμενη εργασία είναι ένα υπέρ. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από Basilhs23___
ideal09 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, GrKata είπε Μεγαλη κουβεντα, παντα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου... Αλλα θελω οσο αντεξω και μπορω, να μεινω εντος συνορων. Εχω πει οτι η μονη περιπτωση που θα φυγω χωρις δευτερη σκεψη θα ειναι η μερα που θα υπογραφει το επομενο μνημονιο. Εκει εχω ανοιξει την πορτα το επομενο ξημερωμα και ειμαι στο next scheduled flight, αλλα 10 χρονια πεταμενα στην πιο παραγωγικη ηλικια δε τα χαριζω σε κανεναν. Πολλους ψηφους εμπιστοσυνης η Καλαματα, ελπιζω να μην επηρεαζονται απο τους γνωστους τοις πασι λογους 😂 Για να καταλαβω, 10 χρόνια παραγωγικής ηλικιας δεν τα χαρίζεις στο εξωτερικό και ψαχνεις να μεινεις σε επαρχιακή πολη οπως...τα Τρικαλα; 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα