Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολη τη παρεα,

Σκεφτομαι με την καινουργια χρονια να μετακομισω απο Αθηνα για πολη της επαρχιας. Γεννηθηκα και μεγαλωσα κεντρο Αθηνας, αλλα τα τελευταια 2 -3 χρονια εχω αρχισει να ξενερωνω ασχημα και μου φαινεται ολο και πιο θελκτικη η ιδεα να την κανω για καποια πολη η νησι στην επαρχια.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω πολυ ιδεα τι να περιμενω, αν και εχω ακουσει διαφορες "ιστοριες" και ευτραπελα, αλλα δε θελω να ειμαι προκατειλλημενος. Εχετε να προτεινετε καποια πολη η νησι που να υπαρχει μια καλη ισσοροπια μεταξυ ποιοτητας ζωης αλλα και παροχων προς τους κατοικους? Ξεκαθαρα μιλαω για μεγαλουπολεις - πρωτευουσες νομων, δε πηγαινω σε κατσικοχωρι ουτε σε μικρη επαρχιακη πολη, νομιζω οι διαφορες θα ειναι τεραστιες σε οτι εχω συνηθισει και δε θα την παλεψω.

Για να προλαβω και τα σχετικα comments, δουλευω remote σε IT εταιρια οποτε το εργασιακο δεν ειναι θεμα, τα οικονομικα μου ειναι πολυ καλα για την εποχη οποτε ειναι ενα κομματι του παζλ που με αφηνει αδαφορο ( οπου και να παω λιγοτερα ενοικια θα πληρωνω απο Αθηνα 😁 ). Επισης ειμαι ενα ατομο, κατω των 30, οποτε δε παιζει οικογενεια, παιδια κτλ στην εξισωση.

Ως τωρα ειχα στο μυαλο μου Τρικαλα ( εχω παει πολλες φορες και μου εχει φανει μαγευτικη πολη) , Γιαννενα,  Βολο, Ξανθη, Καλαματα, Κερκυρα και Ροδο.

• Like 3
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρίκαλα είναι ωραία πόλη αλλά μικρή με ότι αυτό συνεπάγεται. Και έχει αρκετή ζέστη το καλοκαίρι και πλέον κάποια έντονα φαινόμενα το χειμώνα.

Κέρκυρα και Ρόδο ούτε καν . Καλά το καλοκαίρι αλλά το χειμώνα είναι πίκρα.

Οι Κερκυραίοι δε την έχουν δει τουριστικοί μεγιστάνες με απαράδεκτη συμπεριφορά σε κάποιον που θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα. Άσε που θες δύο ώρες με φέρι μποατ για Ηγουμενίτσα. 

Γιάννενα είναι μια καλή ιδέα αλλά έχει πέντε μήνες χειμώνα και πλέον όσο πάει η πόλη φθίνει . 

Καλαμάτα θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Ωραία πόλη, σχετικά καινούργια , με πολλές κοντινές λύσεις για εκδρομές , καλή θάλασσα και όσο  ναναι πιο κοντά στο κέντρο της Ελλάδας δηλ στην Αθήνα για ότι χρειαστεί. 

Απλώς νάχεις υπόψη ότι ναι μεν τα ενοίκια είναι πιο φτηνά στην επαρχία, αλλά τα περισσότερα υπόλοιπα αγαθά είναι ίσως ακριβότερα από Αθήνα όσο απομακρύνεσαι. 

Περιορισμένες επιλογές διασκέδασης. 

Η νοοτροπία των κατοίκων επίσης ίσως να σε ξενίσει λίγο. Πιο κλειστοί, πιο κουτσομπόλιδες. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 4
Δημοσ.

Πάτρα αν θες να μη σου φανεί απότομη αλλαγή από Αθήνα. Ναύπακτο για ποιότητα. Θάλασσα βουνό. Φυσική ομορφιά 

Ήσυχη πόλη. Κοντά σε πολλούς προορισμούς. 

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ είμαι στο ακριβώς αντίθετο,θέλω να μετακομίσω στην Αθήνα γιατί η επαρχία ναι μεν έχει καλύτερη ποιότητα ζωής,αλλά όλα τ'άλλα (εργασιακό,επιλογές διασκέδασης) είναι ασ'τα να πάνε.Κι επειδή κατεβαίνω χρόνια στην Αθήνα,η κατάσταση στο κέντρο μου φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί.Δεν είναι δηλαδή αυτό που ήταν μέχρι πριν κάποια χρόνια που ακόμα και την ημέρα ένιωθες ανασφάλεια.

• Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Πάτρα αν θες να μη σου φανεί απότομη αλλαγή από Αθήνα. Ναύπακτο για ποιότητα. Θάλασσα βουνό. Φυσική ομορφιά 

Ήσυχη πόλη. Κοντά σε πολλούς προορισμούς. 

Πατρα το σκεφτομουν και εγω, και εχεις δικιο. Εχω και εγω την αισθηση οτι θα ειναι πιο ευκολη η ενναλαγη. Απλα, μια φορα εχω παει, και μου φαινοταν λες και εβλεπα μια basic συνοικια Αθηνας στυλ Κουκακι, Καλλιθεα.

17 λεπτά πριν, Donovan είπε

Εγώ είμαι στο ακριβώς αντίθετο,θέλω να μετακομίσω στην Αθήνα γιατί η επαρχία ναι μεν έχει καλύτερη ποιότητα ζωής,αλλά όλα τ'άλλα (εργασιακό,επιλογές διασκέδασης) είναι ασ'τα να πάνε.Κι επειδή κατεβαίνω χρόνια στην Αθήνα,η κατάσταση στο κέντρο μου φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί.Δεν είναι δηλαδή αυτό που ήταν μέχρι πριν κάποια χρόνια που ακόμα και την ημέρα ένιωθες ανασφάλεια.

Για το εργασιακο το καταλαβαινω απολυτα. Για αυτο και απο το πρωτο post εγραψα οτι λογω remote δουλειας δεν εχω τετοιες ανησυχιες. Και εγω αν επρεπε να ψαξω δουλεια σε επαρχια, να ριξω το μισθολογικο μου κτλ , πιθανοτατα θα εμενα Αθηνα. Τωρα για τη διασκεδαση βεβαια ειναι σχετικο, να ξερεις οτι και Αθηνα να εισαι, λογω του ποσο μεγαλη ειναι η πολη και οι αποστασεις μεταξυ των προαστιων, ειδικα αν δεν εχεις μεταφορικο, θα σε αποτρεψουν να πας σε πολλα σημεια, αρα παλι θα καταληγεις να βγαινεις σε 5- 10 στεκια. Δωρον αδωρον δηλαδη.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι στο ακυρο θα αφησεις φιλους κτλ για να πας στα τρικαλα πχ?? 

Πιστευω θα φρικαρεις.. 

Γιατι δεν μενεις σε κανα προαστιο αφου δουλευεις remote?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετακόμισα Πάτρα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μένω σε σπίτι που στην Αθήνα θέλει διπλά+ λεφτά για να το βρω (γωνιακό τριάρι με κλιματιστικά, καινούργια κουφώματα, τέντες, βεράντες, σε κεντρικό σημείο και κοντά στην θάλασσα και με πόρτα ασφαλείας) και η ποιότητα ζωής είναι πολύ πολύ ανώτερη από Αθήνα, έχοντας ταυτόχρονα πανεύκολη πρόσβαση σε αυτήν αν χρειάζεσαι να κάνεις κάποια δουλειά. Καλοκαιράκι με την θάλασσα δίπλα και χωρίς να θέλεις μια ώρα για να πας οπουδήποτε όπως στην Αθήνα, απλά δε συγκρίνεται. Επίσης remote worker! 

Επεξ/σία από MrRush
  • Like 8
  • Super Moderators
Δημοσ.

Nομίζω, εφόσον υπάρχει μια στέρεη οικονομική βάση, πως ευκολότερο θα ήταν να αναζητηθεί καλύτερη περιοχή στην Αττική, παρά επαρχιακή πόλη για μετεγκατάσταση. Οικογένεια μπορεί να μην υπάρχει, αλλά φιλικός κύκλος;

Πάντως, είναι πρόβλημα και η επαρχία. Οι μεγάλες επαρχιακές πόλεις είναι, πλέον, πολύ μεγάλες (με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε κίνηση/ποιότητα καθημερινής ζωής/κόστος ζωής) και οι μικρές (ακόμη και για μένα που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην επαρχία) είναι μικρές, σε όλα τα επίπεδα

• Like 4
Δημοσ.

Πάτρα μέσα στην πόλη δεν είναι ωραία. 

Πολλή ζέστη σε συνδιασμό με υγρασία την κάνουν αφόρητη. Γενικά εγκαταλελειμμένη πόλη, χωρίς χρώμα πλέον. Είναι πέρασμα για τους τουρίστες , δεν μένουν σχεδόν καθόλου εκεί και γενικά καλές περιοχές είναι εκτός πόλης. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Προαστιο δε θα το προτιμησω σε καμια περιπτωση σε σχεση με το να παω σε αλλη πολη. Οτι δηλαδη εφυγα απο Παγκρατι και πηγα Γλυκα Νερα, τι κερδισα εκτος του οτι ολα ειναι πλεον +20 χιλιομετρα μακρια? Καλως κακως, και τα προαστια της Αθηνας πλεον ειναι το ιδιο και το αυτο, εκτος αν μιλαμε για κατι που πλεον δε θεωρειται Αθηνα αλλα Αττικη ( Λαυριο, Νεα Μακρη, Παρνηθα κτλ). Αλλα εκει ειναι σαν να ζεις σε μικρη επαρχιακη πολη, οποτε no-no.

Οσον αφορα οικογενεια, φιλους σιγουρα δυσκολο αλλα το εχω ηδη σκεφτει εις βαθος, πολλοι απο τους στενους φιλους ειναι ηδη φευγατοι εξωτερικο ετσι και αλλιως, και καθως μενω μονος μου αρκετα χρονια, οικογενεια βλεπω συνηθως 1-2 φορες το μηνα. Θα ναι λιγο δυσκολο στην αρχη σιγουρα, αλλα καποια στιγμη πρεπει να κανεις και το βημα παραπερα 😁

Γενικοτερα παντως, θεωρω οτι και ηλικιακα και ψυχολογικα ειμαι σε μια καλη φαση για να δοκιμασω κατι καινουργιο, και για αυτο θελω να φυγω απο Αθηνα. Αν δε μου βγει, ισως σε 2-3 χρονια να ειμαι πισω, και καπως πιο wise για μελλοντικες επιλογες.

• Like 7
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, GrKata είπε

Προαστιο δε θα το προτιμησω σε καμια περιπτωση σε σχεση με το να παω σε αλλη πολη. Οτι δηλαδη εφυγα απο Παγκρατι και πηγα Γλυκα Νερα, τι κερδισα εκτος του οτι ολα ειναι πλεον +20 χιλιομετρα μακρια? Καλως κακως, και τα προαστια της Αθηνας πλεον ειναι το ιδιο και το αυτο, εκτος αν μιλαμε για κατι που πλεον δε θεωρειται Αθηνα αλλα Αττικη ( Λαυριο, Νεα Μακρη, Παρνηθα κτλ). Αλλα εκει ειναι σαν να ζεις σε μικρη επαρχιακη πολη, οποτε no-no.

Οσον αφορα οικογενεια, φιλους σιγουρα δυσκολο αλλα το εχω ηδη σκεφτει εις βαθος, πολλοι απο τους στενους φιλους ειναι ηδη φευγατοι εξωτερικο ετσι και αλλιως, και καθως μενω μονος μου αρκετα χρονια, οικογενεια βλεπω συνηθως 1-2 φορες το μηνα. Θα ναι λιγο δυσκολο στην αρχη σιγουρα, αλλα καποια στιγμη πρεπει να κανεις και το βημα παραπερα 😁

Γενικοτερα παντως, θεωρω οτι και ηλικιακα και ψυχολογικα ειμαι σε μια καλη φαση για να δοκιμασω κατι καινουργιο, και για αυτο θελω να φυγω απο Αθηνα. Αν δε μου βγει, ισως σε 2-3 χρονια να ειμαι πισω, και καπως πιο wise για μελλοντικες επιλογες.

Για μενα βήμα παραπέρα καθώς δεν έχεις θέμα με έλλειψη φίλων και οικογένειας θα ήταν να μετακομίσεις εξωτερικό, να γνωρίσεις μια άλλη κουλτούρα, άλλο κόσμο, εφόσον η δουλειά που κάνεις τώρα στο επιτρέπει. Δεν θεωρώ ότι βήμα παραπέρα είναι να πας επαρχία, που έχει άπειρα θέματα και δεν εννοώ μόνο όσο αναφορά εργασία, διασκέδαση, συπεριφορές κτλ. αλλά τα πλέον αυτονόητα όπως π.χ. έλλειψη νοσοκομείων & γιατρών.

• Like 4
Δημοσ.

Οπου και να πας να έχει κοντά θάλασσα.

Για μένα η Πάτρα θα ήταν μονοδρομος αν την έκανα απο αθηνα, επίσης τα προάστια της αττικης ειναι μια πολυ καλή λύση 

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά η Πάτρα δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά γούστα είναι αυτά. Ωραίος είναι ο Βόλος, ωραία σχετικά πόλη, καλό φαγητό και δίπλα το Πήλιο για χειμώνα και καλοκαίρι.

• Like 7
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, antbyron είπε

Προσωπικά η Πάτρα δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά γούστα είναι αυτά. Ωραίος είναι ο Βόλος, ωραία σχετικά πόλη, καλό φαγητό και δίπλα το Πήλιο για χειμώνα και καλοκαίρι.

Ο Βόλος εχει χαλιά θάλασσες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...