Fan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μου συνέβη ένα περιστατικό χτες και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για το ποιος είχε προτεραιότητα ή τουλάχιστον εάν έφταιγα εγώ σε κάτι ή ο άλλος. Στη φωτογραφία φαίνονται δύο STOP. Εγώ ήμουν σταματημένος στο δεξί μπροστά STOP. Λίγο πιο μπροστά από εκεί που φαίνεται το ταξί ερχόταν, με αρκετή φόρα μάλιστα, ένας με ένα γκρι Yaris (νομίζω). Το Yaris φτάνει στο ύψος που ήμουν εγώ και στρίβει δεξιά ώστε να μπει στον δρόμο που φαίνεται. Εγώ είχα ήδη ξεκινήσει και παραλίγο να με χτυπήσει στην πόρτα του οδηγού. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα. Το θέμα είναι ότι άρχισε να βρίζει θεούς και δαίμονες ότι αυτός είχε προτεραιότητα και ότι εγώ θα έφταιγα. Δεν είπα κάτι και τον άφησα να φύγει. Ποιος πιστεύετε ότι έχει θα έφταιγε εάν είχε γίνει κάποιο ατύχημα; Το αριστερό STOP για το Yaris δεν είναι; (εκεί που είναι το ταξί) Επίσης, μου φαίνεται ότι πρέπει να έχει διαγράμμιση στο οδόστρωμα, επιτρεπόταν να στρίψει δεξιά και να μπει στον κάθετο δρόμο; Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από Fan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Χωρίς να παίρνω ορκο, και τα δυο Στοπ ειναι για αυτον στον παράδρομο. 8 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Strepsil Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 @Fan Το αριστερο στοπ αφορα τον οδηγο που βρισκεται στη διπλη κυκλοφορια οποτε πρεπει να παραχωρησει προτεραιοτητα σε αυτον που κινειται απο δεξια του ΕΦΟΣΟΝ θελει να στριψει δεξια στον καθετο δρομο.Το δεξι στοπ αφορα τον οδηγο που κινειται στον παραδρομο και προκειται να συνεχισει ευθεια ωστε να μπει στον κυριο δρομο διπλης κυκλοφοριας.Με τα λεγομενα σου εσυ εχεις προτεραιοτητα ειτε πας ευθεια ειτε δεξια.Ο καθετος δρομος μονοδρομος δεν ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stavros86 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Και τα δύο ΣΤΟΠ απευθύνονται σε εσένα. Δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτός που κινείται επί της Λαγουμιτζή, δεν έχει δικαίωμα να μπει στην κάθετη οδό (Ντελακρουά), με βάση τις διαγραμμίσεις. Αν προσέξεις, η προέκταση της οδού Ντελακρουά, πέφτει επάνω στην αιχμή επιφάνειας αποκλεισμού (όπου απαγορεύεται η οδήγηση) αλλά και στη συνέχεια της οριογραμμής. Οι διακεκομμένες γραμμές αρχίζουν ακριβώς μετά. Από αυτό το πλάνο, φαίνεται καλύτερα αυτό που λέω. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από Stavros86 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihanikos1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Τα στοπ είναι για τον παράδρομο και τα 2. Η Ντελακρουά είναι διπλής κατεύθυνσης. Πλέον δεν φαίνεται διαγραμμιση και όλοι στρίβουν δεξιά καθώς δεν υπάρχει και σήμανση που να το απαγορεύει. Σε ενδεχόμενο ατύχημα ποιο εύκολα ο άλλος θα επικαλεστεί την ύπαρξη στοπ παρά την σβησμένη διαγραμμιση. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δύο ΣΤΟΠ σου έχουν βάλει και ακόμα απορείς αν έχεις προτεραιότητα.... Λίγο κλίση δεξιά στην πινακίδα θα βοηθούσε τους νέους οδηγούς. Θα είχαν βάλει σήμανση αν απαγορευόταν να στρίψεις δεξιά αφού όπως βλέπεις τις ταμπέλες τις έχουν τσάμπα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pipinos1976 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα αυτοκίνητο (θα με γνωρίζετε από κάποια άλλα forums), στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι μεγάλο. Το STOP δεν αφορά στον κεντρικό δρόμο, αλλά στον παράδρομο. Ο κεντρικός δρόμος, όπως είναι η διαγράμμιση, απαγορεύεται να στρίψει δεξιά. Το θέμα είναι, αν γίνει η ζημιά, ποιος θα το ψάξει περισσότερο και τι θα καταλάβει ένας υποτιθέμενος δικαστής (δεν θα καταλάβει 100%). Επίσης, πρέπει κάπου να υπάρχουν και τα σχέδια του δρόμου σε Περιφέρεια ή Δήμο, όπου φαίνεται τι ισχύει και τι όχι. Δίνω 2 παραδείγματα για να έχετε μια εικόνα του τι συμβαίνει με δρόμους και δικαστήρια: Στην περιοχή μου ένας δρόμος έρχεται από ψηλά, αλλά είναι στενό, όχι λεωφόρος και έχει ίδια νομική αξία με τα κάθετα στενά. Δεκάδες φορές έχουν κοντέψει να με φάνε λάχανο, αφού τους βολεύει η κατηφόρα και δεν σταματάνε στις προτεραιότητες (εγώ από δεξιά). Σε δικαστήριο που πήγα ως μάρτυρας πριν κάτι χρόνια (για εντελώς βλακώδες ατύχημα ενός γείτονα) το δικαστήριο δέχθηκε την μαρτυρία μου, ότι το ατύχημα έγινε στις 12:45, ότι έτρεξα και βρήκα το τηλέφωνο του οδηγού και τον ειδοποίησα στις 12:50, αλλά δέχθηκε επίσης ότι ο οδηγός του φορτηγού που χτύπησε το αμάξι του γείτονα και είχε φύγει πήρε τηλέφωνο την ασφαλιστική του στις 12:30, δηλαδή 20 λεπτά πριν τον ειδοποιήσω εγώ για το ατύχημα!!! Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από pipinos1976 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filidonas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, Strepsil είπε @Fan Το αριστερο στοπ αφορα τον οδηγο που βρισκεται στη διπλη κυκλοφορια οποτε πρεπει να παραχωρησει προτεραιοτητα σε αυτον που κινειται απο δεξια του ΕΦΟΣΟΝ θελει να στριψει δεξια στον καθετο δρομο.Το δεξι στοπ αφορα τον οδηγο που κινειται στον παραδρομο και προκειται να συνεχισει ευθεια ωστε να μπει στον κυριο δρομο διπλης κυκλοφοριας.Με τα λεγομενα σου εσυ εχεις προτεραιοτητα ειτε πας ευθεια ειτε δεξια.Ο καθετος δρομος μονοδρομος δεν ειναι? δηλαδή κεντρικός δρόμος με 2 λωρίδες έχει στοπ για να δώσει προτεραιότητα στον άλλον που έρχεται από το στενό. Δε χρειάζονται σήματα. Απλή λογική χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι δεν είναι δυνατόν να σταματάει ο άλλος στον κεντρικό. Τα 2 στοπ είναι για τον δεξιό δρόμο. Ρε εσείς είστε επικίνδυνοι 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, Strepsil είπε @Fan Το αριστερο στοπ αφορα τον οδηγο που βρισκεται στη διπλη κυκλοφορια οποτε πρεπει να παραχωρησει προτεραιοτητα σε αυτον που κινειται απο δεξια του ΕΦΟΣΟΝ θελει να στριψει δεξια στον καθετο δρομο.Το δεξι στοπ αφορα τον οδηγο που κινειται στον παραδρομο και προκειται να συνεχισει ευθεια ωστε να μπει στον κυριο δρομο διπλης κυκλοφοριας.Με τα λεγομενα σου εσυ εχεις προτεραιοτητα ειτε πας ευθεια ειτε δεξια.Ο καθετος δρομος μονοδρομος δεν ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, Stavros86 είπε Και τα δύο ΣΤΟΠ απευθύνονται σε εσένα. Δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου. 2 ώρες πριν, mihanikos1 είπε Τα στοπ είναι για τον παράδρομο και τα 2. Σωστοί. Το αριστερό ΣΤΟΠ είναι για να δώσεις προτεραιότητα αν θέλεις να βγεις στη Λαγουμιτζή και το δεξί ΣΤΟΠ είναι για να δώσεις προτεραιότητα σε όσους βγαίνουν από την Ντελακρουά προς Λαγουμιτζή. Σε κάθε περίπτωση όποιος κινείται στον παράδρομο παραχωρεί προτεραιότητα σε όλους. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, filidonas είπε δηλαδή κεντρικός δρόμος με 2 λωρίδες έχει στοπ για να δώσει προτεραιότητα στον άλλον που έρχεται από το στενό. Δε χρειάζονται σήματα. Απλή λογική χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι δεν είναι δυνατόν να σταματάει ο άλλος στον κεντρικό. Τα 2 στοπ είναι για τον δεξιό δρόμο. Ρε εσείς είστε επικίνδυνοι 3 ώρες πριν, Klausx είπε Δύο ΣΤΟΠ σου έχουν βάλει και ακόμα απορείς αν έχεις προτεραιότητα.... Λίγο κλίση δεξιά στην πινακίδα θα βοηθούσε τους νέους οδηγούς. Θα είχαν βάλει σήμανση αν απαγορευόταν να στρίψεις δεξιά αφού όπως βλέπεις τις ταμπέλες τις έχουν τσάμπα. Μυρωδιά δεν πήρατε από αυτό που έγραψα. Ίσως να φταίω και εγώ που δεν το επισήμανα σωστά, ίσως να μην διαβάσατε καλά όλο το κείμενο. Το αριστερό STOP δεν είχε σχέση με το περιστατικό, απλώς ρώτησα ποιον αφορούσε. Εγώ ήμουν πιο μπροστά, σταματημένος στο δεξί STOP και ο άλλος ήρθε από πίσω αριστερά με φόρα, έστριψε δεξιά και πήγε να πέσει πάνω μου, ενώ εγώ μάλιστα είχα σχεδόν ήδη ξεκινήσει. Μιλάμε ότι έστριψε με το που πέρασε ακριβώς τη νησίδα και θα έπεφτε πάνω στην πόρτα του οδηγού. Το βασικό θέμα είναι εάν επιτρεπόταν να στρίψει δεξιά λόγω της διαγράμμισης, αλλά και εάν επιτρεπόταν θα έφταιγα εγώ που έστριψε έτσι και θα με χτυπούσε ενώ ήμουν πιο μπροστά σταματημένος στο STOP; 6 ώρες πριν, Stavros86 είπε Και τα δύο ΣΤΟΠ απευθύνονται σε εσένα. Δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτός που κινείται επί της Λαγουμιτζή, δεν έχει δικαίωμα να μπει στην κάθετη οδό (Ντελακρουά), με βάση τις διαγραμμίσεις. Αν προσέξεις, η προέκταση της οδού Ντελακρουά, πέφτει επάνω στην αιχμή επιφάνειας αποκλεισμού (όπου απαγορεύεται η οδήγηση) αλλά και στη συνέχεια της οριογραμμής. Οι διακεκομμένες γραμμές αρχίζουν ακριβώς μετά. Από αυτό το πλάνο, φαίνεται καλύτερα αυτό που λέω. Σύμφωνα με αυτό το πλάνο που παραθέτεις δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία για το ποιος θα έφταιγε. Αυτό έστριψε ακριβώς εκεί που φαίνεται η συνέχεια της νησίδας με διαγράμμιση, ούτε καν στη μονή διαγράμμιση που αρχίζει λίγο πιο μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο παράδρομος έχει τα STOP είτε μπαίνεις στον κεντρικό είτες στρίβεις στον κάθετο. Δεν νομίζω να έχω πετύχει ποτέ δρόμο με δυό λωρίδες κυκλοφορίας που να έχει STOP ο ίδιος. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από agnostos13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Strepsil said: @Fan Το αριστερο στοπ αφορα τον οδηγο που βρισκεται στη διπλη κυκλοφορια οποτε πρεπει να παραχωρησει προτεραιοτητα σε αυτον που κινειται απο δεξια του ΕΦΟΣΟΝ θελει να στριψει δεξια στον καθετο δρομο.Το δεξι στοπ αφορα τον οδηγο που κινειται στον παραδρομο και προκειται να συνεχισει ευθεια ωστε να μπει στον κυριο δρομο διπλης κυκλοφοριας.Με τα λεγομενα σου εσυ εχεις προτεραιοτητα ειτε πας ευθεια ειτε δεξια.Ο καθετος δρομος μονοδρομος δεν ειναι? εάν δε τρολάρεις να πας να παραδώσεις το δίπλωμά σου και να μη ξαναοδηγήσεις....ΑΜΕΣΑ πριν σκοτώσεις κάποιον άτυχο που θα βρεθεί στο δρόμο σου. κάποια πράγματα δε χρειάζεται να μας τα πει ο δάσκαλος αλλά οι βασικότεροι απλοί κανόνες οδήγησης. Ο κεντρικός δρόμος έχει ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα ΕΝΑΝΤΙ του παράδρομου. Τα 2 STOP λοιπόν είναι για τον παράδρομο. Έχουν βάλει 2 γιατί οι περισσότεροι ΑΣΧΕΤΟΙ οδηγοί σαν εσένα όταν βγαίνουν σε κεντρικό από παράδρομο κοιτάνε το καθρέφτη αριστερά του οδηγού για το αν είναι ελεύθερα να βγουν και ΊΣΩΣ δε δώσουν προσοχή στο δεξί στοπ. ΟΠΩΣ και με φανάρια που έχεις σε μεγάλους δρόμους και στις 2 πλευρές (νησίδα και δεξί πεζοδρόμιο) Ας μη το υπεραναλύουμε το πράγμα. Είναι η ίδια περίπτωση με ΚΑΘΕ έξοδο στη Συγγρού προς Φάληρο-Νέα Σμύρνη-κλπ ΟΣΟΙ έρχονται από παράδρομους Συγγρού έχουν ΣΤΟΠ και προτεραιότητα έχουν ΠΑΝΤΑ όσοι βγαίνουν από Συγγρού για τις παράπλευρες εξόδους. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από greekfragma 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Fan είπε Ποιος πιστεύετε ότι έχει θα έφταιγε εάν είχε γίνει κάποιο ατύχημα; Ο άλλος θα έφταιγε που έστριψε πάνω απ'τη τη διάγραμμιση. Θα σε πλήρωνε η ασφαλιστική του και μετά εκείνος θα έπαιρνε τα λεφτά απ'τον Δήμο που δε φρόντισε να ξαναβάψει. Άμα δε βαριέσαι στέλνεις ένα mail στο τμήμα οδοποιΐας... Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από ekrepali 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 οι πινακίδες υπερβαίνουν τη διαγράμμιση. όπως και το φανάρι υπερβαίνει την προτεραιότητα εκ δεξιών just saying. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα