Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 3 χρόνια σε 24Mbps γραμμή Forthnet στo κέντρο της Λάρισας, αποφάσισα να αναβαθμίσω την γραμμή σε 50Mbps.
Με την 24αρα έπιανα πάντα ταχύτητα 12-15Mbps χωρίς πτώση ταχύτητας αλλά και χωρίς διακοπές του Internet.
Λόγω όμως του χαμηλού upload (0.8Mbps) που δεν μου επέτρεπε να εργαστώ από το σπίτι,
αναβάθμισα στην 50αρα (με αλλαγή του router από TP-LINK TD-W8961N σε αυτόν που δίνει η Nova Huawei DG8245V).

Το διαμέρισμα είναι πολύ κοντά στον κατανεμητή της οικοδομής και ο Huawei δείχνει μέγιστη ταχύτητα γραμμής ~110Mpbs download, ~45Mbps upload και πραγματικές ταχύτητες (όταν παίζει) 48Mbps download, 4.6Mbps upload (μάλιστα από "λάθος" η NOVA το είχε ενεργοποιήσει ως 100 και για 10 μέρες είχε 97Mbps δdownload, 10Mbps upload).

Επί 6 μήνες (Νοέμβριος '21-Μάιος '22) το Internet έπαιζε καμπάνα. Εδώ και 1 μήνα όμως έχω εκατοντάδες αποσυνδέσεις κατά την διάρκεια του 24ωρου.
Στην αρχή το εντόπισα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (F4 Ευρωλίγκας, τελικός Champions League, ώρες και μέρες που οικογένειες είναι στο σπίτι και βλέπουν τηλεόραση, οπότε υπέθεσα ότι ήταν "φορτωμένο" το δίκτυο και προκαλούνται διακοπές από αδυναμία υποστήριξης πολλών χρηστών).
Έχω πραγματοποιήσει ανεξάρτητο έλεγχο της γραμμής που δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα και επιπλέον μια προβληματική γραμμή δύσκολα παίζει για 6 ώρες και
μετά για 3 ώρες κάνει συνέχεια αποσυνδέσεις.
Οπότε προσανατολίζομαι στον router, στον οποίο έχω αφήσει να συνδέεται (σκόπιμα) μόλις μια συσκευή (ένα κινητό Redmi 9 Pro).
Δυστυχώς η υποστήριξη της nova λέει ότι βλέπει 2 ή 3 αποσυνδέσεις μικρής διάρκειας καθ' όλη την μέρα και επιμένει να στείλει τεχνικό να "μετρήσει την γραμμή"
που προφανώς δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από vasgko
Δημοσ.

Δοκίμασε κάποιο άλλο ρουτερ μπορεί αυτό που έχεις τώρα να τα έφτυσε. 

Δοκίμασε και απευθείας στον κατανεμητη αν είναι εύκολο να δεις ταχύτητα και stats.. 

Τώρα τι stats έχεις? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...