Προς το περιεχόμενο

Σπαζοκεφαλιά με Nikon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, highpriest είπε

Τις αγαπάμε τις Sony....απο μακριά 😛

😂

Δεν είναι πως δεν αγαπάμε τις Sony , έτσι κι'αλλιώς και η K - 30 αισθητήρα της Sony έχει , όπως και πολλές άλλες .

Οπότε μοιραία Sony έχουμε σχεδόν όλοι μας . Άλλωστε φτιάχνοντας αισθητήρες για όλες τις άλλες εταιρείες ( σχεδόν ) τι την έκοφτε να ντύσει έναν δικό της αισθητήρα με ένα καβούκι , να συνεργαστεί με κάποια εταιρεία για τους φακούς , να μπει στο χωράφι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να είναι σαν , αλλά να μην είναι και να αρχίσει να αλωνίζει με την γνωστή διαδικασία a7 s ...... 2s ..... 3s ...... sexpl4 και turbo ..... όπου εγώ θα παίρνω σε δόσεις την τεχνολογία , τα μοντέλα θα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο , κάνοντας το δικό μου να χάνει μέσα σε ούτε χρόνο την οικονομική του αξία , αλλά αυτό είναι το λιγότερο ....... θα με κάνει να νιώθω βλάκας που δεν περίμενα να πάρω το επόμενο που ήταν κατά 13.4% καλύτερο σε κάποια χαρακτηριστικά ........ ίσως τελικά μέσα από αυτή την διαδικασία με βοηθάει κιόλας να συνέρθω , γιατί όχι .

Το αν θα χαλάσει η όχι λίγο απασχολεί , αφού ενδιάμεσα θα έχει δημιουργηθεί η ανάγκη απόκτησης του νεότερου η οποία θα έχει υπερκεράσει το κακό της ζημίας .......  μπλα μπλα μπλα ........ και μη μου πει κανείς ότι θα έβλεπε σήμερα σοβαρά την χρήση μιάς NEX - 3 ας πούμε ........ εκτός και την κάνει μετατροπή για infrared λήψη ....... κι' αν ....... 

Ούτε καν ηλεκτρονικό αντάπτορα για χρήση με άλλους φακούς , όπως ας πούμε η Olympus ώστε να αξιοποιήσετε τυχόν τα τζάμια του 4/3 σε mft σώματα ........ γι' αυτούς και άλλους λόγους είναι πιο έντιμη η Pentax ........ 

14 λεπτά πριν, babisskg είπε

Δεν είναι πως δεν αγαπάμε τις Sony , έτσι κι'αλλιώς και η K - 30 αισθητήρα της Sony έχει , όπως και πολλές άλλες .

Οπότε μοιραία Sony έχουμε σχεδόν όλοι μας . Άλλωστε φτιάχνοντας αισθητήρες για όλες τις άλλες εταιρείες ( σχεδόν ) τι την έκοφτε να ντύσει έναν δικό της αισθητήρα με ένα καβούκι , να συνεργαστεί με κάποια εταιρεία για τους φακούς , να μπει στο χωράφι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να είναι σαν , αλλά να μην είναι και να αρχίσει να αλωνίζει με την γνωστή διαδικασία a7 s ...... 2s ..... 3s ...... sexpl4 και turbo ..... όπου εγώ θα παίρνω σε δόσεις την τεχνολογία , τα μοντέλα θα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο , κάνοντας το δικό μου να χάνει μέσα σε ούτε χρόνο την οικονομική του αξία , αλλά αυτό είναι το λιγότερο ....... θα με κάνει να νιώθω βλάκας που δεν περίμενα να πάρω το επόμενο που ήταν κατά 13.4% καλύτερο σε κάποια χαρακτηριστικά ........ ίσως τελικά μέσα από αυτή την διαδικασία με βοηθάει κιόλας να συνέρθω , γιατί όχι .

Το αν θα χαλάσει η όχι λίγο απασχολεί , αφού ενδιάμεσα θα έχει δημιουργηθεί η ανάγκη απόκτησης του νεότερου η οποία θα έχει υπερκεράσει το κακό της ζημίας .......  μπλα μπλα μπλα ........ και μη μου πει κανείς ότι θα έβλεπε σήμερα σοβαρά την χρήση μιάς NEX - 3 ας πούμε ........ εκτός και την κάνει μετατροπή για infrared λήψη ....... κι' αν ....... 

Ούτε καν ηλεκτρονικό αντάπτορα για χρήση με άλλους φακούς , όπως ας πούμε η Olympus ώστε να αξιοποιήσετε τυχόν τα τζάμια του 4/3 σε mft σώματα ........ γι' αυτούς και άλλους λόγους είναι πιο έντιμη η Pentax ........ 

Και τελικά δικαιώνεται ο νηματοθέτης , με παραξένεψε στην αρχή , πρόκειται όμως για σπαζοκεφαλιά τελικά , όπου η μία έχει backlit , αλλά η άλλη δεν έχει , αλλά έχει joystick , ενώ η άλλη δεν έχει και μηχανικό κλείστρο , αλλά η άλλη έχει ενσωματωμένο GPS ........ κι' ανεβαίνει το κασέ κι' άντε να βρεις αν συμφέρει το grey import ........ ΟΚ ........ και να τα κανάλια αν συμφέρει η αγορά μιάς omd em1 το 2022 και για ποιους λόγους ........ την στιγμή που ετοιμάζεται η Z500 ....... 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Iliemp είπε

Καλησπέρα.

Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα αλλά μειώσατε τόσο πολύ τις Sony που νομίζω ότι θα σας κρατήσω κακία 😅😁

Η γνώμη μου είναι - αφού αγαπάς τόσο πολύ τα αρχεία της Nikon - να πας σε full frame mirrorless της εταιρείας και να μην δώσεις λεφτά για την D850, εκτός αν το έχεις πραγματικά απωθημένο.

Απλά να ξέρεις ότι αν πας σε mirrorless μετά η άλλη φωτογραφική θα μείνει στο ράφι -παθούσα-, οπότε να επενδύσεις κάπου που θα αξίζει και μελλοντικά.

Ήμουν και είμαι κάτοχος μιας Canon 70D και πήρα και την Sony A6400 γιατί ήθελα να έχω μια πιο μικρή κάμερα μαζί μου μιας και η άλλη σε συνδυασμό ειδικά με τον Canon 70-200 f4 L παρα ήταν βαριά για εμένα και τελικά χρησιμοποιώ μόνο την Sony μιας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα εικόνας που έχει. Σίγουρα δεν έχει αυτό το ωραίο θερμό της Canon αλλά παρά της αμφιβολίες μου έχει γίνει η προέκταση του χεριού μου.

Αν λοιπόν απαντούσα στο ερώτημα σου με το χέρι στην καρδιά θα σου έλεγα να πάρεις την  Sony A7iv με κλειστά μάτια.

Επειδή όμως είσαι αρνητικός και δεν σου αξίζει τότε να πάρεις την Ζ6ii 😛

Καλή χρυσή η a7 iv, αλλά πολύ πιο ακριβή. Επίσης, με τι φακούς;

Να κάνω μια ερώτηση ; Όσοι έχετε πρόβλημα με βάρος φωτογραφικής μηχανής, έχετε ασχοληθεί ποτέ με άλλα χόμπυ που χρησιμοποιούν εξοπλισμό ; Ήταν όλα βάρους κάτω των δύο κιλών ;

• Like 1

1 ώρα πριν, Iliemp είπε

Καλησπέρα.

Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα αλλά μειώσατε τόσο πολύ τις Sony που νομίζω ότι θα σας κρατήσω κακία 😅😁

Η γνώμη μου είναι - αφού αγαπάς τόσο πολύ τα αρχεία της Nikon - να πας σε full frame mirrorless της εταιρείας και να μην δώσεις λεφτά για την D850, εκτός αν το έχεις πραγματικά απωθημένο.

Απλά να ξέρεις ότι αν πας σε mirrorless μετά η άλλη φωτογραφική θα μείνει στο ράφι -παθούσα-, οπότε να επενδύσεις κάπου που θα αξίζει και μελλοντικά.

Ήμουν και είμαι κάτοχος μιας Canon 70D και πήρα και την Sony A6400 γιατί ήθελα να έχω μια πιο μικρή κάμερα μαζί μου μιας και η άλλη σε συνδυασμό ειδικά με τον Canon 70-200 f4 L παρα ήταν βαριά για εμένα και τελικά χρησιμοποιώ μόνο την Sony μιας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα εικόνας που έχει. Σίγουρα δεν έχει αυτό το ωραίο θερμό της Canon αλλά παρά της αμφιβολίες μου έχει γίνει η προέκταση του χεριού μου.

Αν λοιπόν απαντούσα στο ερώτημα σου με το χέρι στην καρδιά θα σου έλεγα να πάρεις την  Sony A7iv με κλειστά μάτια.

Επειδή όμως είσαι αρνητικός και δεν σου αξίζει τότε να πάρεις την Ζ6ii 😛

Με προλαβε ο @DVaderLa..

Καποια στιγμη πριν ξεκινησω το θεμα εδω κοιτουσα πολυ την ρημαδα την a7iv..

Το προβλημα ειναι διπλο... 

1ον) Εχω ''μαθει'' πλεον στα αρχεια της Nikon.. Τοσο που εχω πουλησει 2 φορες μηχανες της (χωρις ευτυχως να πουλησω φακους) και ξαναγυρισα με συνοπτικες διαδικασιες. Μου πηρε 1 χρονο την πρωτη φορα.. Και 2 χρονια την δευτερη..

Εν τω μεταξυ και οι 2 φορες ηταν για την Fuji. XPro-1 και ΧΕ-3.

Τη δευτερη φορα ειχα και φακους και επαιξε ρολο που πηγα εκει.

2ον) Το κοστος μιας a7iv Ειναι 400 ευρω πανω απ την Ζ6ii με αξιολογο φακο. Απ τη μηχανη δηλαδη που αποδεδειγμενα θα με ικανοποιησει με το αποτελεσμα. Μη ξεχνας οτι ειμαι γενικα happy τωρα με την D610 που και στο af και στο βιντεο και κυριως στο βαρος ειναι πισω..

Οσο για την a6600 η' για οικονομια την a6500 θα την δω απο κοντα πριν προχωρησω σε οποιαδηποτε αγορα..

Δεν αμφιβαλλω οτι η Sony βγαζει εξαιρετικες μηχανες. Οπως και η Canon. Και ολες οσες εχουν αναφερθει.

Νομιζω πως αν υπερισχυε καποια εταιρεια παντου δε θα υπηρχε και πολυφωνια σε οσες αποψεις εχουν ακουστει..

Το φοβερο af, η περιστρεφομενη οθονη και οι 3rd party κατασκευαστες φακων μονο αμελητεα πλεονεκτηματα δεν ειναι..

Και τι ιδιο ισχυει και για την a7iii.

Πιστεψε με.. Γι αυτο πονοκεφαλιαζω..

Αλλα να σου πω κατι?? Κλαιν.. Δε μπορω να καταληξω στο 100% οπως λεει και ο φιλος @babisskg.

Οταν διαλεγεις κατι παντα αφηνεις κατι αλλο που σε καποιο τομεα μπορει να ειναι καλυτερο.

Ακομα και την Z9 να διαλεγα μπορει να εχει κατι η a1 που να ζηλευα..

Δεν υπαρχει τελος στις φωνες μεσα στο κεφαλι σου.

Τελος ας μη ξεχναμε οτι η Sony δεν εμφανιστηκε απ το πουθενα.. Μπηκε με σοβαρο know how απ την Konica - Minolta.. Μεγαλωσα με μια φιλματη Minolta που ειχε ο πατερας μου και εβγαζε παντα ολες τις οικογενειακες φωτο και διακοπες μας..

5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Να κάνω μια ερώτηση ; Όσοι έχετε πρόβλημα με βάρος φωτογραφικής μηχανής, έχετε ασχοληθεί ποτέ με άλλα χόμπυ που χρησιμοποιούν εξοπλισμό ; Ήταν όλα βάρους κάτω των δύο κιλών ;

Θα ελεγα οτι οι αλλες 2 βασικες ασχολιες μου ας πουμε ειναι ταινιες - home theatre και gaming.
Οποτε ο εξοπλισμος που παιρνω μαζι μου συνηθως αφορα την φωτογραφια. 

Τα αλλα 2 χομπυ ειναι κυριως για το σπιτι με εξαιρεση τις φορητες κοονσολες της Nintendo.

Οποτε ναι γενικα ναι δεν εχω αλλο βαρυ εξοπλισμο..

• Like 2

25 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Με προλαβε ο @DVaderLa..

Καποια στιγμη πριν ξεκινησω το θεμα εδω κοιτουσα πολυ την ρημαδα την a7iv..

Το προβλημα ειναι διπλο... 

1ον) Εχω ''μαθει'' πλεον στα αρχεια της Nikon.. Τοσο που εχω πουλησει 2 φορες μηχανες της (χωρις ευτυχως να πουλησω φακους) και ξαναγυρισα με συνοπτικες διαδικασιες. Μου πηρε 1 χρονο την πρωτη φορα.. Και 2 χρονια την δευτερη..

Εν τω μεταξυ και οι 2 φορες ηταν για την Fuji. XPro-1 και ΧΕ-3.

Τη δευτερη φορα ειχα και φακους και επαιξε ρολο που πηγα εκει.

2ον) Το κοστος μιας a7iv Ειναι 400 ευρω πανω απ την Ζ6ii με αξιολογο φακο. Απ τη μηχανη δηλαδη που αποδεδειγμενα θα με ικανοποιησει με το αποτελεσμα. Μη ξεχνας οτι ειμαι γενικα happy τωρα με την D610 που και στο af και στο βιντεο και κυριως στο βαρος ειναι πισω..

Οσο για την a6600 η' για οικονομια την a6500 θα την δω απο κοντα πριν προχωρησω σε οποιαδηποτε αγορα..

Δεν αμφιβαλλω οτι η Sony βγαζει εξαιρετικες μηχανες. Οπως και η Canon. Και ολες οσες εχουν αναφερθει.

Νομιζω πως αν υπερισχυε καποια εταιρεια παντου δε θα υπηρχε και πολυφωνια σε οσες αποψεις εχουν ακουστει..

Το φοβερο af, η περιστρεφομενη οθονη και οι 3rd party κατασκευαστες φακων μονο αμελητεα πλεονεκτηματα δεν ειναι..

Και τι ιδιο ισχυει και για την a7iii.

Πιστεψε με.. Γι αυτο πονοκεφαλιαζω..

Αλλα να σου πω κατι?? Κλαιν.. Δε μπορω να καταληξω στο 100% οπως λεει και ο φιλος @babisskg.

Οταν διαλεγεις κατι παντα αφηνεις κατι αλλο που σε καποιο τομεα μπορει να ειναι καλυτερο.

Ακομα και την Z9 να διαλεγα μπορει να εχει κατι η a1 που να ζηλευα..

Δεν υπαρχει τελος στις φωνες μεσα στο κεφαλι σου.

Τελος ας μη ξεχναμε οτι η Sony δεν εμφανιστηκε απ το πουθενα.. Μπηκε με σοβαρο know how απ την Konica - Minolta.. Μεγαλωσα με μια φιλματη Minolta που ειχε ο πατερας μου και εβγαζε παντα ολες τις οικογενειακες φωτο και διακοπες μας..

Θα ελεγα οτι οι αλλες 2 βασικες ασχολιες μου ας πουμε ειναι ταινιες - home theatre και gaming.
Οποτε ο εξοπλισμος που παιρνω μαζι μου συνηθως αφορα την φωτογραφια. 

Τα αλλα 2 χομπυ ειναι κυριως για το σπιτι με εξαιρεση τις φορητες κοονσολες της Nintendo.

Οποτε ναι γενικα ναι δεν εχω αλλο βαρυ εξοπλισμο..

Δεν υπάρχει 100% σε μιά τέτοια διαδικασία κι' ούτε πρόκειται ........ είναι αδύνατον να ξεχάσω τον Karl Taylor , ο οποίος είπε " πάρτε ότι θέλετε , δεν με νοιάζει " αφού εξήγησε πως θα μπορούσε άνετα να βγεί στον δρόμο με την φιλμάτη Canon ae - 1 και να βγάλει πολύ μα πολύ καλές φωτογραφίες ....... όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ για την δουλειά που κάνει , αφού θα πρέπει στην συνέχεια να περιμένει να εμφανιστεί το φίλμ ........ ενώ με πολύ πιο σύγχρονο εξοπλισμό ( φυσικά και εννοείται ) μπορεί έως και να δώσει δείγματα δουλειάς σε πραγματικό χρόνο στους πελάτες του ......... όπου εγώ δεν έχω πελάτες για να χρειάζομαι κάτι τέτοιο ......... το οποίο κοστίζει εννοείται και κοστίζει ακριβά ........ πρέπει λοιπόν να διαχωρίσουμε ξεκάθαρα τα όρια μεταξύ του πρέπει και του θα ήθελα ........ κι' αν χρειάζομαι πραγματικά κάτι τέτοιο ας είναι ....... όπως ο φιλτατος @highpriest ο οποίος πολύ σωστά μελέτησε τις ανάγκες του , κατέληξε και προχώρησε ........ 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Ποτέ να πω την αλήθεια. Άλλο χόμπι ήταν μουσική συγκεκριμένα πιάνο - αρμόνιο οπότε το βάρος ήταν μηδενικό !! Και να πω την αλήθεια ακόμα και περί mirrorless και fujifilm που χρησιμοποιώ σίγουρα δε θα επέλεγα οποιονδήποτε φακό και σώμα. π.χ. βλέπω και σε άλλα forums που λένε πως πάνε διακοπές με μια X-H1 και τον xf 16-55 f2.8  δηλαδή βάρος 1.300 γρ (ελάχιστη διαφορά με μια full frame DSLR). Link συγκριτικά με το τι χρησιμοποιώ (Χ-Τ20 18-55). 

https://camerasize.com/compact/#772.448,703.359,ha,t

Το σκέφτομαι και λέω "ούτε καν" να κυκλοφορώ με κάτι τέτοιο εκτός πια αν πάω για τουρ στη Λατινική Αμερική ή κάτι αντίστοιχο που λογικά θα το κάνω μια φορά στη ζωή μου. Αλλά και εκεί παίζεται. Γενικά για οτιδήποτε άνω του ενός κιλού θα το σκεφτώ σοβαρά χωρίς να υπάρχει θέμα υγείας - ηλικίας, καθαρά για πρακτικούς λόγους. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 4

9 λεπτά πριν, pifilos είπε

Ποτέ να πω την αλήθεια. Άλλο χόμπι ήταν μουσική συγκεκριμένα πιάνο - αρμόνιο οπότε το βάρος ήταν μηδενικό !! Και να πω την αλήθεια ακόμα και περί mirrorless και fujifilm που χρησιμοποιώ σίγουρα δε θα επέλεγα οποιονδήποτε φακό και σώμα. π.χ. βλέπω και σε άλλα forums που λένε πως πάνε διακοπές με μια X-H1 και τον xf 16-55 f2.8  δηλαδή βάρος 1.300 γρ (ελάχιστη διαφορά με μια full frame DSLR).  Το σκέφτομαι και λέω "ούτε καν" να κυκλοφορώ με κάτι τέτοιο εκτός πια αν πάω για τουρ στη Λατινική Αμερική ή κάτι αντίστοιχο που λογικά θα το κάνω μια φορά στη ζωή μου. Αλλά και εκεί παίζεται. Γενικά για οτιδήποτε άνω του ενός κιλού θα το σκεφτώ σοβαρά χωρίς να υπάρχει θέμα υγείας - ηλικίας, καθαρά για πρακτικούς λόγους. 

Κι εγώ το έχω πει και με κοιτάνε περίεργα. Αν δεν βγω αποκλειστικά για φωτογράφιση (πχ τοπίο ή κάτι που θα θεωρήσω πως πρέπει να κάνω ένα πρότζεκτ) δεν κουβαλάω καν μηχανή. Για τις καθημερινές φώτο την βγάζω με κινητό.

Στην πορεία θα πάρω και μια πολύ ελαφριά Μ4/3 τώρα που μάλλον λέω να κάτσω για καιρό στο σύστημα και θα την κουβαλάω με κάποιον σουπερ compact φακο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/6/2022 στις 4:01 ΜΜ, highpriest είπε

Για sony που λες τσέκαρες το μενού της; Αν είσαι συνηθισμένος στις ευκολες Nikon και Canon θα σπαστείς.

Τώρα για το σύστημα Μ4/3 και τις βραδινές, τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά όσο τα παρουσιάζουν. Και θα σου πω τι εννοώ. Αν έχεις πχ έναν φακό f1,2 τα πράγματα την νύχτα μπορεί να είναι και καλύτερα απο μια aps-c ή και FF, ανάλογα βέβαια τι είδους φωτογραφίας κάνεις το βράδυ. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή μπορείς να πετύχεις μεγαλύτερο άνοιγμα του διαφράγματος, έχοντας όμως περισσότερο βάθος πεδίου σε φόκους.

Δηλαδή αν χρειάζεσαι f1,2  πχ για να βγει καθαρά μια φωτογραφία, αλλά δεν θέλεις να είναι όλα πέρα απο το θέμα σου θολά, τότε έχεις μεν το φως ενός διαφράγματος f1,2 αλλά έχεις το βάθος πεδίου ενός f2,4. Αυτό θα διαπιστώσεις πως δουλεύει εξαιρετικά και στο βίντεο. Εκει που είσαι σε ένα event πχ και θες να τραβήξεις προς το σούρουπο με όσο πιο ανοικτό διάφραγμα γίνεται, έχεις πλεονέκτημα πως μπορείς να τραβάς με πολύ φως, και σχεδόν τα πάντα σε φόκους. Δες το κι έτσι. Δεν είναι πανάκεια το bokeh που όλοι κυνηγάνε. Οι Μ4/3 μπορούν να έχουν πλεονεκτήματα που άλλες δεν μπορούν.

Να σε ρωτησω κατι? 

Θεωρητικα μιλωντας.. 

Αν με μια FF εχουμε safe βραδινη φωτο με iso 6400

Με μια apsc εχουμε σαφε βραδινη φωτο με iso 3200

Που ακριβως βρισκομαστε με μια MFT??

Tο ξερω ειναι τελειως θεωρητικη ερωτηση απλα θελω ενα μετρο συγκρισης..

Αν δεν κανω λαθος εχεις την lumix G9??

Ποια θα προτεινες να εχω στο μυαλο μου απο αυτο το format?

Eπεσα πανω σε αυτο το αρθρο.. και μου μπηκε μια ιδεα μολις ειδα βαρος και τιμες!!

https://shotkit.com/best-micro-four-thirds-lenses/

Επεξ/σία από KAKADI
  • Like 1

16 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Να σε ρωτησω κατι? 

Θεωρητικα μιλωντας.. 

Eπεσα πανω σε αυτο το αρθρο.. και μου μπηκε μια ιδεα μολις ειδα βαρος και τιμες!!

Βάζεις την μηχανή σε τρίποδα , πας στο B και τραβάς με ντεκλανσέρ ........ υπάρχει κι' αυτός ο τρόπος ......... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KAKADI είπε

Να σε ρωτησω κατι? 

Θεωρητικα μιλωντας.. 

To ISO είναι μια μονάδα μέτρησης που πρακτικά είναι fake στις σημερινές μηχανές, μιας και αφορούσε μηχανές με φιλμ.

Απο εκει και πέρα αν θες να έχεις περίπου έναν μπούσουλα για να συγκρίνεις αυτό το fake χαρακτηριστικό με ίσους όρους, δες αυτό το βινtεάκι που εξηγεί τα μεγέθη μεταξύ FF, Μ4/3 και Aps-c μηχανών. Θα βρεις και τον τύπο που βγαίνει το iso.

Χοντρικά θα σου πω πως είσαι περίπου στο 1:4. Δηλαδή αν σε μια full frame έχεις iso 400 στην M4/3 θα πρέπει να έχεις iso 100 για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα. Αν σε μια FF έχεις 3200 σε μια Μ4/3 θα πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα βάζοντας iso 800.

Καταλαβαίνεις λοιπόν για ποιον λόγο πολλοί λέμε πως όσο μικρότερος ο σένσορας, τόσο παίρνουμε unusable φωτογραφίες όταν βάζουμε iso 3200 ή 6400 σε μια M4/3. Είναι επειδή πρακτικά έχουμε το αντίστοιχο 12800 η 25600 σε FF.

Είναι μια αδυναμία των M4/3 μηχανών που δυστυχώς δεν μπορείς να διορθώσεις, αλλά λόγω σταθεροποίησης ακόμη και σε φτηνά Μ4/3 σώματα, μπορείς να κλέψεις φως κατεβάζοντας την ταχύτητα του κλείστρου (τουλάχιστον σε στατικά θέματα), ενώ είσαι handheld. Πέτυχα καθαρή φώτο με την G9 μου κρατώντας την 4 δευτερόλεπτα. Κάτι που με μια άλλη μηχανή θα έβγαινε αφηρημένη τέχνη.

Αλλά και πάλι σου λέω πως είναι θεωρητικό το ερώτημα μιας και η μέτρηση του iso είναι fake. Και το καταλαβαίνεις όταν δεις διάφορα βιντεάκια που συγκρίνουν κάμερες και για να πιάσει η μια κάμερα το base iso 100 της άλλης σε φωτεινότητα μπορεί να ανέβει πάνω απο iso 200. Η κάθε εταιρία μετράει με άλλον τρόπο.

Τώρα για το ποιά θα πρότεινα, αν θέλεις να δώσεις για να πάρεις κάτι κορυφαίο, τότε e-m1 iii ή G9. Αλλιώς νομίζω πως η e-m5 iii είναι μια άριστη και ελαφριά επιλογή. Περισσότερο βάρος θα δώσεις στους φακούς αν σε ενδιαφέρει η βραδυνή φωτογραφία. Εχει διαμαντάκια κάτω απο f2, τόσο που δεν θα σε νοιάζει το iso, επειδή δεν θα ανεβαίνεις πάνω απο 800.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 4

30 λεπτά πριν, highpriest είπε

To ISO είναι μια μονάδα μέτρησης που πρακτικά είναι fake στις σημερινές μηχανές, μιας και αφορούσε μηχανές με φιλμ.

Απο εκει και πέρα αν θες να έχεις περίπου έναν μπούσουλα για να συγκρίνεις αυτό το fake χαρακτηριστικό με ίσους όρους, δες αυτό το βινtεάκι που εξηγεί τα μεγέθη μεταξύ FF, Μ4/3 και Aps-c μηχανών. Θα βρεις και τον τύπο που βγαίνει το iso.

Χοντρικά θα σου πω πως είσαι περίπου στο 1:4. Δηλαδή αν σε μια full frame έχεις iso 400 στην M4/3 θα πρέπει να έχεις iso 100 για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα. Αν σε μια FF έχεις 3200 σε μια Μ4/3 θα πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα βάζοντας iso 800.

Καταλαβαίνεις λοιπόν για ποιον λόγο πολλοί λέμε πως όσο μικρότερος ο σένσορας, τόσο παίρνουμε unusable φωτογραφίες όταν βάζουμε iso 3200 ή 6400 σε μια M4/3. Είναι επειδή πρακτικά έχουμε το αντίστοιχο 12800 η 25600 σε FF.

Είναι μια αδυναμία των M4/3 μηχανών που δυστυχώς δεν μπορείς να διορθώσεις, αλλά λόγω σταθεροποίησης ακόμη και σε φτηνά Μ4/3 σώματα, μπορείς να κλέψεις φως κατεβάζοντας την ταχύτητα του κλείστρου (τουλάχιστον σε στατικά θέματα), ενώ είσαι handheld. Πέτυχα καθαρή φώτο με την G9 μου κρατώντας την 4 δευτερόλεπτα. Κάτι που με μια άλλη μηχανή θα έβγαινε αφηρημένη τέχνη.

Αλλά και πάλι σου λέω πως είναι θεωρητικό το ερώτημα μιας και η μέτρηση του iso είναι fake. Και το καταλαβαίνεις όταν δεις διάφορα βιντεάκια που συγκρίνουν κάμερες και για να πιάσει η μια κάμερα το base iso 100 της άλλης σε φωτεινότητα μπορεί να ανέβει πάνω απο iso 200. Η κάθε εταιρία μετράει με άλλον τρόπο.

Τώρα για το ποιά θα πρότεινα, αν θέλεις να δώσεις για να πάρεις κάτι κορυφαίο, τότε e-m1 iii ή G9. Αλλιώς νομίζω πως η e-m5 iii είναι μια άριστη και ελαφριά επιλογή. Περισσότερο βάρος θα δώσεις στους φακούς αν σε ενδιαφέρει η βραδυνή φωτογραφία. Εχει διαμαντάκια κάτω απο f2, τόσο που δεν θα σε νοιάζει το iso, επειδή δεν θα ανεβαίνεις πάνω απο 800.

Εχει πολυ καλες τιμες σε prime κατω του f/2 αυτο το φορμά που αν καταλαβα καλα οποια μηχανη και να παρεις ταιριαζουν..

Εχει βεβαια τους pro που ανεβαινει η τιμη σε f/1.2..

Ειναι πολυ φορητοι ομως. 100 με 200 γραμμαρια... Τιποτα..

Νομιζω olympus em1 iii ειναι ακριβη.. Η G9 ειναι πολυ τιμια.

Η em5iii θυσιαζει κατι ουσιαστικο απο λειτουργιες??

11 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Εχει πολυ καλες τιμες σε prime κατω του f/2 αυτο το φορμά που αν καταλαβα καλα οποια μηχανη και να παρεις ταιριαζουν..

Μπαίνεις εδώ:

https://cameradecision.com/

βαζεις τις μηχανές που σε ενδιαφέρουν σε αντιπαράθεση και σου λέει που υπερτερεί η μια έναντι της άλλης, τι features έχει και τι της λείπει

• Thanks 1

Επισκέπτης

διαβαζοντας τα παραπάνω ,όλα ,καταλήγω στο συμπέρασμα οτι είναι σπαζοκεφαλιά γιατί δεν εχει νόημα η συζητηση.

Η σπαζοκεφαλιά ξεκίνησε με βάρος + εστιάση τη νύχτα .

Στη sony που χρησιμοποιώ το βάρος είναι ο φακός ,αν βάλω ελαφρύ φακό είναι ελαφρύ το σύνολο.

Η εστιαση νυχτα σε υψηλό iso είναι αδιάφορη.

Ακομα και αν γίνει γρήγορα δε σημαίνει οτι θα είναι ακριβής.

Τα παραπάνω δυο ισχύουν σε όσες μηχανές έχω πιάσει στα χέρια μου.

Προσωπικά νομίζω τρώγεσαι να πετάξεις μια παλιά καλή κάμερα και να νιωσεις την αισθηση του καινουργιου στα χερια σου :-)

6 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

διαβαζοντας τα παραπάνω ,όλα ,καταλήγω στο συμπέρασμα οτι είναι σπαζοκεφαλιά γιατί δεν εχει νόημα η συζητηση.

Η σπαζοκεφαλιά ξεκίνησε με βάρος + εστιάση τη νύχτα .

Στη sony που χρησιμοποιώ το βάρος είναι ο φακός ,αν βάλω ελαφρύ φακό είναι ελαφρύ το σύνολο.

Η εστιαση νυχτα σε υψηλό iso είναι αδιάφορη.

Ακομα και αν γίνει γρήγορα δε σημαίνει οτι θα είναι ακριβής.

Τα παραπάνω δυο ισχύουν σε όσες μηχανές έχω πιάσει στα χέρια μου.

Προσωπικά νομίζω τρώγεσαι να πετάξεις μια παλιά καλή κάμερα και να νιωσεις την αισθηση του καινουργιου στα χερια σου :-)

Βασικα το βαρος με αποδοση τη νυχτα ειναι το ζητουμενο..

Η εστιαση και ο θορυβος ειναι μερος της αποδοσης..

Το σωμα που εχω τωρα εχει μερος της αποδοσης καθως τα παει καλα απο θορυβο και γενικα στο αρχειο αλλα χανει στην εστιαση και στο θεμα βαρους ειναι πισω καθως σαν dslr ακομη και οι φακοι ειναι θεοβαροι..

Καλο σωμα ειναι, αλλα προσωπικα δε με βολευει πια.

Βαρεθηκα να ταξιδευω ειτε για δουλεια ειτε για διακοπες και να εχω μονιμα θεμα στο κουβαλημα και στις αποσκευες μου.

Μονο 4 μηνες το χρονο ειμαι σπιτι μου..

Ψαχνω να βρω μια χρυση τομη στην αποδοση, βαρος και τιμη.

Αν ειναι ετσι οπως το λες και δεν με ενδιεφερε τιποτα απ τα παραπανω θα πηγαινα στην Z6ii ή στην D850 και δε θα ρωτουσα τιποτα αλλο.. Μακαρι να ηταν ετσι.

Δεν θα κοιτουσα καν την a6600 ουτε θα ρωτουσα καν για αλλα φορμα πλην FF και αυτο γτ μου δινουν εκ των πραγματων χειροτερη αποδοση σε καποιους τομεις. Κερδιζω σε βαρος ομως.

Γι αυτο ειναι σπαζοκεφαλια το θεμα..

• Like 1

5 ώρες πριν, KAKADI είπε

Να σε ρωτησω κατι? 

Θεωρητικα μιλωντας.. 

Οριακά από 1000 ως 1600. Με τη σταθεροποίηση όμως για ακίνητα θέματα μπορείς να πέσεις χαμηλά σε ευαισθησία.

4 ώρες πριν, highpriest είπε

Εγώ αυτό το κανάλι το έκοψα λόγο μένους απέναντι στο σύστημα m43.

3 ώρες πριν, KAKADI είπε

Η em5 iii έχει ίδιο αισθητήρα και άριστη σταθεροποίηση. Είναι μια em1 ii τσέπης. 

Οι φακοί f 1.2 σε μεταχειρισμένους μπορούν να βρεθούν σε λογικές τιμές.

Something new begins.

My old neighbourhood.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...