DVaderLa Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 43 λεπτά πριν, KAKADI είπε @DVaderLa Έχεις την a7c? Πως σου φαίνεται γενικά; ολοι στα reviews λέγανε για άσχημο μενού και έλλειπη χειριστηρια.. Έχω την a7c και τη Z6. H Z6 είναι απόλαυση να την κρατάς, να τη χειρίζεσαι. Η Sony όχι τόσο. Αλλά το μενού μια φορά θα το φας στη μάπα και μετά το χρειάζεσαι ελάχιστα. Από χειριστήρια εμένα πρακτικά την ώρα που βγάζω δε μου λείπει κάτι. Έχεις 2 ροδέλες και touch to focus και είσαι κυριλέ. Το evf και η οθόνη ΠΟΛΥ χειρότερα, αλλά η δουλειά γίνεται. Το focus φανταστικό. Πρακτικά δε χρειάζεσαι το joystick. Οι φακοί δεν έχω παράπονο, καλή κατασκευή, ωραία οξύτητα, bokeh αδιάφορο. O 85mm f1.8 εξαιρετικά ελαφρύς και αρκετά οικονομικός, αλλά παρουσιάζει αρκετό loca. Τους φακούς της Nikon απλά τους ερωτεύεσαι, αλλά είναι μεγάλοι και ακριβοί. 4
KAKADI Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, DVaderLa είπε Έχω την a7c και τη Z6. H Z6 είναι απόλαυση να την κρατάς, να τη χειρίζεσαι. Η Sony όχι τόσο. Αλλά το μενού μια φορά θα το φας στη μάπα και μετά το χρειάζεσαι ελάχιστα. Από χειριστήρια εμένα πρακτικά την ώρα που βγάζω δε μου λείπει κάτι. Έχεις 2 ροδέλες και touch to focus και είσαι κυριλέ. Το evf και η οθόνη ΠΟΛΥ χειρότερα, αλλά η δουλειά γίνεται. Το focus φανταστικό. Πρακτικά δε χρειάζεσαι το joystick. Οι φακοί δεν έχω παράπονο, καλή κατασκευή, ωραία οξύτητα, bokeh αδιάφορο. O 85mm f1.8 εξαιρετικά ελαφρύς και αρκετά οικονομικός, αλλά παρουσιάζει αρκετό loca. Τους φακούς της Nikon απλά τους ερωτεύεσαι, αλλά είναι μεγάλοι και ακριβοί. Άρα δεν πολύ αξίζει. Γιατί αν πάω εκεί πρόκειται για system replacement λόγω κόστους. Οποτε πάω ή για Z6ii ή για a6600. Μάλλον για την πρώτη. Αφού είναι ουσιαστικά και αυτή που δε θα με απογοητεύσει.. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2022 από KAKADI 2
DVaderLa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Θα σου πρότεινα, αφού κατέληξες στο σύστημα που θα μεταβείς, να δεις και το ενδεχόμενο μιας μεταχειρισμένης Ζ6, ώστε να διαθέσεις περισσότερα σε φακούς. Ουσιαστικές διαφορές εγώ δε βρίσκω με τη mk ii, ενώ η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική.
KAKADI Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 25 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Θα σου πρότεινα, αφού κατέληξες στο σύστημα που θα μεταβείς, να δεις και το ενδεχόμενο μιας μεταχειρισμένης Ζ6, ώστε να διαθέσεις περισσότερα σε φακούς. Ουσιαστικές διαφορές εγώ δε βρίσκω με τη mk ii, ενώ η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική. Έκανες update πρόσφατα; Το af βελτιώθηκε καθόλου;
DVaderLa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, KAKADI είπε Έκανες update πρόσφατα; Το af βελτιώθηκε καθόλου; Μετά το Firmware 3.0 μεγάλη διαφορά. Sony δεν είναι, αλλά νομίζω είναι μια χαρά. 1
KAKADI Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, DVaderLa είπε Μετά το Firmware 3.0 μεγάλη διαφορά. Sony δεν είναι, αλλά νομίζω είναι μια χαρά. Παρά πολύ δυνατή τιμή πάντως τα 1300 ευρώ. Θα το έχω υπόψην μου. Αν δώσω και αυτά που έχω τότε πιθανότατα η μηχανή συν ένα καλός φακός να βγουν ψιλό τσάμπα..
DVaderLa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, KAKADI είπε Παρά πολύ δυνατή τιμή πάντως τα 1300 ευρώ. Θα το έχω υπόψην μου. Αν δώσω και αυτά που έχω τότε πιθανότατα η μηχανή συν ένα καλός φακός να βγουν ψιλό τσάμπα.. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Πρόσφατα πουλήθηκε μια Ζ6 με τον 40άρη στα 1200, ενώ παλιότερα είχα δει και μια με κιτ στα 1500. Αυτή στα 1300 βέβαια είναι πρακτικά καινούργια. 1
stratigos24 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1700 new είχε η z6 με τον 24-70 f4 πριν λίγους μήνες, ίσως ξαναπαίξει. Την ίδια εποχή με τα cashback της Nikon πήρα στα 1200 new Z5 με 24-50 κιτ. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2022 από stratigos24 2
KAKADI Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Εν τω μεταξυ οποτε ψαχνω reviews για Nikon Ζ6 πεφτω πανω σε αυτον https://www.youtube.com/channel/UCZG-C5esGZyVfxO2qXa1Zmw Τι φαση?? Πολυ θαψιμο παιζει για τις mirrorless της εταιρειας... Εν τω μεταξυ μου φαινεται λιγο βλακας ο τυπος. Υπαρχει κανενας αλλος νορμαλ εμπειρος να δουμε κανα βιντεο της προκοπης ή παμε σε ραντομ? Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από KAKADI 1
babisskg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, KAKADI είπε Εν τω μεταξυ οποτε ψαχνω reviews για Nikon Ζ6 πεφτω πανω σε αυτον https://www.youtube.com/channel/UCZG-C5esGZyVfxO2qXa1Zmw Τι φαση?? Πολυ θαψιμο παιζει για τις mirrorless της εταιρειας... Εν τω μεταξυ μου φαινεται λιγο βλακας ο τυπος. Υπαρχει κανενας αλλος νορμαλ εμπειρος να δουμε κανα βιντεο της προκοπης ή παμε σε ραντομ? Αν έχει πάει προς σειρά Z ! 1
DVaderLa Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, KAKADI είπε Εν τω μεταξυ οποτε ψαχνω reviews για Nikon Ζ6 πεφτω πανω σε αυτον https://www.youtube.com/channel/UCZG-C5esGZyVfxO2qXa1Zmw Τι φαση?? Πολυ θαψιμο παιζει για τις mirrorless της εταιρειας... Εν τω μεταξυ μου φαινεται λιγο βλακας ο τυπος. Υπαρχει κανενας αλλος νορμαλ εμπειρος να δουμε κανα βιντεο της προκοπης ή παμε σε ραντομ? Αυτός κράζει το af αλλά εκθειάζει τα αρχεία. Κάτι που ισχύει δηλαδή.
KAKADI Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 33 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Αυτός κράζει το af αλλά εκθειάζει τα αρχεία. Κάτι που ισχύει δηλαδή. Ναι δε θα το ελεγα ακριβως γτ με 2 βιντεακια που ειδα (το ενα ηταν vs μαζι με τις αλλεσ 2 μεγαλες μαρκες) ειπε με λιγα λογια οτι μονο αν εχεις ηδη φακους Nikon πας στη Z6ii και παλι παιζει γτ χανει σε ολα απ τις αλλες 2. Ακομα και για το αρχειο που λες ειπε οτι ειναι παρομοια και στο ιδιο λεβελ με canon. Ελαχιστες διαφορες.. Ισως ειναι πιο bold τυπος και χιουμοριστικος αλλα.... Τεσπα δεν μου φαινεται και πολυ σοι.. Εκτος κ αν εχουν βελτιωθει τοσο πια οι canon με τα αρχεια τους.. Θυμαμαι στις dslr out of the camera ηταν πολυ πισω!!
Iliemp Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα. Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα αλλά μειώσατε τόσο πολύ τις Sony που νομίζω ότι θα σας κρατήσω κακία 😅😁 Η γνώμη μου είναι - αφού αγαπάς τόσο πολύ τα αρχεία της Nikon - να πας σε full frame mirrorless της εταιρείας και να μην δώσεις λεφτά για την D850, εκτός αν το έχεις πραγματικά απωθημένο. Απλά να ξέρεις ότι αν πας σε mirrorless μετά η άλλη φωτογραφική θα μείνει στο ράφι -παθούσα-, οπότε να επενδύσεις κάπου που θα αξίζει και μελλοντικά. Ήμουν και είμαι κάτοχος μιας Canon 70D και πήρα και την Sony A6400 γιατί ήθελα να έχω μια πιο μικρή κάμερα μαζί μου μιας και η άλλη σε συνδυασμό ειδικά με τον Canon 70-200 f4 L παρα ήταν βαριά για εμένα και τελικά χρησιμοποιώ μόνο την Sony μιας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα εικόνας που έχει. Σίγουρα δεν έχει αυτό το ωραίο θερμό της Canon αλλά παρά της αμφιβολίες μου έχει γίνει η προέκταση του χεριού μου. Αν λοιπόν απαντούσα στο ερώτημα σου με το χέρι στην καρδιά θα σου έλεγα να πάρεις την Sony A7iv με κλειστά μάτια. Επειδή όμως είσαι αρνητικός και δεν σου αξίζει τότε να πάρεις την Ζ6ii 😛 1
babisskg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, Iliemp είπε Καλησπέρα. Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα αλλά μειώσατε τόσο πολύ τις Sony που νομίζω ότι θα σας κρατήσω κακία 😅😁 Η γνώμη μου είναι - αφού αγαπάς τόσο πολύ τα αρχεία της Nikon - να πας σε full frame mirrorless της εταιρείας και να μην δώσεις λεφτά για την D850, εκτός αν το έχεις πραγματικά απωθημένο. Απλά να ξέρεις ότι αν πας σε mirrorless μετά η άλλη φωτογραφική θα μείνει στο ράφι -παθούσα-, οπότε να επενδύσεις κάπου που θα αξίζει και μελλοντικά. Ήμουν και είμαι κάτοχος μιας Canon 70D και πήρα και την Sony A6400 γιατί ήθελα να έχω μια πιο μικρή κάμερα μαζί μου μιας και η άλλη σε συνδυασμό ειδικά με τον Canon 70-200 f4 L παρα ήταν βαριά για εμένα και τελικά χρησιμοποιώ μόνο την Sony μιας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα εικόνας που έχει. Σίγουρα δεν έχει αυτό το ωραίο θερμό της Canon αλλά παρά της αμφιβολίες μου έχει γίνει η προέκταση του χεριού μου. Αν λοιπόν απαντούσα στο ερώτημα σου με το χέρι στην καρδιά θα σου έλεγα να πάρεις την Sony A7iv με κλειστά μάτια. Επειδή όμως είσαι αρνητικός και δεν σου αξίζει τότε να πάρεις την Ζ6ii 😛 🤣🤣🤣 ....... δώστου , μη τον λυπάσαι ...... εκεί ....... να τυραννιέται μέχρι να το πάρει απόφαση και να πάρει Canon ......
highpriest Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, Iliemp είπε Καλησπέρα. Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα αλλά μειώσατε τόσο πολύ τις Sony που νομίζω ότι θα σας κρατήσω κακία 😅😁 Η γνώμη μου είναι - αφού αγαπάς τόσο πολύ τα αρχεία της Nikon - να πας σε full frame mirrorless της εταιρείας και να μην δώσεις λεφτά για την D850, εκτός αν το έχεις πραγματικά απωθημένο. Απλά να ξέρεις ότι αν πας σε mirrorless μετά η άλλη φωτογραφική θα μείνει στο ράφι -παθούσα-, οπότε να επενδύσεις κάπου που θα αξίζει και μελλοντικά. Ήμουν και είμαι κάτοχος μιας Canon 70D και πήρα και την Sony A6400 γιατί ήθελα να έχω μια πιο μικρή κάμερα μαζί μου μιας και η άλλη σε συνδυασμό ειδικά με τον Canon 70-200 f4 L παρα ήταν βαριά για εμένα και τελικά χρησιμοποιώ μόνο την Sony μιας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα εικόνας που έχει. Σίγουρα δεν έχει αυτό το ωραίο θερμό της Canon αλλά παρά της αμφιβολίες μου έχει γίνει η προέκταση του χεριού μου. Αν λοιπόν απαντούσα στο ερώτημα σου με το χέρι στην καρδιά θα σου έλεγα να πάρεις την Sony A7iv με κλειστά μάτια. Επειδή όμως είσαι αρνητικός και δεν σου αξίζει τότε να πάρεις την Ζ6ii 😛 Τις αγαπάμε τις Sony....απο μακριά 😛 😂 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα