Προς το περιεχόμενο

Σπαζοκεφαλιά με Nikon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Στη τελευταία σου φράση για έναν βρίσκεται και η σοβαρή διαφορά των συστημάτων.. 

Το μέγεθος του αισθητήρα.

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς που έχει δουλέψει την G9 πως αν φορούσε FF και είχε καλύτερο eye AF tracking πως θα κόστιζε άνετα 1,5 με 2 χιλιάρικακια περισσότερο.

Εγω την πήρα στο χιλιάρικο και άρτια κατάσταση  με τον 12-35 . Τιμή σοκ!!

πουλησα και όλα τα της Nikon που είχα και έχω κέρδος κ ολας.

Δεν μειώνω την R6. Είναι θηρίο απλά πιστεύω πως πέραν του αισθητήρα το σώμα της Panasonic δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και σε κάποια σημεία το λες και καλύτερο.

Προφανως και όταν πέφτει το φως η R6 δείχνει τα δόντια της. Μην παρεξηγηθώ. Όσο είναι μέρα οι διάφορες εξομαλύνονται αρκετά πάντως..

Απ την άλλη βέβαια όταν θες reach στη φωτογραφία σου δεν γίνεται να παραβλέψεις τις mft..

Ειναι λίγο άλλοι κόσμοι τα 2 σώματα.. Αλλά με αρκετά κοινά και με τομείς που κονταροχτυπιούνται στα ίσα.

Απλα αρχικα ήμουν προετοιμασμένος για τα χειρότερα στη σύγκριση G9 με R6 αλλά παιδιά… Νομίζω πως η κάθε μια έχει κρυφές αρετές και στο σύνολο τους είναι πολύ κοντά σε σύγκριση..

Στο τέλος της μέρας η φάση είναι πολύ υπέρ της G9 για την τιμη που έχει..

4C570A16-124A-47E9-A635-C61A2A8DD00A.jpeg

0705E73E-D803-4F40-BD69-758FF17A3A93.jpeg

Ως γνωστόν ....... μία μηχανή ίσον καμία ........ αυτός που ασχολείται με την φωτογραφία θα πάρει και δεύτερη ( άλλη ) και τρίτη ....... δεν υπήρξε ποτέ μία λύση και μοναδική ........ 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, KAKADI είπε

Στη τελευταία σου φράση για έναν βρίσκεται και η σοβαρή διαφορά των συστημάτων.. 

Το μέγεθος του αισθητήρα.

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς που έχει δουλέψει την G9 πως αν φορούσε FF και είχε καλύτερο eye AF tracking πως θα κόστιζε άνετα 1,5 με 2 χιλιάρικακια περισσότερο.

Εγω την πήρα στο χιλιάρικο και άρτια κατάσταση  με τον 12-35 . Τιμή σοκ!!

πουλησα και όλα τα της Nikon που είχα και έχω κέρδος κ ολας.

Δεν μειώνω την R6. Είναι θηρίο απλά πιστεύω πως πέραν του αισθητήρα το σώμα της Panasonic δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και σε κάποια σημεία το λες και καλύτερο.

Προφανως και όταν πέφτει το φως η R6 δείχνει τα δόντια της. Μην παρεξηγηθώ. Όσο είναι μέρα οι διάφορες εξομαλύνονται αρκετά πάντως..

Απ την άλλη βέβαια όταν θες reach στη φωτογραφία σου δεν γίνεται να παραβλέψεις τις mft..

Ειναι λίγο άλλοι κόσμοι τα 2 σώματα.. Αλλά με αρκετά κοινά και με τομείς που κονταροχτυπιούνται στα ίσα.

Απλα αρχικα ήμουν προετοιμασμένος για τα χειρότερα στη σύγκριση G9 με R6 αλλά παιδιά… Νομίζω πως η κάθε μια έχει κρυφές αρετές και στο σύνολο τους είναι πολύ κοντά σε σύγκριση..

Στο τέλος της μέρας η φάση είναι πολύ υπέρ της G9 για την τιμη που έχει..

4C570A16-124A-47E9-A635-C61A2A8DD00A.jpeg

0705E73E-D803-4F40-BD69-758FF17A3A93.jpeg

Όλοι MFT θα πάρετε!😎

3 ώρες πριν, babisskg είπε

Ως γνωστόν ....... μία μηχανή ίσον καμία ........ αυτός που ασχολείται με την φωτογραφία θα πάρει και δεύτερη ( άλλη ) και τρίτη ....... δεν υπήρξε ποτέ μία λύση και μοναδική ........ 

Έχουν και οι FF τα πλεονεκτήματα τους. Υπάρχουν στιγμές που χρειάζομαι πράγματα που δεν μπορεί να κάνει μια MFT.

Αλλά δύο καλά συστηματα με κορυφαίες στο σύστημα μηχανές και φακούς είναι overkill ακόμη και για επαγγελματία. Πόσο μάλλον για ερασιτέχνη.

Ποια FF ομως θα ήταν καλή λύση να πλαισιώσει τον στόλο ώστε με 1-2 οικονομικούς φακούς αλλά στο f/1.8 να μην σπάσει την μπάνκα αλλά να παίρνω και άριστα αποτελέσματα όταν χρειάζομαι δυνατότητες FF;

χμμμμ.....χμμμ.....

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1

5 λεπτά πριν, highpriest είπε

Όλοι MFT θα πάρετε!😎

Έχουν και οι FF τα πλεονεκτήματα τους. Υπάρχουν στιγμές που χρειάζομαι πράγματα που δεν μπορεί να κάνει μια MFT.

Αλλά δύο καλά συστηματα με κορυφαίες στο σύστημα μηχανές και φακούς είναι overkill ακόμη και για επαγγελματία. Πόσο μάλλον για ερασιτέχνη.

Φακοί ..... φακοί .... και πάλι φακοί ...... τα υπόλοιπα είναι ναχαμε να λέγαμε ..... 

2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Φακοί ..... φακοί .... και πάλι φακοί ...... τα υπόλοιπα είναι ναχαμε να λέγαμε ..... 

Ποια FF έχει τους καλύτερους οικονομικότερους αλλά και ξυράφια φακούς στο f/1.8 λοιπόν; Ας πούμε ένας 35mm και ένας 85mm ή 105mm μάκρο ή κάτι αντίστοιχο.

• Like 1

Μόλις τώρα, highpriest είπε

Ποια FF έχει τους καλύτερους οικονομικότερους αλλά και ξυράφια φακούς στο f/1.8 λοιπόν; Ας πούμε ένας 35mm και ένας 85mm ή 105mm μάκρο ή κάτι αντίστοιχο.

Σίγουρα μακριά από τον Nikon 35 σειράς G ....... λόγω τεχνικών θεμάτων ...... όχι οπτικών ........ δυστυχώς για εσάς θα καταλήξουμε τελικά σε λύσεις τύπου Takumar ........ 100 f/4 ........ ευτυχώς μπαίνουν σε ...... πως τις είπαμε αυτές ..... α , ναι ..... mirrorles 🤣🤣🤣 ....... φυσικά με έρευνα σχετικά με την απόδοση του όποιου συνδυασμού με σώμα ....... σίγουρα σε κάποια ( πολύ συγκεκριμένα ) η απόδοση θα είναι stellar μορφής ...... αλλά αυτό πρέπει να ερευνηθεί ..... 

1 ώρα πριν, babisskg είπε

Σίγουρα μακριά από τον Nikon 35 σειράς G ....... λόγω τεχνικών θεμάτων ...... όχι οπτικών ........ δυστυχώς για εσάς θα καταλήξουμε τελικά σε λύσεις τύπου Takumar ........ 100 f/4 ........ ευτυχώς μπαίνουν σε ...... πως τις είπαμε αυτές ..... α , ναι ..... mirrorles 🤣🤣🤣 ....... φυσικά με έρευνα σχετικά με την απόδοση του όποιου συνδυασμού με σώμα ....... σίγουρα σε κάποια ( πολύ συγκεκριμένα ) η απόδοση θα είναι stellar μορφής ...... αλλά αυτό πρέπει να ερευνηθεί ..... 

Ας μην τα περιπλέκουμε. 2 φακοι είναι σε σωμα FF. Σίγουρα θα υπάρχουν οικονομικές αλλά και σύγχρονες λύσεις, χωρις να καταφύγουμε σε vintage  Μ42 λύσεις. 

Εκτός και αν δεν υπάρχει τέτοια μηχανή και πρέπει να καταφύγει κάποιος σε ακριβές λύσεις.

• Like 1

2 ώρες πριν, highpriest είπε

Όλοι MFT θα πάρετε!😎

Ποια FF ομως θα ήτνα καλή λύση να πλαισιώσει τον στόλο ώστε με 1-2 οικονομικούς φακούς αλλά στο f/1.8 να μην σπάσει την μπάνκα αλλά να παίρνω και άριστα αποτελέσματα όταν χρειάζομαι δυνατότητες FF;

χμμμμ.....χμμμ.....

Canon στα entry level σώματα θα έχεις καλές επιλογές για FF. Όπως και καμμία Nikon z5 αλλά οι φακοί της δεν ξέρω…

2 ώρες πριν, babisskg είπε

Απο φακούς θα γίνει χαμός από εδώ και πέρα..

Ελπίζω μόνο μη σβήσει το mft σύστημα γτ τότε μακροπρόθεσμα την πατήσαμε αν σταματήσουν να βγαίνουν σώματα..

• Like 2

1 λεπτό πριν, KAKADI είπε

Canon στα entry level σώματα θα έχεις καλές επιλογές για FF. Όπως και καμμία Nikon z5 αλλά οι φακοί της δεν ξέρω…

Απο φακούς θα γίνει χαμός από εδώ και πέρα..

Ελπίζω μόνο μη σβήσει το mft σύστημα γτ τότε μακροπρόθεσμα την πατήσαμε αν σταματήσουν να βγαίνουν σώματα..

Θα αποφύγω ( με πολύ κόπο ) τα γνωστά μου αστεία . Όσο περισσότερο ασχολήθηκα με το hardware των φωτογραφικών , τόσο έπεφτα στην απλή ερώτηση αν το κάτι άλλο θα με έκανε να δώ τα πράγματα διαφορετικά ........ ούτε για πλάκα . Εδώ θα βάλω παρένθεση στους επαγγελματίες , όπου έτσι κι' αλλιώς χρησιμοποιούν και διάφορα συστήματα για προφανείς λόγους και καλά κάνουν και έτσι πρέπει διότι ζούν από αυτό το πράγμα .

Οι λοιποί ( εμείς ) δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως λόγο για τίποτε περισσότερο από αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μας , αν τις γνωρίζουμε . Παρένθεση , εδώ πέφτει ο συσχετισμός / ισορροπία μεταξύ τι παίζει στην αγορά και τι χρειαζόμαστε ΤΕΛΙΚΑ .

Σίγουρα δεν θα προτρέψω κανέναν να ακολουθήσει τον δικό μου " Αρχαιολογικό " δρόμο . Κάποια πράγματα πάνε και με την ηλικία . Προσπαθώ να πείσω πως , υπάρχει ένα όριο μεταξύ προσφερόμενης τεχνολογίας και τελικού αποτελέσματος το οποίο δεν έχει πείσει με την παρουσία του . 

• Like 1

2 ώρες πριν, babisskg είπε

Σίγουρα μακριά από τον Nikon 35 σειράς G ....... λόγω τεχνικών θεμάτων ...... όχι οπτικών ........ 

Μπάμπη, έχουμε πει , όχι ανακρίβειες. Υπάρχουν τρεις nikon 35mm G . Ο Nikon 35mm f/1.8 G FX AF-S που είναι full frame και κάνει 500€+ και ο Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX , που είναι crop και κάνει 180€ . Ο dx , αν έχει αλλάξει 250 ιδιοκτήτες που τον κοπανάνε από εδώ και από εκεί , μπορεί να χαλάσει μετά από χρόνια. Δεν φταίει ο φακός. Δεν είναι άλλωστε και καμιά pro κατασκευή. Με τον καλό τον FX, δεν νομίζω να είχε κανείς προβλήματα . Όσοι τον αγόραζαν , ήξεραν τι αγόραζαν και γιατί και τον κράταγαν , οπότε δεν άλλαζε 250 ιδιοκτήτες μέχρι να χαλάσει . Και υπάρχει βέβαια, πάλι FX και G, ο Nikon AF-s 35mm f/1.4G που κάνει 1800€ . Τελείως άλλο θέμα. Δεν νομίζω να είχε κανείς "τεχνικό θέμα" . Ποτέ. 

• Like 1

5 λεπτά πριν, babisskg είπε

Θα αποφύγω ( με πολύ κόπο ) τα γνωστά μου αστεία . Όσο περισσότερο ασχολήθηκα με το hardware των φωτογραφικών , τόσο έπεφτα στην απλή ερώτηση αν το κάτι άλλο θα με έκανε να δώ τα πράγματα διαφορετικά ........ ούτε για πλάκα . Εδώ θα βάλω παρένθεση στους επαγγελματίες , όπου έτσι κι' αλλιώς χρησιμοποιούν και διάφορα συστήματα για προφανείς λόγους και καλά κάνουν και έτσι πρέπει διότι ζούν από αυτό το πράγμα .

Οι λοιποί ( εμείς ) δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως λόγο για τίποτε περισσότερο από αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μας , αν τις γνωρίζουμε . Παρένθεση , εδώ πέφτει ο συσχετισμός / ισορροπία μεταξύ τι παίζει στην αγορά και τι χρειαζόμαστε ΤΕΛΙΚΑ .

Σίγουρα δεν θα προτρέψω κανέναν να ακολουθήσει τον δικό μου " Αρχαιολογικό " δρόμο . Κάποια πράγματα πάνε και με την ηλικία . Προσπαθώ να πείσω πως , υπάρχει ένα όριο μεταξύ προσφερόμενης τεχνολογίας και τελικού αποτελέσματος το οποίο δεν έχει πείσει με την παρουσία του . 

Συμφωνώ απόλυτα.. Δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο εφόσον δεν υπάρχει εισόδημα από τέτοια κίνηση.

Αν υπάρχει όμως μπόλικη τρέλα και οικονομικά επιτρέποντος όλα καλά. Αλλιώς ναι το χομπυ μου το έκανα και με την D610.

Να μαστε καλά να τα χαρούμε μόνο.

κατα τα αλλά όλα καλά!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, η δική μου ερώτηση έχει να κάνει με χρήση διαφορετικού συστήματος που είναι ΚΑΙ για εισόδημα. Για προσωπική χρήση δεν χρειάζομαι κάτι άλλο απο αυτό που έχω, αλλά όσο εμπλέκομαι περισσότερο με το αντικείμενο, βρίσκω πως θα μου ήταν χρήσιμη και μια FF.

Υπάρχουν απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν με Μ4/3 και απαιτούν FF η και μεγαλύτερο σένσορα. Οπως και αν έχεις FF μπορεί να θέλεις να κάνεις πράγματα που να σε βοηθάει περισσότερο μια M4/3 μηχανή.  

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν στον νου, ξαναρωτάω, υπάρχει οικονομική FF που έχει τους βασικούς αυτοματισμούς, φτηνούς αλλά γρήγορους φακούς στα 35mm και 85μμ και δεν κοστίζει μια περιουσία; Μεταχειρισμένο σετάκι έως 7ετία ας πούμε. Αλλά χαμηλή όσο γίνεται τιμή, με καλή τελική ποιότητα εικόνας.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1

14 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Μπάμπη, έχουμε πει , όχι ανακρίβειες. Υπάρχουν τρεις nikon 35mm G . Ο Nikon 35mm f/1.8 G FX AF-S που είναι full frame και κάνει 500€+ και ο Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX , που είναι crop και κάνει 180€ . Ο dx , αν έχει αλλάξει 250 ιδιοκτήτες που τον κοπανάνε από εδώ και από εκεί , μπορεί να χαλάσει μετά από χρόνια. Δεν φταίει ο φακός. Δεν είναι άλλωστε και καμιά pro κατασκευή. Με τον καλό τον FX, δεν νομίζω να είχε κανείς προβλήματα . Όσοι τον αγόραζαν , ήξεραν τι αγόραζαν και γιατί και τον κράταγαν , οπότε δεν άλλαζε 250 ιδιοκτήτες μέχρι να χαλάσει . Και υπάρχει βέβαια, πάλι FX και G, ο Nikon AF-s 35mm f/1.4G που κάνει 1800€ . Τελείως άλλο θέμα. Δεν νομίζω να είχε κανείς "τεχνικό θέμα" . Ποτέ. 

Μιλούσα για τον γνωστό και μη εξαιρετέο 35αρη των 180 ευρώ που ζητείται γύρω στα 100 μεταχειρισμένος αφού όλοι μιλάνε γι' αυτόν αλλά κανείς δεν ξέρει τι να κάνει με έναν τέτοιο φακό ( για τίποτε δεν κάνει αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο ) ενώ όλοι τον γυρεύουν σαν κι' εγώ δεν ξέρω τι , αφού όλοι τσάκωσαν crop σώματα χωρίς εσωτερικό μοτέρ ....... ας μην γίνω περισσότερο κακός ...... άλλωστε η κακία μου έχει να κάνει πρωτίστως με το κάκιστο της κατασκευής ........ από μακριά κάνει μπαμ ....... χωρίς εξωτερικό δαχτυλίδι διάφραγματος ........ έτσι και πουν το ποίημα τα ηλεκτρονικά ...... θα τον κάνουμε κλύσμα δλδ ....... ούτε σαν μάνιουαλ δεν παίζει ...... έλεος ...... 

2 λεπτά πριν, highpriest είπε

Παιδιά, η δική μου ερώτηση έχει να κάνει με χρήση διαφορετικού συστήματος που είναι ΚΑΙ για εισόδημα. Για προσωπική χρήση δεν χρειάζομαι κάτι άλλο απο αυτό που έχω, αλλά όσο εμπλέκομαι περισσότερο με το αντικείμενο, βρίσκω πως θα μου ήταν χρήσιμη και μια FF.

Υπάρχουν απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν με Μ4/3 και απαιτούν FF η και μεγαλύτερο σένσορα. Οπως και αν έχεις FF μπορεί να θέλεις να κάνεις πράγματα που να σε βοηθάει περισσότερο μια M4/3 μηχανή.  

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν στον νου, ξαναρωτάω, υπάρχει οικονομική FF που έχει τους βασικούς αυτοματισμούς, φτηνούς αλλά γρήγορους φακούς στα 35mm και 85μμ και δεν κοστίζει μια περιουσία; Μεταχειρισμένο σετάκι έως 7ετία ας πούμε. Αλλά χαμηλή όσο γίνεται τιμή, με καλή τελική ποιότητα εικόνας.

ΟΧΙ ...... και καλό και φθηνό δεν υπάρχει ...... 

• Like 1

Το τραγικό μειονέκτημα των 35mm σε κροπ  είναι ότι είναι σχεδόν ισοδύναμα με 50mm  , για την ακρίβεια και παραπάνω ! Οπότε boring ! Συμφωνώ , ότι τα 50mm δεν είναι για πολλά πολλά  . Ειδικά σε στενάχωρα μέρη όπως οι ελληνικές πόλεις και χωριά (σε φυσικά τοπία ή τη ΝΥ έχει χρήσεις) . Το πρόβλημα των ιντερνετοφωτογράφων είναι , ότι υπάρχουν πολλοί φακοί διαθέσιμοι, φθηνοί για τις κροπ και τρώνε το χρόνο τους να συγκρίνουν διαγράμματα οξύτητας και να αγοράζουν και να κουμπώνουν ξεκουμπώνουν φακούς. Τρώνε και άλλο πολύ διάβασμα για τα είδη φωτογραφίας που κυριαρχούν στους ιντερνετοφωτογράφους, δηλαδή αστροφωτογραφία, μακράς έκθεσης και time lapse οπότε δεν βγάζουν καμία τυπική φωτογραφία και δεν καταλαβαίνουν τι χρειάζονται . Με μια κροπ , αν έχει κάποιος τον καλό 17-55 2.8 του κατασκευαστή (για να μην ασχολείται με calibration και post process που δεν γίνεται) και έναν 10-18 ή 10-20 ή 10-22 (ανάλογα) ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πέρα από αυτούς και ένα μπαούλο φακούς να του δώσουν , μπελάς θα είναι . Φωτογραφίες παραπάνω δεν θα βγάλουν . Μην πω ότι γίνεται φοβερή δουλειά και με έναν 18-200 (η nikon έχει και 18-300) , του κατασκευαστή πάντα, ο οποίος μπορεί να είναι μοναδικός φακός για πάσα χρήση . Για κατάχρηση , για να ψάχνει φωλιές πελαργών , βάλε και έναν 70-300 . Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται . Δυστυχώς, χάνουν χρόνια αναζητήσεων , συγκρίνοντας οξύτητες. Το ίντερνετ τα προκαλεί αυτά και οι vloggers , που λένε λένε λένε και δεν έχουν φωτογραφίσει ούτε τα δέντρα στην αυλή τους. 

• Like 2

11 λεπτά πριν, babisskg είπε

ΟΧΙ ...... και καλό και φθηνό δεν υπάρχει ...... 

Τότε θα αρκεστώ στο σύστημα μου και θα κάνω πατέντα σε κάποια θέματα. Δεν σηκώνει ακόμη ένα ακριβό σύστημα αυτή τη στιγμή.

• Like 1

1 λεπτό πριν, highpriest είπε

Τότε θα αρκεστώ στο σύστημα μου και θα κάνω πατέντα σε κάποια θέματα. Δεν σηκώνει ακόμη ένα ακριβό σύστημα αυτή τη στιγμή.

Q passed

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...