babisskg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Συγκρίνεις ένα entry level σώμα του 2014 (3300) με τη ναυαρχίδα της Pentax το 2006. Είναι άραγε άδικη σύγκριση δεδομένου ότι έχουν διαφορά 8 χρόνια; Έχεις καλομάθει μου φαίνεται.... Μπορώ να το συγκρίνω και με την άλλη μου Pentax την K - 100d Super ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Έχεις καλομάθει μου φαίνεται.... Πολύ! Η G9 είναι διαστημόπλοιο! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, highpriest είπε Πολύ! Η G9 είναι διαστημόπλοιο! Για να δούμε λοιπόν πώς θα τα πάμε χωρίς διαστημόπλοιο ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GQPhDFBI είπε Συγκρίνεις ένα entry level σώμα του 2014 (3300) με τη ναυαρχίδα της Pentax το 2006. Είναι άραγε άδικη σύγκριση δεδομένου ότι έχουν διαφορά 8 χρόνια; Η 50D , την έχει για πλάκα την K10D ! Κι ας κλαίει ο Μπάμπης. Και η διαφορα σήμερα στο mpb είναι 20€ με 30€ . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, babisskg είπε Για να δούμε λοιπόν πώς θα τα πάμε χωρίς διαστημόπλοιο ! Εντάξει, δεν πάει να πει πως ξεχάσαμε να κάνουμε...ποδήλατο!😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, highpriest είπε Εντάξει, δεν πάει να πει πως ξεχάσαμε να κάνουμε...ποδήλατο!😁 Κυριακή κοντή γιορτή ......... 8 λεπτά πριν, highpriest είπε Εντάξει, δεν πάει να πει πως ξεχάσαμε να κάνουμε...ποδήλατο!😁 Και για να το θέσω καλύτερα ........ ας δούμε πώς θα λειτουργήσει σαν πρόκληση για τον ίδιο τον φωτογράφο ....... θα βγάλει δλδ το ίδιο καλά αποτελέσματα με κάτι υποδεέστερο ώστε να αποδείξει στον ίδιο βέβαια πως μπορεί και χωρίς τις ευκολίες ......... ηηηηηηη ...... θα δεί την ταινία " Αποκάλυψη τώρα " ........ 26 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Η 50D , την έχει για πλάκα την K10D ! Κι ας κλαίει ο Μπάμπης. Και η διαφορα σήμερα στο mpb είναι 20€ με 30€ . Φρούδες ελπίδες , η Pentax εξαρχής έφτιαχνε φωτογραφικές μηχανές οι οποίες ήταν φτιαγμένες από φωτογράφους για φωτογράφους . Ουδεμία σχέση είχε με τα καταναλωτικά προϊόντα της Canon τα οποία απευθύνονταν σε όλους . Κι' αν έβγαλε η Canon τέτοια μηχανήματα όπως το παρακάτω ....... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, babisskg είπε Κυριακή κοντή γιορτή ......... Και για να το θέσω καλύτερα ........ ας δούμε πώς θα λειτουργήσει σαν πρόκληση για τον ίδιο τον φωτογράφο ....... θα βγάλει δλδ το ίδιο καλά αποτελέσματα με κάτι υποδεέστερο ώστε να αποδείξει στον ίδιο βέβαια πως μπορεί και χωρίς τις ευκολίες ......... ηηηηηηη ...... θα δεί την ταινία " Αποκάλυψη τώρα " ........ Ίδια αποτελέσματα το αποκλείω εκ των προτέρων. Χρησιμοποιώ σε μεγάλο βαθμό τους αυτοματισμούς της μηχανής μου για να ανακαλύψω μέσα σε μια μέρα που θα έχω την άλλη στα χέρια μου πως θα την κάνω να δουλέψει όπως θέλω. Και είναι και DSLR. Θέλει διαφορετική προσέγγιση το όλον πράγμα. Αλλά οκ, είναι ενδιαφέρον. Ήθελα να την δοκιμάσω ως υποψήφια δεύτερη, επειδή τις δίνουν σε καλές τιμές. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, highpriest είπε Ίδια αποτελέσματα το αποκλείω εκ των προτέρων. Χρησιμοποιώ σε μεγάλο βαθμό τους αυτοματισμούς της μηχανής μου για να ανακαλύψω μέσα σε μια μέρα που θα έχω την άλλη στα χέρια μου πως θα την κάνω να δουλέψει όπως θέλω. Και είναι και DSLR. Θέλει διαφορετική προσέγγιση το όλον πράγμα. Αλλά οκ, είναι ενδιαφέρον. Ήθελα να την δοκιμάσω ως υποψήφια δεύτερη, επειδή τις δίνουν σε καλές τιμές. Αν επρόκειτο για δεύτερη μηχανή γενικά , θα το έψαχνα δεόντως άσχετα από κατηγορία , μάρκα , μοντέλο κλπ . Θα το έβλεπα και σαν φιλοσοφία ........ άλλωστε έχοντας πρώτη με την σχετική τεχνολογία μία δεύτερη θα έπρεπε να έχει διαφορετικό χαρακτήρα , παρά να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με λίγο πιο κάτω χαρακτηριστικά . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα μετά από καιρό!! Κατ αρχας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν με τη γνώμη τους και την άποψη τους. Λοιπόν ξεκινώντας να πω πως αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου την Lumix G9 με τον 12-35 f2.8 (δική μου) και την Canon R6 (για δοκιμή με οψιον αγοράς) με μια δυάδα φακών όπως τον 35 f1.8 και τον 85 f2. Σήμερα τις είχα και πλάι πλάι σε φωτογράφο βόλτα στην Καλαμάτα και στη συνέχεια στην Πύλο Μεσσηνίας. Να πω πως οι 2 μηχανές δείχνουν να μην έχουν καμμία ηλικιακή διαφορά καθώς η Lumix φαίνεται και είναι μπροστά απ την εποχή της ξεκάθαρα. Επίσης ο μικρότερος αισθητήρας όσο το φως ήταν περίσσιο δεν φάνηκε πουθενά βλέποντας και τα αποτελέσματα εκ των υστέρων στο lightroom. Εκεί που Σαφώς η R6 ήταν ικανότερη ήταν στο eye AF tracking αλλά χωρίς να με προβληματίζει η G9. Χωρίς εκπλήξεις δηλαδή. Στα μενού νομίζω πως ήθελα λίγο περισσότερη προσαρμογή με την G9 αλλά όχι κάτι που με δυσκόλεψε πολύ. Οι φακοί ήταν ομολογουμένως ξυράφια και στις 2 μηχανές. Σώματα τανκ με ένα ελαφρώς προβάδισμα της G9 κυρίως επειδή καθόταν καλύτερα στο χέρι μου με το grip της να είναι για σεμινάριο. Το οφθαλμοσκοπιο και στις 2 μηχανές ήταν πολύ καλύτερο απ ότι περίμενα. Κανένα παράπονο σε αυτό όπως και στις οθόνες. Νομίζω πως η μπαταρία της G9 είναι χειρότερη απ της Canon. Μεγάλο συν η έξτρα οθόνη των ρυθμίσεων στο πάνω μέρος της Panasonic. Θα βάλω και κάποια δείγματα τις επόμενες ώρες. Canon R6 παραλία Καλαμάτας Lumix G9 Πύλος 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, KAKADI είπε Καλησπέρα μετά από καιρό!! Κατ αρχας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν με τη γνώμη τους και την άποψη τους. Λοιπόν ξεκινώντας να πω πως αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου την Lumix G9 με τον 12-35 f2.8 (δική μου) και την Canon R6 (για δοκιμή με οψιον αγοράς) με μια δυάδα φακών όπως τον 35 f1.8 και τον 85 f2. Σήμερα τις είχα και πλάι πλάι σε φωτογράφο βόλτα στην Καλαμάτα και στη συνέχεια στην Πύλο Μεσσηνίας. Να πω πως οι 2 μηχανές δείχνουν να μην έχουν καμμία ηλικιακή διαφορά καθώς η Lumix φαίνεται και είναι μπροστά απ την εποχή της ξεκάθαρα. Επίσης ο μικρότερος αισθητήρας όσο το φως ήταν περίσσιο δεν φάνηκε πουθενά βλέποντας και τα αποτελέσματα εκ των υστέρων στο lightroom. Εκεί που Σαφώς η R6 ήταν ικανότερη ήταν στο eye AF tracking αλλά χωρίς να με προβληματίζει η G9. Χωρίς εκπλήξεις δηλαδή. Στα μενού νομίζω πως ήθελα λίγο περισσότερη προσαρμογή με την G9 αλλά όχι κάτι που με δυσκόλεψε πολύ. Οι φακοί ήταν ομολογουμένως ξυράφια και στις 2 μηχανές. Σώματα τανκ με ένα ελαφρώς προβάδισμα της G9 κυρίως επειδή καθόταν καλύτερα στο χέρι μου με το grip της να είναι για σεμινάριο. Το οφθαλμοσκοπιο και στις 2 μηχανές ήταν πολύ καλύτερο απ ότι περίμενα. Κανένα παράπονο σε αυτό όπως και στις οθόνες. Νομίζω πως η μπαταρία της G9 είναι χειρότερη απ της Canon. Μεγάλο συν η έξτρα οθόνη των ρυθμίσεων στο πάνω μέρος της Panasonic. Θα βάλω και κάποια δείγματα τις επόμενες ώρες. Canon R6 παραλία Καλαμάτας Lumix G9 Πύλος Καλορίζικη και καλές λήψεις ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Ίδια ποιότητα εικόνας όχι απλά με FF αλλά με R6... Τέτοια γράφονται και θα πάνε όλοι να πάρουν G9 και δεν έχει αρκετές για όλους. Μην ανοίγετε τα μάτια στους φουλφρεημάδες! 😆 Καλοδούλευτη η κάμερα @KAKADI! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 27 λεπτά πριν, highpriest είπε Ίδια ποιότητα εικόνας όχι απλά με FF αλλά με R6... Τέτοια γράφονται και θα πάνε όλοι να πάρουν G9 και δεν έχει αρκετές για όλους. Μην ανοίγετε τα μάτια στους φουλφρεημάδες! 😆 Καλοδούλευτη η κάμερα @KAKADI! Να πάρουν όλοι , τέτοιες να πάρουν .......... 🤣🤣🤣 ....... κι' όταν ανακαλύψετε τις Pentax ....... τα ξαναλέμε ...... 🤣🤣🤣 ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 27 λεπτά πριν, highpriest είπε Ίδια ποιότητα εικόνας όχι απλά με FF αλλά με R6... Τέτοια γράφονται και θα πάνε όλοι να πάρουν G9 και δεν έχει αρκετές για όλους. Μην ανοίγετε τα μάτια στους φουλφρεημάδες! 😆 Καλοδούλευτη η κάμερα @KAKADI! Να είσαι καλά φίλε. Το εννοώ αυτό που εγγραψα. Η μηχανή δε δείχνει την ηλικία της καθόλου. Πολυ περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης με περισσότερα buttons. Καλυτερο grip. Και η Canon τρελό σώμα πάντως στο C AF eye tracking. Σήμερα πάω Αρεοπολη για συνεχεία του shootout face off!! 😂😂 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, KAKADI είπε Να είσαι καλά φίλε. Το εννοώ αυτό που εγγραψα. Η μηχανή δε δείχνει την ηλικία της καθόλου. Πολυ περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης με περισσότερα buttons. Καλυτερο grip. Και η Canon τρελό σώμα πάντως στο C AF eye tracking. Σήμερα πάω Αρεοπολη για συνεχεία του shootout face off!! 😂😂 Και μόνο που γίνεται σύγκριση με μηχανή τριπλάσιας αξίας και τετραπλάσιου σένσορα, δείχνει την ποιότητα και αξία της μηχανής. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, highpriest είπε Και μόνο που γίνεται σύγκριση με μηχανή τριπλάσιας αξίας και τετραπλάσιου σένσορα, δείχνει την ποιότητα και αξία της μηχανής. Στη τελευταία σου φράση για έναν βρίσκεται και η σοβαρή διαφορά των συστημάτων.. Το μέγεθος του αισθητήρα. Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς που έχει δουλέψει την G9 πως αν φορούσε FF και είχε καλύτερο eye AF tracking πως θα κόστιζε άνετα 1,5 με 2 χιλιάρικακια περισσότερο. Εγω την πήρα στο χιλιάρικο και άρτια κατάσταση με τον 12-35 . Τιμή σοκ!! πουλησα και όλα τα της Nikon που είχα και έχω κέρδος κ ολας. Δεν μειώνω την R6. Είναι θηρίο απλά πιστεύω πως πέραν του αισθητήρα το σώμα της Panasonic δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και σε κάποια σημεία το λες και καλύτερο. Προφανως και όταν πέφτει το φως η R6 δείχνει τα δόντια της. Μην παρεξηγηθώ. Όσο είναι μέρα οι διάφορες εξομαλύνονται αρκετά πάντως.. Απ την άλλη βέβαια όταν θες reach στη φωτογραφία σου δεν γίνεται να παραβλέψεις τις mft.. Ειναι λίγο άλλοι κόσμοι τα 2 σώματα.. Αλλά με αρκετά κοινά και με τομείς που κονταροχτυπιούνται στα ίσα. Απλα αρχικα ήμουν προετοιμασμένος για τα χειρότερα στη σύγκριση G9 με R6 αλλά παιδιά… Νομίζω πως η κάθε μια έχει κρυφές αρετές και στο σύνολο τους είναι πολύ κοντά σε σύγκριση.. Στο τέλος της μέρας η φάση είναι πολύ υπέρ της G9 για την τιμη που έχει.. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από KAKADI 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα