Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Και εχε υποψιν πως οι Μ4/3 δουλευουν λιγο διαφορετικα απο τις FF. Θα πρεπει εξαρχης να βρεις τα sweet spots του τριγωνου εκθεσης.😉

Ωχ κατι μου λεει πως θα φαω πολυ ξυλο στην αρχη... 😂

• Like 1
  • Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KAKADI είπε

Εγώ νομίζω θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα θα παίρνεις αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Αν θες να εκμεταλλευτεις ολες τις δυνατοτητες που εχει, θελει αρκετη μελετη. Αν θες να βγαζεις απλα καλες φωτογραφιες, ισχυουν τα βασικα οπως σε ολες τις καμερες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις τελευταιες μερες παρακολουθω ενα ωραιο τυπο που ειναι κατα κυριο λογω landscape φωτογραφος στον χρονο του.

Παλιοτερα ηταν φωτογραφος για την F1.

Μεχρι στιγμης απο τοτε που αποσυρθηκε κινουνταν μονο με MFT μεχρι που προσφατα πηρε και μια FF μηχανη.

Ειναι πολυ ηρεμος τυπος και τα βλεπει λιγο απο μια δικη του σκοπια τα πραγματα.

Εξηγει σε πολλα βιντεο γτ δεν χρειαζοταν κατι παραπανω απο MFT και οτι απλα η FF ηταν μια προσωπικη του φαγουρα, χωρις λογο.. 😂😂

https://m.youtube.com/user/huwalban/videos

Επεξ/σία από KAKADI
  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρωτάω εδώ, επειδή κι εγώ έχω τώρα μια σπαζοκεφαλία με Nikon😆

Έπεσε στα χέρια μου μια D3300 και θα την έχω για το ΣΚ, οπότε την περιεργάζομαι.

Το θέμα είναι πως σε manual mode δεν μπορώ να αλλάξω διάφραγμα. Με την ροδέλα αλλάζω ταχύτητα κλείστρου, αλλά δεν βρίσκω ποιο κουμπι να πατήσω για να με μεταφέρει στην μεσαία επιλογή του διαφράγματος. Τα πάτησα όλα αλλά δεν...

Δεν έχω και το μάνουαλ του εύκαιρο να διαβάσω. Κάποιος με σειρά D3XXX να βοηθήσει;

3300 nikon.jpg

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, highpriest είπε

Έπεσε στα χέρια μου μια D3300 και θα την έχω για το ΣΚ, οπότε την περιεργάζομαι.

Το θέμα είναι πως σε manual mode δεν μπορώ να αλλάξω διάφραγμα. Με την ροδέλα αλλάζω ταχύτητα κλείστρου, αλλά δεν βρίσκω ποιο κουμπι να πατήσω για να με μεταφέρει στην μεσαία επιλογή του διαφράγματος. Τα πάτησα όλα αλλά δεν...

Δεν έχω και το μάνουαλ του εύκαιρο να διαβάσω. Κάποιος με σειρά D3XXX να βοηθήσει;

3300 nikon.jpg

Σου έστειλα PΜ.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, highpriest είπε

3300 nikon.jpg

Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή + / - , κάτι μικροατέλειες όπως αυτή που βρέθηκε στο δρόμο σου , αλλά θα ξεπεράσεις σύντομα . Άλλως είναι φοβερό μηχανάκι και πολύ compact και ελαφρύ ....... 

• Like 1
Δημοσ.

Με την βοήθεια του @GQPhDFBI λύθηκε!
Για όσους ενδιαφέρονται, είναι κάτι ανάλογο με το πλήκτρο shift στα Windows. Πρέπει να κρατάω πατημένο το κουμπί της έκθεσης και παράλληλα να γυρνάω την ροδέλα

Για ποιον λόγο το έκαναν τόσο περίεργο, μόνο αυτοί ξέρουν. Θα μπορούσα απλά πηγαίνοντας δεξιά με το πολυπλήκτρο να αλλάξω το διαφράγμα. και μετά πάλι δεξιά να αλλάξω το iso. Πολυπλοκότητα άνευ λόγου. 

1 λεπτό πριν, babisskg είπε

Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή + / - , κάτι μικροατέλειες όπως αυτή που βρέθηκε στο δρόμο σου , αλλά θα ξεπεράσεις σύντομα . Άλλως είναι φοβερό μηχανάκι και πολύ compact και ελαφρύ ....... 

Για την ώρα δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα. Απο μενού και λειτουργικότητα πλήκτρων, πάσχει. 

Φωτογραφικά θα δούμε...

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, highpriest είπε

Με την βοήθεια του @GQPhDFBI λύθηκε!
Για όσους ενδιαφέρονται, είναι κάτι ανάλογο με το πλήκτρο shift στα Windows. Πρέπει να κρατάω πατημένο το κουμπί της έκθεσης και παράλληλα να γυρνάω την ροδέλα

Για ποιον λόγο το έκαναν τόσο περίεργο, μόνο αυτοί ξέρουν. Θα μπορούσα απλά πηγαίνοντας δεξιά με το πολυπλήκτρο να αλλάξω το διαφράγμα. και μετά πάλι δεξιά να αλλάξω το iso. Πολυπλοκότητα άνευ λόγου. 

Για την ώρα δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα. Απο μενού και λειτουργικότητα πλήκτρων, πάσχει. 

Φωτογραφικά θα δούμε...

Κοίτα , πρόκειται για γυμνή εκδοχή χωρίς πολλά πολλά χειριστήρια , όμως ακόμη και με τους απλούς φακούς είναι πολύ καλή γι' αυτό που είναι . 

Δεν σε απασχολεί με ρυθμίσεις και σου δίνει χρόνο για να αφιερωθείς στο κάδρο .

Πολύ ικανή σε εστίαση , με καλούς φακούς θαυματουργή .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Κοίτα , πρόκειται για γυμνή εκδοχή χωρίς πολλά πολλά χειριστήρια , όμως ακόμη και με τους απλούς φακούς είναι πολύ καλή γι' αυτό που είναι . 

Δεν σε απασχολεί με ρυθμίσεις και σου δίνει χρόνο για να αφιερωθείς στο κάδρο .

Πολύ ικανή σε εστίαση , με καλούς φακούς θαυματουργή .

Απο φακό έχει μονο τον κιτ ο φίλος. Σαν πρώτη εκτίμηση φακού θα πω πως είναι τίμιος. 

Η μηχανή σε φώτο εσωτερικού χώρου τα πάει μια χαρά και ο σένσορας ευτυχώς είναι καθαρός. Πιστευω πως σε εξωτερικό χώρο με καλό φως θα τα πάει ακόμη καλύτερα. 

Εργονομικά είναι πολύ καλή και ελαφριά. Σε αυτόν τον τομέα μου άρεσε.

Απο λειτουργίες οκ, είναι άδικο να την συγκρίνω με την G9, και δεν θα το κάνω. Το έχω ξαναγράψει πως αν εξαιρέσεις τον  Μ4/3 σένσορα, η G9 σε επίπεδο λειτουργιών συγκρίνεται μόνο με ναυαρχίδες μιας και τέτοια είναι και η ίδια.

Θa έχει πλάκα το ΣΚ με την μικρούλα D3300 😎

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, highpriest είπε

Απο φακό έχει μονο τον κιτ ο φίλος. Σαν πρώτη εκτίμηση φακού θα πω πως είναι τίμιος. 

Η μηχανή σε φώτο εσωτερικού χώρου τα πάει μια χαρά και ο σένσορας ευτυχώς είναι καθαρός. Πιστευω πως σε εξωτερικό χώρο με καλό φως θα τα πάει ακόμη καλύτερα. 

Εργονομικά είναι πολύ καλή και ελαφριά. Σε αυτόν τον τομέα μου άρεσε.

Απο λειτουργίες οκ, είναι άδικο να την συγκρίνω με την G9, και δεν θα το κάνω. Το έχω ξαναγράψει πως αν εξαιρέσεις τον  Μ4/3 σένσορα, η G9 σε επίπεδο λειτουργιών συγκρίνεται μόνο με ναυαρχίδες μιας και τέτοια είναι και η ίδια.

Θa έχει πλάκα το ΣΚ με την μικρούλα D3300 😎

Είναι η καλύτερη ίσως DSLR ........ θα το δείς !

17 λεπτά πριν, babisskg είπε

Είναι η καλύτερη ίσως DSLR ........ θα το δείς !

😂😂😂 .......... τσιμπάνε , τσιμπάνε ...... αυτό που δεν είπα βέβαια , περιμένοντας τις αντιδράσεις πρώτα , είναι πως είναι όντως η καλύτερη DSLR ανάμεσα στις consumer μηχανές . 

Δίπλα σε μία Pentax δεν θα είχε καμία τύχη !!!

• Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, highpriest είπε

Μην γράφεις τέτοια...γιατί θα είμαι αυστηρός στην κρίση μου 😄

Όταν ανακαλύψεις πως δεν είναι αδιάβροχη , δεν έχει ενσωματωμένο image stabilization , δεν μπορεί να ρυθμίσει το WB σε Kelvin , δεν έχει long exposure δυνατότητα ....... συγκρινόμενη με την αρχαία K - 10d ....... τότε ναι , μάλλον θα γίνεις αυστηρός .

Και να μην σού πως για την ύπαρξη Tav , τα 9 τύπου cross type ενώ αυτή έχει ένα με το ζόρι ....... 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, babisskg είπε

Όταν ανακαλύψεις πως δεν είναι αδιάβροχη , δεν έχει ενσωματωμένο image stabilization , δεν μπορεί να ρυθμίσει το WB σε Kelvin , δεν έχει long exposure δυνατότητα ....... συγκρινόμενη με την αρχαία K - 10d ....... τότε ναι , μάλλον θα γίνεις αυστηρός .

Και να μην σού πως για την ύπαρξη Tav , τα 9 τύπου cross type ενώ αυτή έχει ένα με το ζόρι ....... 

Ηδη συνάντησα πολλά εμπόδια σε λειτουργίες που θέλω να κάνω και η μηχανή δεν κανει.

Είναι πολύ barebone συσκευή. Πολύ βασικά πράγματα. Λίγα focus points (οπότε επιστροφή στο recomposing) και μόλις σκοτεινιάσει ο χώρος κυνηγάει αρκετά για να βρει focus.

Νομίζω πάντως πως για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να μαθαίνει φωτογραφία είναι ιδανικη. Επειδή δεν έχει τίποτα να σου αποσπά την προσοχή πέρα απο το να μάθεις να βγάζεις φώτο.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, babisskg είπε

Συγκρίνεις ένα entry level σώμα  του 2014 (3300) με τη ναυαρχίδα της Pentax το 2006.
Είναι άραγε άδικη σύγκριση δεδομένου ότι έχουν διαφορά 8 χρόνια;

7 λεπτά πριν, highpriest είπε

Ηδη συνάντησα πολλά εμπόδια σε λειτουργίες που θέλω

Έχεις καλομάθει μου φαίνεται....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...