pifilos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, KAKADI είπε Ναι για φακούς σκεφτόμουν FF RF primes ή EF zoom.. Πιο συγκεκριμένα στο αρχικό πακέτο σκεφτόμουν αυτούς. 1) https://www.skroutz.gr/s/25672366/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-50mm-f-1-8-STM-Σταθερός-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share 2) https://www.skroutz.gr/s/16604706/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-35mm-F1-8-IS-STM-Wide-Angle-Macro-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share Νομίζω είναι τίμια πρόταση για τέτοια σώμα!! Ναι μια χαρά. Είχα κατά νου το ευρύ κομμάτι να πω την αλήθεια γιατί είναι δική μου προτίμηση και εκτός του 16mm (που είναι και τόσο ευρύς σε crop) δεν υπάρχει κάποια λογική επιλογή . Οι δύο παραπάνω όμως όπως και το κομμάτι των τηλεφακών είναι οκ. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από pifilos 1
Cntrl+X Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, KAKADI είπε Το σώμα-χειριστηρια όμως σε συνδυασμό με το AF της προσδίδουν κάτι που καμμία άλλη απ τις παραπάνω δεν έχει.. Σωστά;; Νομίζω πως το AF της D7500 είναι AF αναφοράς για την κατηγορία αυτή. Η μηχανή γαζώνει με ευκολία κινούμενο στόχο. Η δε εργονομία φανταστική. Έχει και οθόνη LCD που ανάβει στην πάνω πλευρά για προεπισκοπιση ρυθμίσεων. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Cntrl+X 2
highpriest Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Η R7 ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Μ4/3 συστήματος όταν έψαχνα. Αλλά δεν ήταν διαθέσιμη, ενώ ούτε ήξεραν ποτέ θα είναι, ούτε πόσο ακριβώς θα έκανε. Για εμένα είναι κορυφαία επιλογή. Η κάμερα είναι κορυφαία ετσι κι αλλιώς, αλλά χτίζεις και πάνω σε ένα σύστημα φακών που έχει μέλλον και μπορείς να πάσα στιγμή να μεταπηδήσεις σε FF. Χαλαρά θα μπορούσα να προχωρήσω με μια τέτοια. 1
KAKADI Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Νομίζω πως το AF της D7500 είναι AF αναφοράς για την κατηγορία αυτή. Η μηχανή γαζώνει με ευκολία κινούμενο στόχο. Η δε εργονομία φανταστική. Έχει και οθόνη LCD που ανάβει στην πάνω πλευρά για προεπισκοπιση ρυθμίσεων. Μου φαίνεται δύσκολο να πιάνει το AF της R7. Εδω δε μπορουν οι Z6ii, Z7ii. Και ακομα πιο δύσκολα να ξαναπάω σε DSLR. Για την εργονομια θα συμφωνησω μιας και εχει περασει απ τα χερια μου η D7100. 3 ώρες πριν, highpriest είπε Η R7 ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Μ4/3 συστήματος όταν έψαχνα. Αλλά δεν ήταν διαθέσιμη, ενώ ούτε ήξεραν ποτέ θα είναι, ούτε πόσο ακριβώς θα έκανε. Για εμένα είναι κορυφαία επιλογή. Η κάμερα είναι κορυφαία ετσι κι αλλιώς, αλλά χτίζεις και πάνω σε ένα σύστημα φακών που έχει μέλλον και μπορείς να πάσα στιγμή να μεταπηδήσεις σε FF. Χαλαρά θα μπορούσα να προχωρήσω με μια τέτοια. Προφανώς και σε αυτή τη περίπτωση χτίζεις μόνο FF φακούς (RF κατα προτιμηση) για να μπορείς μετά να κάνεις μετάβαση όταν το αποφασίσεις πολυ πιο ευκολα. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2022 από KAKADI
KAKADI Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, pifilos είπε Ναι μια χαρά. Είχα κατά νου το ευρύ κομμάτι να πω την αλήθεια γιατί είναι δική μου προτίμηση και εκτός του 16mm (που είναι και τόσο ευρύς σε crop) δεν υπάρχει κάποια λογική επιλογή . Οι δύο παραπάνω όμως όπως και το κομμάτι των τηλεφακών είναι οκ. Και ο 16αρης ειναι υποψηφιος αλλα ισως οχι day one..
KAKADI Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Καλημέρα παίδες. Λοιπον επιτέλους κατέληξα σε 2 μοντέλα αφού εξάντλησα πολλές απόψεις και reviews στο Ίντερνετ. Νούμερο 1 επιλογή και επικρατέστερη είναι η OM-1 σε κιτ με τον 12-40 pro II f2.8 Νούμερο 2 επιλογή είναι η Canon R7 σκέτο σώμα με επιλογή φακών αρχικά primes από FF line και βλέπουμε.. Η Olympus έχει σοβαρό προβάδισμα καθώς οι φακοί της που σκέφτομαι κι αργότερα είναι ευέλικτοι και δε θα είναι δύσκολοι στη μεταφορά ακόμα και αν πρόκειται για ultra zoom καθώς και ποιοτικοί ειδικά η pro line.. Η canon r7 είναι φοβερό σώμα απ την άλλη και δεν της λείπει τίποτα. Οι φακοί είναι όμως μεγάλο θέμα καθώς δεν υπάρχει τίποτα και αναγκάζεται κάποιος να κοιτάξει FF με το κόστος και το βάρος να ανεβαίνει επικίνδυνα. Εχω απορρίψει ένα αρχής FF σώμα καθώς θα κρατήσω την D610 που έχω και τους φακούς για guest star βραδινές εμφανίσεις. Επισης απέκλεισα την LUMIX gh6 λόγω af σε σχέση με την Olympus. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας… 👍 3
highpriest Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 39 λεπτά πριν, KAKADI είπε Καλημέρα παίδες. Λοιπον επιτέλους κατέληξα σε 2 μοντέλα αφού εξάντλησα πολλές απόψεις και reviews στο Ίντερνετ. Νούμερο 1 επιλογή και επικρατέστερη είναι η OM-1 σε κιτ με τον 12-40 pro II f2.8 Νούμερο 2 επιλογή είναι η Canon R7 σκέτο σώμα με επιλογή φακών αρχικά primes από FF line και βλέπουμε.. Η Olympus έχει σοβαρό προβάδισμα καθώς οι φακοί της που σκέφτομαι κι αργότερα είναι ευέλικτοι και δε θα είναι δύσκολοι στη μεταφορά ακόμα και αν πρόκειται για ultra zoom καθώς και ποιοτικοί ειδικά η pro line.. Η canon r7 είναι φοβερό σώμα απ την άλλη και δεν της λείπει τίποτα. Οι φακοί είναι όμως μεγάλο θέμα καθώς δεν υπάρχει τίποτα και αναγκάζεται κάποιος να κοιτάξει FF με το κόστος και το βάρος να ανεβαίνει επικίνδυνα. Εχω απορρίψει ένα αρχής FF σώμα καθώς θα κρατήσω την D610 που έχω και τους φακούς για guest star βραδινές εμφανίσεις. Επισης απέκλεισα την LUMIX gh6 λόγω af σε σχέση με την Olympus. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας… 👍 Δύσκολη επιλογή. Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σου. Δηλαδή θα ήθελα, αλλά και πάλι δύσκολη επιλογή! Προσωπικά η OM-1 δεν με έχει πείσει. Θεωρώ πως δεν έχει ουσιαστικές διαφορές απο την EM-1iii που να δικαιολογούν ούτε το "νέο μοντέλο" ούτε την τιμή της. Κορυφαία, ναι, αλλά θα γλύτωνα 500-600 ευρώ και θα έπαιρνα την ΕΜ-1iii. Για την Lumix gh6 που απέρριψες λόγω af (δεν ξέρω τι ακριβώς σε χάλασε στο af της) έχω διαφορετική γνώμη. Νέος σένσορας με περισσότερα mpx, καινούριες τεχνολογίες και κυρίως εξαιρετικά βελτιωμένο iso που δίνει στις βραδυνές πάνω απο 50% βελτίωση στον θόρυβο σε διπλάσια iso. Απλά τα αναφέρω, μήπως και σου διέφυγαν. Αρα για να συνοψίσω, για εμένα προσωπικά ναι στην R7 που είναι κορυφαία και μπορείς να χτίσεις σε φακούς που αργότερα και σε FF θα τους κρατήσεις, όχι στην ΟΜ-1 επειδή δεν φέρνει κάτι διαφορετικό απο την EM-1iii, αλλά ναι στην EM-1iii επειδή και φτηνότερη είναι και κορυφαία. 1
pifilos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 55 λεπτά πριν, KAKADI είπε Καλημέρα παίδες. Λοιπον επιτέλους κατέληξα σε 2 μοντέλα αφού εξάντλησα πολλές απόψεις και reviews στο Ίντερνετ. Νούμερο 1 επιλογή και επικρατέστερη είναι η OM-1 σε κιτ με τον 12-40 pro II f2.8 Νούμερο 2 επιλογή είναι η Canon R7 σκέτο σώμα με επιλογή φακών αρχικά primes από FF line και βλέπουμε.. Η Olympus έχει σοβαρό προβάδισμα καθώς οι φακοί της που σκέφτομαι κι αργότερα είναι ευέλικτοι και δε θα είναι δύσκολοι στη μεταφορά ακόμα και αν πρόκειται για ultra zoom καθώς και ποιοτικοί ειδικά η pro line.. Η canon r7 είναι φοβερό σώμα απ την άλλη και δεν της λείπει τίποτα. Οι φακοί είναι όμως μεγάλο θέμα καθώς δεν υπάρχει τίποτα και αναγκάζεται κάποιος να κοιτάξει FF με το κόστος και το βάρος να ανεβαίνει επικίνδυνα. Εχω απορρίψει ένα αρχής FF σώμα καθώς θα κρατήσω την D610 που έχω και τους φακούς για guest star βραδινές εμφανίσεις. Επισης απέκλεισα την LUMIX gh6 λόγω af σε σχέση με την Olympus. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας… 👍 Προφανώς αν κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο σώματα θα πει οτιδήποτε είναι να πει βασιζόμενος σε κριτικές, video κλπ οπότε εντάξει διάβασε τις απαντήσεις αλλά μην τις πάρεις και τόσο σοβαρά Για την 1η επιλογή : Χρειάζεσαι τον stacked αισθητήρα της ΟΜ - 1 δηλαδή τρελά fps, καλό rolling shutter, καλό βίντεο, καλύτερο autofocus και οτιδήποτε άλλο συνοδεύει την εν λόγω τεχνολογία ; Αν ναι μια χαρά, είναι η φθηνότερη μηχανή με τέτοιο αισθητήρα (δεδομένου πως μιλάμε για τιμές Ελλάδας η επόμενη χρηματικά επιλογή με stacked αισθητήρα είναι η νεοαφιχθείσα fujifilm X-H2s στα 800 παραπάνω). Δεν ξέρω τι σου αρέσει να βγάζεις αλλά αν αυτό δεν περιλαμβάνει wildlife, σπορ και αρκετό video νομίζω πως είναι overkill σα σώμα και λογικά θα σε καλύψει κάποιο προηγούμενο όπως η OM-D E-M1 iii. Για την 2η επιλογή : αν δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε κάποιο FF σώμα μετά για μένα είναι ένα μη χρηστικό σετ, σώμα aps-c με FF φακούς, εκτός αν σε ενδιαφέρουν οι τηλεφακοί και το έξτρα εύρος (που και πάλι τότε μάλλον καλύτερη η 1η επιλογή). Είμαι λίγο προκατειλημμένος διότι είμαι φαν των ευρυγώνιων κάτι το οποίο εδώ δεν παίζει με αυτόν τον συνδυασμό. Πάντα μπορείς να βάλεις αντάπτορες κλπ αλλά πάλι δε με τρελαίνει η ιδέα. Αν όμως η R7 θα είναι απλώς ένα μεταβατικό σώμα τότε ναι μια χαρά. Οπότε γενικά δε θα απαντήσω κάτι ήθελα μόνο να κάνω τα παραπάνω σχόλια. Υ.Γ. πρόσφατα κατέβασα κάποια RAW αρχεία ΟΜ-1 από το dpreview έτσι από περιέργεια και τα περισσότερα ήταν από τον 12-40 και τον 12-100. Ντάξει πολύ καλοί και οι δύο δε λέω αλλά ο 12-40 μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ μιας τον ανέφερες. Πολύ ωραίο χρώμα, ζωντανή εικόνα και εύπλαστη. 2
KAKADI Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, highpriest είπε Δύσκολη επιλογή. Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σου. Δηλαδή θα ήθελα, αλλά και πάλι δύσκολη επιλογή! Προσωπικά η OM-1 δεν με έχει πείσει. Θεωρώ πως δεν έχει ουσιαστικές διαφορές απο την EM-1iii που να δικαιολογούν ούτε το "νέο μοντέλο" ούτε την τιμή της. Κορυφαία, ναι, αλλά θα γλύτωνα 500-600 ευρώ και θα έπαιρνα την ΕΜ-1iii. Για την Lumix gh6 που απέρριψες λόγω af (δεν ξέρω τι ακριβώς σε χάλασε στο af της) έχω διαφορετική γνώμη. Νέος σένσορας με περισσότερα mpx, καινούριες τεχνολογίες και κυρίως εξαιρετικά βελτιωμένο iso που δίνει στις βραδυνές πάνω απο 50% βελτίωση στον θόρυβο σε διπλάσια iso. Απλά τα αναφέρω, μήπως και σου διέφυγαν. Αρα για να συνοψίσω, για εμένα προσωπικά ναι στην R7 που είναι κορυφαία και μπορείς να χτίσεις σε φακούς που αργότερα και σε FF θα τους κρατήσεις, όχι στην ΟΜ-1 επειδή δεν φέρνει κάτι διαφορετικό απο την EM-1iii, αλλά ναι στην EM-1iii επειδή και φτηνότερη είναι και κορυφαία. Ξέρεις τι γίνεται; Η σύγκριση OM-1 με GH6 έγινε αναπόφευκτα. Τα περισσότερα site που διάβασα συγκριτικά δίνανε στο AF αρκετό προβάδισμα στην Olympus όπως και στο θόρυβο. Σαν σώματα η GH6 είναι ίση με την Olympus + κάποιο φακό όσον αφορά το βάρος και η Olympus είναι και πιο rugged body. Επίσης καλύτερη αυτονομία, χωρίς blackout evf συν διαφορά καλούδια όπως digital nd filters, starry at κλπ κλπ έγειραν την πλάστιγγα προς την Olympus. Στα συν της lumix ήταν η πιο βίντεο κεντρική προσέγγιση που δε με απασχολεί τόσο πολύ, η υψηλότερη ανάλυση που ούτε αυτό με απασχολεί τόσο πολύ και το 6k photo mode που οκ είναι κάτι αλλά δεν είναι και game changer.. Τώρα ναι στη διαφορά της EM1 iii είναι ένα θέμα για το αν αξίζει τα επιπλέον χρήματα. Είναι παντού καλύτερη η OM-1, σε κάθε τομέα αλλά το αν αξίζει τα 600 ευρώ διαφορά είναι συζήτηση που μπορεί να την κάνουμε για οποιαδήποτε επιλογή. Ακόμα και για την GH5 με την GH6 ή την r10 με την r7. Θέλω να πω κατά ποσό θα χρησιμοποιηθούν όλες οι λειτουργίες. Οσον αφορά την R7 δεν την έχω διαγράψει πλήρως απλά θεωρώ φάουλ το γεγονός να μην υπάρχουν fast zoom lenses να τονίζουν το portability και price πλεονέκτημα του φορματ. Ναι μεν μπορείς όπως λες να επενδύσεις σε full frame αλλά αν είναι αυτό το σκεπτικό καλύτερα να δω την R6 καλύτερα και να πουλήσω τα πάντα κάνοντας την υπέρβαση.. Και απ το βάρος του εξοπλισμού μετά μόλις προστεθούν και οι ζουμ fast φακοί ο θεός βοηθός!! Δεν είμαι τόσο πολύ της τελευταίας σκέψης. 1
highpriest Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, KAKADI είπε Ξέρεις τι γίνεται; Η σύγκριση OM-1 με GH6 έγινε αναπόφευκτα. Τα περισσότερα site που διάβασα συγκριτικά δίνανε στο AF αρκετό προβάδισμα στην Olympus όπως και στο θόρυβο. Σαν σώματα η GH6 είναι ίση με την Olympus + κάποιο φακό όσον αφορά το βάρος και η Olympus είναι και πιο rugged body. Επίσης καλύτερη αυτονομία, χωρίς blackout evf συν διαφορά καλούδια όπως digital nd filters, starry at κλπ κλπ έγειραν την πλάστιγγα προς την Olympus. Στα συν της lumix ήταν η πιο βίντεο κεντρική προσέγγιση που δε με απασχολεί τόσο πολύ, η υψηλότερη ανάλυση που ούτε αυτό με απασχολεί τόσο πολύ και το 6k photo mode που οκ είναι κάτι αλλά δεν είναι και game changer.. Τώρα ναι στη διαφορά της EM1 iii είναι ένα θέμα για το αν αξίζει τα επιπλέον χρήματα. Είναι παντού καλύτερη η OM-1, σε κάθε τομέα αλλά το αν αξίζει τα 600 ευρώ διαφορά είναι συζήτηση που μπορεί να την κάνουμε για οποιαδήποτε επιλογή. Ακόμα και για την GH5 με την GH6 ή την r10 με την r7. Θέλω να πω κατά ποσό θα χρησιμοποιηθούν όλες οι λειτουργίες. Οσον αφορά την R7 δεν την έχω διαγράψει πλήρως απλά θεωρώ φάουλ το γεγονός να μην υπάρχουν fast zoom lenses να τονίζουν το portability και price πλεονέκτημα του φορματ. Ναι μεν μπορείς όπως λες να επενδύσεις σε full frame αλλά αν είναι αυτό το σκεπτικό καλύτερα να δω την R6 καλύτερα και να πουλήσω τα πάντα κάνοντας την υπέρβαση.. Και απ το βάρος του εξοπλισμού μετά μόλις προστεθούν και οι ζουμ fast φακοί ο θεός βοηθός!! Δεν είμαι τόσο πολύ της τελευταίας σκέψης. Νομίζω απο αυτά που γράφεις πως έχεις πάρει σχεδόν την απόφαση σου. Καλορίζικη η νέα σου Olympus! Όλοι MFT θα πάρετε! 1
KAKADI Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, pifilos είπε Προφανώς αν κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο σώματα θα πει οτιδήποτε είναι να πει βασιζόμενος σε κριτικές, video κλπ οπότε εντάξει διάβασε τις απαντήσεις αλλά μην τις πάρεις και τόσο σοβαρά Για την 1η επιλογή : Χρειάζεσαι τον stacked αισθητήρα της ΟΜ - 1 δηλαδή τρελά fps, καλό rolling shutter, καλό βίντεο, καλύτερο autofocus και οτιδήποτε άλλο συνοδεύει την εν λόγω τεχνολογία ; Αν ναι μια χαρά, είναι η φθηνότερη μηχανή με τέτοιο αισθητήρα (δεδομένου πως μιλάμε για τιμές Ελλάδας η επόμενη χρηματικά επιλογή με stacked αισθητήρα είναι η νεοαφιχθείσα fujifilm X-H2s στα 800 παραπάνω). Δεν ξέρω τι σου αρέσει να βγάζεις αλλά αν αυτό δεν περιλαμβάνει wildlife, σπορ και αρκετό video νομίζω πως είναι overkill σα σώμα και λογικά θα σε καλύψει κάποιο προηγούμενο όπως η OM-D E-M1 iii. Για την 2η επιλογή : αν δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε κάποιο FF σώμα μετά για μένα είναι ένα μη χρηστικό σετ, σώμα aps-c με FF φακούς, εκτός αν σε ενδιαφέρουν οι τηλεφακοί και το έξτρα εύρος (που και πάλι τότε μάλλον καλύτερη η 1η επιλογή). Είμαι λίγο προκατειλημμένος διότι είμαι φαν των ευρυγώνιων κάτι το οποίο εδώ δεν παίζει με αυτόν τον συνδυασμό. Πάντα μπορείς να βάλεις αντάπτορες κλπ αλλά πάλι δε με τρελαίνει η ιδέα. Αν όμως η R7 θα είναι απλώς ένα μεταβατικό σώμα τότε ναι μια χαρά. Οπότε γενικά δε θα απαντήσω κάτι ήθελα μόνο να κάνω τα παραπάνω σχόλια. Υ.Γ. πρόσφατα κατέβασα κάποια RAW αρχεία ΟΜ-1 από το dpreview έτσι από περιέργεια και τα περισσότερα ήταν από τον 12-40 και τον 12-100. Ντάξει πολύ καλοί και οι δύο δε λέω αλλά ο 12-40 μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ μιας τον ανέφερες. Πολύ ωραίο χρώμα, ζωντανή εικόνα και εύπλαστη. Το σκεπτικό μου είναι ότι οποίο σώμα θα αγοραστεί δε θα μείνει για πάντα. Οι φακοί με ενδιαφέρουν περισσότερο. Γι αυτό και κατευθείαν σκέφτομαι ποιοτικούς φακούς σαν τον 12-40. Απλά είπα να πάω στο τελευταίο σώμα της εταιρείας έτσι ώστε να κρατήσει για χρόνια μέχρι να βγει κάτι άλλο που να με συγκινήσει απ την εν λόγω εταιρεία ή απ την Panasonic. Τώρα οι έξτρα λειτουργίες ή ο καινούργιος αισθητήρας είναι ένα συν που ισως ναι να χρησιμοποιήσω λιγότερο απ ότι θα ήθελα. Ειναι λίγο πιο συγκεκριμένο αυτό σαν σύγκριση και ισως να το δω καλύτερα αυτό όταν δω μπροστά μου τη μηχανή.. 9 λεπτά πριν, highpriest είπε Νομίζω απο αυτά που γράφεις πως έχεις πάρει σχεδόν την απόφαση σου. Καλορίζικη η νέα σου Olympus! Όλοι MFT θα πάρετε! Θα σου κάνω μια ερωτηση που δεν βρήκα απάντηση γραμμένη τόσο πολύ. Εστω ότι την παίρνω και επενδύω σε φακούς ποιοτικούς όπως ο 12-40, ο 45 f1.2 και ο 100-400 που μου αρέσουν πολύ και μου κλείνουν το μάτι, μετά από 5-6 χρόνια λέμε τώρα αν αλλάξω σε lumix σώμα θα έχω κάποιο θέμα af συμβατότητας με τους φακούς; Αυτη τή θεωρώ πολύ σημαντική ερωτηση καθώς είναι πραγματικό πλεονέκτημα αν δεν περιορίζομαι πουθενά. Ποιος ξέρει. Μπορεί η OM systems να φουντάρει, μην επενδύσω και βγω χαμένος.. Αυτη είναι η μοναδική ανασταλτική σκέψη που έχω!! Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από KAKADI 1
babisskg Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, KAKADI είπε Το σκεπτικό μου είναι ότι οποίο σώμα θα αγοραστεί δε θα μείνει για πάντα. Οι φακοί με ενδιαφέρουν περισσότερο. Γι αυτό και κατευθείαν σκέφτομαι ποιοτικούς φακούς σαν τον 12-40. Απλά είπα να πάω στο τελευταίο σώμα της εταιρείας έτσι ώστε να κρατήσει για χρόνια μέχρι να βγει κάτι άλλο που να με συγκινήσει απ την εν λόγω εταιρεία ή απ την Panasonic. Τώρα οι έξτρα λειτουργίες ή ο καινούργιος αισθητήρας είναι ένα συν που ισως ναι να χρησιμοποιήσω λιγότερο απ ότι θα ήθελα. Ειναι λίγο πιο συγκεκριμένο αυτό σαν σύγκριση και ισως να το δω καλύτερα αυτό όταν δω μπροστά μου τη μηχανή.. Θα σου κάνω μια ερωτηση που δεν βρήκα απάντηση γραμμένη τόσο πολύ. Εστω ότι την παίρνω και επενδύω σε φακούς ποιοτικούς όπως ο 12-40, ο 45 f1.2 και ο 100-400 που μου αρέσουν πολύ και μου κλείνουν το μάτι, μετά από 5-6 χρόνια λέμε τώρα αν αλλάξω σε lumix σώμα θα έχω κάποιο θέμα af συμβατότητας με τους φακούς. Αυτη θεατή θεωρώ πολύ σημαντική ερωτηση καθώς είναι πραγματικό πλεονέκτημα αν δεν περιορίζομαι πουθενά. Ποιος ξέρει. Μπορεί η OM systems να φουντάρει, μην επενδύσω και βγω χαμένος.. Να βγεις χαμένος σε τι ........ το mft έχει και Olympus και Panasonic , όπου έχεις επιλογές σε σώματα . Αυτό που χρειάζεται να σκέφτεται κανείς είναι η διαθέσιμη γκάμα φακών και οι αντίστοιχες τιμές αγοράς . Μην το πάω πιο πέρα , καλορίζικη η Olympus , καλές λήψεις κι' όποιος σου πει για κάτι άλλο αστον σε μένα και θα τον Canonίσω .............. 😁😁😁 ...... τώρα που το συζητάμε για καμιά Pentax ψήνεσαι ..... 🤣🤣🤣 ......
pifilos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, KAKADI είπε Το σκεπτικό μου είναι ότι οποίο σώμα θα αγοραστεί δε θα μείνει για πάντα. Οι φακοί με ενδιαφέρουν περισσότερο. Γι αυτό και κατευθείαν σκέφτομαι ποιοτικούς φακούς σαν τον 12-40. Απλά είπα να πάω στο τελευταίο σώμα της εταιρείας έτσι ώστε να κρατήσει για χρόνια μέχρι να βγει κάτι άλλο που να με συγκινήσει απ την εν λόγω εταιρεία ή απ την Panasonic. Τώρα οι έξτρα λειτουργίες ή ο καινούργιος αισθητήρας είναι ένα συν που ισως ναι να χρησιμοποιήσω λιγότερο απ ότι θα ήθελα. Ειναι λίγο πιο συγκεκριμένο αυτό σαν σύγκριση και ισως να το δω καλύτερα αυτό όταν δω μπροστά μου τη μηχανή.. Βασικά εγώ το ανέφερα εξαιτίας του χρηματικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός τότε χτύπα αυτήν αντί της ΕΜ-1. Καλή φάση και η R6 με γρήγορους ζουμ κλπ κλπ αλλά θυμάμαι ότι ένας από τους λόγους του thread ήταν και το λιγότερο βάρος, μικρότερος όγκος οπότε μετά δεν υπάρχει πρακτικό κέρδος αλλά μόνο οπτικό. 1
highpriest Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, KAKADI είπε Θα σου κάνω μια ερωτηση που δεν βρήκα απάντηση γραμμένη τόσο πολύ. Εστω ότι την παίρνω και επενδύω σε φακούς ποιοτικούς όπως ο 12-40, ο 45 f1.2 και ο 100-400 που μου αρέσουν πολύ και μου κλείνουν το μάτι, μετά από 5-6 χρόνια λέμε τώρα αν αλλάξω σε lumix σώμα θα έχω κάποιο θέμα af συμβατότητας με τους φακούς. Αυτη θεατή θεωρώ πολύ σημαντική ερωτηση καθώς είναι πραγματικό πλεονέκτημα αν δεν περιορίζομαι πουθενά. Ποιος ξέρει. Μπορεί η OM systems να φουντάρει, μην επενδύσω και βγω χαμένος.. Σημαντική ερώτηση, και όντως δεν δίνουν βάση να την απαντήσουν, αλλά έπεσες στον κατάλληλο να στην απαντήσει, μιας και είχα κι εγώ την ίδια απορία και κάθε φορά που αγοράζω φακό το αναλύω διεξοδικά και ρωτάω τόσο online όσο και στο κατάστημα για συμβατότητες. Σου απαντώ λοιπόν, πως πέραν του lumix κιτ φακού που πήρα σε καλή τιμή με την G9, οι άλλοι δύο φακοί που έχω αγοράσει είναι της Olympus και δουλευουν κανονικότατα στην G9. Ο ένας είναι ο 60mm f/2,8 macro και ο άλλος o 45mm f/1,8. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Επόμενος φακός προς αγορά θα είναι μάλλον ακόμη ένας olympus ευρυγώνιος φωτεινός, επειδή ο Lumix που πήρα δεν μου άρεσε και τον επέστρεψα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις πρόβλημα ουδέν, τόσο σε ηλεκτρονική επικοινωνία μηχανής-φακού, όσο και σε af και ότι άλλο. Ένα απο τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Μ4/3 είναι πως υπάρχει συμβατότητα σε όλο το σύστημα, τόσο μεταξύ Olympus -Panasonic όσο και τρίτων κατασκευαστών.😉 Το μονο σημείο που ενδέχεται να μην λειτουργεί μεταξύ των δύο brand είναι το Dual stabilization σε κάποιους φακούς, οπότε θα πρέπει να διαλέγεις σταθεροποίηση σώματος μόνο (που είναι εξαιρετική και στις 2 μάρκες) 2 1
KAKADI Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, babisskg είπε Να βγεις χαμένος σε τι ........ το mft έχει και Olympus και Panasonic , όπου έχεις επιλογές σε σώματα . Αυτό που χρειάζεται να σκέφτεται κανείς είναι η διαθέσιμη γκάμα φακών και οι αντίστοιχες τιμές αγοράς . Μην το πάω πιο πέρα , καλορίζικη η Olympus , καλές λήψεις κι' όποιος σου πει για κάτι άλλο αστον σε μένα και θα τον Canonίσω .............. 😁😁😁 ...... τώρα που το συζητάμε για καμιά Pentax ψήνεσαι ..... 🤣🤣🤣 ...... Ναι αλλά δε μιλάω αποκλειστικά για την μοντουρα. Ότι θα κουμπώνουν θα κουμπώνουν. Το θέμα είναι μην γίνονται κουτσοί οι φακοί καθώς έχουν επενδύσει οι εταιρείες σε διαφορετική af τεχνολογία και δεν ξέρω και η σταθεροποίηση θα δουλεύει.. Αν είχε διαθέσιμους φακούς 16-55 f2.8 και έναν αντίστοιχο telephoto θα canon πάντως θα ήταν ακόμα σοβαρη η δυσκολία απόφασης στο μυαλό μου.. 3 λεπτά πριν, highpriest είπε Σημαντική ερώτηση, και όντως δεν δίνουν βάση να την απαντήσουν, αλλά έπεσες στον κατάλληλο να στην απαντήσει, μιας και είχα κι εγώ την ίδια απορία και κάθε φορά που αγοράζω φακό το αναλύω διεξοδικά και ρωτάω τόσο online όσο και στο κατάστημα για συμβατότητες. Σου απαντώ λοιπόν, πως πέραν του lumix κιτ φακού που πήρα σε καλή τιμή με την G9, οι άλλοι δύο φακοί που έχω αγοράσει είναι της Olympus και δουλευουν κανονικότατα στην G9. Ο ένας είναι ο 60mm f/2,8 macro και ο άλλος o 45mm f/1,8. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Επόμενος φακός προς αγορά θα είναι μάλλον ακόμη ένας olympus ευρυγώνιος φωτεινός, επειδή ο Lumix που πήρα δεν μου άρεσε και τον επέστρεψα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις πρόβλημα ουδέν, τόσο σε ηλεκτρονική επικοινωνία μηχανής-φακού, όσο και σε af και ότι άλλο. Ένα απο τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Μ4/3 είναι πως υπάρχει συμβατότητα σε όλο το σύστημα, τόσο μεταξύ Olympus -Panasonic όσο και τρίτων κατασκευαστών.😉 Το μονο σημείο που ενδέχεται να μην λειτουργεί μεταξύ των δύο brand είναι το Dual stabilization σε κάποιους φακούς, οπότε θα πρέπει να διαλέγεις σταθεροποίηση σώματος μόνο (που είναι εξαιρετική και στις 2 μάρκες) Εισαι ωραίος!! Ειναι πολύ μεγάλο συν να ξέρεις ότι οι φακοί υποστηρίζονται και απο δεύτερο κατασκευαστή και ότι χτυπά ξύλο δε θα μείνεις ξεκρεμαστος σε ενδεχόμενο μπραφ μελλοντικά.. 9 λεπτά πριν, pifilos είπε Βασικά εγώ το ανέφερα εξαιτίας του χρηματικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός τότε χτύπα αυτήν αντί της ΕΜ-1. Καλή φάση και η R6 με γρήγορους ζουμ κλπ κλπ αλλά θυμάμαι ότι ένας από τους λόγους του thread ήταν και το λιγότερο βάρος, μικρότερος όγκος οπότε μετά δεν υπάρχει πρακτικό κέρδος αλλά μόνο οπτικό. Την R6 δεν την ανέφερα τυχαία. Με βασάνισε πολύ η σκέψη της.. Εξαιρετικο σώμα.. Η τιμές των fast zoom όμως κατά κύριο λόγο και το βάρος τους μετά με απέτρεψαν από οποιαδήποτε επόμενη σκέψη. Δυστυχως δε μπορώ να κινούμαι μονο με primes… Είναι λίγο και θέμα βολεψης.. Σκεφτομαι απ την αλλη τον 12-40 f2.8 που είναι 380 gr και δεν υπάρχει σύγκριση από θέμα βολικοτητας τουλάχιστον.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα