highpriest Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Dr_73 είπε Διάβασε τι γράφεις. Και διόρθωσέ το . ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ; Να κάνει τι ; Να παγώσει την πτήση του πουλιού ;; ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 1/3200 & 1/2000 ;;; Σβήστο όλο , δεν σώζεται . Και άσε τον οπαδισμό . Σου έχει πει κανείς πως είσαι κακός συνομιλήτης; Επέτρεψε με να είμαι ο πρώτος. Είσαι βαθιά ανάγωγος Μπλοκ γιατι δεν σώζεται η κατάσταση σου 2
Dr_73 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Όποιος ενδιαφέρεται για το τι μπορεί να κάνει η σταθεροποίηση και το τι δεν μπορεί να κάνει, ας διαβάσει το γνωστό Ken Rockwell εδώ . Το ζουμί , είναι στα παρακάτω : VR (Nikon) and IS (Canon) are the same thing. I'll use both terms interchangeably. Each maker uses their own acronyms. Each stabilizes images from the jiggly effects of hand-holding. It helps replace a tripod for making sharp photos. IS and VR let me shoot in bad light and forget a tripod, except for the most formal night shots. IS and VR work great for subjects that hold still, which is most of what I photograph. VR doesn't do anything for subjects that are moving, like sports and kids. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο , που οι υπόλοιποι το αγνούμε και ξέρει ότι η σταθεροποίηση είτε στο σώμα είτε σε φακό (ή και στα δύο) , έχει να προσφέρει κάτι στη φωτογράφιση αυτοκινήτων που τρέχουν , ΠΟΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ή πχ αεροπλάνων , ας μας δώσει τα φώτα του. Πχ στις φωτογραφίες των πουλιών παραπάνω, που έχουν βγει με ταχύτητες 1/3200 και 1/2000. Ο ίδιος Canon RF 800mm f/11 , έχει παρόμοια αποτελέσματα και στην eos R , που δεν έχει σταθεροποίηση , την οποία δεν θα χρησιμοποιούσε έτσι κι αλλιώς για πουλιά , σε πτήση . Με ταχύτητα 1/1600 εδώ Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από Dr_73
KAKADI Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 30 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Όποιος ενδιαφέρεται για το τι μπορεί να κάνει η σταθεροποίηση και το τι δεν μπορεί να κάνει, ας διαβάσει το γνωστό Ken Rockwell εδώ . Το ζουμί , είναι στα παρακάτω : VR (Nikon) and IS (Canon) are the same thing. I'll use both terms interchangeably. Each maker uses their own acronyms. Each stabilizes images from the jiggly effects of hand-holding. It helps replace a tripod for making sharp photos. IS and VR let me shoot in bad light and forget a tripod, except for the most formal night shots. IS and VR work great for subjects that hold still, which is most of what I photograph. VR doesn't do anything for subjects that are moving, like sports and kids. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο , που οι υπόλοιποι το αγνούμε και ξέρει ότι η σταθεροποίηση είτε στο σώμα είτε σε φακό (ή και στα δύο) , έχει να προσφέρει κάτι στη φωτογράφιση αυτοκινήτων που τρέχουν , ΠΟΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ή πχ αεροπλάνων , ας μας δώσει τα φώτα του. Πχ στις φωτογραφίες των πουλιών παραπάνω, που έχουν βγει με ταχύτητες 1/3200 και 1/2000. Ο ίδιος Canon RF 800mm f/11 , έχει παρόμοια αποτελέσματα και στην eos R , που δεν έχει σταθεροποίηση , την οποία δεν θα χρησιμοποιούσε έτσι κι αλλιώς για πουλιά , σε πτήση . Με ταχύτητα 1/1600 εδώ Γνωριζουμε τι κανει η σταθεροποιηση φιλε. Υπαρχουν πολλοι τροποι να πεις κατι ομως χωρις να προσβαλλεις τον αλλο. 1
GQPhDFBI Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 31 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο , που οι υπόλοιποι το αγνούμε και ξέρει ότι η σταθεροποίηση είτε στο σώμα είτε σε φακό (ή και στα δύο) , έχει να προσφέρει κάτι στη φωτογράφιση αυτοκινήτων που τρέχουν , ΠΟΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ή πχ αεροπλάνων , ας μας δώσει τα φώτα του. Ναι η σταθεροποίηση δεν θα προσφέρει τίποτα σε κινούμενο θέμα εκτός από όταν κάνεις panning που δεν γνωρίζω εάν γίνεται στο σώμα από κάποια μοντέλα όμως σε φακούς π.χ της Canon o 70-200f2.8 έχει 2 Mode στην σταθεροποίηση ένα για κανονική χρήση και ένα για panning. 1
highpriest Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, KAKADI είπε Γνωριζουμε τι κανει η σταθεροποιηση φιλε. Υπαρχουν πολλοι τροποι να πεις κατι ομως χωρις να προσβαλλεις τον αλλο. Αδερφέ, εγώ έγραψα τι έχει η μηχανή πάνω και ότι κάνει 5000 ευρώ. Το ότι έχει σταθεροποίηση είναι σημαντικό για εμένα για άλλους λόγους και θα την προτιμούσα κι εγώ και για αυτούς. Δεν έγραψα ότι βγήκαν οι φώτο λόγω σταθεροποίησης ή λόγω megapixel. Έγραψα μεταξύ άλλων ότι είναι ναυαρχίδα και ανέφερα 2-3 χαρακτηριστικά που δεν έχει η δική του entry level. Απο όλο το ποστ πιάστηκε ο κύριος αυτός απο μια λέξη ίσα για να βρει κάτι να με προσβάλει. Και άρχισε να λέει για οπαδισμούς και άλλα τέτοια. Ποιος; Αυτός!😆 Και μετά άρχισε ένα παραλήρημα περι σταθεροποίησης για να αποδείξει τι ; Δεν ξέρω. Την χάρισα μια να μην τον κάνω μπλοκ σε απότομα σχόλια του. Την χάρισα δύο σε προσβλητικά σχόλια. Τρίτη δεν έχει. Μπλοκ/αγνόηση και ας μιλάει με τον εαυτό του μιας και τα γνωρίζει όλα προφανώς και οι επιλογές του είναι οι καλυτερότερες του κόσμου, και με όσους τον ανέχεστε. Πολύ ασχολήθηκα με την πάρτη του. Ως εδω. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από highpriest 1
Dr_73 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, highpriest είπε .Δεν έγραψα ότι βγήκαν οι φώτο λόγω σταθεροποίησης ή λόγω megapixel. Έγραψα μεταξύ άλλων ότι είναι ναυαρχίδα και ανέφερα 2-3 χαρακτηριστικά που δεν έχει η δική του entry level. Έτσι έγραφες εδώ ; 2 ώρες πριν, highpriest είπε Οι φώτο που βάζεις είναι μεν τραβηγμένες με τον φακό που λες, αλλά παραλείπεις βολικά να αναφέρεις πως είναι τοποθετημένος στην R5. Την ναυαρχίδα της Canon με 40 mpix ανάλυση που μπορείς να κροπάρεις όσο θες, και με σταθεροποίηση που δεν υπάρχει. Μια μηχανή που κάνει το σώμα μόνο γύρω στα 5000 ευρώ. Στις φώτο που έβαλες, το σώμα τράβηξε το βαρύ φορτίο του αποτελέσματος. Εγώ τον είχα υποψήφιο για μπλοκ από παλιά και το καθυστέρησα , οπότε το κάνω τώρα. Δεν θυμάμαι επίσης ποτέ να αναφέρθηκα στο τι έχει ο καθένας μας. Το βρίσκω αδιάφορο . Το πόσο κάνει κάθε μοντέλο και ποιό είναι ναυαρχίδα , βρίσκονται εύκολα σε τιμοκαταλόγους οδηγούς αφοράς και επίσης το θεωρώ βαρετό να τα αναφέρουμε συνέχεια . Θεωρώ σημαντικά πιο πολύπλοκα στοιχεία και βαθύτερες λεπτομέρειες ,τεχνικές , θεματα φωτογράφισης, σενάρια χρήσης , μακροζωία κτλ Για το συνδιασμό σώμα φακού, από παλιά , σε πολλά θέματα, πίστευα ότι ο ίδιος φακός στο κορυφαίο σώμα της εταιρείας και σε entry level , για πολλά θέματα μπορούσε να βγάλει τις ίδιες φωτογραφίες. Οι φακοί μετράνε περισσότερο . Πχ οι κλασικοί χειροκίνητοι nikon έμπαιναν σε πανάκριβες F3 έμπαιναν και σε FM2 , FE , Nikkormat , F301 κτλ . Το ίδιοι και οι canon fd , έμπαιναν στην T70 έμπαιναν και σε F1 που κόστιζε 5 φορές παραπάνω. Αν έβγαζε κάποιος τοπίο (ακίνητο) με το ίδιο φίλμ , το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και στα δύο σώματα. Και στην T70 και στην F1 ή την T90. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από Dr_73
DVaderLa Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, highpriest είπε Οι φώτο που βάζεις είναι μεν τραβηγμένες με τον φακό που λες, αλλά παραλείπεις βολικά να αναφέρεις πως είναι τοποθετημένος στην R5. Την ναυαρχίδα της Canon με 40 mpix ανάλυση που μπορείς να κροπάρεις όσο θες, και με σταθεροποίηση που δεν υπάρχει. Μια μηχανή που κάνει το σώμα μόνο γύρω στα 5000 ευρώ. Ας συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Τον Jordan και με παντόφλες να τον βάλεις να παίξει μπάσκετ, πάλι θα είναι καλύτερος απο τους περισσότερους μέσα στο γήπεδο. Στις φώτο που έβαλες, το σώμα τράβηξε το βαρύ φορτίο του αποτελέσματος. Και τελείως άλλο σύστημα εστίασης έχει η R5 από την RP... Σε M43 υπάρχει και ο 8-25 f4, για κάποιον που θέλει μόνο ένα φακό. Μαζί με ένα 17mm f1.2 για βράδυ και μια G9 είσαι στο 1.5 κιλό. 1
KAKADI Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Σε M43 υπάρχει και ο 8-25 f4, για κάποιον που θέλει μόνο ένα φακό. Μαζί με ένα 17mm f1.2 για βράδυ και μια G9 είσαι στο 1.5 κιλό. Ασε γτ εχω βρει ενα πολυ ωραιο πακετακι με την G9 απο ξενο site μαζι με φακους.. Λουκουμι.. Εν τω μεταξυ παιζει να το ριξω και στο βιντεο.. Μεχρι τωρα βιντεο τραβουσα με διαφορα camcorders και επεξεργασια σε lumafusion ή davinci.. E ηρθε η ωρα να παιξουμε μπαλα αλλιως. Αν υπαρχει ακομα σε κανα μηνα που θα πλησιαζει να γυρισω παμε για αγορα... Αλλιως ψαχνω την επομενη ευκαιρια.. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από KAKADI
Dr_73 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, DVaderLa είπε Και τελείως άλλο σύστημα εστίασης έχει η R5 από την RP... Αναφερόμουν στο φακό , ασχέτως μηχανής. Συγκεκριμένα τον canon rf 800 f/11 . Που αν και f/11 τα καταφέρνει καλά και με κινούμενα θέματα. Και το ότι είναι πολύ πιο οικονομικός και μαζεμένος από παλιότερους φωτεινούς τηλεφακούς prime. 1
udroxoos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, KAKADI είπε Γνωριζουμε τι κανει η σταθεροποιηση φιλε. Υπαρχουν πολλοι τροποι να πεις κατι ομως χωρις να προσβαλλεις τον αλλο. Κάποιες φορές τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα... Είναι ανάλογο της παιδείας του καθενός ξέρεις... 2
babisskg Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, highpriest είπε Αδερφέ, εγώ έγραψα τι έχει η μηχανή πάνω και ότι κάνει 5000 ευρώ. Το ότι έχει σταθεροποίηση είναι σημαντικό για εμένα για άλλους λόγους και θα την προτιμούσα κι εγώ και για αυτούς. Δεν έγραψα ότι βγήκαν οι φώτο λόγω σταθεροποίησης ή λόγω megapixel. Έγραψα μεταξύ άλλων ότι είναι ναυαρχίδα και ανέφερα 2-3 χαρακτηριστικά που δεν έχει η δική του entry level. Απο όλο το ποστ πιάστηκε ο κύριος αυτός απο μια λέξη ίσα για να βρει κάτι να με προσβάλει. Και άρχισε να λέει για οπαδισμούς και άλλα τέτοια. Ποιος; Αυτός!😆 Και μετά άρχισε ένα παραλήρημα περι σταθεροποίησης για να αποδείξει τι ; Δεν ξέρω. Την χάρισα μια να μην τον κάνω μπλοκ σε απότομα σχόλια του. Την χάρισα δύο σε προσβλητικά σχόλια. Τρίτη δεν έχει. Μπλοκ/αγνόηση και ας μιλάει με τον εαυτό του μιας και τα γνωρίζει όλα προφανώς και οι επιλογές του είναι οι καλυτερότερες του κόσμου, και με όσους τον ανέχεστε. Πολύ ασχολήθηκα με την πάρτη του. Ως εδω. 14 ώρες πριν, Dr_73 είπε Αναφερόμουν στο φακό , ασχέτως μηχανής. Συγκεκριμένα τον canon rf 800 f/11 . Που αν και f/11 τα καταφέρνει καλά και με κινούμενα θέματα. Και το ότι είναι πολύ πιο οικονομικός και μαζεμένος από παλιότερους φωτεινούς τηλεφακούς prime. Κύριοι την καλημέρα μου , ως " φίλος " είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε τρόπο να βγείτε πάνω από τις λεπτομέρειες και να συνεχίσετε την κουβέντα που έχουμε ξεκινήσει από καιρό γύρω από διάφορα φωτογραφικά , σε διάφορα νήματα εδώ μέσα και η οποία έχει αρχίσει να γίνεται πολύ μα πολύ αποδοτική . Καταφέραμε όλοι μαζί , λέω όλοι μαζί αφού το πιστεύω , να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον και την συμμετοχή ανθρώπων που γνωρίζουν πραγματικά το αντικείμενο και μας έκαναν την τιμή να δώσουν από τον πολύτιμο χρόνο τους μπας και μάθουμε κάτι περισσότερο , με την λογική φυσικά πως σαν προχωρημένοι ερασιτέχνες ζητάμε το κάτι παραπάνω , όπου θα έπρεπε να το πληρώσουμε έξω εννοείται . Σε ότι με αφορά , σας ευχαριστώ όλους για την παρέα σας , την κουβέντα σας , τον χρόνο σας , την βοήθεια σας που μου την δώσατε όταν την χρειάστηκα και το συνολικό αποτέλεσμα το οποίο είναι σίγουρα χρήσιμο σε όλους . 3
KAKADI Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Τι γνώμη έχουμε για την Canon R7? Έπεσε στη αντίληψη μου πρόσφατα.
pifilos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, KAKADI είπε Τι γνώμη έχουμε για την Canon R7? Έπεσε στη αντίληψη μου πρόσφατα. Φαίνεται ωραίο σώμα. Φακοί όμως δεν υπάρχουν οπότε... Επίσης δεν είμαι φαν του μεγάλου mount σε μικρότερο αισθητήρα. Καταλαβαίνω το επιχειρηματικό πλάνο τους (όπως και της Nikon αντίστοιχα) αλλά δε θα το επέλεγα. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από pifilos
Cntrl+X Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, KAKADI είπε Τι γνώμη έχουμε για την Canon R7? Έπεσε στη αντίληψη μου πρόσφατα. Εδώ σε σχέση με παλιότερες κάμερες. Το παραθέτω απλά για προβληματισμό: https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=canon_eosr7&attr13_1=fujifilm_xt100&attr13_2=nikon_d7500&attr13_3=canon_eos90d&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=6400&attr16_1=6400&attr16_2=6400&attr16_3=6400&attr126_3=1&normalization=full&widget=1&x=-0.08367064863263894&y=0.6662002945508098 Κατά τα άλλα, με προβληματίζει η απουσία flash. Για ερασιτεχνική ταξιδιωτική φωτογραφία είναι βασικό. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπάθησα περισσότερο την R10 σε σχέση με αυτή αλλά τότε αξίζει να δει κανείς και την 800D. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Cntrl+X
KAKADI Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pifilos είπε Φαίνεται ωραίο σώμα. Φακοί όμως δεν υπάρχουν οπότε... Επίσης δεν είμαι φαν του μεγάλου mount σε μικρότερο αισθητήρα. Καταλαβαίνω το επιχειρηματικό πλάνο τους (όπως και της Nikon αντίστοιχα) αλλά δε θα το επέλεγα. Ναι για φακούς σκεφτόμουν FF RF primes ή EF zoom.. Πιο συγκεκριμένα στο αρχικό πακέτο σκεφτόμουν αυτούς. 1) https://www.skroutz.gr/s/25672366/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-50mm-f-1-8-STM-Σταθερός-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share 2) https://www.skroutz.gr/s/16604706/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-35mm-F1-8-IS-STM-Wide-Angle-Macro-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share Νομίζω είναι τίμια πρόταση για τέτοια σώμα!! 2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Εδώ σε σχέση με παλιότερες κάμερες. Το παραθέτω απλά για προβληματισμό: https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=canon_eosr7&attr13_1=fujifilm_xt100&attr13_2=nikon_d7500&attr13_3=canon_eos90d&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=6400&attr16_1=6400&attr16_2=6400&attr16_3=6400&attr126_3=1&normalization=full&widget=1&x=-0.08367064863263894&y=0.6662002945508098 Κατά τα άλλα, με προβληματίζει η απουσία flash. Για ερασιτεχνική ταξιδιωτική φωτογραφία είναι βασικό. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπάθησα περισσότερο την R10 σε σχέση με αυτή αλλά τότε αξίζει να δει κανείς και την 800D. Το σώμα-χειριστηρια όμως σε συνδυασμό με το AF της προσδίδουν κάτι που καμμία άλλη απ τις παραπάνω δεν έχει.. Σωστά;; Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από KAKADI
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα