Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Από την άλλη, έχει τον κιτ 24-105 stm που είναι πανάλαφρος. 

Κοιτα τωρα σε τι συμπερασμα παμε..

Λεμε δηλαδη οτι καλυτερα να παμε σε FF αισθητηρα και ας θυσιασουμε το κυριο πλεονεκτημα του φωτος παιρνοντας ενα φακο που ειναι κακα τα ψεματα στο extended του κομματι σκοτεινος.

Και απο ποιοτητα πισω ενδεχομενως (δεν τον εχω δοκιμασει μπορει να σφαλλω).. 

Και το σωμα να ειναι και αυτο entry level και να μην εχει τις ιδιες ευκολιες.

Το μονο λογικο που σκεφτομαι σε αυτο ειναι οτι επενδυεις σε ενα lineup φακων σιγα σιγα εισαι ετοιμος να πας σε καλυτερο σωμα αργοτερα.

Χανεις το βαρος ομως που πιστεψε με οταν ταξιδευεις μετραει πολυ.

Δε σε θεωρω λαθος, καταλαβαινω το σκεπτικο σου.

Απλα σκεφτομαι λιγο διαφορετικα.

Που ξερεις μπορει να με κρατησουν κανα μηνα παραπανω στο βαπορι και να παω για την R6 με κανα 2 καλους prime τελικα!! 😂

Επεξ/σία από KAKADI
  • Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Χανεις το βαρος ομως που πιστεψε με οταν ταξιδευεις μετραει πολυ.

Έχω κάνει ταξίδια όχι μόνο εξωτερικό και υπερατλαντικά , με canon eos φιλμάτη , με 4 φακούς . Επίσης με τη D610 και 4 φακούς και φλας nikon , περπατούσα όλη μέρα σε μουσεία, κάστρα , γέφυρες ,εκκλησίες κτλ . Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάποια δυσκολία. Από την άλλη , είχα πάει με τη γυναίκα μου με bridge κάμερα ταξίδι και τρίποδο για να βγαίνουμε και οι δύο . Το βάρος δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα. Οι φωτεινοί φακοί , ήταν πολύ χρήσιμοι , την εποχή των φιλμ 50 asa ή 25 asa. Τώρα όταν με ένα κλικ βάζεις 4000 iso , δεν λένε πολλά. Για πολλά σκοτάδια και λεπτομέρεια, πάλι θα βάλεις τρίποδο . 

Για τη λεπτομέρεια του 24-105 stm , δες τη φωτογραφία που έβαλα στην είσοδο της αγοράς, στα 24mm , σχεδόν τέρμα ανοιχτός. Με iso 4000 , που δεν είναι τόσο προσιτό σε οποιοδήποτε μικρό αισθητήρα. 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Έχω κάνει ταξίδια όχι μόνο εξωτερικό και υπερατλαντικά , με canon eos φιλμάτη , με 4 φακούς . Επίσης με τη D610 και 4 φακούς και φλας nikon , περπατούσα όλη μέρα σε μουσεία, κάστρα , γέφυρες ,εκκλησίες κτλ . Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάποια δυσκολία. Από την άλλη , είχα πάει με τη γυναίκα μου με bridge κάμερα ταξίδι και τρίποδο για να βγαίνουμε και οι δύο . Το βάρος δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα. Οι φωτεινοί φακοί , ήταν πολύ χρήσιμοι , την εποχή των φιλμ 50 asa ή 25 asa. Τώρα όταν με ένα κλικ βάζεις 4000 iso , δεν λένε πολλά. Για πολλά σκοτάδια και λεπτομέρεια, πάλι θα βάλεις τρίποδο . 

Για τη λεπτομέρεια του 24-105 stm , δες τη φωτογραφία που έβαλα στην είσοδο της αγοράς, στα 24mm , σχεδόν τέρμα ανοιχτός. Με iso 4000 , που δεν είναι τόσο προσιτό σε οποιοδήποτε μικρό αισθητήρα. 

Ε τότε είναι τι βολεύει τον καθέναν μας προσωπικά αδερφέ. 
Εμένα προσωπικά αρκετές φορές μου έχει βγει απ τη μύτη το βάρος. 
Ειμαι on the go 7 μήνες το χρόνο.

Τελευταιες διακοπές περπατούσα 10 με 17 χιλιόμετρα κάθε μέρα με το βάρος μόνο μηχανής και φακών να ξεπερνάει τα 3,5 κιλά.

24-70 και 80-200 f/2,8 AFS και d610 με grip.

Έχω και θέμα με τη μέση και βέλαξα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KAKADI είπε

Ε τότε είναι τι βολεύει τον καθέναν μας προσωπικά αδερφέ. 
Εμένα προσωπικά αρκετές φορές μου έχει βγει απ τη μύτη το βάρος. 
Ειμαι on the go 7 μήνες το χρόνο.

Τελευταιες διακοπές περπατούσα 10 με 17 χιλιόμετρα κάθε μέρα με το βάρος μόνο μηχανής και φακών να ξεπερνάει τα 3,5 κιλά.

24-70 και 80-200 f/2,8 AFS και d610 με grip.

Έχω και θέμα με τη μέση και βέλαξα..

Έχεις πάρει Μ4/3 και ακόμη δεν το ξέρεις.

Όταν το μάθεις, πες κι εμάς για να σου πούμε τα καλορίζικα😉

Δημοσ.

Το grip γιατί το είχες στη βόλτα ; Όταν κάνω τουρισμό , βγάζω φωτογραφίες , αλλά δεν το πάω όλο με τα πόδια. Μετρό , ταξί ,τραμ  , φέρρυ , όποιο μέσο παίζει , αξιοποιείται . 

Τώρα που βγαίνει και πανάλαφρος ευρυγώνιος ζουμ για rf mount, θα έχω σετ 4 φακών ούτε 2 κιλά ! Και full frame 

(θα λέτε και θα κλαίτε). 🤣

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Το grip γιατί το είχες στη βόλτα ; Όταν κάνω τουρισμό , βγάζω φωτογραφίες , αλλά δεν το πάω όλο με τα πόδια. Μετρό , ταξί ,τραμ  , φέρρυ , όποιο μέσο παίζει , αξιοποιείται . 

Τώρα που βγαίνει και πανάλαφρος ευρυγώνιος ζουμ για rf mount, θα έχω σετ 4 φακών ούτε 2 κιλά ! Και full frame 

(θα λέτε και θα κλαίτε). 🤣

Περναμε μετρο κλασσικα..

Περα απ το μετρο λεμε κοντα στα 15χλμ. περπατημα.

Δε χρειαζεται FF για travel. Μονο βραδυ αλλα και εκει υπαρχει τροπος ανα περιπτωση.

Τουλαχιστον για τον τροπο που κινουμαι εγω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, highpriest είπε

Έχεις πάρει Μ4/3 και ακόμη δεν το ξέρεις.

Όταν το μάθεις, πες κι εμάς για να σου πούμε τα καλορίζικα😉

Πες το ψέματα. Με τρεις φακούς  7-14mm 4.0 , 12-40mm 2.8 , 40-150mm 4.0  είσαι μερικά γραμμάρια πάνω από το κιλό.  Μαζί με ένα σώμα στο 1.5 κιλό και τέλος. Φυσικά με την πληθώρα φακών που υπάρχουν μπορείς θυσιάζοντας "Φως" αλλά όχι έυρος να συνδυάσεις μόνο 2 φακούς και είσαι ακόμα πιο χαμηλά σε βάρος.  

• Like 1
Δημοσ.

Με τη D610 και τον 16-35 έβγαλα σούπερ φωτογραφίες σε ταξίδι στην ευρώπη. Και νύχτα και σε εσωτερικούς χώρους , ήταν καταπληκτικά. 'Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Σε ευρυγώνιο δεν χρειαζόμουν κάτι καλύτερο . Αν δεν σταματούσαν να πουλάνε dslr δεν θα το άλλαζα ποτέ αυτό το σύνολο . 

1 λεπτό πριν, pifilos είπε

Πες το ψέματα. Με τρεις φακούς  7-14mm 4.0 , 12-40mm 2.8 , 40-150mm 4.0  είσαι μερικά γραμμάρια πάνω από το κιλό.  Μαζί με ένα σώμα στο 1.5 κιλό και τέλος. 

Canon EOS RP = 485 gr

Canon RF15-30mm F4.5-6.3 IS STM = 390 gr

Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM = 389 gr

Canon RF 100~400mm IS USM = 635 gr

Δεν υπάρχει το σύνολο . 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Με τη D610 και τον 16-35 έβγαλα σούπερ φωτογραφίες σε ταξίδι στην ευρώπη. Και νύχτα και σε εσωτερικούς χώρους , ήταν καταπληκτικά. 'Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Σε ευρυγώνιο δεν χρειαζόμουν κάτι καλύτερο . Αν δεν σταματούσαν να πουλάνε dslr δεν θα το άλλαζα ποτέ αυτό το σύνολο . 

Προδότη ....... 🤣🤣🤣 ....... ένα κάρο δικαιολογίες ........ 🤣🤣🤣 ........ η τιμωρία σου θα είναι παραδειγματική ....... θα ξαναγυρίσεις σε DSLR ....... και θα είναι και Pentax ........ 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Canon EOS RP = 485 gr

Canon RF15-30mm F4.5-6.3 IS STM = 390 gr

Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM = 389 gr

Canon RF 100~400mm IS USM = 635 gr

Δεν υπάρχει το σύνολο . 

Ναι δεν μπορώ να διαφωνήσω για την Canon. Νομίζω πως σε Sony, Nikon δεν υπάρχει αντίστοιχο εύρος σε αυτό το βάρος πάντα αλλά δεν ξέρω και απ΄ έξω τους φακούς τους οπότε μπορεί να να κάνω λάθος (συγκεκριμένα για το telephoto κομμάτι). Ειδικά με τον χθεσινό 15-30mm ... όχι πως δεν υπάρχουν αρκετά ελαφριοί ευρυγώνιοι και στις άλλες 2 αλλά είναι και σε διπλάσια+ τιμή. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pifilos είπε

Πες το ψέματα. Με τρεις φακούς  7-14mm 4.0 , 12-40mm 2.8 , 40-150mm 4.0  είσαι μερικά γραμμάρια πάνω από το κιλό.  Μαζί με ένα σώμα στο 1.5 κιλό και τέλος. Φυσικά με την πληθώρα φακών που υπάρχουν μπορείς θυσιάζοντας "Φως" αλλά όχι έυρος να συνδυάσεις μόνο 2 φακούς και είσαι ακόμα πιο χαμηλά σε βάρος.  

Παίρνεις και έναν prime της sigma 16mm ή 30mm (32&60 σε FF αντίστοιχα, και δεν θυσιάζεις ούτε φως). f/1,4 είναι. Τα πάντα τραβάς, ότι ώρα θες και σε τιμές χώμα. Ok, το μονο "μειονέκτημα πως θα έχεις bokeh αντίστοιχο με f/2.8 ξεκινώντας απο ανοικτός. Και; Πλεονέκτημα πως θα κερδίσεις και 1-2-3 στοπ παραπάνω λόγω σταθεροποίησης στο σώμα.

Δεν υπάρχει μαγική λύση. Κάπου θα χάσεις, κάπου θα κερδίσεις. Πχ για εμένα η σταθεροποίηση είναι must. Το να δώσω 1000 ευρώ για να πάρω entry level full frame χωρίς σταθεροποίηση στο σώμα, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν συζητάω. Άλλος μπορεί να μην δίνει σημασία σε αυτό, αλλά να θέλει κρεμώδες bokeh. Θα επιλέξει με βάση αυτό.

Το μονο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχουν πλέον κακές μηχανές. Απλά δεν υπάρχει μια που να καλύπτει όλες τις ανάγκες σε ένα λογικό κόστος. Επειδή και αυτό είναι ένα μέτρο σύγκρισης. Όταν πχ θέλεις να δώσεις σε βάθος χρόνου 5ετίας ένα ποσό της τάξης των 3000 ευρώ για ένα καλό σετ, θα συγκρίνεις συνδυασμούς με βάση αυτό το ποσό. Αλλιώς η σύγκριση δεν έχει κάποιο νόημα. Σαφώς οι FF ίδιων δυνατοτήτων και φακών θα βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες. Αλλά ένας που θέλει να τραβάει πχ wildlife και θέλει καλό focus στο θέμα  του, για να πάει σε advanced FF με έναν 600άρη φακό, θέλει διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα. Δεν θα συγκρίνει το σετάκι των 2000 ευρώ που θα πάρει κορυφαία M4/3 με κορυφαίο τηλεφακό, με μια camera FF και φακό που κάνουν 6000 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pifilos είπε

Ναι δεν μπορώ να διαφωνήσω για την Canon. Νομίζω πως σε Sony, Nikon δεν υπάρχει αντίστοιχο εύρος σε αυτό το βάρος πάντα αλλά δεν ξέρω και απ΄ έξω τους φακούς τους οπότε μπορεί να να κάνω λάθος (συγκεκριμένα για το telephoto κομμάτι). Ειδικά με τον χθεσινό 15-30mm ... όχι πως δεν υπάρχουν αρκετά ελαφριοί ευρυγώνιοι και στις άλλες 2 αλλά είναι και σε διπλάσια+ τιμή. 

Υπαρχει σε Sigma o 28-70 f/2,8 που υπο προυποθεσεις μπορει να παιξει μπαλα μονος του.

Παναλαφρος και φωτεινος..

Ειναι ο λογος που καποια στιγμη κοιτουσα used Sony a7c.

Μικρο βαρος, FF, αποδεκτο ευρος ζουμ, καλο φως, καλη τιμη..

Δημοσ.

Οι περισσότεροι rf mount φακοί , έχουν σταθεροποίηση στους φακούς . Και αποδίδει καλά όπως διαβάζω και όπως διαπιστώνω από την μέχρι τώρα , ελάχιστη χρήση που έκανα. 

Για ζουμ 600mm & 800mm έβγαλε η canon σε rf οικονομικούς που είναι f/11 αλλά αποδίδουν . Τα δείγματα , έτσι δείχνουν . 

Παράδειγμα

Juvenile Red Tail Hawk

σε αυτή έχει βάλει και τον extender X1.4 οπότε το f/11 αυξήθηκε κι άλλο . Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι άριστο θεωρώ. Και ο φακός έρχεται από e-infinity με κάτω από 1000€ . 

Κι άλλο

Get out, I'll get down here

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Οι περισσότεροι rf mount φακοί , έχουν σταθεροποίηση στους φακούς . Και αποδίδει καλά όπως διαβάζω και όπως διαπιστώνω από την μέχρι τώρα , ελάχιστη χρήση που έκανα. 

Για ζουμ 600mm & 800mm έβγαλε η canon σε rf οικονομικούς που είναι f/11 αλλά αποδίδουν . Τα δείγματα , έτσι δείχνουν . 

Παράδειγμα

Juvenile Red Tail Hawk

σε αυτή έχει βάλει και τον extender X1.4 οπότε το f/11 αυξήθηκε κι άλλο . Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι άριστο θεωρώ. Και ο φακός έρχεται από e-infinity με κάτω από 1000€ . 

Κι άλλο

Get out, I'll get down here

Οι φώτο που βάζεις είναι μεν τραβηγμένες με τον φακό που λες, αλλά παραλείπεις βολικά να αναφέρεις πως είναι τοποθετημένος στην R5. Την ναυαρχίδα της Canon με 40 mpix ανάλυση που μπορείς να κροπάρεις όσο θες, και με σταθεροποίηση που δεν υπάρχει. Μια μηχανή που κάνει το σώμα μόνο γύρω στα 5000 ευρώ.

Ας συγκρίνουμε όμοια πράγματα.

Τον Jordan και με παντόφλες να τον βάλεις να παίξει μπάσκετ, πάλι θα είναι καλύτερος απο τους περισσότερους μέσα στο γήπεδο. Στις φώτο που έβαλες, το σώμα τράβηξε το βαρύ φορτίο του αποτελέσματος.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, highpriest είπε

Οι φώτο που βάζεις είναι μεν τραβηγμένες με τον φακό που λες, αλλά παραλείπεις βολικά να αναφέρεις πως είναι τοποθετημένος στην R5. Την ναυαρχίδα της Canon με 40 mpix ανάλυση που μπορείς να κροπάρεις όσο θες, και με σταθεροποίηση που δεν υπάρχει.

Διάβασε τι γράφεις. Και διόρθωσέ το . ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ; Να κάνει τι ;

Να παγώσει την πτήση του πουλιού ;;

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 1/3200 & 1/2000 ;;;

Σβήστο όλο , δεν σώζεται . Και άσε τον οπαδισμό . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...