Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Περιεργα πραγματα συμβαινουν.

Βλεπω πραγματα που θα ορκιζομουν οτι θα ηταν αντιθετα.

Καμερες με παρομοιο μπατζετ αλλα με μεγαλη διαφορα στο μεγεθος αισθητητρα δινουν μη αναμενομενα θα ελεγα αποτελεσματα.

Kudos στη Panasonic που το εχει πετυχει σωστα... Και αν βαλεις και το IBIS στο παιχνιδι τοτε νομιζω πως δυσκολα καποιος παει στην Canon..

Και ειμαι πολυ περιεργος να δω τι προκειται να παρουσιασει σε μια ενδεχομενη G9 mark ii...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Περιεργα πραγματα συμβαινουν.

Βλεπω πραγματα που θα ορκιζομουν οτι θα ηταν αντιθετα.

Καμερες με παρομοιο μπατζετ αλλα με μεγαλη διαφορα στο μεγεθος αισθητητρα δινουν μη αναμενομενα θα ελεγα αποτελεσματα.

Kudos στη Panasonic που το εχει πετυχει σωστα... Και αν βαλεις και το IBIS στο παιχνιδι τοτε νομιζω πως δυσκολα καποιος παει στην Canon..

Και ειμαι πολυ περιεργος να δω τι προκειται να παρουσιασει σε μια ενδεχομενη G9 mark ii...

Εγώ θα σου πω το πιο απλό και απο πρώτο χέρι. 

Είχα Aps-c κάμερα που έχει μεγαλύτερο σένσορα απο την M4/3 και δεν ήμουν ευχαριστημένος απο την οξύτητα και την λειτουργία σε βραδινές φώτο. Τώρα με μικρότερο σένσορα και παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος, σε τομείς που υποτίθεται ο μεγαλύτερος σένσορας υπερέχει.

Άλλος μπορεί να μην ήταν, ανάλογα με το τι ζητάει. Προσωπική εμπειρία καταθέτω.

Μια κάμερα δεν είναι μόνο το μέγεθος του σένσορα της.

Υ.Γ Αν δεις τι bokeh κάνει κατά περίπτωση ο 60mm macro της Olympus σε κανονική και όχι μάκρο λειτουργία, θα πεις αυτός δεν μπορεί να είναι f/2,8 για M4/3😉

Επεξ/σία από highpriest
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, highpriest είπε

Εγώ θα σου πω το πιο απλό και απο πρώτο χέρι. 

Είχα Aps-c κάμερα που έχει μεγαλύτερο σένσορα απο την M4/3 και δεν ήμουν ευχαριστημένος απο την οξύτητα και την λειτουργία σε βραδινές φώτο. Τώρα με μικρότερο σένσορα και παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος, σε τομείς που υποτίθεται ο μεγαλύτερος σένσορας υπερέχει.

Άλλος μπορεί να μην ήταν, ανάλογα με το τι ζητάει. Προσωπική εμπειρία καταθέτω.

Μια κάμερα δεν είναι μόνο το μέγεθος του σένσορα της.

Υ.Γ Αν δεις τι bokeh κάνει κατά περίπτωση ο 60mm macro της Olympus σε κανονική και όχι μάκρο λειτουργία, θα πεις αυτός δεν μπορεί να είναι f/2,8 για M4/3😉

Παντως το IBIS στις Panasonic και στις Olympus ειναι μιλια μακρια απ οσο εχω δει και απο αλλα βιντεο..

Εν τω μεταξυ το βαρος των φακων δεν εχει σχεση ουτε με APSc ουτε με FF..

Παναλαφρα πραγματα.

Η αληθεια ειναι οτι επειδη εχω ηδη FF δε θα κινηθω προς τα εκει. Θα παω σε πιο ελαφρυ συνολο..

Δημοσ.

Μια εικόνα, λέει περισσότερα από 1000 λέξεις. Τα σπιτάκια παιχνίδια, είναι δίπλα σε μπαλκονόπορτα. Η μπαλκονόπορτα, είναι κλειστή κατά τα 4/5. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το κάτω μέρος από το σπιτάκι είναι δίπλα στο ανοικτό κομμάτι της μπαλκονόπορτας . Φως δεν ανάβει στο δωμάτιο . Έβγαλα τη φωτογραφία με την canon rp με iso 3200 και κλειστό διάφραγμα f/7.1 . Στο jpg της κάμερας, τα σκοτεινά κομμάτια στη σκιά ήταν μαύρα. Οπότε στην επεξεργασία , έδωσα πολύ φως στις σκιές. Έψαχνα την απώλεια δυναμικού εύρους και τον αυξημένο θόρυβο που αναφέρουν διάφοροι online experts

IMG_2037.jpg.3e702413c6d01b14f570925b9e9be325.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Μια εικόνα, λέει περισσότερα από 1000 λέξεις. Τα σπιτάκια παιχνίδια, είναι δίπλα σε μπαλκονόπορτα. Η μπαλκονόπορτα, είναι κλειστή κατά τα 4/5. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το κάτω μέρος από το σπιτάκι είναι δίπλα στο ανοικτό κομμάτι της μπαλκονόπορτας . Φως δεν ανάβει στο δωμάτιο . Έβγαλα τη φωτογραφία με την canon rp με iso 3200 και κλειστό διάφραγμα f/7.1 . Στο jpg της κάμερας, τα σκοτεινά κομμάτια στη σκιά ήταν μαύρα. Οπότε στην επεξεργασία , έδωσα πολύ φως στις σκιές. Έψαχνα την απώλεια δυναμικού εύρους και τον αυξημένο θόρυβο που αναφέρουν διάφοροι online experts

IMG_2037.jpg.3e702413c6d01b14f570925b9e9be325.jpg

Όσον αφορά εμένα και αυτός στους online expert κατατάσσεται. Απλά έχει camera..
Τον έχω παρακολουθήσει αρκετά και όντως λέει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά δεν παύει να είναι online expert που διαφωνεί ενδεχομένως με κάποιους άλλους σε διαφορετική πλατφόρμα (YouTube) που κ αυτοί έχουν κάμερες..

Δε θα πω όλοι, αλλά πολλοί YouTubers - content creators έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό και μπορούν να σου δείξουν πράγματα που δύσκολα θα τα έβλεπες αλλιώς. Και μερικοί απ αυτούς είναι και εξαιρετικοί κ ολας.

Καλο είναι λοιπόν να μη μηδενίζουμε τα πράγματα όπως ο Ken.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Η canon που έχεις είναι εξαιρετική κάμερα. Ειδικά για την τιμή της.

Δεν αμφιβάλει κανείς γι αυτό. Αυτό που τόνισα είναι ότι μια άλλη μηχανή αντίστοιχης αξίας με μικρότερο αισθητήρα συμπεριφέρεται εξίσου αξιόλογα με μικρότερο βάρος. 
Αυτο που προσωπικά ψάχνω δηλαδή.

Αρα πρόκειται και για προσωπικό μου συμπέρασμα βάση των θέλω μου.

Επισης γενικά οι μηχανες με τα JPEG συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα στο θέμα του θορύβου σε ανεβασμένο ISO απ ότι με το RAW αρχείο. 
Γενικα το ISO 3200 θεωρείται ένα ´´βατό´´ νούμερο σε πολλές σημερινές FF μηχανές. 
Στην D610 που είναι και παλιά σε πολλές περιπτώσεις το ISO 6400 σε raw file είναι μια χαρά..

Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν αν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι αρκετές για να λάβει ο αισθητήρας το φως που χρειάζεται.

Επεξ/σία από KAKADI
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του Ken έχω δει φωτογραφίες και snapshots. Ξέρει να βγάζει και τα δύο και έχει βγάλει πολλές.

Των υπολοίπων αν δεν έχω δει καμία φωτογραφία (κάποιοι μάλλον δεν πρέπει να έχουν βγάλει και φωτογραφίες εδώ που τα λέμε) δεν τους παίρνω στα σοβαρά. Μάλλον τους θεωρώ ανύπαρκτους.

Η προηγούμενή μου ήταν D610 .Έχει σπουδαία συμπεριφορά και σε υψηλότερα iso από 3200. Αν ανατρέξεις σε παλιά posts στο θέμα "ματιά του φωτογράφου"  , είχα ανεβάσει φωτογραφίες και με iso 6400 και με 12800 . 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Επισης γενικά οι μηχανες με τα JPEG συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα στο θέμα του θορύβου σε ανεβασμένο ISO απ ότι με το RAW αρχείο. 

Θα έλεγα πως διαφωνώ γιατί με κατάλληλη επεξεργασία του RAW με τα ανάλογα λογισμικά βέβαια η διαφορά είναι εμφανής.

17 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Γενικα το ISO 3200 θεωρείται ένα ´´βατό´´ νούμερο σε πολλές σημερινές FF μηχανές. 
Στην D610 που είναι και παλιά σε πολλές περιπτώσεις το ISO 6400 σε raw file είναι μια χαρά..

Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν αν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι αρκετές για να λάβει ο αισθητήρας το φως που χρειάζεται.

Σε αυτό συμφωνώ. Είναι σημαντικό να υπάρχει το απαιτούμενο φως. Και με 12.800 μπορεί να είναι καθαρή μια φωτογραφία σε καλές συνθήκες. Αν το φως δεν επαρκεί ειδικά στις iso invariant αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το raw δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην εικόνα είτε αν στο raw ανέβει το exposure ή αν βγει απευθείας με μεγαλύτερο ISO. Βοηθάει βέβαια το μεγαλύτερο ISO κατά τη σύνθεση της εικόνας για να δεις τι υπάρχει και φυσικα στο jpeg. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, pifilos είπε

Θα έλεγα πως διαφωνώ γιατί με κατάλληλη επεξεργασία του RAW με τα ανάλογα λογισμικά βέβαια η διαφορά είναι εμφανής.

Αναφέρθηκα σε αρχεία χωρίς καμμία επεξεργασία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KAKADI είπε

Καλο είναι λοιπόν να μη μηδενίζουμε τα πράγματα όπως ο Ken.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Η canon που έχεις είναι εξαιρετική κάμερα. Ειδικά για την τιμή της.

Δεν αμφιβάλει κανείς γι αυτό. Αυτό που τόνισα είναι ότι μια άλλη μηχανή αντίστοιχης αξίας με μικρότερο αισθητήρα συμπεριφέρεται εξίσου αξιόλογα με μικρότερο βάρος. 
Αυτο που προσωπικά ψάχνω δηλαδή.

Κάτι άλλο που  γράφει ο Ken με το οποίο συμφωνούν επαγγελματίες (αρκετοί) που έχω μιλήσει και χομπίστες που ασχολούνται δεκαετίες. Πιστεύεις ότι η D610 έχει χαμηλότερη ποιότητα εικόνας από την ίδιας εποχής D4 που κόστιζε τα 5πλάσια χρήματα ;; Δεν ισχύει . Αν με σταθερό χέρι βγάλεις φωτογραφία τοπίο, την ακρόπολη , το λευκό πύργο κτλ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ. Γιατί τότε η D4 έκανε τα 5πλάσια ; Καταρχήν πιο στιβαρό σώμα , με ενσωματωμένο γκριπ , διπλές μπαταρίες , αντοχή 5πλάσιες φωτογραφίες (αντί για 250.000 δηλαδή πριν την αλλαγή θα βγάλεις 1.000.000+ ) και ταχύτερη εστίαση με μεγαλύτερη ακρίβεια σε κινούμενα θέματα. Αν ακολουθείς ένα αυτοκίνητο σε αγώνα, πουλί , σέρφερ , αεροπλάνο με τη D4 θα έχεις πολύ περισσότερες φωτογραφίες και πολύ καλύτερα εστιασμένες , με πολύ λιγότερες ανεστίαστες. 

Αυτό αγόραζες με τα 3000Κ ευρώ παραπάνω. Όχι καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας. Διαφορές σε διαγράμματα , πίνακες κτλ είναι για online experts !!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Αναφέρθηκα σε αρχεία χωρίς καμμία επεξεργασία.

Οκ δεν το κατάλαβα αλλά αυτό είναι λογικό αφού το jpeg είναι ήδη επεξεργασμένο και έχει υποστεί μείωση θορύβου.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pifilos είπε

Οκ δεν το κατάλαβα αλλά αυτό είναι λογικό αφού το jpeg είναι ήδη επεξεργασμένο και έχει υποστεί μείωση θορύβου.

Και ακόμη περισσότερο ένα jpeg από νεότερης γενιάς επεξεργαστή , σε όποιο μέγεθος αισθητήρα .

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αυτό αγόραζες με τα 3000Κ ευρώ παραπάνω. Όχι καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας. Διαφορές σε διαγράμματα , πίνακες κτλ είναι για online experts !!

Ναι αλλά επειδή η φωτογραφία γενικότερα είναι τέχνη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι διαφορές δεν υπάρχουν. Ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των λήψεων δεν παίζουν ρόλο συμφωνώ. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, pifilos είπε

Ναι αλλά επειδή η φωτογραφία γενικότερα είναι τέχνη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι διαφορές δεν υπάρχουν. Ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των λήψεων δεν παίζουν ρόλο συμφωνώ. 

Μιλάνε για το τεχνικό μέρος , αν εμπλακεί και το αισθητικό καήκαμε . 

• Thanks 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, pifilos είπε

Διαφορά σε ποιότητα φωτογραφίας, μεταξύ μοντέλων ίδιου κατασκευαστή , ίδιας εποχής με ίδιο τσιπ ;

Δεν υπάρχουν .Τίποτε ορατό . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...