Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pifilos είπε

Δεκτό ωστόσο είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στην κατανόηση ενός πολύ σημαντικού κομματιού του βάθους πεδίου. Τίποτα δεν αναπληρώνει την πρακτική εξάσκηση βέβαια, όμως αποκτάς μια εικόνα του τι περίπου να περιμένεις πριν βγεις για πειραματισμό ιδιαιτέρως για τη χρήση χειροκίνητης εστίασης. 

Θα γράψω κάποια στιγμή όταν έχω χρόνο , κάποιοι μαθηματικοί υπολογισμοί φαίνονται καλοί , όμως δεν λένε τίποτε για την απόφαση που πρέπει να πάρετε σχετικά με ένα κάδρο . 

Αν θέλετε δλδ και για ποιό λόγο να χρησιμοποιήσετε f/11 αισθητικά αντί ενός αδιάφορου f/5.6 . 

• Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, babisskg είπε

Θα γράψω κάποια στιγμή όταν έχω χρόνο , κάποιοι μαθηματικοί υπολογισμοί φαίνονται καλοί , όμως δεν λένε τίποτε για την απόφαση που πρέπει να πάρετε σχετικά με ένα κάδρο . 

Αν θέλετε δλδ και για ποιό λόγο να χρησιμοποιήσετε f/11 αισθητικά αντί ενός αδιάφορου f/5.6 . 

Να φέρω ένα παράδειγμα. Μια μέθοδος εστίασης που χρησιμοποιείται στη φωτογραφία δρόμου είναι το zone focusing. Για όποιον δεν το έχει ακούσει ένα σχετικό βίντεο είναι το παρακάτω 

https://www.youtube.com/watch?v=AA1DASWrR38

Στη συγκεκριμένη μέθοδο λοιπόν που είναι προκαθορισμένο το βάθος πεδίου είναι χρήσιμοι τέτοιοι υπολογισμοί. Φυσικά αν δε βγεις να το δοκιμάσεις δεν λένε κάτι από μόνοι τους, αλλά παίρνεις μια ιδέα για το πως να κινηθείς. Παλιότερα που οι φακοί είχαν τη σήμανση για την αλληλεπίδραση διαφράγματος και βάθους πεδίου ήταν και πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Αυτό εννοούσα και στο προηγούμενο post και κακώς δεν το έγραψα εξαρχής. Σίγουρα δεν έχουν αξία τέτοιοι υπολογισμοί σε ελεγχόμενες συνθήκες που υπάρχει άνεση κινήσεων και ρυθμίσεων. 

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pifilos είπε

Να φέρω ένα παράδειγμα. Μια μέθοδος εστίασης που χρησιμοποιείται στη φωτογραφία δρόμου είναι το zone focusing. Για όποιον δεν το έχει ακούσει ένα σχετικό βίντεο είναι το παρακάτω 

Στη συγκεκριμένη μέθοδο λοιπόν που είναι προκαθορισμένο το βάθος πεδίου είναι χρήσιμοι τέτοιοι υπολογισμοί. Φυσικά αν δε βγεις να το δοκιμάσεις δεν λένε κάτι από μόνοι τους, αλλά παίρνεις μια ιδέα για το πως να κινηθείς. Παλιότερα που οι φακοί είχαν τη σήμανση για την αλληλεπίδραση διαφράγματος και βάθους πεδίου ήταν και πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Αυτό εννοούσα και στο προηγούμενο post και κακώς δεν το έγραψα εξαρχής. Σίγουρα δεν έχουν αξία τέτοιοι υπολογισμοί σε ελεγχόμενες συνθήκες που υπάρχει άνεση κινήσεων και ρυθμίσεων. 

Θα βρώ χρόνο , ευχαριστώ .

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pifilos είπε

Γι αυτό ήμουνα εγώ ερωτευμένος με τον Helios μου.......έπρεπε να έβλεπες καλά, πριν κάνεις το κλικ.....ήταν και ακριβά τα κλικ τότε.........ακόμα τον έχω 😊

• Like 1
Δημοσ.

Η Olympus em5 iii καινούρια στα 900 ευρώ, και μεγάλες εκπτώσεις σε φακούς Olympus Pro και μη.

Απλά λέω.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Η Olympus em5 iii καινούρια στα 900 ευρώ, και μεγάλες εκπτώσεις σε φακούς Olympus Pro και μη.

Απλά λέω.

Εγώ τσίμπησα τον Macro 60mm της Olympus, σε τιμή που δεν τον βρίσκω ούτε σε excellent κατάσταση στο mpb. Οποιος θέλει φακό Olympus, τώρα είναι η ώρα. Νομίζω τελευταία μέρα προσφορών σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, highpriest είπε

Εγώ τσίμπησα τον Macro 60mm της Olympus, σε τιμή που δεν τον βρίσκω ούτε σε excellent κατάσταση στο mpb. Οποιος θέλει φακό Olympus, τώρα είναι η ώρα. Νομίζω τελευταία μέρα προσφορών σήμερα.

Έμμεσα το λένε και οι ίδιοι με αυτό το πολύ ελπιδοφόρο αισιόδοξο μήνυμα  :D . Πέρα από την πλάκα όντως για τα ελληνικά δεδομένα όντως είναι κομπλε προσφορές. Στα 2μιση χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα εκτπώσεις οποιαδήποτε μορφής στη fujifilm δεν είδα, μόνο άνοδο... MPB και e-infinity να ναι καλά. 

288605296_552437216534232_1546505398272056543_n.png.e4cfc422acc57f83cf5682a30393cadf.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, pifilos είπε

Έμμεσα το λένε και οι ίδιοι με αυτό το πολύ ελπιδοφόρο αισιόδοξο μήνυμα  :D . Πέρα από την πλάκα όντως για τα ελληνικά δεδομένα όντως είναι κομπλε προσφορές. Στα 2μιση χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα εκτπώσεις οποιαδήποτε μορφής στη fujifilm δεν είδα, μόνο άνοδο... MPB και e-infinity να ναι καλά. 

288605296_552437216534232_1546505398272056543_n.png.e4cfc422acc57f83cf5682a30393cadf.png

Εγώ ζορίστηκα επειδή ήθελα και τηλεφακό, αλλά μπορούσα να πάρω μόνο έναν σε αυτή την φάση.

Τώρα θα περιμένω μπας και κάνει καμία προσφορά η Panasonic αλλά έχω μάθει πως δεν το συνηθίζει.😛

Ένα απο αυτά που μου αρέσει πολύ τελικά στο Μ43 σύστημα είναι η τεράστια ποικιλία και ευελιξία μεταξύ brands, χωρίς αντάπτορες και π@παριές. Είχα δεινοπαθήσει με την M50 να ψάχνω τι φακό να αγοράσω για το ένα, τι φακό να αγοράσω για το άλλο  και τελικά να μην προχωράω, επειδή ήξερα πως οι επιλογές ήταν ένας μονόδρομος που δεν ήθελα να ακολουθήσω επειδή πρακτικά θα εγκλωβιζόμουν σε ένα σύστημα 5 φακών. Πχ σε μάκρο είχε μονο τον 28αρη native! MONO! Επέλεξα να μην τον πάρω (ευτυχώς) και την έβγαλα με macro tubes.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 27/6/2022 στις 3:03 ΜΜ, KAKADI είπε

Ναι δε θα το ελεγα ακριβως γτ με 2 βιντεακια που ειδα (το ενα ηταν vs μαζι με τις αλλεσ 2 μεγαλες μαρκες) ειπε με λιγα λογια οτι μονο αν εχεις ηδη φακους Nikon πας στη Z6ii και παλι παιζει γτ χανει σε ολα απ τις αλλες 2.

Ακομα και για το αρχειο που λες ειπε οτι ειναι παρομοια και στο ιδιο λεβελ με canon. Ελαχιστες διαφορες..

Ισως ειναι πιο bold τυπος και χιουμοριστικος αλλα.... Τεσπα δεν μου φαινεται και πολυ σοι..

Εκτος κ αν εχουν βελτιωθει τοσο πια οι canon με τα αρχεια τους.. Θυμαμαι στις dslr out of the camera ηταν πολυ πισω!!

Τι πολύ πίσω... Εκτός πραγματικότητας οι χαρακτηρισμοί σας για τις Canon...

Μόνο Canon. Και δωρεάν να μου έδιναν nikon, θα την πουλούσα για να πάρω Canon. Μόνο τα χρώματα φθάνουν, για να μην πούμε και για φακούς και εστίαση.

Canon για πάντα. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Τι πολύ πίσω... Εκτός πραγματικότητας οι χαρακτηρισμοί σας για τις Canon...

Μόνο Canon. Και δωρεάν να μου έδιναν nikon, θα την πουλούσα για να πάρω Canon. Μόνο τα χρώματα φθάνουν, για να μην πούμε και για φακούς και εστίαση.

Canon για πάντα. 

Γούστα είναι αυτά. Προσωπικά δε μου άρεσαν τα χρώματα που έβγαιναν από canon dslr..

Και για αυτό ποτέ δε σκέφτηκα σοβαρά να αποκτήσω μια..

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Γούστα είναι αυτά. Προσωπικά δε μου άρεσαν τα χρώματα που έβγαιναν από canon dslr..

Και για αυτό ποτέ δε σκέφτηκα σοβαρά να αποκτήσω μια..

Συμφωνώ σε αυτό, για τα γούστα. Εκεί που διαφωνώ, είναι για τις εκφράσεις αποδοκιμασίας, και από άλλα μέλη. Σε καμία περίπτωση δεν υστερεί το σύστημα Canon, αντιθέτως κατά την άποψή μου είναι μπροστά έως πολύ μπροστά. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Συμφωνώ σε αυτό, για τα γούστα. Εκεί που διαφωνώ, είναι για τις εκφράσεις αποδοκιμασίας, και από άλλα μέλη. Σε καμία περίπτωση δεν υστερεί το σύστημα Canon, αντιθέτως κατά την άποψή μου είναι μπροστά έως πολύ μπροστά. 

Η Canon όπως και όλες οι εταιρίες, έχουν τα καλά τους και τα άσχημα τους. Το αν κάποιος την αποδοκιμάζει, σημαίνει πως δεν κάνει τα πράγματα που αυτός θέλει να κάνει, οπότε και προχωράει στην επόμενη. Μην το παίρνεις προσωπικά, εκτός και αν έχεις μετοχές στην Canon. 

Πάντως θεωρώ πως δεν αποδοκίμασε κανείς την Canon στο συνολο της, αλλά για συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένα μοντέλα ή σένσορες. Δεν διάβασα σε κανένα νήμα να λέει κάποιος "η Canon είναι μάπα" ή κάτι αντίστοιχο.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Η Canon όπως και όλες οι εταιρίες, έχουν τα καλά τους και τα άσχημα τους. Το αν κάποιος την αποδοκιμάζει, σημαίνει πως δεν κάνει τα πράγματα που αυτός θέλει να κάνει, οπότε και προχωράει στην επόμενη. Μην το παίρνεις προσωπικά, εκτός και αν έχεις μετοχές στην Canon. 

Πάντως θεωρώ πως δεν αποδοκίμασε κανείς την Canon στο συνολο της, αλλά για συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένα μοντέλα ή σένσορες. Δεν διάβασα σε κανένα νήμα να λέει κάποιος "η Canon είναι μάπα" ή κάτι αντίστοιχο.

Κι' ούτε πρόκειται κανείς μας να πει πως αυτό είναι και κανένα άλλο ........ η κουβέντα μας ανέκαθεν είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα , μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο ........ ούτε και ψάξαμε ποτέ ποιό είναι αυτό το καλύτερο από όλα τα άλλα ......... οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και είναι καλό να λέγονται ........ δεν πρόκειται να μου κοπεί ούτε η όρεξη , αλλά ούτε να επηρεαστεί η ψυχοσύνθεση μου αν τελικά δεν καταφέρω να μάθω / να αποκτήσω το καλύτερο ανάμεσα σε όλα .

Τι να κάνουμε ........ είπαμε , άπονη ζωή μας πέταξες στου κάδρου την άκρη .......  κλπ κλπ ......... 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, babisskg είπε

Κι' ούτε πρόκειται κανείς μας να πει πως αυτό είναι και κανένα άλλο ........ η κουβέντα μας ανέκαθεν είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα , μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο ........ ούτε και ψάξαμε ποτέ ποιό είναι αυτό το καλύτερο από όλα τα άλλα ......... οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και είναι καλό να λέγονται ........ δεν πρόκειται να μου κοπεί ούτε η όρεξη , αλλά ούτε να επηρεαστεί η ψυχοσύνθεση μου αν τελικά δεν καταφέρω να μάθω / να αποκτήσω το καλύτερο ανάμεσα σε όλα .

Τι να κάνουμε ........ είπαμε , άπονη ζωή μας πέταξες στου κάδρου την άκρη .......  κλπ κλπ ......... 

Μα βρε Μπάμπη, δεν μπορούμε να πούμε ποιο είναι καλύτερο απο το άλλο, επειδή:

1. Δεν τα έχουμε δοκιμάσει όλα ώστε να έχουμε σφαιρική άποψη

2. Κρίνουμε τα προιόντα με τα κριτήρια που θεωρούμε εμείς σημαντικά, που για κάποιον άλλο μπορεί να είναι σημαντικά τα ακριβώς αντίθετα!

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, highpriest είπε

Μα βρε Μπάμπη, δεν μπορούμε να πούμε ποιο είναι καλύτερο απο το άλλο, επειδή:

1. Δεν τα έχουμε δοκιμάσει όλα ώστε να έχουμε σφαιρική άποψη

2. Κρίνουμε τα προιόντα με τα κριτήρια που θεωρούμε εμείς σημαντικά, που για κάποιον άλλο μπορεί να είναι σημαντικά τα ακριβώς αντίθετα!

Μάλιστα οι σημειώσεις σου γύρω από την G9 ξεκαθάρισαν περισσότερο σε μένα το τοπίο αφού δεν δουλεύω καθόλου βίντεο . Φυσικά και για άλλες παρεμφερείς κατασκευές .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...