Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηχομπάρας και σύνδεση με συσκευές

Tigio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχεις δίκιο το arc στην soundbar είναι output άρα  δεν θα δουλέψει το input ήχου που θα του στείλει. Μόνο το arcana θα κάνει δουλεία που επαναπρογρματίζει το είδος του σήματος στο hdmi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αγόρασα και το sonos beam 2 white μόλις τώρα και το περιμένω να έρθει. H Arcana είναι κι αυτή στον δρόμο για εδώ, οπότε περιμένω να έρθουν να τα συνδέσω.  

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Update

Το Sonos Beam 2 έχει έρθει εδώ και μέρες και το σύνδεσα στο pc μέσω optical to Hdmi με τον μετατροπέα που είχε η συσκευασία μέσα. Αργότερα συνέδεσα και 2 Χ Play1 που είχα κι έγινε σύστημα 5.1 Μια χαρά δηλαδή αλλά atmos δεν είχα ακούσει.

Σήμερα ήρθε η Arcana και πήγα τρέχοντας να την παραλάβω από το courier 😊 Την συνέδεσα στο Hdmi out της κάρτας γραφικών και τις εξόδους της στο Samsung m8 smart monitor που χρησιμοποιώ και το beam 2. 

Άνοιξα το PC και το monitor και η arcana μου έδειξε πως όλα πάνε μια χαρά. Το κακό όμως είναι ότι ενώ άνοιξα μέσω του Edge το Netflix σε ταινίες που υποστήριζαν atmos έπαιζε απλά  στερεοφωνικά. Απογοήτευση; Όχι βέβαια. Έψαξα τα audio settings της Nvidia κάρτας γραφικών μου και προσγειώθηκα. Δεν υποστηρίζει dolby atmos ο driver. Υπάρχει όμως ένα add on στο Microsoft store που απ' ότι είδα στο youtube δουλεύει για να έχεις dolby atmos από windows PC. Δεν το τσέκαρα ακόμα.

Το Samsung m8 smart monitor που έχω έχει το ίδιο menu με τις smart tv της ίδιας εταιρείας. Δηλαδή, έχει μενού με ενσωματωμένα streaming apps (Youtube, Apple TV, Netflix ). Μια χαρούλα συνδέθηκε το m8 με το beam 2 μέσω της arcana.  To m8 στέλνει κανονικά ήχο στο beam όντας συνδεδεμένα το ένα στο hdmi out της arcana και το άλλο στο hdmi earc της😮 

Μπήκα στα settings του m8 κι έθεσα το beam 2 να είναι ο ήχος του και να υποστηρίζει dolby atmos. Μπήκα μετά στο netflix app κι έβαλα μια ταινία που να υποστηρίζει dolby atmos και TADA !!! Στο sonos app επιτέλους είδα να γράφει Dolby Atmos ! και να ακούω ταυτόχρονα. To τηλεκοντρόλ του monitor μια χαρά ελέγχει την ένταση του beam 2.

IMG_0635.jpeg

menu.jpeg

atmos settings.jpeg

dolby atmos.jpeg

UPDATE: κατέβασα το Dolby Access for windows. Δουλεύει μια χαρά. Εγώ φυσικά ενεργοπίησα το Dolby Atmos for Home theatre κι όχι for headphones που λανθασμένα αναφέρουν οι περισσότεροι youtubers. Μιας και βρισκόμουν ένα βήμα πριν το ηχητικό σύστημα των ονείρων μου έκανα το βήμα και πρόσθεσα και sub-woofer. Αγόρασα το Sub mini. To sub είναι ρυθμισμένο χαμηλά και θα πρέπει να το ανεβάσεις από τα settings του sonos app. Δοκίμασα και το Spatial audio της Apple music και παίζει από όλα τα ηχεία. Πριν προσθέσω το sub τα πίσω δεν έβγαζαν ήχο στο Apple music Spatial audio ενώ έπαιζαν μια χαρά σε dolby atmos ταινίες. Έχει μια αίσθηση surround αλλά θα πρέπει να το δουλέψουν πιο πολύ στην Apple. Καλά το πάνε πάντως. Ο χώρος που είμαι είναι μικρός ακόμα και για αυτό το σύστημα. Δεν τολμάω να το βάλω στο max, και να σκεφτείς ότι μου αρέσει να ακούω δυνατά την μουσική και γείτονες δεν έχω σε ακτίνα 250 μέτρων.  Οπότε είμαι υπέρ καλυμένος. Δεν θέλω τίποτα άλλο ☺️    

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...