Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηχομπάρας και σύνδεση με συσκευές

Tigio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, GiorgoSp0 είπε

Αν είναι μόνο ένα sub το εξτρα , δεν νομιζω , θα τα βολεψω , αλλαά άλλα 2 ηχεια που διαβαζα σε πιο πανω ποστ , δυστυχως θα ηταν ακυρα στον χωρο.

Πήρες και sub ή μονο την ηχομπαρα ?

Πήρα μόνο την ηχομπάρα. Σκέφτομαι να πάρω και τα 2 ηχεια  κάποια στιγμή. Μου αρέσει που είναι ασύρματα και χρειάζονται μόνο ρεύμα. Το sub δε νομίζω να το πάρω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Tigio13 Ακυρο το προηγουμενο μηνυμα μπερδεύτηκα***

Γενικά όμως θα καλύψουν τα μπάσα του sub ? Νομιζω εκει ειναι το ζουμι στις ταινιες αν δεν κανω λαθος.

Επεξ/σία από GiorgoSp0

3 λεπτά πριν, GiorgoSp0 είπε

@Tigio13 αα εσυ πηρες ηχοσύστημα! Εγώ σκεφτόμουν το Sonos Beam (Gen2)

Τι διάφορες έχουν ?

Τι εννοείς Ηχοσύστημα? Το sonos beam gen 2 έχω πάρει. Και μελλοντικά κάποια στιγμή μάλλον θα πάρω και 2 ηχεία sl one να τα βάλω surround πίσω μου. Ίσως δεν το έγραψα εγώ καλά πριν. 

1 λεπτό πριν, Tigio13 είπε

Τι εννοείς Ηχοσύστημα? Το sonos beam gen 2 έχω πάρει. Και μελλοντικά κάποια στιγμή μάλλον θα πάρω και 2 ηχεία sl one να τα βάλω surround πίσω μου. Ίσως δεν το έγραψα εγώ καλά πριν. 

το διόρθωσα το μήνυμα , μπερδεύτηκα εγώ γράψε λάθος! χαχα

1 ώρα πριν, GiorgoSp0 είπε

το διόρθωσα το μήνυμα , μπερδεύτηκα εγώ γράψε λάθος! χαχα

Κοίταξε το σωστό είναι να πάρεις όλο το σετ. Και εγώ από ερωτήσεις εδώ και ψάξιμο στο νετ εκεί κατέληξα. Αλλά το budget μου δε φτάνει μέχρι εκεί, τουλάχιστον τώρα. Θα πάρω τα ηχεία με το καλό και θα γυρίσω για να γράψω την εμπειρία μου με αυτά και στο μέλλον κάποια στιγμή μπορεί να μπει και το sub. Θα έχω και κάτι να περιμένω, αν δεν έχω χωρίσει μέχρι τότε... 🤣🤣🤣

20 ώρες πριν, PSYHAS είπε

Καλησπέρα σε όλους. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει το ζήτημα. Θέλω μια ηχομπαρα, καθαρά για την τηλεόραση. Ξέρω ότι την εμπειρία ακρόασης με ξεχωριστά ηχεία δεν θα την έχω, αλλά επειδή δεν θέλω να μπλέξω ούτε με woofer, σκέφτομαι κάποιο all in one soundbar.

Το sonos beam (Gen 2) είναι μια προφανής επιλογή, λόγω του ονόματος της εταιρίας ( όπως και αντίστοιχα της bose). Όμως είναι ένα 500αρικο κι επίσης όπως καταλαβαίνω το dolby atmos δεν θα τα "νιώσει" κάποιος έτσι όπως πρέπει, άρα ίσως δεν είναι απαραίτητο. Ο χώρος θέασης είναι γύρω στα 60τ.μ. σε 55αρα τηλεόραση και υπάρχει ξεχωριστό ηχοσυστημα (ενισχυτής+ηχεία δαπέδου) για μουσική, που παίζει και ρόλο "hometheater" ως τώρα, άλλα φυσικά σε stereo. Θέλω κάτι να ακούγεται πιο καλά στους διαλόγους και τα εφέ. Θεωρητικά, θα μπορούσα να βάλω κι ένα subwoofer, αλλά ήδη γκρινιάζει η γυναίκα..!

Έχω δει και αυτά, όλα με τους περιορισμούς μιας ηχομπαρας:

το δίλημμά μου είναι αν έχει νόημα να ανέβω οικονομικά για κάτι καλύτερο από αυτά ή όχι, δεδομένου των συνθηκών. Έτσι κι αλλιώς ότι κι αν πάρω, αναβάθμιση από τον ήχο της τηλεόρασης θα υπάρχει.

Αν ο ενισχυτής που έχεις ειναί πολυκάναλος βάζεις ενα κεντρικό ηχείο και είσαι οκ. Τώρα για τις μπάρες, σίγουρα με όλες θα δεις διαφορά. Από εκεί και πέρα δες τι είναι πιο κοντά στο μπατζετ σου και τις απαιτήσεις σου. Εγώ απ αυτά που λες ότι θες θα έπερνα την Bose γιατί έχει μικρό μέγεθος (δεν θα ενοχλήσει πολύ τη γυναίκα) και έχει και mode για να ενισχύει τους διαλόγους για όταν βλέπεις τηλεόραση όπως θες.

Αν είχα πολυκαναλο, θα είχα βάλει ήδη ηχεία surround (εχω αναμονες) και κεντρικό και γουφερ, κλπ. Αλλά προτίμησα έναν καλό δικαναλο , επειδή με ενδιέφερε κυρίως να ακούω μουσική. Δεν ξέρω, ίσως έπρεπε να πάρω έναν πολυκαναλο τοτε αλλα κάτι χαϊενταδες φίλοι με έπεισαν ότι δεν θα είχα τον ήχο που θα έπαιρνα από τον δικαναλο. 

Πήγα κι είδα ένα sonos beam, μάλλον πρώτης γενιάς, ωραίο μπάσο και ζεστό ήχο. Είναι πολλά τα χρήματα ομως, δεν ξερω αν αξίζει, σε σχέση με αυτά που παρεθεσα.

• 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα μετά από καιρό. Πριν μερικές μέρες πήρα και τα ηχεία της sonos και τα έκανα surround. Πραγματικά ότι καλύτερο έχω ακούσει. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στους ήχους και το surround πήγε σε άλλο επίπεδο. Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ενώ είναι αρκετά χαμηλά η ένταση (7-12 στα 100) έχει πολύ καλή εμπειρία. Και ενώ νομίζεις πως θα ξυπνήσει κόσμος βλέποντας μια ταινία, πηγαίνοντας 3 μέτρα εκτός ηχείων δεν ενοχλεί. 

Λόγω του ότι τα έχω ακουμπήσει πάνω στον καναπέ, σε μεγαλύτερη ένταση βγάζει και μία δόνηση που εμένα τουλάχιστον μου αρέσει. 

Εν κατακλείδι με την ηχομπάρα αναβαθμίστηκε πολύ ο ήχος της tv, με τα ηχεία άλλαξε τελείως η εμπειρία προς το καλύτερο. Σίγουρα το sub θα έδινε το κάτι παραπάνω αλλά θα σταματήσω εδώ. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 

Στα 20+ χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα για μένα να δω ταινία χωρίς sub δεν παίζει, στο home theater το sub (η χαμηλές συχνότητες) είναι που κάνουν τη διαφορά.

Για να ασχολείσαι τόσα χρόνια με το άθλημα σίγουρα ξέρεις πολλά περισσότερα από μένα που τώρα έστησα το 1ο home cinema. Το καλό στη δική μου περίπτωση είναι πβς δεν το είχα ποτέ οπότε δεν μου λείπει κιόλας. Αν κάποια στιγμή στο πολύ μέλλον πάρω και sub θα ξανά γράψω. Πάντως μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. 

• Like 1

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Να γράψω κι εγώ εδώ μιας και για το sonos beam ver 2 + sub ενδιαφέρομαι. Την sonos την εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια στον ήχο. Έχω ήδη 3 sonos one κι έπαιζα μουσική και όλοι οι πελάτες με ρωτούσαν τι μάρκα είναι τα ηχεία ☺️

Από LG έχω καεί. Είχα αγοράσει μια ακριβή ηχομπάρα με dolby atmos και ασύρματο sub. συγκεκριμένα την SJ9 η οποία με το που πέρασε η διετία σταμάτησε να συγχρονίζει το sub της, μετά δεν λειτουργούσε το line in της και στο τέλος απ'ότι φαντάζομαι θα έχουν καεί και τα μισά ηχεία της μιας και για να ακούσω κάτι θα πρέπει να βάλω την ένταση στο τέρμα. Για τα σκουπίδια χωρίς τύψεις. 😡

Με τον ήχο έχω μεγάλη τρέλα από μικρός. Είχα αγοράσει  adlib sound card για το τότε PC μου και μια sound blaster Pro αργότερα 😊  Για μένα η  Sonos είναι η Apple στον ήχο οπότε δεν κοιτάω σε διαφορετικές μάρκες. Στην αρχή ήθελα να πάρω το Arc + sub μιας κι έχω περιορισμένο χώρο όμως και δεν είμαι και κανένας τρελαμένος σινεφίλ πιστεύω πως το beam ver 2 με το sub με υπερκαλύπτει. Οπότε κλειδώσαμε σε αυτό. 

Το πρόβλημα στην beam 2 είναι ότι για να ακούσεις dolby atmos uncompressed πρέπει να την συνδέσεις με earc, και κάπου εδώ ξεκινάει το δράμα μιας και για να προτιμήσεις την Beam 2 από την Ray σημαίνει πως σε ενδιαφέρει το atmos. Εγώ την μπάρα θέλω να την χρησιμοποιήσω σαν all around λύση. Δηλαδή να είναι ο ήχος του pc, του  AppleTV box , ίσως και κάποιας κονσόλας αργότερα. Τηλεόραση δεν έχω για να έχω  earc έξοδο να την συνδέσω (την ηχομπάρα) οπότε bye bye atmos. Όπως και στον ήχο έτσι και για όλες τις δουλειές θέλω μια μόνο οθόνη. Οπότε αγόρασα ένα smart monitor 4k της Samsung. To οποίο όμως είναι μόνιτορ και δεν έχει earc out να το συνδέσω στην ηχομπάρα. Το έψαξα πολύ και τελικά βρήκα την λύση 🤗

Η λύση ονομάζεται HDfury Arcana Παίρνει Hdmi σήμα και το χωρίζει σε hdmi και σε hdmi-earc με τις ανάλογες εξόδους. Στο σχεδιάγραμμα φαίνεται πως συνδέεται με διάφορες συσκευές. Το αγόρασα και περιμένω να μου έρθει 😊 

αρψανα.jpg

Καλησπέρα, δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς δουλεύει να σου πω την αλήθεια. Έστω ότι έχω pc, xbox και pc και μία tv. Πως γίνεται η συνδεσμολογια μέσω του arcana για να έχω παντού dolby atmos? Είδα και το σχεδιάγραμμα αλλά ακόμα δεν το καταλαβαίνω. 

To Arcana έχει από την μια ένα hdmi in που το συνδέεις στην πηγή, από την άλλη πλευρά έχει ένα hdmi out που το συνδέεις στο monitor ή projector κι ένα hdmi(earc) που θα το συνδέσεις στο beam 2. ☺️ 

Αν έχεις παραπάνω πηγές τότε συνδέεις ένα hdmi switch στο hdmi in του arcana και επιλέγεις από το switch την πηγή που θέλεις.  Δεν το έχω παραλάβει ακόμα βέβαια αλλά το site γράφει πως λειτουργεί με τα sonos όπως και σε πολλά reviews που διάβασα. 

arcana 2.jpg

arcana 1.jpg

Aν είσαι διατεθημένος να αφήσεις και τις υπόλοιπες λειτουργίες του arc δηλαδή αυξομέιωση του ήχου της μπάρας απ το τηλεκοντρολ (δεν ξέρω αν έχει το smart monitor) δες και αυτό πολύ πιο οικονομικό.  Αν sonos είχε μία ακόμα hdmi θύρα για passthrough τοτέ δεν θα είχες κανένα προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κάνει αυτό που λες. Αυτό είναι για την περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις ενισχυτή.  Θέλω το άσπρο το beam 2 για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα που έχω. 

Επεξ/σία από kriosgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...